Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • a3 b3 hiç görmedim kullanım klavuzunda. Benimde araç 2011 1.3 cdti dizel corsa 75 hp euro4 motor . Kullanım klavuzunda ise dexos 2 olacağı yazıyor. Siz bence kullanım klavuzuna bir bakın , aynı motor gerçi ama siz yinede bakın orada tam konulması gereken yağ özellikleri yazacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaymak817

2014 Corsa D 1.2 LPG'li araç için hangi motor yağını tavsiye edersiniz? 5/30 mu 10/40 mı? Marka tavsiyesi de alabilirim.

Arkadaşlar yok mu aramızda tüplü Corsa kullanan motor yağı tavsiyesi verecek olan?
  • beyler antfirz değişimi kaçıncı sene yada km bakımında yapılıyor acaba ? en son antfirzi ölçtürdüğümde -28 di. Komple değişim iyi olur mu ? Sanırım 6 lt alıyor antfriz, yarısı su yarısı 3lt kırmızı gm den mi koymak gerekli ?
  • 2010 corsa 1.3 dizel 75hp aracıma periyodik bakım seti aldım. Sanayiye özel servise götürcem
    Ne kadara işçilik alırlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100-150 alırlar sanırım. Usta ile önceden konuşun pazarlık yapın
  • 30000 bakımı için 750 lira ödedim. Hatta ön arka tekerleğin yeri değişip Rota soktular 800 lira vermiş oldum toplamda. Çok pahalı. Araç 2014 modeli corsa 1.3 cdti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 75HP CDTi aracımın V kayışını değiştireceğim ilk defa. Kayıştan başka değişecek bir parça var mıdır etrafında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbacanaklar

2010 75HP CDTi aracımın V kayışını değiştireceğim ilk defa. Kayıştan başka değişecek bir parça var mıdır etrafında?

duruma göre gergi bilyası
  • quote:

Orijinalden alıntı: chiroptera

selamlar;

2007 corsa 1.4 tam otomatik (benzinli( enjoy arabam var. arabayı aldığımda oksijen sensçrü arızalı satın aldım. ilk arabam olduğu için acemice oldu neyse.. gaza bastığımda araba öne atılıyor ama devir alamıyordu. devir göstergesi bir aşağı bir yukarı gidiyordu. en sonunda servise götürdüm bu durumun oksijen sensöründen olduğunu söylediler. ilk başta temizleme yoluna gittiler ama bir süre sonra lamba tekrar yandı. en sonunda da 2 tane oksjien sensörüm değişti. ilk kullanmamda araba daha çabuk gaz alıyordu. ancak 2. viteste gaz verdiğimde de bir süre sanki gaz almıyor devir göstergesi aşağı yukarı gidiyor ? bu durum sadece 2. vites oluyor. bujilere mi baktırsam acaba ? ne tavsiye edersiniz ?

HOCAM AYNI SORUN BENDEDE VAR ARABANIZDAKİ SON DURUM NEDİR

• quote:

Orijinalden alıntı: chnkrc35

quote:

Orijinalden alıntı: chiroptera

selamlar;

2007 corsa 1.4 tam otomatik (benzinli( enjoy arabam var. arabayı aldığımda oksijen sensçrü arızalı satın aldım. ilk arabam olduğu için acemice oldu neyse.. gaza bastığımda araba öne atılıyor ama devir alamıyordu. devir göstergesi bir aşağı bir yukarı gidiyordu. en sonunda servise götürdüm bu durumun oksijen sensöründen olduğunu söylediler. ilk başta temizleme yoluna gittiler ama bir süre sonra lamba tekrar yandı. en sonunda da 2 tane oksjien sensörüm değişti. ilk kullanmamda araba daha çabuk gaz alıyordu. ancak 2. viteste gaz verdiğimde de bir süre sanki gaz almıyor devir göstergesi aşağı yukarı gidiyor ? bu durum sadece 2. vites oluyor. bujilere mi baktırsam acaba ? ne tavsiye edersiniz ?

HOCAM AYNI SORUN BENDEDE VAR ARABANIZDAKİ SON DURUM NEDİR

boğaz kelebeğini temizlettim sorun çözüldü. ama tekrar başladı kış ayında. tekrardan temizletmek gerek herhalde..

• 1.2 benzinli corsam bir yilini doldurdu 7000 km de henuz ,bir servisi aradim 550 tl fiyat verdiler.yaptirmazsam garantim bozulmis mu oluyor ya da en ucuz nerede yaptirabilirim ?

• garantiyi riske atmamak için yetkili serviste yaptırın ilk bakımı. İkinci bakımı dışarıda yaptırırsınız

ucuz olsun diye yan sanayi parçalar kullanılıyor onlarda dayanklı olmuyor. Orjinal parça bakmak lazım sanayiden ama gm nin taklitlerini yapabiliyorlar dikkatli olmak gerekli. Ankarada iseniz şaşmazda yanlış hatırlamıyorsam özçelik opel yedek parça var ordan parçaları alıp ustanıza taktırabilirsiniz. Ankarada iseniz yine usta için telefon no adres vs. yazabilirim özelden.

birdehttp://www.opelgm.com/ sitesine bir bakın derim ama en iyisi şuanda garanti için yetkili servis.

• motor soğukken hafif rampada 1.viteste sarsıntılı kalktı aracım bugün ama sonrasında herhangi bir sıkıntı yapmadı. Baskı balatadan dolayı sanırım ?

baskı balata değiştiren oldu mu aranızda ? yetkili servis fiyatı uçuk çıkıyor sanırım dışarıdaki parça da orjinal mi değil mi tam emin olamıyorum. Luk marka mı kullanılıyor ?

internetten parça buldum aracıma uyan baskı balata fiyatı 511 tl dışarıda şase no ile teyit ettirdimhttp://www.opelgm.com/Opel-Corsa-D-13-Dizel-2008-Model-ve-Sonrasi-Debriyaj-Seti-LUK,PR-5557.html
    Orjinalinde luk kullanılıyor deniliyor ama birde size sorayım dedim

yada yetkili serviste mi değişim önerirsiniz ? oda fazla tuzlu çıkcak gibi 1500 küsür civarlarında fiyatlar söyleniyordu en son

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Sadece balata diye düşünmeyin muhtemelen volan da değişmek zorunda kalacaktır

• volant da da var mıdır sorun hocam ? onun içinde taşlama vs işlemler var diyorlar bilemiyorum km de düşük daha

araç daha 41 bin km de yani tamam bir iki zorladım yokuşta koku geliyordu ama sürekli yokuş inip yokuş çıkıyorum. Uzun zamandır yük binmesin diye elfreni kullanıyorum.Hatta yolumu bile değiştirip yokuş kullanmıyorum yokuşa gireceksem ya aşağıdan kaptırıp geliyorum yada aşağıda bekleyip ışık yanmasını bekliyorum
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    1.3 dizel ünite biraz sorunlu o konuda debriyaj giderken genelde volanı da götürüyor. Eğer debriyajdan eminseniz vakit geçirmedn değiştirin sürecin uzaması volana hep ek yük. 41 bin km çok erken. Bu kadar az km için dizel almak ise bence sizin adınıza hata olmuş

• o zaman ben bir baktırayım ona göre erken den değişeyim teşekkürler.

ben aracı aldığım zaman 3-4 bin tl fark vardı dizel ile benzin arasında. Senede 10 bin km yaptım , sadece bu sene az km yaptım okadar
  • (opel corsa 1.3 dizel 75 hp 2007) aracımda son zamanlarda gaza yüklendiğimde homurtulu bir ses geliyor. sanki kaputun altında üç bin motor var :) buraya kadar iyi ama bu ses benim motorumun sesi değil... bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir acaba, bu arada her hangi bir performans düşüklüğü yok.
  • 2014 model corsa 1.3 CDTI 75hp aracımın 45 bin bakımı için serviste görüştüm 4 filtre ve yağ 880 TL fiyat verdiler. Parçaları kendim alıp tanıdığım ustaya götürücem motor yağı için castrol Edge 5w30 yağı önerdi ustam bu konuda bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

Bu arada filtreler 150 TL yağ 100 TL usta 50 TL toplamda 300 TL ye çıkacak..
  • 45 bin bakım da mazot filtresi değişmiyor 4 filtre yerine 3 filtre olması lazım bildiğim kadarıyla hava yağ ve polen değişmeli yani. Mazot filtresi 30 binde yada 2 senede bir değişiyor (hangisi önce dolarsa) sizin km daha önce dolmuş geçenki 30 bin bakımınızda değişmedi ise değiştirin.

Servis yağdan çok alıyor. Yetkili servise kendim yağı alıp gidiyorum bakımda dolduruyorlar. Bazı yetkili servisler kabul ediyor. Fiyat çok vermişler ayrıca ben nerdeyse 60 bin bakımı için bu kadar almıştım ki içinde kayış filanda vardı.

2011 1.3 cdti 75 hp euro4 z13dtj motor kodlu aracıma castrol edge 5w-40 yağ koyuyorum. Konulması gereken yağ özellikleri tam sentetik ve dexos 2 özelliğinin olması. 5w-30 yağda bu özellikler olmayabilir. Dexos2 olmadığı yerde GM a-b-025 de konulabilir diyor ancak dexos 2 yağ'lar var.

mobil 0w-40 esp yeşil renkli olan , castrol 5w40 edge dexos 2, castrol 0-w30 edge dexos 2 ve gm 5w-30 var. Ayrıca filtreler 150 tl tutuyor diyorsunuz ancak orjinal filtreler gerçekten pahalı. Takacağınız parçalar orjinal olmadığından sorun yaşayabilirsiniz oyüzden orjinal parça kullnmaya bakın

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.