Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omeri30

quote:

Orijinalden alıntı: DeActivate

quote:

quote:

Bugün Corsa D aracıma bakım yaptırdım. 30.000 km bakımı idi. Toplam 533 tl ödedim.

hocam 15bin bakimini be kadara yaptirmistiniz ? birde araciniz benzinli mi ?

Evet araç benzinli hocam. 1.2 85 hp. Geçen yıl 15 bin bakımını da 460 tl ' ye yaptırmıştım.

benimkiyle ayni. simdi acaba ne kadardir 
    peki 15bin bakimini 15 olur olmaz mi yaptiriyim. yoksa bi 300 400 falan gecmesi sikinti olur mu?

Şimdi de 450 - 500 tl arası tahmin ediyorum. Tabi yine de servisi arayıp fiyat almakta fayda var.
    Hangisi önce tamamlanırsa : 15.000 km / 1 yıl .
    300-400 km geçmesi sıkıntı olmaz , ama yukarıda da belirttiğim gibi 1 yıl olduysa ya da 15.000 km tamamlandı ise yaptırırsın.

Hayırlı akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F997573F0 -- 8 Kasım 2015; 21:30:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bugün Corsa D aracıma bakım yaptırdım. 30.000 km bakımı idi. Toplam 533 tl ödedim.

Evet araç benzinli hocam. 1.2 85 hp. Geçen yıl 15 bin bakımını da 460 tl ' ye yaptırmıştım.

peki 15bin bakimini 15 olur olmaz mi yaptiriyim. yoksa bi 300 400 falan gecmesi sikinti olur mu?

Şimdi de 450 - 500 tl arası tahmin ediyorum. Tabi yine de servisi arayıp fiyat almakta fayda var.
    300-400 km geçmesi sıkıntı olmaz , ama yukarıda da belirttiğim gibi 1 yıl olduysa ya da 15.000 km tamamlandı ise yaptırırsın.

Hayırlı akşamlar

11. ayi bugun.
    araba 13.900 du babama verdim 2 haftaligina iki kere geliboluya gidip gelcek 1400 km falan yapiyor. gecicek 15 i . bi daha istemesin diye dedim bakima vercem yoksa garanti disi kaliyor falan:) bakimi yaptirmak mecburi dedim.
    haftaya mecbur yaptircaz yani. artik aldigim yeri ararim bende. fiyat alinca yazarim buraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mrb beyler
    bugün kapı kumandasıyla problem yasadım, elim doluydu biraz farklı bastım sonra kumanda kapıları ne açtı ne kilitledi.manuel olarak actım merkezi kilit yok sadece sofor kapısını actı.sonra bindim sürdüm filan kumanda normal çalıştı, sonra yine calısmadı acmıyor kapamıyor, eve geldim öyle normal calısmaya basladı anlamadım.bu arada da resimde görünen hatalar kontagı cevirince 5sn filan yanıyor sonra sönüyor.kumandayla bi alakası olabilir mi bunların?ne demek bunlar?arac 2012 model.

'Corsa' Bakım ve servis

• Sorun olsa sürekli yanarlar. Direksiyon simgesi direksiyon elektroniği ile ilgili, diğeri de servise götür simgesi. Kontak açılınca hepsi kontrol amaçlı yanar zaten. Sönmüyorlarsa sorun vardır demek.
  • yani hocam onlar her zaman yanıyor muydu?şekil olarak ben yeni mi fark ettim acaba..
    dün anahtar niye öyle yaptı anlamadım ya bugün sıkıntısız çalıştı..
  • Kontağı 1 aşama çevirip elektrikleri açınca göstergedeki bütün ışıklar yanar. Arabayı çalıştırdıktan 1-2 saniye sonra da söner hepsi. Sönmezse sorun vardır.
  • anahtarınızın pili zayıflamış olabilir. 1 hafta kullanmadım benimde anahtar açmadı sonra pili çıkarıp taktım düzeldi ama zayıflamıştı benimkide en son şimdilik açıyor ama yakında değişirim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı akşamlar

11. ayi bugun.
    araba 13.900 du babama verdim 2 haftaligina iki kere geliboluya gidip gelcek 1400 km falan yapiyor. gecicek 15 i . bi daha istemesin diye dedim bakima vercem yoksa garanti disi kaliyor falan:) bakimi yaptirmak mecburi dedim.
    haftaya mecbur yaptircaz yani. artik aldigim yeri ararim bende. fiyat alinca yazarim buraya

Bakımı zamanında yaptırmakta fayda var. Bakım fiyatı illa ki geçen yıldan farklıdır ama çok değişim olacağını zannetmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı akşamlar

11. ayi bugun.

Bakımı zamanında yaptırmakta fayda var. Bakım fiyatı illa ki geçen yıldan farklıdır ama çok değişim olacağını zannetmiyorum.

arabanin kasko sigorta bakim ve vergisi ayni anda gelince cok kotu ya:) resmen hupletiyo ceptekini

• Aracımı yılbaşında almıştım ve bakım zamanı gelmek üzere. Yol bilgisayarında Insp yazısı yaklaşık 400 km önce çıkmıştı zaten. Bu da bakımının geldiğini gösteriyor. Geçen hafta İzmir Mercanlar'a bakım masrafını sormak için gittim. Beş yüz bilmem kaç lira dedi. Ben de Beş yüzü duyunca zaten küsüratını dinlemedim açıkçası. Neyse bunu duyduktan sonra özel servise gitmeyi düşünüyorum. Ama garanti meselesinin ne olacağını bilmiyorum. Arabada kasko var. Araç 2014 Corsa 1.2 manuel. Ne yapmamı önerirsiniz?
  • Garanti varsa özeli boşverin. Yetkili servise gidin boş yere garantiden olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infidel

Garanti varsa özeli boşverin. Yetkili servise gidin boş yere garantiden olmayın.

Garantinin bana ne faydası olacak?
  • garantisi 1 sene daha devam edecekse özel servise gitmenizde fayda var. İlk bakımınız değil mi ?

araçta herhangi bir sorun çıkarsa garantiden hallederler. Örneğin benim garantiden amortisörleri değiştirdiler ses geliyor diye. Ayrıca şöyle bir konu daha var özel servise giderseniz orjinal parça kullanmayabilirler. O yansanayi parçalarda ucuz oluyor ama dayanıksızlar. Orjinalini taklit edebiliyorlar orjinal ile farklılıkları var. Ayrıca sanayide orjinal parçada buldum ama zaten yetkili servis ile hemen hemen aynı fiyata denk geliyor 100-150 tl oynuyor arada o kadar .
  • ama parcaya gore değişiyor. kızdırma bujis beru marka dısarda 20 tl onlarda 75 ve markası aynı sadece orijinal dediğinde beru yazının yanında gm de yazıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

garantisi 1 sene daha devam edecekse özel servise gitmenizde fayda var. İlk bakımınız değil mi ?

araçta herhangi bir sorun çıkarsa garantiden hallederler. Örneğin benim garantiden amortisörleri değiştirdiler ses geliyor diye. Ayrıca şöyle bir konu daha var özel servise giderseniz orjinal parça kullanmayabilirler. O yansanayi parçalarda ucuz oluyor ama dayanıksızlar. Orjinalini taklit edebiliyorlar orjinal ile farklılıkları var. Ayrıca sanayide orjinal parçada buldum ama zaten yetkili servis ile hemen hemen aynı fiyata denk geliyor 100-150 tl oynuyor arada o kadar .

Evet ilk bakım ve 1 sene daha garantisi var. Ama arabada kasko da var. Herhangi birşey olması durumunda kasko ödemeyecek mi arızayı zaten ben burasını anlamadım? Garanti ve kasko aşağı yukarı aynı şeylere karşılık gelmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaymak817

quote:

garantisi 1 sene daha devam edecekse özel servise gitmenizde fayda var. İlk bakımınız değil mi ?

Evet ilk bakım ve 1 sene daha garantisi var. Ama arabada kasko da var. Herhangi birşey olması durumunda kasko ödemeyecek mi arızayı zaten ben burasını anlamadım? Garanti ve kasko aşağı yukarı aynı şeylere karşılık gelmiyor mu?

hiç uğraşma ustam, şehirdeki yetkili servisleri ara aracını söyle hangisi uygun veriyorsa ve yakınsa ona gidip yaptır maceraya gerek yok

kasko kaza yaparsınız cam kırılır o tip şeyler için geçerli. Fabrikasyon hata çıktı mı direk garanti ilgilenir. En azından ilk bakımı yaptırın , 2. bakıma girmezsiniz. Sonra bir sıkıntı olur garantiden halletmeyip 3-5 bin masraf açarsa sizin canınız sıkılır daha çok uğraşırsınız ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaymak817

quote:

hiç uğraşma ustam, şehirdeki yetkili servisleri ara aracını söyle hangisi uygun veriyorsa ve yakınsa ona gidip yaptır maceraya gerek yok

kasko kaza yaparsınız cam kırılır o tip şeyler için geçerli. Fabrikasyon hata çıktı mı direk garanti ilgilenir. En azından ilk bakımı yaptırın , 2. bakıma girmezsiniz. Sonra bir sıkıntı olur garantiden halletmeyip 3-5 bin masraf açarsa sizin canınız sıkılır daha çok uğraşırsınız ...

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkürler

• Arkadaslar merhaba,
    2011 model 1.3 cdti corsam var. Yetkili serviste bakim yaptirdim balatanin 4 te 1 inin kaldigini ve degismesi gerektigini soylediler. Orijinal parca fiyati 310TL. Sanayide arastirdim 60TL ye balatalar var. Ne onerirsiniz?

• bakim yaptircak arkadaslara klavuz olmasi acisindan yaziyorum.
    15bin bakimini yaptirdim 540 tl diyip 510 tl aldilar benden. istanbulda kazlicesme marmaray yanindaki opelde yaptirdim
    . iki tane filtre degistirdiler eski filtreleri posede koyup arabada birakmislar baktim tertemiz. sag arka far patlakti degistiler. silecek suyu koymuslar 4 tl ye yag falan konmus unuttum simdi . netice itibariyla 510 tl odedim bakima.

• quote:

bakim yaptircak arkadaslara klavuz olmasi acisindan yaziyorum.
    15bin bakimini yaptirdim 540 tl diyip 510 tl aldilar benden. istanbulda kazlicesme marmaray yanindaki opelde yaptirdim
    . iki tane filtre degistirdiler eski filtreleri posede koyup arabada birakmislar baktim tertemiz. sag arka far patlakti degistiler. silecek suyu koymuslar 4 tl ye yag falan konmus unuttum simdi . netice itibariyla 510 tl odedim bakima.

Yuh be 510 lira soygun resmen. Ben de ilk bakımını yaptıracam bugünlerde. Gidecem internetten alıcam yağını filtrelerini 150 liraya. Sonra gidecem ustaya 75 de oraya versem 225 lira temizzz. Yarı yarıya fark var resmen. Yemişim yetkili servisini. Kazıkçı soyguncu herifler
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.