Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada bi yerde arkadasin birisi serum hortumu ile yag cubugundan sokarak agzimizla az cekip siringa ile cekmekten bahsetmis. yapmis da. yag cubugundan yagi cekmemizin sakincasi yoktur degil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • singlewalf S kullanıcısına yanıt
    fazla yagı o yöntemle çekemesiniz.yag değişim yerine gidip karteden komple yagı bosaltıp tekrar doldurmanız gerekiyor..elemanlar ayrıca yagı guzelcede süzüyorlar..ayrıca bu araclara genelde 3,5 lt yag konuldugu soylenıyor ben filtrede dahıl 3,8 lt yag koyduruyorum su ana kadar bir sıkıntı gormedım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 11 Mart 2015; 12:03:17 >
  • aracı calıştırırken servis ışıgı yanıyor calıştıktan sonra bir süre daha yanıyor sonra bakıyorum sönmüş oluyor. bu servis zamanı uyarısı insp 0 la beraber yanıyor. bu servis olayını kontagı cevrip frene filan basarak bir sure once kapatmıstım geri acılmıs illa opele mi gitmek gerekir acaba? yoksa tekrar o uyarıyı kapatma uygulasam olur mu ya da baska bir seyden mi yanıyordur.
  • reko kullanıcısına yanıt
    merhaba reko
    cevap icin tesekkurler. kucuk sehirde olsam dedigin en guzeli zaten ama istanbulda olunca sorun sanki. herhangi yag degisim yapan petrol de yapar sanirim. komple bosaltmasina da gerek yok zaten 1 lt bosaltsa yeter ama yag akarken ellemek istemeyebilirler :) ne kadar ucret alirlar acaba 20-30 tl olabilir. ama yag cubugunun oldugu yere ince hortum indirsek yagi 200ml ceksem olmaz mi ?ordan yagi cekemez miyiz ? 50cl lik siringa ile 3 kez cekip cubuga bakip ona gore cekebilirim gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: singlewalf

merhaba reko
    cevap icin tesekkurler. kucuk sehirde olsam dedigin en guzeli zaten ama istanbulda olunca sorun sanki. herhangi yag degisim yapan petrol de yapar sanirim. komple bosaltmasina da gerek yok zaten 1 lt bosaltsa yeter ama yag akarken ellemek istemeyebilirler :) ne kadar ucret alirlar acaba 20-30 tl olabilir. ama yag cubugunun oldugu yere ince hortum indirsek yagi 200ml ceksem olmaz mi ?ordan yagi cekemez miyiz ? 50cl lik siringa ile 3 kez cekip cubuga bakip ona gore cekebilirim gibi.

Tıpayı açıp kapamak pek mantıklı bir yol olmasa gerek bazı yerler süpürge tarzı yukardan emdiriyormuş ne kadar güvenilir bilmem

• TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    yukarıdan emdirdikleri yağ çubugunun oldugu yerden diye biliyorum. aynı mantıkta serum hortumunu yağ cubugun oldugu yere sokup 50-60 cc lik şırınga ile 2-3 kez çeksem olur gibi. ne dersiniz ? problem okur mu ki ? corsa c benzinli 1-2 motora ne kadar yağ konur acaba klavuz yok nette de bulamadım. 2006 model.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 corsa c 1,4 benzinli 101 binde

tüm yağ hava polen filtreleri değişimi
    klima gazı bakımı
    ön 2 amasör + takozları
    radyatör değişimi
    keçelerde yağ kaçağı vardı
    conta kapağı
    2 şey daha vardı hatırlamıyorum ama yağ kaçağı olan yerler. araçta 3 yerden yağ kaçağı vardı. 2000 bin km de 1 lt yağ eksiltmiş oda 2 3 aylık süreç

1900, 6 taksit e yaptırdım odak'a. bilmiyorum pahallımı ama araçta ses kalmadı. direksyon kutusu problemide vardı sismak ile dışarda değişmiştim. triger zincirim ses yapıyordu oda dışarda değişmişti. akü değişti. araç heralde beni 2 sene rahat sessiz götürür
  • quote:

Orijinalden alıntı: singlewalf

yukarıdan emdirdikleri yağ çubugunun oldugu yerden diye biliyorum. aynı mantıkta serum hortumunu yağ cubugun oldugu yere sokup 50-60 cc lik şırınga ile 2-3 kez çeksem olur gibi. ne dersiniz ? problem okur mu ki ? corsa c benzinli 1-2 motora ne kadar yağ konur acaba klavuz yok nette de bulamadım. 2006 model.

50-60 cc lik şırınga ile biraz zor çekersiniz, serum hortumunun hacmi ne kadar? anca ondaki havayı emersiniz bence yağ gelmez.
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    merhaba
    cektim hocam 300 ml kadar cektim neredeyse. hala 4 kademe yagli gosteriordu cubuk. daha fazla cekmek istemedim. yalniz ilk 1-2 seferde araba calismadi. biraz onden salladim arabayi sonra calisti. yag aldim die sanirim. yag cubugunun baglantisi yag haznesine mi iniyor acaba. kece denen yerle alakasi varmi acaba. yagi fazla olanlara bu yontem onerilir. saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 14 Mart 2015; 20:30:30 >
  • selamlar;

2007 corsa 1.4 tam otomatik (benzinli( enjoy arabam var. arabayı aldığımda oksijen sensçrü arızalı satın aldım. ilk arabam olduğu için acemice oldu neyse.. gaza bastığımda araba öne atılıyor ama devir alamıyordu. devir göstergesi bir aşağı bir yukarı gidiyordu. en sonunda servise götürdüm bu durumun oksijen sensöründen olduğunu söylediler. ilk başta temizleme yoluna gittiler ama bir süre sonra lamba tekrar yandı. en sonunda da 2 tane oksjien sensörüm değişti. ilk kullanmamda araba daha çabuk gaz alıyordu. ancak 2. viteste gaz verdiğimde de bir süre sanki gaz almıyor devir göstergesi aşağı yukarı gidiyor ? bu durum sadece 2. vites oluyor. bujilere mi baktırsam acaba ? ne tavsiye edersiniz ?
  • Oksijen sensörü kolay kolay bozulmaz ki ikisinin aynı anda bozulması da çok çok düşük bir ihtimaldir. Bozulsa bile yerine yenisini takınca sorun biter. Sizin sorun EGR valfi gibi duruyor, ona baktırın zaten basit bir yerde söküp bakacaklar eğer kirli ise sorun ondandır ya temizlenir ya değiştirilir o da.
  • Merhabalar . Yardımcı olursanız sevinirim . Dizel 2012 model corsa nın 60bın bakımını ne kadara yaptırırsak makuldur ? (sanayide)
  • komple check-up
    Castrol 4lt yağ
    yağ filtresi
    polen filtresi
    yakıt filtresi
    hava filtresi
    silecek değişimi

avrupa yakası özel servis 300 TL

• Nerde yaptırdınız acaba? Fiyat iyiymiş düşünülebilir.-
  • Sultangazi MTV'de yaptırdım
    ama özel %15 indirim var içinde

• bugün köşeyi dönerken kaldırıma arka lastiği vurdum ve patlattım. yanağında baloncuk olan stepneyle çok gidemem. ucuz markalardan hangi lastiği önerirsiniz. debica ya da petlas olabilir mi en fazla lassa almak istiyorum continental delik deşik yollara kaldrım sürtmelerine hiç dayanmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spoiler4all

bugün köşeyi dönerken kaldırıma arka lastiği vurdum ve patlattım. yanağında baloncuk olan stepneyle çok gidemem. ucuz markalardan hangi lastiği önerirsiniz. debica ya da petlas olabilir mi en fazla lassa almak istiyorum continental delik deşik yollara kaldrım sürtmelerine hiç dayanmıyor.

fatih'te çıkma lastik satan bir toptancı var istanbuldaysanız adres vereyim
    hem muadili bir lastik bulursunuz
    geçmiş olsun

• teşekkürler çıkma değil de sıfır da marka arıyordum . lassaya karar verdm tskler

pirelli tanesi 180 den almıstım o zaman simdi bakınca duzelteyim dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spoiler4all -- 23 Ağustos 2015; 12:24:32 >
  • Merhaba arkadaşlar.
    Yaklaşık 1 hafta önce ilk arabam olan 2004 model bir Opel Corsa aldım. 1.4 motor, twinport enjoy.
    Araç bendeyken 140 bin'i gördü. Önceki sahibi bakımını yeni yaptırdım demişti fakat yine de içim rahat etmedi.
    Hem bu rutin bakımını, hem de aracın genel kontrolünü yaptırmak için Ankara'da tavsiyeye ihtiyacım var.
    Şaşmaz sanayide özel bir opel servisini tavsiye etmişti tanıdık bir ustamız fakat karar veremedim.

Ayrıca aracı alırken tavsiye edilen bu özel servise götürmüştüm. Emme manifoltu ve manifoltun altındaki hortumun (buna benzer bişeydi net hatırlayamıyor olabilirim) değişmesi gerektiğini söyleyip işçilik dahil 1200 tl fiyat biçmişlerdi. Aracın alış fiyatından bu meblanın 1000 tl'sini satıcı kesmiş, böylece anlaşmıştık. Şimdi o parçayı hala yaptırmadım. Bu konuda da tavsiyelerinizi alabilirim. Veya konuyu yazmam gereken başka başlıklar varsa oraya da yönlendirebilirsiniz
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Palladium'un karşısındaki San-Car Opel Servisi'ne giden oldu mu? 2012 dizel corsa için yetkili servis 500 tl yıllık bakım çıkarttı, bu servis 250 tl veriyor. Güvenilir midir yorum yazarsanız sevinirim.http://www.sancarotomotiv.com/
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.