Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barisunye

herkese merabalar...2006 corsa 1.3 cdti 85 binde araç sahibiyim..5. aracım 5 aydır kullanıyorum....

bulundugum yerde(küçük bir doğu ili) yetkılı servis veya özel servis yok...bu ay içinde aracı bakıma sokmayı istiyorum..parçaları temin edip burdaki ustama yaptırmak istiyorum....
    bu konuda hangi parçaları hangi marka ve nerden alabıleceğim konusunda yardım edersenız sevınırım..birçok farklı model ve urun var...yetkılı servısı aradım parça istemek için 350 cıvarı fiyat çıkardılar ordan almayacam kesin:)

mazot filtresi (bizim araclar ıcın bırkaç farklı model varmıs heralde)
    hava ''
    yağ ''
    polen ''
    v kayışı (ses yapıyor ısınana kadar değişsem iyi olcak)
    arka silecek kolu(kırıldı)
    yağ olarak castrol edge 5 40 almayı dusunuyorum...parcacıda 85 tl.....diğer parçalarda marka ve site tavsiyenız olursa sevınırım

konya yıldız özel servisinde dün yaptırdıklarımı ve total fiyat bilgisini paylaşmak isterim.
    aracım 2004 corsa c 1.3 cdti essentia easytronic ve 64 bin km.de ben ikinci sahibiyim. aracımı salı akşamı aldım.
    araç çarşamba sabahı çalışmamakta direndi, zor da olsa çalıştı. ancak kızdırma bujisi arızası olduğunu anladım çünkü uyarı lambası soğuk olmasına rağmen hiç yanmadı. sonra servise gittim. kızdırma bujilerinin 2 tanesinin çatlak/arızalı olduğunu öğrendim. aracın yağını (gm), hava filtresini (yan sanayi), Yakıt filtresini ve yağ filtresini değiştirdiler. bor power koydurdum. ön iki silecek değişti. kızdırma bujilerinin dördünü de değiştirdim. (4*30=120 tl) bu işlemlerin ardında aracıma kaporta boya kaza ölçümü de yapıldı boyasız temiz çıktı. toplam 325 tl ödedim k.kartı 3 taksit. sadece periyodik bakımı merak ettim 140 tl dendi. aynısı özkaymak yetkili servisinde maalesef iki katına yakın bir fiyata. aradaki fark orjinal hava filtresi. polen filtresi ekstra ücretli diye biliyorum hem özelde hem yetkilide.

şimdi ben araçla ilgili merak ettiğim ve dün yaşadığım iki şanssızlığımı da paylaşayım. aracım servisten çıktıktan sonra kışlık lastiklerin takılabilmesi için bir lastikçiye gittim. ön fren balatalarınız bitmiş ucuz yollu değiştirelim dedi. saçmaladım ve tamam dedim. gittik italyan malı dedikleri uyduruk bir çift balataya 35 tl para verdik. 35 tl de TAKAN a verdim 70 tl den balatalar değişti. frenleri denemek için çıktım ş.dışına doğru, antalya olunda bilenler için söylüyorum çayırbağı mevkiine varmadan karşıdan gelenler sellektör yaptılar. burnuma yanık kokusu geldi. hemen durmak istedim ama frenler tutmadı, el freni ile yavaş yavaş paniklemeden durdum. aracımın sol ön tekerinden hem duman çıkıyordu hem de çok ağır kokuyordu. hemen bagajdan yangın söndürme tüpünü aldım önce sol tekere sonra sağa püskürttüm ve sağ tarafta resmen alev almıştı ama çok hafifti. hemen frenleri TAKAN a gittim eski bitmiş orjinal balatalarımı taktırdım. çok şükür büyük zarar ve can kaybı yaşamadan atlattım. siz siz olun ne olduu belli olmayan ürünleri kim olduğu belli olmayan adamlara yaptırmayın. şimdi bu olayda ilk suçlu kendim olduğum için kimseye bir şey demedim.

gelelim diğer talihsizliğe. 2 boyunca test edip onaylayarak aldığım aracım da easytronic olmasından mütevellit ilginç bir sorun yaşıyorum. dün gece internetten aramalar yaptım ama benimki gibi bir sorun göremedim ya da bulamadım. lamba yandı durduk. yeşil ışıkta ilk harekete başladık vites A konumunda, A1 sıkıntısız ama A2 ye geçtikten sonra araç stop ediyor ve frene basmadığım için vurdurarak çalıştırılma manığında yeniden kendisi çalışıyor ama çok yavaşsam hiç çalışmıyor. yeniden kontak aç kapa yapıp çalıştırıyorum. göstergelerde anormal bir durum ya da bir uyarı yok. bu durumu manuelde denedim (tiptronic) aynı olay tekrar etti. çok sakin kalkış yaparsam aksilik yok ama normal kalkış yaparsam araç stop ediyor ve asabi konya trafiğinde rezil malamat oluyorum. esasında çok takmıyorum ama sonuçta trafiği tıkamaktan beter bir durum olamaz.on numara küfür ettiklerini tahmin edebiliyorum:) sözün özü, aga nedir bu durum, bin bilsem de bir bilene soruyorum, yaşayan duyan gören bilen var mı? yalnız lütfen bilgisi olmayanlara gereksiz tahminlerde bulunmasınlar. gerçekten bilenler cevap verebilirlerse çözüm sürecim hızlanacaktır. servise git demenize de gerek yoktur işten dolayı şimdilik gidemiyorum. sakin kullanıyorum sıkıntı yok. zaten ikinci vitesten sonra zorlasam da hiç sıkıntı yoktur.
    bir de bu easytronic beyninin güncellenmesi hususunu bilen varsa kaça olur nasılolur ne işe yarar yardım ederseniz sevinirim. araç ful orjinal anahtar değmemiş motora şanzumana. hatta kızdırma bujileri hariç teknik mekanik sorunu da olmamış. şimdiden çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: captain58

quote:

Orijinalden alıntı: barisunye

herkese merabalar...2006 corsa 1.3 cdti 85 binde araç sahibiyim..5. aracım 5 aydır kullanıyorum....

bulundugum yerde(küçük bir doğu ili) yetkılı servis veya özel servis yok...bu ay içinde aracı bakıma sokmayı istiyorum..parçaları temin edip burdaki ustama yaptırmak istiyorum....
    bu konuda hangi parçaları hangi marka ve nerden alabıleceğim konusunda yardım edersenız sevınırım..birçok farklı model ve urun var...yetkılı servısı aradım parça istemek için 350 cıvarı fiyat çıkardılar ordan almayacam kesin:)

mazot filtresi (bizim araclar ıcın bırkaç farklı model varmıs heralde)
    hava ''
    yağ ''
    polen ''
    v kayışı (ses yapıyor ısınana kadar değişsem iyi olcak)
    arka silecek kolu(kırıldı)
    yağ olarak castrol edge 5 40 almayı dusunuyorum...parcacıda 85 tl.....diğer parçalarda marka ve site tavsiyenız olursa sevınırım

konya yıldız özel servisinde dün yaptırdıklarımı ve total fiyat bilgisini paylaşmak isterim.
    aracım 2004 corsa c 1.3 cdti essentia easytronic ve 64 bin km.de ben ikinci sahibiyim. aracımı salı akşamı aldım.
    araç çarşamba sabahı çalışmamakta direndi, zor da olsa çalıştı. ancak kızdırma bujisi arızası olduğunu anladım çünkü uyarı lambası soğuk olmasına rağmen hiç yanmadı. sonra servise gittim. kızdırma bujilerinin 2 tanesinin çatlak/arızalı olduğunu öğrendim. aracın yağını (gm), hava filtresini (yan sanayi), Yakıt filtresini ve yağ filtresini değiştirdiler. bor power koydurdum. ön iki silecek değişti. kızdırma bujilerinin dördünü de değiştirdim. (4*30=120 tl) bu işlemlerin ardında aracıma kaporta boya kaza ölçümü de yapıldı boyasız temiz çıktı. toplam 325 tl ödedim k.kartı 3 taksit. sadece periyodik bakımı merak ettim 140 tl dendi. aynısı özkaymak yetkili servisinde maalesef iki katına yakın bir fiyata. aradaki fark orjinal hava filtresi. polen filtresi ekstra ücretli diye biliyorum hem özelde hem yetkilide.

şimdi ben araçla ilgili merak ettiğim ve dün yaşadığım iki şanssızlığımı da paylaşayım. aracım servisten çıktıktan sonra kışlık lastiklerin takılabilmesi için bir lastikçiye gittim. ön fren balatalarınız bitmiş ucuz yollu değiştirelim dedi. saçmaladım ve tamam dedim. gittik italyan malı dedikleri uyduruk bir çift balataya 35 tl para verdik. 35 tl de TAKAN a verdim 70 tl den balatalar değişti. frenleri denemek için çıktım ş.dışına doğru, antalya olunda bilenler için söylüyorum çayırbağı mevkiine varmadan karşıdan gelenler sellektör yaptılar. burnuma yanık kokusu geldi. hemen durmak istedim ama frenler tutmadı, el freni ile yavaş yavaş paniklemeden durdum. aracımın sol ön tekerinden hem duman çıkıyordu hem de çok ağır kokuyordu. hemen bagajdan yangın söndürme tüpünü aldım önce sol tekere sonra sağa püskürttüm ve sağ tarafta resmen alev almıştı ama çok hafifti. hemen frenleri TAKAN a gittim eski bitmiş orjinal balatalarımı taktırdım. çok şükür büyük zarar ve can kaybı yaşamadan atlattım. siz siz olun ne olduu belli olmayan ürünleri kim olduğu belli olmayan adamlara yaptırmayın. şimdi bu olayda ilk suçlu kendim olduğum için kimseye bir şey demedim.

gelelim diğer talihsizliğe. 2 boyunca test edip onaylayarak aldığım aracım da easytronic olmasından mütevellit ilginç bir sorun yaşıyorum. dün gece internetten aramalar yaptım ama benimki gibi bir sorun göremedim ya da bulamadım. lamba yandı durduk. yeşil ışıkta ilk harekete başladık vites A konumunda, A1 sıkıntısız ama A2 ye geçtikten sonra araç stop ediyor ve frene basmadığım için vurdurarak çalıştırılma manığında yeniden kendisi çalışıyor ama çok yavaşsam hiç çalışmıyor. yeniden kontak aç kapa yapıp çalıştırıyorum. göstergelerde anormal bir durum ya da bir uyarı yok. bu durumu manuelde denedim (tiptronic) aynı olay tekrar etti. çok sakin kalkış yaparsam aksilik yok ama normal kalkış yaparsam araç stop ediyor ve asabi konya trafiğinde rezil malamat oluyorum. esasında çok takmıyorum ama sonuçta trafiği tıkamaktan beter bir durum olamaz.on numara küfür ettiklerini tahmin edebiliyorum:) sözün özü, aga nedir bu durum, bin bilsem de bir bilene soruyorum, yaşayan duyan gören bilen var mı? yalnız lütfen bilgisi olmayanlara gereksiz tahminlerde bulunmasınlar. gerçekten bilenler cevap verebilirlerse çözüm sürecim hızlanacaktır. servise git demenize de gerek yoktur işten dolayı şimdilik gidemiyorum. sakin kullanıyorum sıkıntı yok. zaten ikinci vitesten sonra zorlasam da hiç sıkıntı yoktur.
    bir de bu easytronic beyninin güncellenmesi hususunu bilen varsa kaça olur nasılolur ne işe yarar yardım ederseniz sevinirim. araç ful orjinal anahtar değmemiş motora şanzumana. hatta kızdırma bujileri hariç teknik mekanik sorunu da olmamış. şimdiden çok teşekkürler.

dün yetkili servis olan konya özkaymak opelde aracımın easytronic beyin yazılım güncellemesi yapıldı. o arada tech 2 ile hatalar okunurken toplam 5 hata göründü. bunlarda biri de can bus hatası imiş. tüm hata kodları silindi ve program yüklendi. yaklaşık 45 dk zaman aldı. aracımın dünden beri vites geçişinde ikinci viteste stop etme problemi ortadan kalktı. yalnız u güncel programdan olsa gerek değişik bir durum söz konusu. örneğin ikinci viteste biraz gaz pedalına yüklendik dielim üçüncü vitesi atlayıp dörde geçiyor. ya da üçüncü viteste yüklendik diyelim dördü atlayıp beşe geçiyor. bunun yine ekonomi açısından olduğunu düşünüyorum. böyle olması herhangi bir sorun yaratıyor mu derseniz hayır bir sıkıntısı yok. sadece seri sollama gerekirse mecburen kick down yapmak gerekebilir ya da kick down a gerek kalmadan gaza kick down a yakın bir seviyede yüklenince de vites küçülterek devirleniyor. bu arada kampanya varmış. frenlerin son parça fiyatı ve işçiliği şu şekilde. ön balatalar 80 tl kadv dahil + 54 tl işçilik arkalar da şuanda aynı fiyat. parçada pazarlık yok ama işçilikte indirim yapılabilir. bu arada arkadaşlar özellikle söylemek istiyorum ki orjinal balatalarla yan sanayiler arasında inanılmaz fark var. fren kullanımında kendini belli etmesede 100-0 duruşlarında ortalama 3-4 metre uzuyor duruş mesafesi. opeller zaten full orjinal halde bile fren konusunda vw grubundan geride. şöyleki ortalama mesafe 36-39 metre olan grupta opeller yaklaşık 42 metrede durabiliyor. bir de yan sanayi balatalar takılınca kaç metrede duracaktır bir düşünmek lazım. herkese kazasız belasız arızasız masrafsız ekonomik sürüşlü akaryakıt indirim haberleriyle dolu günler diliyorum. ayrıca aracınıza kendi hayatınız ve trafikteki diğer hayatlar için iyi bakmanızı öneriyorum. selametle...

• Öncelikle parça değişim zamanını bir çok kullanıcı olarak çok dikkat etmiyoruz. V kayışı, triger kayışı, buji gibi bizi yolda bırakacak parçaların ömürleri dolunca arıza beklemeden değiştirmek en doğrusu. Hele ki triger, enjektör gibi bozulduğunda ekstra masraf çıkaracak parçalara dikkat etmek gerekiyor. İnternet ortamından hiç ürün almadım ama fiyatlara bakınca bırakın servisleri parçacılarda ki fiyatlarla arasında bile en az %20 fark var. Eğer güveniyorsanız internet üzerinden parça almak karlı gibi gözüküyor. Sayın Barisunye bulunduğunuz yerde hiçbir parçacı yok demişsiniz, Bursa, Ankara; konya gibi yerlerden tanıdıklrınız aracılığı ile parça temin edebilirsiniz.
    Yazın ön fren balata ve disklerini değişttirdim. İşçilik dahil 225 lira tuttu.
    Örneğin standart hava filtresinin internetteki fiyatı 6 ila 10 lira arası Bunu özel servise bile değiştirtseniz 15 liradan aşağı yazmazlar.
    Geçen hafta ön sol salıncağı tamircim vasıtasıyla parçacıdan 90 liraya aldım. İnternet fiyatları 55 ila 105 arasında değişiyordu.
    bu hafta da mazot filtre kabı için fiyat aldım. Ancak bu sefer kendim dolaştım. 260-195-150-115 gibi çok farklı fiyat verdiler. İlk 2 fiyatlı parça üzerinde GM markası var. Ama 4 parça da aynı fabrikadan çıkma. Eğer imkanınız varsa parça alacaksanız parçacılardan kendiniz fiyat alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: umuttacir

Öncelikle parça değişim zamanını bir çok kullanıcı olarak çok dikkat etmiyoruz. V kayışı, triger kayışı, buji gibi bizi yolda bırakacak parçaların ömürleri dolunca arıza beklemeden değiştirmek en doğrusu. Hele ki triger, enjektör gibi bozulduğunda ekstra masraf çıkaracak parçalara dikkat etmek gerekiyor. İnternet ortamından hiç ürün almadım ama fiyatlara bakınca bırakın servisleri parçacılarda ki fiyatlarla arasında bile en az %20 fark var. Eğer güveniyorsanız internet üzerinden parça almak karlı gibi gözüküyor. Sayın Barisunye bulunduğunuz yerde hiçbir parçacı yok demişsiniz, Bursa, Ankara; konya gibi yerlerden tanıdıklrınız aracılığı ile parça temin edebilirsiniz.
    Yazın ön fren balata ve disklerini değişttirdim. İşçilik dahil 225 lira tuttu.
    Örneğin standart hava filtresinin internetteki fiyatı 6 ila 10 lira arası Bunu özel servise bile değiştirtseniz 15 liradan aşağı yazmazlar.
    Geçen hafta ön sol salıncağı tamircim vasıtasıyla parçacıdan 90 liraya aldım. İnternet fiyatları 55 ila 105 arasında değişiyordu.
    bu hafta da mazot filtre kabı için fiyat aldım. Ancak bu sefer kendim dolaştım. 260-195-150-115 gibi çok farklı fiyat verdiler. İlk 2 fiyatlı parça üzerinde GM markası var. Ama 4 parça da aynı fabrikadan çıkma. Eğer imkanınız varsa parça alacaksanız parçacılardan kendiniz fiyat alın.

örnek olması için veriyorum. corsa c ön arka fren balata takım fiyatları konya özkaymak yetkilide %25 indirimli ön 80 tl arka 80 tl, marka lucas TRW, özel servis yıldız opelde 70 er tl marka aynı TRW, internette aynı marka 40 tl. bu kadar fark olur mu demeyin ben kampanyalı indirimli ve orjnal GM diye yetkili servisten aldım bagajımda duruyor, siz araştırmadan almayın benim yaptığım hatayı yapmayın derim. lütfen uyduruk ürünlere de para vermeyin. corsa c lerde fren sistemi lucas. trw de olur eğer bulabiliyorsanız GM de olur.

• Bu akşam arabayı çalıştıramayınca işyerinde kaldı. Sıcaklık -1 derece idi. Zaten uzun zamandır marş alma süresinde bir uzama vardı. 2-3 saniye sürüyordu çalışması.
    Lambalar yanıyor, motor orta canlılıkta dönüyor, ama 8-10 deneme yapmama rağmen çalışmadı. Arıza ışığı yanmıyor, dolayısıyla kızdırma bujilerinde sorun yok olarak düşünüyorum. Akü veya marş motoru diye tahmin ediyorum. Üzerinde ki akü orijinal. geçen hafta 9 yılını doldurdu.
    Malum kış şartları bastırdı. Bu tür sorunla karşılaşıp ta çözüm bulanlar oldu mu?
  • [simage] http://imageshack.us/photo/my-images/41/foto841.jpg/[/simage]

herkese meraba araba işlerinden anlamıyorum yardımcı olabilecek birileri vardır diye size sorayım dedim..
    antifriz yapmadım.. antifrizi kırmızı alanamı koyuyoruz? ve ne miktarda koymalıyım bilmiyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuttacir

Bu akşam arabayı çalıştıramayınca işyerinde kaldı. Sıcaklık -1 derece idi. Zaten uzun zamandır marş alma süresinde bir uzama vardı. 2-3 saniye sürüyordu çalışması.
    Lambalar yanıyor, motor orta canlılıkta dönüyor, ama 8-10 deneme yapmama rağmen çalışmadı. Arıza ışığı yanmıyor, dolayısıyla kızdırma bujilerinde sorun yok olarak düşünüyorum. Akü veya marş motoru diye tahmin ediyorum. Üzerinde ki akü orijinal. geçen hafta 9 yılını doldurdu.
    Malum kış şartları bastırdı. Bu tür sorunla karşılaşıp ta çözüm bulanlar oldu mu?

Hocam 2.3 kw lik valeo marş motoru + min. 72 amperlik varta akü ile çok uzn zaman marş sorunu yaşamasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snl_

[simage] http://imageshack.us/photo/my-images/41/foto841.jpg/[/simage]

herkese meraba araba işlerinden anlamıyorum yardımcı olabilecek birileri vardır diye size sorayım dedim..
    antifriz yapmadım.. antifrizi kırmızı alanamı koyuyoruz? ve ne miktarda koymalıyım bilmiyorum?

Fotoğrafı açamadım cepten bağlandım. Yazım hatalarım içinde şimdiden özür diliorum. Eğer yardımcı olacaksa radyatörden boşaltılıp antifiriz deposundaki işaretli çizgiye kadar dolduruluyor. Tahminimce 4 litreyi geçmiyor diye aklmda kaldı. Yine de bildiğm kadarını paylaşayı dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Fotoğrafı açamadım cepten bağlandım. Yazım hatalarım içinde şimdiden özür diliorum. Eğer yardımcı olacaksa radyatörden boşaltılıp antifiriz deposundaki işaretli çizgiye kadar dolduruluyor. Tahminimce 4 litreyi geçmiyor diye aklmda kaldı. Yine de bildiğm kadarını paylaşayı dedim.

teşekkür ederim.. dediğiniz gibi yapacağım seviyesi belli değil ama yinede az da olsa doldurucam boş durmasındansa iyidir..
    kendim koyucam bunu.. özel castro nun antfrizinden koyucam ama antifrizciler bunu suyla glikolle oranlayıp bişeyler yapıyolar..
    ben bu oranlamayı bilmiyorum bu castro antfriz suyla harmanlanmış hazırlanmış hazırmı oluyor? araba bilgim eskiye dayalı yeni antfrizleri bilmiyorum..

• Arkadaslar severek kullandıgım 2004 corsa cdti enjoy sp aracımı üzülerek satıyorum. ilginenler özelden yazabilirler
  • quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim.. dediğiniz gibi yapacağım seviyesi belli değil ama yinede az da olsa doldurucam boş durmasındansa iyidir..
    kendim koyucam bunu.. özel castro nun antfrizinden koyucam ama antifrizciler bunu suyla glikolle oranlayıp bişeyler yapıyolar..
    ben bu oranlamayı bilmiyorum bu castro antfriz suyla harmanlanmış hazırlanmış hazırmı oluyor? araba bilgim eskiye dayalı yeni antfrizleri bilmiyorum..

Nerede oturuyorsunuz? Erzurumda oturuyorsunuz farklı oran, Antalya da oturuyorsunuz farklı oran olur. Eğer ölçüm cihazı olan bir tamirci bulabilirseniz donma derecesini ölçtürebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla antifirizler sek satılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Teşekkür ederim hocam.Yeni resmi pek yok,Galeri başlığında birkaç tane mevcut.
    Parçaları nerden temin ediyorsunuz ? Vites topuzu falan lazım olabilir belki de nereden buldunuz merak ettim

Parçaları genelde İngiltere den temin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brlonrn

Arkadaşlar bu arada corsa c ler için orjinal çoğu parça ve aksesuarı temin edebilirim isteyen arkadaşlara.Deri direksiyon simidi,orjinal spoiler,gsi vites ve el freni körüğü,mercekli far,gsi vites topuzu,vs vs...

gsi vites ve el freni körüğü ne kadara temin edebiliyorsunuz? vites körüğünü değiştirmeyi planlıyorum da. bir de corsa c için sol cam açma kapana anahtarı lazım çiftli olandan.
  • Arkadaşlar arabamın oksijen sensörü arıza için iki defa gaziantep teymur servisine götürdüm.İlk gidişimde hava filitresini değiştiler arıza gitti dediler 100 km gittim yine arıza lambası yandı arıza koduna baktım yine aynı oksijen sensörü arızası.Aradılar tekrar getirin dediler verdim yine Emme Manofordunu söküp takmışlar silikon conta çekmişler yine aldım aracı 100 km gitmeden yine yandı arıza lambası ne yapayım ben bu arızayı kime göstereyim,adamlara araştırmalarımı aktardım dinlemediler bile ne yapacağımı şaşırdım.Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar:(((
  • opel corsa 2006 model aracta cakmaklik girisi calisiyordu.. Uzerinde fener takiliydi.. Arada telefon sarj kiti takiyordum yerinede tam oturuyor kisa olanlardan aldim.. Fakat suan hic calismiyor.. Sigortasi atmis olabilirmi? Nerede baktirabilirim?
  • quote:

opel corsa 2006 model aracta cakmaklik girisi calisiyordu.. Uzerinde fener takiliydi.. Arada telefon sarj kiti takiyordum yerinede tam oturuyor kisa olanlardan aldim.. Fakat suan hic calismiyor.. Sigortasi atmis olabilirmi? Nerede baktirabilirim?

sorunu çözdüm tahmin ettiğim gibi sigorta atmış.. kısa devre yapmış.. sarı renk 20 amperi çıkardım 30 luk taktım..
    bir ustayada sordum sıkıntı yaratmaz dedi.. şarj ünitesi fener gibi aksesuarları çıkarıp takarken biraz hassas davran dedi..

ve çakmaklık çoğaltıcıları pek sık kullanmayın dedi kullanılacaksa kaliteli olanlar kullanılmalı dedi..

şimdi bişey daha sorucam çakmak çoklayıcılardan kısa uçlu ve kaliteli hangisi var kullandığınız önerebileceğiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

quote:

Orijinalden alıntı: brlonrn

Arkadaşlar bu arada corsa c ler için orjinal çoğu parça ve aksesuarı temin edebilirim isteyen arkadaşlara.Deri direksiyon simidi,orjinal spoiler,gsi vites ve el freni körüğü,mercekli far,gsi vites topuzu,vs vs...

gsi vites ve el freni körüğü ne kadara temin edebiliyorsunuz? vites körüğünü değiştirmeyi planlıyorum da. bir de corsa c için sol cam açma kapana anahtarı lazım çiftli olandan.

Uygun birşeyler yakalarsam size dönüş yapacam.

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2004-model-kusursuz-108387757/detay/

guzel arabadır. tavsiye ederim. ilanda ne yazıyorsa dogru, biniciye gitsin isterim
  • selam arkadaşlar.2006 corsa 1.3 cdti essentia sahibiyim.3 yıldır araç bende.çok şükür hiçbir sorunla karşılaşmadım.geçenlerde model yükselteyim yada başka modellere falan bakayım diye niyetlendim ama sonradan vazgeçemedim corsadan.bildiğiniz gibi bu modellerde kasetçalar var.bunu şu şekilde çözdüm:kaset kiti aldım(8-10 liraydı galiba) küçük bir de mp3 aldım,şuan sesde bozulma olmadan rahatlıkla mp3 dinleyebiliyorum,herkese kazasız sürüşler...
  • Bu konuyu acanlara teşekkür ederim.. ben de özellikle 2004Gri-Metalik gri renklerde corsa almak istiyorum 5 kapılı dizel.. şehir içi şehir dışı yakıt konusunda dizel mi mantıklı olur yoksa benzin+lpg falan olan bi kasa mı daha ekonomik acaba? Ben istanbul şehir içi yanı sıra ayda bir falan da şehirler arası kullanmak istiyorum, uzun yolda tatmin edici bi araç olması için hangi donanım seçeneklerini seçmem lazım..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.