Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: prodigy_1107

Arkadaslar merhaba,
    2011 model 1.3 cdti corsam var. Yetkili serviste bakim yaptirdim balatanin 4 te 1 inin kaldigini ve degismesi gerektigini soylediler. Orijinal parca fiyati 310TL. Sanayide arastirdim 60TL ye balatalar var. Ne onerirsiniz?

balatayı yetkili serviste değiştirmenizi öneririm

310 fazla yalnız , ben fiyat almıştım 150 tl ye kampayadaydı o zaman ama bi sene filan oluyo. Başka yetkili servislere sorun fiyat alın.

Ankarada iseniz yardımcı olurum yada siz orjinal parça bulabiliyorsanız sanayide de yaptırabilirsiniz.

Yalnız GM made in india olanlardan sakın almayın 85 90 tl gibi bir ücreti var. Koku ve ses yapıyor, ayrıca performansı iyi değil.

Ben balatayı hindistan malı olandan aldığım için acil durumda araç durmadı maalesef o yüzden orjinal kullanın. Yanlış hatırlamıyorsam orjinalleri ya fransız ya ispanyol malıydı.

ayrıca meyle vs 60 tl ama hiç kullanmadım bilmiyorum nasıldır ama orjinal daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 1 Aralık 2015; 23:24:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaymak817

quote:

Orijinalden alıntı: omeri30

bakim yaptircak arkadaslara klavuz olmasi acisindan yaziyorum.
    15bin bakimini yaptirdim 540 tl diyip 510 tl aldilar benden. istanbulda kazlicesme marmaray yanindaki opelde yaptirdim
    . iki tane filtre degistirdiler eski filtreleri posede koyup arabada birakmislar baktim tertemiz. sag arka far patlakti degistiler. silecek suyu koymuslar 4 tl ye yag falan konmus unuttum simdi . netice itibariyla 510 tl odedim bakima.

Yuh be 510 lira soygun resmen. Ben de ilk bakımını yaptıracam bugünlerde. Gidecem internetten alıcam yağını filtrelerini 150 liraya. Sonra gidecem ustaya 75 de oraya versem 225 lira temizzz. Yarı yarıya fark var resmen. Yemişim yetkili servisini. Kazıkçı soyguncu herifler

aracin ilk bakimi ve garantisi var o yuzden yetkili serviste yaptirdim. bide yazilimla alakali yapilanlarda var. yeniden programlama falan. bunlari usta yapiyor mu bilmiyorum. ama garanti skntisi olmasa bende ozel servise giderdim heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Oncelikce vakit ayirip cevap yazdiginiz icin tesekkurler.

Hindistan mali urunu ben de gordum ancak almadim. Cok guven vermedi. Cotec marka vardi sanirim trw oluyor o da 60 tl idi. Frenlerden ses gelmeye baslayinca degistirecegim. Maalesef kucuk bir sehirde oturdugum icin 1 adet yetkili servis var.

Hala hangi balatayi alacagima karar veremedim. Yorumunuz etkili oldu ancak bu 60tl ye satilan cotec marka balatanin da performansini merak ediyorum. Orjinali 150 deseydi servis direkt degistirirdim ben de.

• bide corsa genel başlığında sorun hocam, orada daha fazla görülme olasılığı var. Trw kullananlar oldu diye hatırlıyorum ama bilmiyorum kullanmadım cotec i hiç bilmiyorum

hindistan olanı sakın takmayın

birdehttp://www.opelgm.com/ 'a sorun balatayı olmadı orjinal bulursanız kargolatır sanayide taktırırsınız

trw valeo falanda var bu sitede

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam. Bu arada lastikleri de yeni degistirdim 195 55 16 conti premiumcontact5 yaptirdim. Uzerinde 5 yillik orijinal michelinler duruyordu. 54000km yol yapmistim. Birkac irili ufakli balon da vardi. Simdilik conti de fena degil gibi bakalim.

• i30 da 205 ebatlı conti pc5 kullanıyoruz biraz sanki yol sesi fazla gibi ama yinede güzel lastik, güle güle kullanın değiştirmekle iyi etmişsiniz

ben o kadar km yapmadım ama benim 195 michelinler yanaklardan çatlamaya başladı.

Tahminimce 205 contileri ben takacağım, i30 içinde crossclimate alacağız gibi duruyor planlarımız bu yönde

kışlık olarak 195 michelin a5 taktım gerçekten çok fark etti yumuşak lastik istiyor araç, öncekiler goodyear ug8 di. Karda kimsenin çıkamadığı yerleri çıktım eyvallah ama sert ve balansları sıkıntılı lastikti

• Arkadaşlar Hepinize Merhaba,
    Size bir kaç sorum var inşallah cevaplarını alabilirim...
    Corsa '12 1.2 Easytronic kullanıcıyım..Aracı Z.Burnu Odak'dan 28.620 km de aldım..Aldığımda bakımları yapıldı dedi..Bende Güvendim Kullanmaya Başladım..Şimdi Araç 38 bini aştı..10 bin km oldu..
    1.Ağır Bakım 45 bin Km'de mi yapılıyor..?Yapılıyorsa yağ ilave edip polen,yağ,yakıt filterelerini 7 bin km sonra mı değiştireyim???
    2.Aracın Üzerinde 195 55 r 16 lastikler var..Kış Lastiği almak istiyorum..Eski aracım corsa '05 di ve jantı 14'tü ve michelini ucuza hallediyorduk.Şimdi 16'lıklar baya pahalı.Petlas Kış Lastiği var..Onu kullanan var mı?Ayrıca Aracın fabrika çıkış lastiği sizce ömrü ne kadar daha gider???
    3.Son olarak Aracın altında karter koruma yoktu..Onu takdırmak istiyorum..Satın aldım fakat hala kararsızım takıp takmamada..Çünkü Bazı forum başlıklarında motorun düşmeyeceği ve kazanın etkilerini arttıracağını söylüyorlar...
    Şimdiden hepinize Teşekkürler..
    ek olarak b.düzünde oturuyorum yetkili veya özel servis tavsiyeniz nedir?Yaptıran varsa fiyatı da yazarsa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiser_1453 -- 8 Aralık 2015; 23:06:35 >

• kaiser_1453 kullanıcısına yanıt
    Bakım 15bin km veya bir yıl hangisi önce dolarsa. Lastik konusunda bilindik yurt dışı testlere giren markaları almakta fayda var. Karter koruma incecik bir sac ve 4 tane somun tutuyor. Eğer motorun düşmesi gerekse o sacı yırtar geçer zaten. Bu hurafe opelin Karter muhafazayı koymamasını savunmaya çalışan fablar tarafından üretilmiştir:)

• herkese merhaba,

2011 model makyajlı 1.3 cdti motorlu corsam var. hem meraktan dolayı hem de fiyatlarının uygunluğundan dolayı yağ değişimi ve filtre değişimlerini kendim yapmaya karar verdim. mesela servislerde 120 liradan aşağı olmayan mobil1 0w-40 esp yağını 77 liraya getirtebildim, keza bosch marka filtreler de internette çok uygun fiyatlara satılabiliyor.

neyse konuyu fazla dağıtmadan soracağım soru şu, yağ değişimi için aracın altına erişebilmem gerekiyor, fakat bende aracın altına geçebilecek yeterli ve güvenli ekipman yok, ayrıca motorun altında karter koruma var, karter tapasını aracın altına bakarak göremedim, muhtemelen karter koruma sacının içerisinde kalıyor, dolayısıyla yağ değişimini kendi ekipmanlarımla yapmam şimdilik zor gibi görünüyor. aracın altına geçmeden karter koruma sacını sökmem, ve yağı boşaltmam oldukça zor görünüyor.

etraftaki benzinlik veya servisten bu iş için desteğe ihtiyacım varmış gibi görünüyor. sizce bu işten ne kadar isterler, bu hizmetin ederi ne kadardır? şimdi ben yağı onlardan satın almadığım için yan çeviren olur mu? gönlümden 10-15 liralık bir ücret vermek geçiyor bu hizmet için, sizce çok mu ucuz kalıyor, ya da bu işi yapacak bir yer bulabilir miyim?

teşekkürler

• çoğu benzinlikte yağ değişimi için yerler var. girmeden fiyat alın buraya da yazın. ben bir kere bpnin yanonda kaldım yag ısıgı yanınca. adamlar içindeki yagı bedava bosaltıp geri koymuslardı ne varmıs diye bakmak için.
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam testlere girmis lastiklerde bu ebatta baya pahali..hadi 200-250 tl civari olsa neyse direk 275 den basliyor fiyat..ben 185'e anlastim petlas bayisi ile ama hala geri donmedi..Fabrikadan bekliyoruz gelmesini dedi 2 gun oldu ses soluk yok..

• Ağır bakım illa şu km de yapılacak diye birşey yok aslında sadece triger kayış ise riske girmeden önerilen kmlerde değişilmesi lazım o da 60 bin km civarı çünkü kapalı bir alan da ve görülmüyor görülse aslında onu da bakarak değişip değiştirilmeyeceği anlaşılır.Diğer parçalar kontrol edilerek değiştirilse daha iyi olur bütçe açısından ( V kayışı,balatalar,diskler vs vs) ama yetkili servisler km ve yaşa göre hareket eder eskise de eskimese de değiştirir.

Petlas iyi lastiktir üretime zar zor yetişiyorlar illa teste giren lastik iyi olacak diye bir kural yok aynı mantık ile Volvo'dan başka araç alınmaması lazımdı.Doğu Anadolu gibi kışın zor geçtiği yerlerde yıllardır kullanılıyor daha sorun yaşayanı görmedim, İstanbul gibi şehirler için fazlası ile yeterli zaten.Kullanıma bağlı ama genel de 50 bin km veya 6 yldan sonra lastikler gördüğüm kadarı ile binek araçlarda özelliklerini baya kaybediyor.Kullanılırsa daha uzun süre kullanılır ben 70 bin km kullandığım lastikte oldu tabi lastik eskidikçe aracı da ona göre kullandım ( virajlara daha yavaş girdim vs vs işte )

Yaş değişimini kendiniz yapabilirsiniz youtube gibi yerlerde videolar var izleyin derim,en zor gözüken mazot filtresi değişimidir bir iki izleyin nasıl değiştirdiklerini anlarsınız.Ama petrol gibi,sanayi de kıyıda köşede kalmış esnaflar da uğraşmak istemiyorsanız 20-30 TL gibi bir rakama tüm bu işlemleri yaptırırsınız,basit birşey biraz ustalığı olan herkes yapar bunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Ağır bakım illa şu km de yapılacak diye birşey yok aslında sadece triger kayış ise riske girmeden önerilen kmlerde değişilmesi lazım o da 60 bin km civarı çünkü kapalı bir alan da ve görülmüyor görülse aslında onu da bakarak değişip değiştirilmeyeceği anlaşılır.Diğer parçalar kontrol edilerek değiştirilse daha iyi olur bütçe açısından ( V kayışı,balatalar,diskler vs vs) ama yetkili servisler km ve yaşa göre hareket eder eskise de eskimese de değiştirir.

Petlas iyi lastiktir üretime zar zor yetişiyorlar illa teste giren lastik iyi olacak diye bir kural yok aynı mantık ile Volvo'dan başka araç alınmaması lazımdı.Doğu Anadolu gibi kışın zor geçtiği yerlerde yıllardır kullanılıyor daha sorun yaşayanı görmedim, İstanbul gibi şehirler için fazlası ile yeterli zaten.Kullanıma bağlı ama genel de 50 bin km veya 6 yldan sonra lastikler gördüğüm kadarı ile binek araçlarda özelliklerini baya kaybediyor.Kullanılırsa daha uzun süre kullanılır ben 70 bin km kullandığım lastikte oldu tabi lastik eskidikçe aracı da ona göre kullandım ( virajlara daha yavaş girdim vs vs işte )

Yaş değişimini kendiniz yapabilirsiniz youtube gibi yerlerde videolar var izleyin derim,en zor gözüken mazot filtresi değişimidir bir iki izleyin nasıl değiştirdiklerini anlarsınız.Ama petrol gibi,sanayi de kıyıda köşede kalmış esnaflar da uğraşmak istemiyorsanız 20-30 TL gibi bir rakama tüm bu işlemleri yaptırırsınız,basit birşey biraz ustalığı olan herkes yapar bunları.

her kış lastiği doğuda işe yarıyor diye istanbulda kullanılır denemez. en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden iyidir kış koşullarında ancak istanbulda ıslak ve kuru tutuş da kar tutuşunun yanında gerekli bu sebeple ben yine yurt dışı testlerine bakmanızı öneririm.

yoksa kars için petlas gayet yeterli olacaktır, karın hiç kalkmadığı bir kış için

• Hangi kış lastiği olursa olsun ıslak zeminde tutuşu zayıftır kanal yapısından ötürü,ona göre dikkat etmek lazım.Kuru zemindeki performansını da göz ederek yeterli dedim.Testler hakkında daha önce yazı yazdım tekrar etmek istemiyorum lastik konusunda var bulunursa. Özet ile testler fikir vermesi açısından iyidir ama pratik kullanım için sadece ufakta olsa fikir verir,kullanıcı yorumları daha önemlidir. Ayrıca testlerde ki 1-2-3 gibi dereceler çok abartılıyor kullanıcılar tarafından sonuçta testin bir birincisi bir ikincisi vs olmak zorunda, birinci ile onunucu arasında bile 1 metre bile fark yok çoğu zaman,falsız kalma ama fala da inanma gibi birşey bakın ama aşırı da ciddiye almayın derim. Tabi bu tavsiyeye kulak asmak zorunda değil herkes,parası kendine sadece fikrimizi yazıyoruz burada fakat yerli diyebileceğimiz Lassa,Petlas veya ülkemizde üretilen Pirelli vs lastikler birçok konu da yeterli bana sorarsanız.

• Arkadaşlar Ankaradan şaşmazdan , ya da sanayiye gidip aracina (OPEL CORSA 2007 1.3 CDTI ) motor yagi alan var mi ? Ben hep internetten aliyorum, esnafdaki fiyatlari hic bilmiyorum. Mesela bu bakimda 5 litre mobil super 3000 5w40 aldim (87 tl idi) kupon ile 60 tl ye gelmisti. En son siz neler aldiniz yorumlarinizi dinlemek isterim.

• 2014 Corsa D 1.2 LPG'li araç için hangi motor yağını tavsiye edersiniz? 5/30 mu 10/40 mı? Marka tavsiyesi de alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makmühyasin

Arkadaşlar Ankaradan şaşmazdan , ya da sanayiye gidip aracina (OPEL CORSA 2007 1.3 CDTI ) motor yagi alan var mi ? Ben hep internetten aliyorum, esnafdaki fiyatlari hic bilmiyorum. Mesela bu bakimda 5 litre mobil super 3000 5w40 aldim (87 tl idi) kupon ile 60 tl ye gelmisti. En son siz neler aldiniz yorumlarinizi dinlemek isterim.

bende n11'den mobil 1 0w40 yağı 97 tl orjinal fiyatı üzerinden, 20 tl bkm express kampanyasıyla 77 tl ye getirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airlach

quote:

Arkadaşlar Ankaradan şaşmazdan , ya da sanayiye gidip aracina (OPEL CORSA 2007 1.3 CDTI ) motor yagi alan var mi ? Ben hep internetten aliyorum, esnafdaki fiyatlari hic bilmiyorum. Mesela bu bakimda 5 litre mobil super 3000 5w40 aldim (87 tl idi) kupon ile 60 tl ye gelmisti. En son siz neler aldiniz yorumlarinizi dinlemek isterim.

bende n11'den mobil 1 0w40 yağı 97 tl orjinal fiyatı üzerinden, 20 tl bkm express kampanyasıyla 77 tl ye getirdim.

Bende N11 den mobil 1 super 3000 5 litre 5w40 aldm 50 tl ye getirdim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: airlach

quote:

Bende N11 den mobil 1 super 3000 5 litre 5w40 aldm 50 tl ye getirdim

aracınız 1.3 cdti değil mi kaç model ? eğer öyleyle yanlış yağ almışsınız

dexos 2 kalitesinde tam sentetik yağ almanız lazım. Dexos 2 nin bulunmadığı yerde gm 025 a ve gm 025 b özelliklerini karşılayan konulmalıdır yazıyor ama dexos 2 yağ varken gerek yok.

elinizdeki yağı koydurmayın bence iade edin. Castrol 0w-30 edge dexos 2 tam sentetik olan yeni çıktı o olabilir aynı edge nin 5w-40 yağı var onu kullanıyorum bende. Ayrıca mobil 1 esp 0w-40 olabilir. Gm 5w-30 olabilir

• A3 B3 sertifiklarini istiyor diye biliyorum mobil 3000 5w40 bunu karsiliyor aslinda, aracim 1.3 cdti 2007 dizel corsa

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.