Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HAYALETGEMİ

Palladium'un karşısındaki San-Car Opel Servisi'ne giden oldu mu? 2012 dizel corsa için yetkili servis 500 tl yıllık bakım çıkarttı, bu servis 250 tl veriyor. Güvenilir midir yorum yazarsanız sevinirim.http://www.sancarotomotiv.com/

konu ölmüş gömeni yok maalesef. halbuki çok yararlı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYALETGEMİ -- 26 Mayıs 2015; 9:55:06 >
  • Bugün Corsa D aracıma bakım yaptırdım. 30.000 km bakımı idi. Toplam 533 tl ödedim.
  • Arkadaşlar merhaba, 2012 model Corsa dizel aracım var. 1 haftadır, Sarı üzerinde anahtar işareti olan arıza ikazı veriyor. Ama Arabanın çekilinde vs birşey yok. Sanırım kızdırma bujilerinden 1-2 si gitti. Avcılar'da Dora Opel ve Beylikdüzünde Hevesli Oto özel servis nasıl? Bilen var mı? Tavsiye eder misiniz?
  • bu opelgm . com sitesinin dukkanı galiba yerinden tasınmıs onun gibi elden orijinal parça laabileceğimiz yer bilen var mıdır avrupa yakasında? 30000 bakımını kendim oradan parcaları alarak yapmtırmıstım. simdi 45000 bakımına yine aynı sekilde yapmayı dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spoiler4all

bu opelgm . com sitesinin dukkanı galiba yerinden tasınmıs onun gibi elden orijinal parça laabileceğimiz yer bilen var mıdır avrupa yakasında? 30000 bakımını kendim oradan parcaları alarak yapmtırmıstım. simdi 45000 bakımına yine aynı sekilde yapmayı dusunuyorum.

Sanayinin içine taşındı onlar hocam, 2 ya da 3 sokak aşağıdalar.
  • bu kronik denilen direksiyon sesi benim de aracımda basladı gibi. ama benim bakımda ön taraftaki yayların üstündeki takozları değiştirdiler ondan sonra oldugunu dusunuyorum. tamirci ondan olmaz dedi bir çok kontrol yapıp denedi ama bulamadı. işin ilginci araba duruken ya da lifte kaldırıldıgında sorun yok sadece giderken ve sadece saga donerken titreşim gibi tuhaf bir ses geliyor. bunu yasamıs ve cozmus olan var mı aranızda? gercekten çok işime yarar simdi yetkili servise de gideceğim ama farklı birsey soyleyeceklerini sanmıyorum.
  • kronik sandıgım ses galiba amortisor takozu değişince ilk bir kaç gun geliyordu sonra farketmedim... ama yetkili servisin soylediğine göre usta parçayı gereksiz yere değiştirmiş. lifte kaldırdıgında ön lastiği yandan ittirince baya sağ sol yönünde oynuyordu bana da gosterdi madem oynuyor değiştir demiştim. meger corsa d ye has bir ozellikmiş bu ve ön lastiğin sag sol yonunde sallanması normalmiş. bir çogunu bu yuzden muayeneden bile geçirmiyorlarmıs bilmeyen tüv istasyonlarında.
  • Dün corsa d Aracimin tekerinden hışırtı sesleri gelmeye başlamıştı. Poset surtmesi gibi bir ses hareket ettikçe geliyordu. İndim baktım cantin içine arabanın altına birşey yok. Hava kararınca yine aklıma geldi telefonun ışığı ile sağ ön cantin içine bakınca kocaman bir yaprak balatanin oraya girmiş. Nasıl dayanıklı bir yapraksa artık okadar yol gidip fren yapmama rağmen ordan düşmemiş. Neyse aldım ses gitti ve rahat bir nefes aldım.servise gitmek istemiyorum çünkü. Herseferinde başka bir sorunla çıktığım için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Resimde goruldugu uzere sogutma suyu seviyesi size gore de olmasi gerekenden asagida mi? Bana seviye oldukca dusmus gibi geldi. Icme suyu ilave etmenin iyi olacagini dusunuyorum.
    Sizin yorumlariniz ne olur ?
     'Corsa' Bakım ve servis 'Corsa' Bakım ve servis 'Corsa' Bakım ve servis 'Corsa' Bakım ve servis

• merhaba ,

2011 model corsa cdti z13dtj motor aracımın 4.sene bakımı geldi. Servislerden fiyat alıyorum ancak filtreler fren hidroliği değişecek sanırım.

Birde alternatör v kayış değişmesi gerekiyor dediler bu bakımda bu kayış hakkında bilgisi olan var mı ? yani 4. sene mi değişiyor ?

@maniavolkan cevap biraz gecikti ama , o suyun kabın çizgisinin üstünde olması lazım. Normal su eklemeniz iyi olur mu bilemiyorum ama kışa girerken ölçtürmenizde fayda var donup çok büyük masraf açabilir
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Ortalama 60.000 km diye duydum. Fiyat alınca bilgi verebilirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Ortalama 60.000 km diye duydum. Fiyat alınca bilgi verebilirmisiniz ?

evet 4. sene bakımı 60 bin ancak benim araç 39 bin de olduğu için v kayış değişmediler. Bakımını yaptırdım, normalde v kayışın da değişmesi lazımdı bu bakımda ama sökülüp bakıldı sorun olmadığı için değişmedi.

fiyat olarak fren hidroliği, tüm filtreler bana 500 tl tuttu. Buna ek yağı dışardan aldım 100 tl. Vkayış da değişseydi eğer 177 tl fiyatı vardı oda eklenecekti.

yağ servisten olunca bi çok yere sordum 690 , 720 , 750 , 800 civarı fiyatlar veriyorlar ankaradaki servisler. Birde z13dtj motordan 2 tip yağ filtresi çıkıyor benimki düz stil olandan sizin araçta aynı motordansa fiyat ondan da fark ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 20 Ekim 2015; 11:59:29 >

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Çevremde duyduğum ve okuduklarıma nazaran sanırım sadece kayış değişmiyor. Bazı yerlerde kasnaktan bahsedilmiş bazı yerlerde iste bilyelerden. Tam emin değilim.

2 güne kadar ustamı ziyaret edeceğim. Ne değişir ve nasıl değişir öğrenip yazarım ayrıntılı.

Araç 1.4 90bg sport. km 68.000 oldu. Son 2.000dir ciyaklamaya başladı ilk çalıştırışta. Alternatörü elime almamak için bu ciyaklamaya son vereceğim inş

Usta tanıdık olunca yağ- hava yağ filtre için 100 lira aldı benden. Bakalım kayış için ne çıkacak.
  • benim araç dizel olduğu için ben hangi yetkili servise sorduysam bunları söyledi. Bu yüzden kasnak vs farkı olabilir sizin aracınız benzinli sanırım fiyatta farklı çıkacaktır

yetkili servisleri arayıp fiyat alın neler değişeceğini de söylüyorlar zaten aracınızın yaşınıda söyleyin yaş indirimide yapıyorlar

yağ filtresini orjinal kullanın hatta mümkünse diğer parçalarıda orjinal kullanın sonradan daha büyük sıkıntılar çıkartabiliyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 20 Ekim 2015; 14:19:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeActivate

Bugün Corsa D aracıma bakım yaptırdım. 30.000 km bakımı idi. Toplam 533 tl ödedim.

hocam 15bin bakimini be kadara yaptirmistiniz ? birde araciniz benzinli mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: omeri30

quote:

Bugün Corsa D aracıma bakım yaptırdım. 30.000 km bakımı idi. Toplam 533 tl ödedim.

Evet araç benzinli hocam. 1.2 85 hp. Geçen yıl 15 bin bakımını da 460 tl ' ye yaptırmıştım.
  • benimkiyle ayni. simdi acaba ne kadardir
    peki 15bin bakimini 15 olur olmaz mi yaptiriyim. yoksa bi 300 400 falan gecmesi sikinti olur mu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omeri30

quote:

Evet araç benzinli hocam. 1.2 85 hp. Geçen yıl 15 bin bakımını da 460 tl ' ye yaptırmıştım.

benimkiyle ayni. simdi acaba ne kadardir 
    peki 15bin bakimini 15 olur olmaz mi yaptiriyim. yoksa bi 300 400 falan gecmesi sikinti olur mu?

• Arkadaslar merhaba,
    195 55 16 icin onereceginiz lastik nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: prodigy_1107

Arkadaslar merhaba,
    195 55 16 icin onereceginiz lastik nedir?

hocam cok yanlis yere gelmissin valla

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.