Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

18 e 2005 makyajli dizeller var hemde comfirttan ust donanim seviyelerinde naaptin hocam

benlm model yılı takıntım yok ben kasaya bakarım degişmikmi ddegişmemişmi ayrıca dogru dizel var ama ama kmler 100000 km nin çok üstonde içleri ahır gibi 100000 bin üstü araç amartisör ister ön takım ister triger devir daim ister lastİk ister turbo en#ektör isteyebilir zaten masrafsızlarına 22 falan diyolar ama bu benzlnii 5oooo de satrkende proplem degil arkasanaad bi lpg nerdeyse dizelle aynı araç o kmden farkı si kapalı garjda durmuş boyda yğranma hiç yok iç döşme ç0k temiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 yaşında benzinli araba çoğunda abs bile yok Corsa C sahibi olarak o arabaya 18 bin lira vermek haram bu kadar söylüyorum. Yoksa bize ne tabi ki para sizin. Tek kapısı 12 bin lira eden comfortun neresi 18 bin lira eder siz düşünün.

• dayımın 2004 corsasını 1.4 enjoy easytronic 20k km de 2 yıl önce 19a satamamıştık. araba şimdi olsun 25k da. geçenlerde dayım sordu ne kadar eder diye. 18 belki verirler dedim. satmayalım dursun o zaman dedi. keşke ilan vereydim
  • 18 bin liraya corsa c alacak olsam gider bir gsi daha alırım,zaten o da lpg ile az yakıyor :) En azından iki donanımı olur fazladan

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

18 bin liraya corsa c alacak olsam gider bir gsi daha alırım,zaten o da lpg ile az yakıyor :) En azından iki donanımı olur fazladan

keşke 15 bulsaktak ama yok fiyatlar hakkaten çok yüksek 95 brodvaye bile 9 lira istiyolar daha almış degiliz ve piyasad düzgün araç yok tekra söylüyorum satacak olan varsa aracını görüşelim

• Senin bileceğin iş hocam para senin,ben corsa comforta 18 vermektense arabasız kalmayı tercih ederim :)

• dostlar 2004 veya 2005 te olabilir izmirde dizel otomatik acikcasi bi dostum bakip servise gosterecek araci. donanimini ve motorunu sormadim daha ama 20.000 gibi bi fiyat var. nedir fiyat uyumu sizce. saka gibi ama ankaradayim ve fiyatlar 22.000 den basliyo

• 70000 km deki aracımda süspansiyonları değiştirmeyi düşünmüyordum fakat darbelerden diğer aksamlara da zarar vereceğinden fikrimi değiştirdim. Hızlıca araştırmalarımla tanesi 150tl, takozda 30 tl civarında olduğunu öğrendim. Daha ucuz nasıl değiştirebilirim. Marka öneriniz var mı? Bildiğim kadarıyla serviste gm marka takıyorlar. öneri, yorumlar için şimdiden teşekkürler.
  • 2006 model Corsa C Essantinal gibi ama Enjoy diye yazıyor internette. 102bin kilometrede 1.3 CDTI modeli. Çelik jantlı ve mp3 çalarlı. 20bin TL yazıyor nasıl sizce ne dersiniz ?
  • millet selamlar;

öncelikle bir iki sorum olacak sizlere. corsa c almayı düşünüyorum ve 2001 1.4 elegance var kafama yatan araç 80.000e yaklaşmış. tahminen 17 gibi bi fiyata almış olacağım haftasonu. fiyatlar konusunda okuduğum kadarıyla fiyatlara şaşırmış gibisiniz ama biraz araştırınca piyasanın bu civarlarda olduğunu görürsünüz diye düşünüyorum.

neyse kısadan kesip soruma geleyim. bazı modellerde (1.4 elegance da) modelin sonunda ov diye bi kısaltma mevcut. otomatik vites diye yorumladım ilk gördüğümde ama bazı ilanlar manuel vites yazmasına rağmen ov kısaltmasıyla yazılmış. kafam karıştı anlıycanız. yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.

bir diğeri kadıköy yakınlarında opel yetkili servisi varmıdır arabayı göstermek için?

bir 3. soru ise şöyle serviste özellikle dikkat edilmesini isteyemem gereken şeyler varmı kontrol edilirken?
    boya motor vs gibi standart şeyler dışında tabiiki

şimdiden teşekkürler:D
    iyi forumlar

• Merhaba arkadaşlar benim opel corsa 1.2i Essantiya var bir depoyla 600 km zar zor yaptım yakıt tüketimi fazla gibi geliyor bana şehir içi kullandım bu şekilde deniyorum 2 3 aydır aynı gidiyor Lpg taktırmayı düşünüyorum bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.Lpg taktırırken marka önemli benim arkadaşlar Atiker taktırıyor kimsede bi sıkıntı görmedim ayrıca tavsiyeleriniz bekliyorum teşekkürler.
  • KİMSE BANA YARDIMCI OLMAYACAK MI ARKADAŞLAR ÇAYLAĞIZ DİYE BU kadarDA EZİLMEZ Kİ İNSAN:)

İyi akşamlar arkadaşlar ufak bi sorum olacak opel corsa 1.2 essattya easytronic 2004 model otomatık vites aracım var bir depo ile 600 kilometre zor yapıyorum şehir içi kullanıyorum genelde LPG taktırmayı düşünüyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var şmdiden teşekkürler:)

TEŞEKKÜRLER ŞMDDENN:)
  • öncelikle adım özkan. Ve bende corsa 1.3 cdti essentia 2004 modeli aldım 3 gun once. 120.000 binde. arabadan cok memnunum elimde olan parayla sanırım aldıgım en iyi otomobil olarak düşünüyorum fakat birkaç sorum olucak .
    Aldıgım arkdas arabada egr problemi oldugunu ve cok buyuk bir problem olmadıgını soyledi . uzun uzun anlattı ve bende 120tl ye kıyıp expertize soktum aracı çorlu da.
    Temizlenirse sistemden de hatayı siliceklerini soylediler. Fakat 2 gundur egr olayı ile yatıp kalkıyorum. temizlettim fakat bugun gri dumana bogdu heryeri motor gitti sandım resmen . sonra yine forumda okudum bu parcanın iptalini -devre dışı bırakıldıgını okudum. Ama kimse nerede bu işlemi yaptıgını yazmamış.
    serviste egr nin devre dısı kalmasının bu modelde olmayacagını soylediler ve 550tl masrafla yenisi takabiliceklerini soylediler. Forumda yazılanları anlattıgımda ise servise alaycı bi tavırla yanlıs okumussun gibi edepsiz bir yaklasımda bulundular.
    Ben egr den kurtulmak istiyorum cunku birçok hataya ve probleme arabayı maruz bıraktıgını su 2 gunde öğrendim. Çerve kirletilmesi vs gibi olayları geciyorum.
    Bu konuda fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. Bu modelde yapılırmı ? Yaptırabilirsek nerede olur ? Tekirdağda yasıyorum ,istanbulun herhangi bir semti bile olabilir hiç sorun değil. Şimdiden tesekkur ediyorum.

• boşta giderken yapmıyor ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: QZKANbOss

öncelikle adım özkan. Ve bende corsa 1.3 cdti essentia 2004 modeli aldım 3 gun once. 120.000 binde. arabadan cok memnunum elimde olan parayla sanırım aldıgım en iyi otomobil olarak düşünüyorum fakat birkaç sorum olucak .
    Aldıgım arkdas arabada egr problemi oldugunu ve cok buyuk bir problem olmadıgını soyledi . uzun uzun anlattı ve bende 120tl ye kıyıp expertize soktum aracı çorlu da.
    Temizlenirse sistemden de hatayı siliceklerini soylediler. Fakat 2 gundur egr olayı ile yatıp kalkıyorum. temizlettim fakat bugun gri dumana bogdu heryeri motor gitti sandım resmen . sonra yine forumda okudum bu parcanın iptalini -devre dışı bırakıldıgını okudum. Ama kimse nerede bu işlemi yaptıgını yazmamış.
    serviste egr nin devre dısı kalmasının bu modelde olmayacagını soylediler ve 550tl masrafla yenisi takabiliceklerini soylediler. Forumda yazılanları anlattıgımda ise servise alaycı bi tavırla yanlıs okumussun gibi edepsiz bir yaklasımda bulundular.
    Ben egr den kurtulmak istiyorum cunku birçok hataya ve probleme arabayı maruz bıraktıgını su 2 gunde öğrendim. Çerve kirletilmesi vs gibi olayları geciyorum.
    Bu konuda fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. Bu modelde yapılırmı ? Yaptırabilirsek nerede olur ? Tekirdağda yasıyorum ,istanbulun herhangi bir semti bile olabilir hiç sorun değil. Şimdiden tesekkur ediyorum.

Ben temizletince düzelmişti, neyse eğer iptal ettirmek istiyorsanız özel opel servislerinde bu işi yapıyorlar 50-70 tl gibi bir fiyata. Bulamıyorsanız maslak sanayide mithat usta, gebze'de de opel yıldız bu işi yapabiliyor.

• Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Ben de corsa c kullanıyorum ama severek kullanıdığım aracı otomatik bir araçla değiştireceğim için satacağım. 2004 model 1.4 twinport motor 90 hp cosmo donanım gümüş gri 85.000 km de manuel benzinli. Değişen parçası yoktur. İlgilenen arkadaşlar irtibata geçebilirler. Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: windtalkers84

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Ben de corsa c kullanıyorum ama severek kullanıdığım aracı otomatik bir araçla değiştireceğim için satacağım. 2004 model 1.4 twinport motor 90 hp cosmo donanım gümüş gri 85.000 km de manuel benzinli. Değişen parçası yoktur. İlgilenen arkadaşlar irtibata geçebilirler. Saygılar...

Hayırlı satışlar,aracınız eğer dediğiniz gibi ise çabuk satılır,corsa ların cosmo modelleri çok güzel.
  • İyi günler herkese.2004 model 42000'de değişensiz easytronic corsa için 19bin fiyat aldım sizce uygun mudur?
  • İmzamda ki aracın ilk sahibiyim. Yani 2004. Ocak ayından bu yana kullanıyorum. 6 sayfayı da okudum, bilgim ve tecrübem çerçevesinde bende bazı şeyler ekleyeyim dedim.
    Bursa da yaşıyorum. Bursa trafiğinde ortalama 2 kişi biniyoruz araca. EGR valfini 1,5 sene önce arıza nedeniyle iptal ettirdim. EGR valfi bilgisayarla iptal edilebiliyor. Aslında araca ekstra direç uygulayan bir parça ama emisyonu azaltığı için kullanılıyor. EGR açıkken ortalama 720 de ışık yanarken, EGR yi iptal ettirdikten sonra 810 ortalama yapmaya başladım. Bu, yazın klimalı kullanımda ki değerler. Aracın en az yakıt sarfiyatı en yüksek tork değerinde olur. Dolayısıyla 2000 devir civarını geçmezseniz az yakarsınız. Devir değişimi 2400-2500 de yaparsanız bu değerleri yakalarsınız düz yolda. Yüklü kullanım ve rampa çıkışlarda 2750 devirde değiştirmeniz uygun olacaktır.
    Aracın vites boşta iken bazen gaz vermesi normal bir olay. Aynı zamanda düşük devirde ve belli bir hızın altında iken otomatik gaz verme özelliği de var. Ayağınızı frende çektiğinizde gaza basmadan hızlanmasının nedenidir. Benzer şekilde yokuş aşağı giderken de otomatik gaz keser. Bunu düşük vites de hissedebilirsiniz.
    Aracın geç marş olması marş motorunun zayıflığından kaynaklanıyor. Eğer değiştirecekseniz (2,3 KV lık motor var sanırım) bir büyük akü (70 A. sanırım) ile de değiştirin.
    Önceki sayfalarda yazılmış Corsa C lerde zamanından önce direksiyon kutusu ve devridaim bozulabilir. Birde yakıt pompası contalarından kaçak yapar. Aslında arıza 3 kuruşluk contayla ilgili ama o conta yedek parça olarak satılmadığı için pompanın oturduğu kap değişiyor oda 250 civarında.
    Ama bunun dışındakiler kilometreye bağlı olarak zamanla bozulacaktır. Aslında en uygunu ufak bir düzensizlikte bozulmayı beklemeden değişim yapmak ama işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuttacir -- 30 Ekim 2012; 17:31:38 >

• otomatik gaz verme çok kullanışlı. hızı yaklaşık 10km/sa ile yola devam edebiliyor gaza ve debriyaja hiç dokunmadan. geçende 10 la giderken yokuşa geldim gaza ve debriyaja basmadan yokuşuda 10 km hızla çıkmaya devam etmişti.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.