Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.450
Cevap
45
Favori
292.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ___Murat___

quote:

Orijinalden alıntı: QZKANbOss

öncelikle adım özkan. Ve bende corsa 1.3 cdti essentia 2004 modeli aldım 3 gun once. 120.000 binde. arabadan cok memnunum elimde olan parayla sanırım aldıgım en iyi otomobil olarak düşünüyorum fakat birkaç sorum olucak .
    Aldıgım arkdas arabada egr problemi oldugunu ve cok buyuk bir problem olmadıgını soyledi . uzun uzun anlattı ve bende 120tl ye kıyıp expertize soktum aracı çorlu da.
    Temizlenirse sistemden de hatayı siliceklerini soylediler. Fakat 2 gundur egr olayı ile yatıp kalkıyorum. temizlettim fakat bugun gri dumana bogdu heryeri motor gitti sandım resmen . sonra yine forumda okudum bu parcanın iptalini -devre dışı bırakıldıgını okudum. Ama kimse nerede bu işlemi yaptıgını yazmamış.
    serviste egr nin devre dısı kalmasının bu modelde olmayacagını soylediler ve 550tl masrafla yenisi takabiliceklerini soylediler. Forumda yazılanları anlattıgımda ise servise alaycı bi tavırla yanlıs okumussun gibi edepsiz bir yaklasımda bulundular.
    Ben egr den kurtulmak istiyorum cunku birçok hataya ve probleme arabayı maruz bıraktıgını su 2 gunde öğrendim. Çerve kirletilmesi vs gibi olayları geciyorum.
    Bu konuda fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. Bu modelde yapılırmı ? Yaptırabilirsek nerede olur ? Tekirdağda yasıyorum ,istanbulun herhangi bir semti bile olabilir hiç sorun değil. Şimdiden tesekkur ediyorum.

Ben temizletince düzelmişti, neyse eğer iptal ettirmek istiyorsanız özel opel servislerinde bu işi yapıyorlar 50-70 tl gibi bir fiyata. Bulamıyorsanız maslak sanayide mithat usta, gebze'de de opel yıldız bu işi yapabiliyor.

çok teşekkur ediyorum . üst kısımdada beyfendi bursadaki tecrüblerini paylaşmış çok saolun. Egr olayını kesin suretle bende iptal ettiricem.
    maslakta mithat usta desek herhalde bilinir. Bir efsane dolasıyor isim olarak o sanırım. Bosch servisimidir kendisi opel felanmı ? gittigimde yinede garanti olsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: msencer

İyi günler herkese.2004 model 42000'de değişensiz easytronic corsa için 19bin fiyat aldım sizce uygun mudur?

gerçekten 42000 ise km, fiyat iyi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

quote:

öncelikle adım özkan. Ve bende corsa 1.3 cdti essentia 2004 modeli aldım 3 gun once. 120.000 binde. arabadan cok memnunum elimde olan parayla sanırım aldıgım en iyi otomobil olarak düşünüyorum fakat birkaç sorum olucak .
    Aldıgım arkdas arabada egr problemi oldugunu ve cok buyuk bir problem olmadıgını soyledi . uzun uzun anlattı ve bende 120tl ye kıyıp expertize soktum aracı çorlu da.
    Temizlenirse sistemden de hatayı siliceklerini soylediler. Fakat 2 gundur egr olayı ile yatıp kalkıyorum. temizlettim fakat bugun gri dumana bogdu heryeri motor gitti sandım resmen . sonra yine forumda okudum bu parcanın iptalini -devre dışı bırakıldıgını okudum. Ama kimse nerede bu işlemi yaptıgını yazmamış.
    serviste egr nin devre dısı kalmasının bu modelde olmayacagını soylediler ve 550tl masrafla yenisi takabiliceklerini soylediler. Forumda yazılanları anlattıgımda ise servise alaycı bi tavırla yanlıs okumussun gibi edepsiz bir yaklasımda bulundular.
    Ben egr den kurtulmak istiyorum cunku birçok hataya ve probleme arabayı maruz bıraktıgını su 2 gunde öğrendim. Çerve kirletilmesi vs gibi olayları geciyorum.
    Bu konuda fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. Bu modelde yapılırmı ? Yaptırabilirsek nerede olur ? Tekirdağda yasıyorum ,istanbulun herhangi bir semti bile olabilir hiç sorun değil. Şimdiden tesekkur ediyorum.

Ben temizletince düzelmişti, neyse eğer iptal ettirmek istiyorsanız özel opel servislerinde bu işi yapıyorlar 50-70 tl gibi bir fiyata. Bulamıyorsanız maslak sanayide mithat usta, gebze'de de opel yıldız bu işi yapabiliyor.

çok teşekkur ediyorum . üst kısımdada beyfendi bursadaki tecrüblerini paylaşmış çok saolun. Egr olayını kesin suretle bende iptal ettiricem.
    maslakta mithat usta desek herhalde bilinir. Bir efsane dolasıyor isim olarak o sanırım. Bosch servisimidir kendisi opel felanmı ? gittigimde yinede garanti olsun ?

mithat usta, efsane bir adam gerçekten. Gidersiniz dükkan kapalıdır kapıyı çalarsınız cama vurursunuz 2 dk içinde açar, içeridedir ama dükkanın kepenklerini indirmiştir :)

• arkadaşlar normal yokuş çıkarke narabada problem yok ama oto parkta geriye doğru manevra yaptım daha sonra direksiyonu toplayarak gaza bastığımda araba stop etti. NOT: otopark biraz yokuş tümsekler oldukça fazla . sizce stop etmesi normal mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz477

millet selamlar;

öncelikle bir iki sorum olacak sizlere. corsa c almayı düşünüyorum ve 2001 1.4 elegance var kafama yatan araç 80.000e yaklaşmış. tahminen 17 gibi bi fiyata almış olacağım haftasonu. fiyatlar konusunda okuduğum kadarıyla fiyatlara şaşırmış gibisiniz ama biraz araştırınca piyasanın bu civarlarda olduğunu görürsünüz diye düşünüyorum.

neyse kısadan kesip soruma geleyim. bazı modellerde (1.4 elegance da) modelin sonunda ov diye bi kısaltma mevcut. otomatik vites diye yorumladım ilk gördüğümde ama bazı ilanlar manuel vites yazmasına rağmen ov kısaltmasıyla yazılmış. kafam karıştı anlıycanız. yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.

bir diğeri kadıköy yakınlarında opel yetkili servisi varmıdır arabayı göstermek için?

bir 3. soru ise şöyle serviste özellikle dikkat edilmesini isteyemem gereken şeyler varmı kontrol edilirken?
    boya motor vs gibi standart şeyler dışında tabiiki

şimdiden teşekkürler:D
    iyi forumlar

Arkadaşlar şu corsa c ye ( 2001 vs.. ) , 17,000 gibi fiyatlar vermeyin etmeyin şaşırmayın.

Satıcıların bi taraflarını kaldırmayın.
    2001 Corsa C sahibi olarak söylüyorum , bu aracın ederi taş çatlasın , en bakımlısı vs.. 13,500

Ben bütün ağır bakımlarını bu yaz yaptırdım triger-egr-yaylar-radyatör-4 sıfır lastik-salıncak-rot kol-başı , toplam masraf 2,000 TL
    Bugün satsam ederim 13,500 taş çatlasın.

Vermeyin bu kadar paralar bu adamlara. Sonra biz araba alamıyoruz millet saçma fiyatlar çekiyor

Kilometre vs.. düşük müşük farketmez. Bu aracın çapı piyasası belli.

• dayı sağoasın öncelikle yönlendirmelerin için ama sorum şu olacak sana.
    sen kendi araban için bi değer biçmişsin mesela. bunu neye göre biçtin?

pazara gitme şansım olmadı ama nette nereye baktıysam bu civarlarda fiyatlar. ha artık dizel baktığımdan son durumu bilmiyorum benzinli corsa c'lerde.
    sonuçta bayramdan sonra düşüyo piyasa ama. dediğin rakamlarda araba bulmak gerçekten zor gibi.

bu hafta sonu ankara'da pazara gidecek kardeşim bana araba bakmaya.
    bide orayla karşılaştırcam netteki fiyatları işallah dediğin gibidir.

parayı sokaktan toplamıyoz sonuçta

• Mart 2012 de , en baba 2001 corsa c 14,000 idi.
    İnsanlar internette nasıl bir kafayla fiyat şişiriyorsa , dediğin fiyatlara çıkıyor. Yok 16 - 17.
    Ama bu şişme fiyatlar yine dediğim seviyelere düşecek.
    Sıfır VW den pahalı satan insanlar var. Neden , çünkü doğuşta araba yok. Adam binmiş 20,000 km yapmış , sıfır fiyatı çekiyor. Onu gören , lan bu adam bunu yazdıysa benimki şöyle böyle diyerek iyice abartıyor. Bazı cebini düşünmeyenlerde alıyor. Yazıktır verilen paraya. eşek gibi çalışıyoruz sonuçta havadan gelmiyor.

2001 -02 model corsa c comfort vs.. fiyatı ya 12 bindir ya 13.

Benim arkadaşım 3 sene önce 12.000 e aldı , 2 yıl bindi , yine 12.000 e sattı.
    Çünkü bu aracın asıl pazar fiyatı bu. Hadi onun ki biraz döküktü. İyi bakılmış problemsiz ise araç , dediğim gibi taş çatlasın 13.500

Bundan aşağı ne düşer - ne çıkar.

Benim aracım için biçtiğim fiyat şöyledir mesela ;
    Ben mart ayında 11.000 e aldım. Bu konuda da mesajım vardır zaten aldım diye.
    115,000KM 2001 Corsa C Comfort. Aracın ağır bakımları yapılmamış.
    120,000 de bütün ön takımı , trigeri ve lastikleri değiştirdim. Kronik sorunlu parçaları değiştirdim.EGR vs..Bütün parçalar orjinal takıldı. 2,000 - 2,200 civarı masraf yaptım.Hepsi faturalı.

Şimdi,

Bana 13 e gelen arabayı , mantık olarak 16-17 ye satmam mümkün değil zaten.
    Dışarıdan böyle sorunsuz-uğraştırmayacak , en azından 2 sene masrafsız binebileceğim bir araç için 13-13,5 verir alırım.Başım ağrımaz.
    Ben aracıma böyle değer biçiyorum.

Ha eleman kar etmek istiyordur ki bakma o fiyatlara satamazlar , o zaman yazar 15-16
    Ama yemezler yok öyle bir fiyat. :)

Fiyat çıktığı zaman tercihlerde değişiyor çünkü.

• Herkese merhaba, 2003 model corsa easytronic eco 1.0 aldım. Yeni üye olarak herkesi selamlamak istedim. Hayırlı haberlerde görüşmek üzere.
  • 2004 1.3 corsamda mazot pompasının giriş veya çıkışında sızıntı var. Mazot kabının değişmesi iledüzeleceği söylendi. Ama en az 250 tl ye malolacak. Böyle bir sıkıntı ile karşılaşan oldu mu?
  • BENDE CORSA C 2001 SAHİBİYİM. YAZILANLARIN HEPSİNİ OKUDUM. SANIRIM BAZI KİŞİLERİN FİYAT ARTTIRMA BAZILARINDA DÜŞÜRME ÇABALARI VAR. BEN İZMİRDEN RİZEYE BU ARACIN PİYASASINI ARAŞTIRDIM. EGER ARABANIZ ÇOK TEMİZ İSE, KM DE İYİ İSE (KM OYNANMAMIŞSA ÇÜNKİ BAZILARI MOTOR YENİ YAPILDI BAHANESİ İLE KM SIFIRLANDI GERÇEK KM 100.000 DİYORLAR) ÇOK TEMİZ İSE 15.000 NE KADAR 2001 C KASA MEVCUD. EGER ARABANIZ MOTOR VE KAPORTADA SORUN VARSA 11.500 E KADAR ALT LİMDİ VAR. BENİM ALDIĞIM ARABA 180.000 KM BÜTÜN AĞIR BAKIMLARI YAPILI VE MOTORUNA 750 KAPORTASINA 350 MASRAF ETTİM. 11,700 E ALDIM TOPLAMDA BANA 12,800 E GELDİ. BENCE KLİMALI ABSLİ BİR ARAÇTA BU FİYATI EDER DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BEN ŞUNU DÜŞÜNÜYORUM. ELBETTEKİ ARACIN BOYASIZI KAZASIZI İYİDİR AMA ARABADA BOYA YOK DİYE 3.000 FAZLASINI VERMEM. EN FAZLA FARK 1000 OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BURADAN ARAÇ ARAYANLARA YAZIYORUM. ARAÇTA BOYA VAR DİYE ALMAYAN TEK ÜLKEYİZ. ALDIĞINIZ ARACIN ŞASE VE YÜRÜRÜNE BAKIN VE ÖYLE ALIN.TABİKİ BENİM BU YAZDIKLARIM 10 YAŞ ÜZERİ ARAÇLAR İÇİNDİR. HERKEZE BOL KEYİFLİ SÜRÜŞLER...

• BENİM ARACIMIN ENJEKTÖRLERİ DEĞİŞECEKTİ, SERVİSE GÖTÜRDÜM. 1.850 TL MASRAF ÇIKARDILAR. BEN ENJEKTÖRLERİ 520 TLYE BULDUM. VE SERVİSE 100 TL ELEMEĞİ İLE YAPTIRDIM. OPELİN PARÇALARI BENCE ÇOK PAHALIDIR. KARDEŞİM MOTOR TAMİRCİSİDİR. ENJEKTÖRLERİ İZMİRDEN GETİRTTİ. BENCE YÜKSEK MALİYETLİ FİYATI OLAN PARÇALARI İZMİR VEYA İSTANBULDAN ARAŞTIRIN GETİRTİN VE SERVİSE YAPTIRTIN. TAMİRCİLER BU İŞTEN ANLIYOR AMA BİLGİSAYARA BAĞLAYAMADIKLARINDAN YAPAMIYORLAR. BU YÜZDEN SERVİSE YAPTIRIN DERİM BEN.
  • Arkadaşlar merhaba.
    En sonunda arkadaşımdan da bildiğim 2003 Corsa 1.7 dti aracı almaya karar verdim bu seferde düzgün araç bulamıyorum.
    Arabayı beğeniyorum orjinal km, parça boya veya değişim yoktur diyen adamın aracında 2 adet hasar kaydı ve oynanmış km çıkıyor.
    ABS'li bakıyorum,karşıma çıkan arabada abs çıkmıyor.
    Satıcılar bi sahtekarlıktır gidiyor.
    Yani gerçekten çok mu araştırmadan araba alan adam varda bu şekilde arabalarını koyup,ilana arabayla alakası olmayan şeyler yazıyorlar anlamak güç.
    Yani ben 10 yaşında bir arabanın lokal boyasız veya ufak parça değişiklikleri olmamasını beklemiyorum.
    Sadece bunu ilanda belirtme dürüstlüğünü gösterebilseler bizde ona göre araca yoğunlaşırız.

Kendime Ocak sonuna kadar süre tanıdım eğer aklıma yatan bir 1.7 dti husisi abs'li model bulana kadar bekleyeceğim,bulamazsamda artık farklı arabalara yöneleceğim.
    Bana şans dileyin.

• herkese selam.. Bende hepiniz gibi opel corsa c sahibiyim.. Arac Opel corsa 1.3 essentia 2006 model uzerinde kasetcalar var.. Cikma cd mp3 calar bulamadim bulsamda cok pahali.. Merak ettigim kasetcalardan aux cikisi saglayabilirmiyim? Eger imkanim varsa bu bana ortalama ne kadara olur?
  • bende orjınalı var kardeşım ben sokdum setlı oldu ıçın aracım 5075535325 ara
  • corsa c 1,3 dizel 2004-2006 arası . 150-200bin kmde. orta hallisinin ederi ne kadardır? (tek kapı , van)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Note -- 22 Aralık 2012; 1:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcem53

BENİM ARACIMIN ENJEKTÖRLERİ DEĞİŞECEKTİ, SERVİSE GÖTÜRDÜM. 1.850 TL MASRAF ÇIKARDILAR. BEN ENJEKTÖRLERİ 520 TLYE BULDUM. VE SERVİSE 100 TL ELEMEĞİ İLE YAPTIRDIM. OPELİN PARÇALARI BENCE ÇOK PAHALIDIR. KARDEŞİM MOTOR TAMİRCİSİDİR. ENJEKTÖRLERİ İZMİRDEN GETİRTTİ. BENCE YÜKSEK MALİYETLİ FİYATI OLAN PARÇALARI İZMİR VEYA İSTANBULDAN ARAŞTIRIN GETİRTİN VE SERVİSE YAPTIRTIN. TAMİRCİLER BU İŞTEN ANLIYOR AMA BİLGİSAYARA BAĞLAYAMADIKLARINDAN YAPAMIYORLAR. BU YÜZDEN SERVİSE YAPTIRIN DERİM BEN.

1.3 cdti motor aslında fiatin 1.3 multijet motoru. O yüzden motor parçalarını direkt Fiat bayilerinden alabilirsiniz. Ben alırken fiyatlar yarı yariyaydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

18 bin liraya corsa c alacak olsam gider bir gsi daha alırım,zaten o da lpg ile az yakıyor :) En azından iki donanımı olur fazladan

Bu fikre bende sonuna kadar katılıyorum,gsi gerçekten muhteşem bir araba.
    Sayın sapultra sizin gsi görme imkanımız varmı acaba,foto ekleyebilirmisiniz.
  • Arkadaşlar bu arada corsa c ler için orjinal çoğu parça ve aksesuarı temin edebilirim isteyen arkadaşlara.Deri direksiyon simidi,orjinal spoiler,gsi vites ve el freni körüğü,mercekli far,gsi vites topuzu,vs vs...
  • Teşekkür ederim hocam.Yeni resmi pek yok,Galeri başlığında birkaç tane mevcut.
    Parçaları nerden temin ediyorsunuz ? Vites topuzu falan lazım olabilir belki de nereden buldunuz merak ettim
  • herkese merabalar...2006 corsa 1.3 cdti 85 binde araç sahibiyim..5. aracım 5 aydır kullanıyorum....

bulundugum yerde(küçük bir doğu ili) yetkılı servis veya özel servis yok...bu ay içinde aracı bakıma sokmayı istiyorum..parçaları temin edip burdaki ustama yaptırmak istiyorum....
    bu konuda hangi parçaları hangi marka ve nerden alabıleceğim konusunda yardım edersenız sevınırım..birçok farklı model ve urun var...yetkılı servısı aradım parça istemek için 350 cıvarı fiyat çıkardılar ordan almayacam kesin:)

mazot filtresi (bizim araclar ıcın bırkaç farklı model varmıs heralde)
    hava ''
    yağ ''
    polen ''
    v kayışı (ses yapıyor ısınana kadar değişsem iyi olcak)
    arka silecek kolu(kırıldı)
    yağ olarak castrol edge 5 40 almayı dusunuyorum...parcacıda 85 tl.....diğer parçalarda marka ve site tavsiyenız olursa sevınırım
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.