Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Paylaşımınız için teşekkürler 30 bin bakımı serviste yapılmış kayıtlarını inceleyip ona göre mazot filtresini değiştireceğim. Ürünlerin orjinalliği konusunda güvenilir bir siteden birçok kullanıcı yorumu olan

biyerden aldım fakat seri numarasından kontrol imkanım varsa onu yaparım. Yağ olayına gelince 5w-30 Castrol Edge yağda karar kıldım. Dediğiniz gibi tam sentetik artı olarak dexos 2 özelliğinde

ama bu Castrol Edge 5w30 un 2 farklı versiyonu var biri LL diğeri C3 olan opel olan c3 müş ben onu aldım.
  • yetkili serviste yapılmışsa büyük ihtimalle mazot filtresini değiştirmişlerdir onun için 45 te değiştirmenize gerek kalmaz ama yinede servise kontrol ettirmekte fayda var. Hangi site opelgm mi ?

dediğiniz yağa baktım dexos2 ve tam sentetik castrol yeni çıkartmış bunu daha önceden yoktu. 0w-30 da yeni sayılır . Yağınız güzel hayırlı olsun

http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/products/car/engine-oils/castrol-edge/product-range.html

• Arkadaşlar merhaba,

2012 Model 1.3 Enjoy Corsa aracım var. Araç 32 Binde. Periyodik bakım yaptıracağım, yetkili servis önerebilir misiniz? Beylikdüzü civarı bana daha uygun ama Erdemir çok tutarsız şeyler söylüyor telefonda iki kez aradım bir seferinde 445 TL diğerinde 800 TL periyodik bakım için istiyor. A Tipi bakım mı ne varmış onu mutlaka yapmamız gerekiyor 1.600 TL size özel olur vs diyorlar. Erdemir için internette çok olumsuz yorumlarda var.

Şimdiye kadar Opel Odak a sürekli bakım yaptırdım ve aracı da oradan almıştım ama çok uzak geliyor lokasyon olarak. Odak Opel Aracın motur yazılımını ücretsiz güncelleyelim diye sürekli arayıp çağırıyorlar ama servis uzmanına güvenim sıfır. Geçende ateşleme bujileri için bilgi almak istedim Bosch marka ateşleme bujilerini sordum, Bosch sadece benzinli araçlara oluşmuş, dizele olmazmış (?) Vay anasının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okttay -- 25 Mart 2016; 17:32:22 >

• okttay kullanıcısına yanıt
    Dizelde ateşleme vay anasını:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Kızdırma bujisidir o Doğru diyorsun ateşleme olsa duramam

Değiştirdim Hocam başka yerde. Bosch aldım. Yukarıda mesajda yazarken yanlış yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okttay -- 25 Mart 2016; 21:29:50 >
  • 1.4 d kasalarda 70.000 veya 80.000 bakımında neler değişiyor ?

Ayrıca triger değişim kilometresi nedir? Bilen varmı

• Baba Naber kullanıcısına yanıt
    1.3 multijetlerde zincir var ve genelde 120 bin deniliyor..bozulmasını ise sesinden anlıyorsunuz..garip bir zincir sesi vardır motorda gaza basınca tiz sesi çıkıyor..eger işin içinden biriyseniz anlayabilirsiniz ..benim eski corsa biraderde 114 binde araç henüz zincirden ses gelmiyor ama heran gelebilir...1,4 benzinlilerde zincir varmı bilmiyorum kayış varsa genelde 90-100 binde değişmesi istenir.. v kayısını ve kasnagını değiştirmeyide unutmayın bu arada..
  • reko kullanıcısına yanıt
    Zincir var kardeşim.

70.000e kadar

V kayış, hidrolikler soğutma suyunu değiştirdim.

Geri kalanlar periyodik....

Merak ettiğim bu kilometrelere kadar değişmesi gereken başka nelerin olduğu

• Baba Naber kullanıcısına yanıt
    V kayışını tutan kasnağın da ömrü 100k
    ona dikkat edin hafif yamulunca şıkır şıkır zincir gibi ses yapıyo
    ama sorun triger zincirinden değil o kasnaktan oluyor
  • bilenler cevaplarsa cok makbule gecer. Aracı kısa mesafede kullandıgım için dizel partikul filtresi ışığı bir hafta gibi bir süredir yanıyordu. Bu arada bakımları yetkili serviste yaptırmadım . Dün birde servis ışığı yanmaya başladı araç çalışırken. Ben de servis ışığıdır diye frene basılı tutarak yapılan teknikle O ışığı söndürdüm. Dizel partikül filtresi ışığı hala yanıp sönüyor Ama servis Işığı söndü. Acaba yetkili servis bakım zamanı İnsp0 ışığını sondurunce o arıza içinmi yanıyordu ya da ben bu frene basma ile baska turlu arızalarin da isigini sondurebiliyor muyum dur

• arkadaslar 2013 corsa dizel var 45 bakım yag yag filtersi hava filtresı değiştirecegim ustaya baska degişmem veya baktırmam gereken bıse var mi

• birde polen filtresi kalıyor değiştirmeniz gereken benim polen filtresi 1 senede leş gibi oluyor ilk takılan bembyeaz filtre siyah çıkıyor

Mazot filtresi fren hidrolik değişimi ise 2 bakımda bir yapılması gerek, ama bu 3. bakımınız olacak anlaşılan o yüzden bir dahaki bakımda 60 binde yapılacak. Birde 4. bakım yani 60 bin de ise v kayış ekleniyor ek olarak.

@spoiler4all biraz geç oldu ama o ışık yanınca aracı 2 bin devrin üstünde mi ne tutup o şekilde sürmeye devam etmeniz gerekiyordu. Klavuzda da yazıyor. Servis ışığında sadece insp yazıyor , başka bir ışık yanmıyor. Sanırım anahtar filan da yanıyordu sizde, sorun dan kaynaklı yandı sanırım servise göstermenizde fayda var. Gerçi mesajınızın üstüne bi kaç ay geçmiş ama

Beyler bu arada araçta klimayı açınca garip bir ses duyuyorum. Ufak bir cıyaklama gibi. Düğmeye basmamla sesi duyuyorum neden olabilir ?

@spoiler4all
    @irs69

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 26 Haziran 2016; 12:26:57 >

• Fren hidroliği değişimi ben hiç yaptırmadım, sadece disk/balata değişimlerinde havası alınır ekleme yapılırdı
  • @TiFoSi_BJK

yetkili servis 2 senede 1 yada 2 bakımda 1 değişiyor hidrolik sıvıyı. Kullanım klavuzunda da o şekilde yazıyor. Çoğu kişi değiştirmiyor , babam 5 sene de bir filan değişirmiş eski aracında. Serviste nemden kirden filan kirlenir vs diye değişiyor. Sıvı ucuz birşey aslında ama işlemi biraz marifetli. Yetkili serviste değişirken izledim sizde biliyorsunuzdur zaten özel bir makinanın hortumu yardımıyla eski sıvıyı çekip yerine yenisini dolduruyor tabi aynı aletle 4 tekerden de havasını alıyor. Ha tabi çok sık değişimin fren merkezine bi zararı var mıdır bilemem gerçi zararı olsa yetkili servis bu işlemi sık yapmaz yada klavuzda yazmaz. Polen filtresini bile değiştirmeyen var kirlenmemiştir diye Aslında verilen sıvının üstünde son kullanım tarihi vardı ama silinmişti maalesef bendekinde .

• Arkadaşlar merhaba,

Bugün 2007 model 1.2 Corsa Essentia aldım. Araba henüz 25bin kilometrede. Ekspertiz yaptırdım herşeyi gayet güzel, yerli yerinde.

Sorum şu, araba 9 yaşında trigeri hiç değişmemiş. Hemen değiştirmeyi düşünüyorum. Nerede değiştirmeliyim? Ne kadara patlar? İstanbul Avrupa yakasındayım.

2. olarak lastikler de hiç değişmemiş. Ancak 4mm kalınlığı var pek kullanılmadığı için. Bir yorumunuz olur mu?

Ekspertiz de fren hidroliği kötü çıktı sadece, herhangi bir yerde değiştirtebilir miyiz?

Teşekkürler cevaplar için.
  • bende ki dpf ışığı hem dpf hem de kızdırma bujisi için. geçen sene kızdırma bujinin 1. si bozuldugu için yanmıstı sanayide ucuza değiştirtmiştim . bu sene bu sefer 4. sü yanmıs tel seklindeki ışık hem ondan hem de dpf yi doldugu halde ben aracı 1 hafta kadar yine kullandıgım için yanmıs galiba. neyse kendi basıma gaza basarak sondurmustum. sonra araca gdi ekran kalıbı ve ust kapagı ile nokia 1320 telefonu monte etmistim ve onun denemelerini yapıyordum. auxla bağlayıp bir kaç gun nasıl calıstıgına filan bakıyordum. tam o aralar bu sefer dpf ısıgı değilde arıza ısıgı yanınca korktum servise 600 tlye dort tane kızdırma bujisini değiştirttim ve dpf yi temizlettim. bide klima ve motor temizliği yaptılar. bana fiyatlar biraz pahalı ve belirsiz geldi serviste. yani ne olacağı hiç belli değildi. 700 den basladı 500 e dustu 600 aldı benden anlamadım. simdilik bir sorun yok o konuyla ilgili. biraz daha devirli kullanmaya calısıyorum(bu seferde gurultuden durulmuyor ama olsun..) bu arada aracta ekran boyle oldu... ana ekranın yatay olmaması biraz sorun olsada uygulamalarda yatay oluyor ve fena olmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spoiler4all -- 26 Haziran 2016; 14:03:14 >

• @torsito Lastiklerinizi değiştirmenizde fayda var bence riske girmeye değmez. Bizde km çok yapmayan araç vardı en fazla 10 yaşındaki lastikle bindik ancak şehir içi en fazla 80-90 yaparak ama korkarak bindik birazda dişler çok iyiydi ama acil birşeyde sıkıntı yaratabilirdi sonra değiştik. Dişlerinde problem olmasa bile yaşından dolayı eskiyor. Sertleşiyor buda fren mesafesine yol tutuşuna olumsuz etki edebiliyor. Hele ki yanakta yada tabanda çatlamalar varsa kesin değişin. 4mm ve altına düştüğünde zaten muayene de de sıkıntı yaşarsınız ayrıca bazı yerlerde okuduğuma göre 4mm aşağısında değişmeli diyorlar. Fren hidroliğini de yetkili serviste yaptırın isterseniz sıvının orjinalini ve ustanın iyisini bulmak ilk başta zor olabilir. Yan sanayi gm ürünleri dolaşıyor piyasada. Hayırlı olsun aracınız

@spoiler4all yetkili servisler de de fiyatlar oynayabiliyor bazen. Bazen yaş indiriminden dolayı iyi indirim de alabiliyorsunuz. Devir sesine çok takılmıyorum ben müzik sesi kesiyor onu duymuyorum, ekran da hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 27 Haziran 2016; 1:29:54 >

• spoiler4all kullanıcısına yanıt
    Hocam gecmis olsun. Bugun benim 2013 Corsa D'nin de servis isigi yandi. Yani kadranin altindaki ingiliz anahtari seklinde olan isik. Yol bilgisayarinda Insp yaziyor mu bakmadim henuz ama aracin bakim zamani da gelmedi daha, 2500 km var yani.

Endise etmeli miyim bilemedim...

Su fren yontemi nedir, benim aracta da ise yarar mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saig10 -- 29 Haziran 2016; 20:46:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saig10 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=Wcw01HP5eSM

eger servis ışığı periyodik bakım için yanıyorsa bu videodakini yapınca sönüyormuş
  • İnsp yazısı servis zamanı, mazot filtresinki su ve patlak ampul için yanar. İngiliz anahtarı çıktıysa araçta arıza kaydı oluşmuştur. Silmeye çalışmak yerine o kaydı vakit kaybettirmeden okutun

• 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.