Şimdi Ara

Corsa C aracım için ses sistemi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar aracıma ufaktan bir ses sistemi yapmayı düşünüyorum

İkinci el olarak uyguna aşağıdaki seti alacağım tabi bana göre uygun :)

Araçta daha önce hiç ses sistemi kullanılmamış ilk defa ben double teyp taktırdım .

Önerileriniz nedir nerelere dikkat etmeliyim aldığım amfi ile subwoofer iş görür mü çok bildiğim bir konu olmadığından sizlere sormak istedim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• haLiLx H kullanıcısına yanıt
    o amfi ile o subwooferı tam randımanlı çaldıramazsın, çalar ama beklenti yüksekse tatmin etmez. görseldeki 4 kanal stereo amfi. front kanalları ile ön kapılara takılan component leri beslersin. rear kanallar köprülenip subwoofera girilir. görseldeki subwooferı tam şiddetinde çaldırmak istiyorsanız en az 1000.1 mono amfiye, imkan varsa1200.1 mono amfiye girilmesini öneririm.
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için size teşekkür ederim,

Alacağım amfi ile subwoofer set olarak fiyat 2750 TL civarında. İnternetteki araştırmalarıma göre bana fiyat/performans olarak iyi bir set gibi geldi, araba da küçük olduğu için şimdilik yeterli diye düşünüyorum zaten araç aile aracı, arabada hafif keyifli basslı müzikler dinlemek amacım maksat gençliğimizi yad edelim.

Pioneer 2 adet oval hoparlör

ve ön kapıdaki componentler dahil giriş seviyesi bir ses sistemi elde ederim yanlışım varsa düzeltin tabi :)

bişey değil, ön kapı ve ovalleri paralelel şekilde amfinin front kanallarına girin. rear kanalları köprüleyip suba girin. beklentinizi karşılar.

Sagolun hocam tekrardan,

size ürünler için dediğim fiyat uygun mu alacağım kişiyi darladim sürekli zor ikna ettimden😄

ürünler daha önce tamir görmediyse fiyatları uygun.

Hocam selamlar maddi durumdan dolayı o dönem ses sistemi yapamadım şuan için yapmayı düşünüyorum ama öyle profesyonel şekilde değilde, arabada kulakları doyuracak şekilde bir sistem düşünüyorum

Arabanın arka tarafı küçük, 20cm veya 30 cm subwoofer iki tane oval hoparlör bunları destekleyecek fiyat performans amfi önerebilir misin

elim daha aşağısına gitmiyor. Qline 100.4 diyorum.

Selamlar hocam teşekkür ederim ikinci el olarak araştırma yapıyorum,

Bu arada bu ürünü buldum yorumları gayet olumlu 5 kanal olması da avantaj

Daha uygun fiyat olarak başka sitelerdenl satılıyor

sizin yorumunuz nedir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haLiLx -- 4 Eylül 2024; 13:44:44 >
    ben bu ürünü alsam 3 kanal olarak kullanırdım. front kanalları ve rear kanalları köprüleyip hpf modunda 1 çift güçlü component beslerdim. mono kanalıda sub beslerdim. ama mono kanalı biraz zayıf kalabilir. fiyatına göre 3 kanal kullanılacaksa iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 4 Eylül 2024; 18:16:39 >

Selamlar hocam,

Su şekilde sistem ayarladım,

Sizce uygunmudur

• iş görür. midrang tercih edilmiş. ince sesler yeterli gelmezse tweeter eklenebilir.

Selamlar abi ben yine birseyler yaptım ama bu sefer son noktayı koyup şu ürünleri aldım amfiyi gerçekten çok uygun fiyata aldım.

Subwoofer içinde ikinci el arasında 500 -700 tl bir fark vardı sıfır almak istedim

aracım corsa c kasa olduğu için iç hacmi küçük yeteceğini düşündüm inşallah pişman olmam :)

Amfi bu modeli ikinci el 1000 tlye aldım

Subwoofer bu model ve kabini aldım arabanın arkası küçük olduğu için sıfır

Midrange takımları içinde pioneer zaten üst kısımda paylaşmıştım.

hayırlı olsun. amfi sistemi tam besleyemez. önerim 1 adet 1000.1 mono amfi alman. çift amfi yap derim. 75.4 amfi yi köprüleyip hpf modunda midrangleri besle. mono amfi ile subu besle çok daha fazla verim alırsın.

Selamlar,

tamamdır hocam, subwoofer bugün elime ulaştı bildiğiniz merdiven altında üretilmiş çok belliydi seri numarası vs de üstündeki yazıların boyası da sonradan yapılmış gibiydi içime sinmedi iade ettim , ikinci el aşağıdaki ürünü buldum 1500 tlye bunu alacağım artık

Hocam konu dışı kusura bakmayın hem konu sahibi için hem sizin için. Belli ki bilgili birisiniz kısa birşey sormak istiyorum müsaadenizle Honda Civic aracım var multimedya hoparlör hepsi orijinal fabrika çıkışı neyse o ben buna sadece amfi takarsan ses kalitesini ve yüksekliğini arttırabilir miyim? Çünkü hoparlör sok tak yapmak istemiyorum mevcut ses bana göre zaten kötü değil çünkü. Şimdiden tşk ederim 🙏🏻

• dreamm21 kullanıcısına yanıt
    merhaba, orjinal hoparlörleri amfiye girmenizi önermem, belirtilen hoparlörler 4ohm 25rms tir. bu hoparlörler biraz üstünü kaldırır ama daha fazlasını verirseniz bobinleri yanabilir. komple sistem yapmadıkça bu işe girmenizi önermiyorum. fabrika çıkışı orjinal teyplerde amfi çıkışı olmadığı için amfi takmak için çeşitli yöntemler kullanıyoruz. teybe deck dönüştürücü takmak, high level input girişli amfi kullanmak, yada ses işlemcisi koymak gibi. her ürünün ses kalitesine etkisi farklıdır. direk amfiyi koy kesin olarak ses kalitesi artar diyemem. eğer doğru iş yapılmazsa ses kalitesi düşebilir. eğer doğru iş yapılırsa ses şiddeti artar, yüksek rmse çıkıldığında bozma yapmayacağı için ses kaliteside artmış olur. bişey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 13 Eylül 2024; 15:42:38 >

Tşk ederim hocam aldım cevabımı, eldeki bulgurdan olmaya gerek yok böyle devam 🙏🙂

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.