Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün servise götürdüm termostat arızalı çıktı Araba ısınmıyordu. Bir de radyatör fanı 1 ve 3. Kademede çalışmıyormuş. Arıza lambası da ondan yanıyormuş. Fanı değiştirecez sonra da termostatı yoksa hararet yapar dedi usta. Termostatı da fan 3. Kademede çalışmadığı için bozmuşlardir sürekli çalışsın hararet yapmasın diyedir dedi. Yan sanayi fan artı orjinal termostat işçilik 450 lira hesap çıkardı. Bu fan tamir edilmez bir parça mı? Komple değişmesi mi gerekir illaki? Ne yapmam lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukardaki linkte termostatın var fiyatı orda ben genelde aracıma ordan parç alıyorum. uygun Fiyat. İletişime geçipte sorabilirsiniz onlara. biraz yüksek gibi geldi fiyatı.

Arızalara gelince. Bende Termostattan şüpelenmiştim. Ama işin açığı termostatı arızalı aracın hararet yaptığnı ilk defa duydum ( yani AÇIK KALAN) fan motoru arızasıda zaten onlar parça parça motor ve davlunbaz ayrı. sana komp fiyat vermişler , motor ve pervane ayrı satılır. buda uygun fiyata yansır. Bu araçları seviyorum. Hem Elektronik .Hem sade olunca arıza hemen tespit ediliyor. Suyun taşması Radyatör fanından evet. 3. kademe çalışmayınca aşırı sıcak olan sıvı genleşiyor. NOT: arızalar giderildiğinde Su yenie Antifiriz. Kesinlikle Koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sstmemrah -- 6 Haziran 2013; 9:07:08 >

• Triger zincir değişimi yapan oldu mu hiç?
  • Önceki arabamda değiştirdim evet. 93 model nissan sunnydi. Km olarak 270. 000 de değiştirdim. :) oda hararet yapmıstı ondan :P Ama Kul yapısı. Önemli olan km değil zincir sesi çıkmaya başlayınca değiştir.
  • arkadaşlar bu km kadranını sıfırlama çubuğunu 5-6 saniye basılı tutunca 16329 diye bir rakam geliyor elinizi çekince gidiyor 3 corsa C de denedim oldu hepsinde aynı rakam geldi bilen var mı nedir ne değildir?
  • Benim bildiğim ilk 4 hanesi arıza kodu, yada inps yazıyorsa üstte birdahaki bakım km sini gösteriyor. Ama tüm corsalar da baktım diyorsan oda garip.
  • kendi soruma gelince. formun baslarında var ama. Benim arac bakımsız ,(birtek kendim hava filtresini yen ideğiştridim. Bakım yapcam ama para lazım :)) Yakıt konusu biraz diüşündürücü. 1.3 motor olduğu hlade 180 tl ye fulledim. 450 km oldu gideli gösterge yarıya gelmek üzere. ??? :/ Nasıl. yardımdan sonra cabuk azalıyormus gösterge. ???????
  • quote:

Orijinalden alıntı: sstmemrah

http://www.opelgm.com/Corsa-C-2001-2007,LA_153-2.html#labels=240-2

Yukardaki linkte termostatın var fiyatı orda ben genelde aracıma ordan parç alıyorum. uygun Fiyat. İletişime geçipte sorabilirsiniz onlara. biraz yüksek gibi geldi fiyatı.

Arızalara gelince. Bende Termostattan şüpelenmiştim. Ama işin açığı termostatı arızalı aracın hararet yaptığnı ilk defa duydum ( yani AÇIK KALAN) fan motoru arızasıda zaten onlar parça parça motor ve davlunbaz ayrı. sana komp fiyat vermişler , motor ve pervane ayrı satılır. buda uygun fiyata yansır. Bu araçları seviyorum. Hem Elektronik .Hem sade olunca arıza hemen tespit ediliyor. Suyun taşması Radyatör fanından evet. 3. kademe çalışmayınca aşırı sıcak olan sıvı genleşiyor. NOT: arızalar giderildiğinde Su yenie Antifiriz. Kesinlikle Koyun.

hocam aynen dediğiniz gibi arızalar anında tespit ediliyor önceki aracım mareada iş yılan hikayesine dönerdi arabayı götürdüğüm her usta farklı çözüm önerileri sunardı. bugün kendi kendime indim arabanın yanına açtım kaputunu. sigorta kutusunda baktım ki motor soğutma fanı sigortası yanmış. eğilip ön tampondan içeri baktım ki klima fanı (radyatör fanı değil de diğeri) yerinden çıkıp tamponun içine düşmüş kitlemiş dönmüyor. kaldırıp yerine taktım sigortaları da yeniledim ki birden arıza lambası söndü. fan da 1. 2. ve 3. kademelerde sorunsuz çalımaya başladı. termostatı da değiştirdim hararette de bi problem kalmadı ama gelgelelim bundan sonra da yeni bir sorun başladı. kliması buz gibi üfüren arabanın kliması ılık üfürmeye başladı. sadece en sağdaki delikten soğuk üflüyor diğer yerler normal ılık. belki bu sorunla alakası yoktur tesadüftür ama neden klima sadece sağa soğuk üfürür ki?

• Ağaç dalı gübi düşün kafanda gövdeden dallara gittikçe ayırım artar. gögusten cıkan havalara geldikçe borular eklem yerleri vardır. iç kısımdan dağtım borularının sola gönderen kısmı çıkmış olabilir. Hepsi az üflese gaz az yada oynadığın radyatör fanı çalışmaz olmuş dicem ama? Arıza ışığı da yakmıyosa göğüs içi dağıtıcı borularda çıkma oynama tıkanma vs vardır. Peki sıcak üflerken yine sağ taraf sıcakmı onuda kont et . Bana MAREA deme. :)) Senzaten kullanmışsın. Allah kazasız Belasız bindirsin.

Bu arada bende parçacıdan geçerken 10 tl ye bi hava filtresi aldım 2 vida sökerek değiştirdim. OPEL(SAĞLAM VE BASİT)
  • hocam üfleme şiddetinde hiçbir sorun yok. açınca bütün kanallar canavar gibi hava üflüyor. içerde yeller esiyor. ama sadece sağ taraftan buz gibi hava geliyor. diğer taraflar kompresör çalışmamış gibi sadece hava üflüyor. havayı ayaklara verdiğimde de sağ aşağıdan buz gibi diğer taraftan normal üflüyor. ön cama verdiğimde de durum aynı. nerden neyi sökerek kontrol edebilirim bunu acaba? içerden mi yoksa kaputu açıp mı bakacam bu borulara?
  • Tahmin: Sıcak-soğuk ayar yönlendirmede sıkıntı olabilir, yani sağ sol farklı ve sol çalışmıyor olabilme ihtimali var. Sen sağ taraf canavar deyince tüm teoriler çürüyor.

Bununla bi alaksaı varmı bilmiyorum ama benimde buna benzer bi olayım var soun deil ama garip geldi. Yaz aylarındayız ama tesadüf dedim. Aksam arabayı calstırınca 1 metre gitmeden sıcak tarafa cevirdim. yani motor buz gibi ama fandan sıcağa çevrince sıcacık geldi. Bu araçlarda peteğin önünde hızlı olsun die bi resistans koymus olabilirlermi ??
  • klima tuşuna basınca bi buzdolabı sesi gelmesi normal. ilk klimayı açtığımda içerden gaz akışı oluyor fıssss diye bir ses geliyor ama ses çok uzun sürüyor. 10-15 sn fısssss sesi geliyor işte o buzdolabı sesi gibi. gazında problem olabilir. ama daha geçen haftaya kadar o fan sorununu çözene kadar çok güzel soğutuyordu ve klimayı açınca bu fısss sesi 1-2 sn geliyordu. birden bire gaz nasıl biter? çarpmadım kaput içini ellemedim klima borularını kurcalamadım.
  • 2004+ Corsa satan varsa bir bakın lütfen (Ankara)

http://forum.donanimhaber.com/m_76229984/f_//tm.htm#76229984
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafabay

klima tuşuna basınca bi buzdolabı sesi gelmesi normal. ilk klimayı açtığımda içerden gaz akışı oluyor fıssss diye bir ses geliyor ama ses çok uzun sürüyor. 10-15 sn fısssss sesi geliyor işte o buzdolabı sesi gibi. gazında problem olabilir. ama daha geçen haftaya kadar o fan sorununu çözene kadar çok güzel soğutuyordu ve klimayı açınca bu fısss sesi 1-2 sn geliyordu. birden bire gaz nasıl biter? çarpmadım kaput içini ellemedim klima borularını kurcalamadım.

Sayın Must Bey. Klima fanı çalışmaz iste yada benzer fan sorunu varsa. Kompresör dediğin gibi sürekli çalışır. 2. belirti ise fan çalışmassa yeteri kadar soutmaz, zaten kompresöre, yanı (FISSSS) sesi uzun süre gelir. Sen tamir etmeye çalışmıssın bu güzel ama işte bi jakta telde flan bi temazsızlık olabilir. Klima radyatörünnün aktif calıstıgını bi kontrol et gözünle gör garanti olu, birde bi klimacıya götür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Queloon

2004+ Corsa satan varsa bir bakın lütfen (Ankara)

http://forum.donanimhaber.com/m_76229984/f_//tm.htm#76229984

bende nette bulsum. İyi kullanmalar.Sayın Qui o Renkleri bırak bende inka altını rengi yani bakır rengi var ve şahane bu araçları bu renkler gösteritir. Ha binecem diyorsan.

al kardeşim pırıl pırıl araç. Bin keyfine bak. Benle bi alakası yotur aracn. Al bin keyfine bak ;)

• Corsacılara yep yeni projeler üretiyorum. Şu an en kısa sürede deniyeceğim. Döşemeler eski ve altları toz biriktiriyor. Ki normaldir. Benden önc sahibi sigara içmiş. Koku geçmiyor. Bende aklıma geldi. Döşemeleri çıkartcam , Çamaşır Makinesinde 40 derecede yıkıyıp birde yumşatıcı koyucam .Tabi bu arada yer döşemesini buharla temizlicem.
    Sonucu sizlerle paylaşırım :))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafabay

klima tuşuna basınca bi buzdolabı sesi gelmesi normal. ilk klimayı açtığımda içerden gaz akışı oluyor fıssss diye bir ses geliyor ama ses çok uzun sürüyor. 10-15 sn fısssss sesi geliyor işte o buzdolabı sesi gibi. gazında problem olabilir. ama daha geçen haftaya kadar o fan sorununu çözene kadar çok güzel soğutuyordu ve klimayı açınca bu fısss sesi 1-2 sn geliyordu. birden bire gaz nasıl biter? çarpmadım kaput içini ellemedim klima borularını kurcalamadım.

Sayın Must Bey. Klima fanı çalışmaz iste yada benzer fan sorunu varsa. Kompresör dediğin gibi sürekli çalışır. 2. belirti ise fan çalışmassa yeteri kadar soutmaz, zaten kompresöre, yanı (FISSSS) sesi uzun süre gelir. Sen tamir etmeye çalışmıssın bu güzel ama işte bi jakta telde flan bi temazsızlık olabilir. Klima radyatörünnün aktif calıstıgını bi kontrol et gözünle gör garanti olu, birde bi klimacıya götür.

hocam bugün ustaya gösterdim gazı bitmiş dedi gaz bastı tekrar buz gibi üflemeye başladı. bağladıkları makine arabada kaçak varsa ötüyormuş. kaçak göstermedi makine. hatta bir de basıncı ölçen bir alet takıp beklediler basınçta azalma olmadı. köpükle ön radyatöre de baktılar. hala gaz nasıl birden boşalmış anlamadım. yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

• quote:

Corsacılara yep yeni projeler üretiyorum. Şu an en kısa sürede deniyeceğim. Döşemeler eski ve altları toz biriktiriyor. Ki normaldir. Benden önc sahibi sigara içmiş. Koku geçmiyor. Bende aklıma geldi. Döşemeleri çıkartcam , Çamaşır Makinesinde 40 derecede yıkıyıp birde yumşatıcı koyucam .Tabi bu arada yer döşemesini buharla temizlicem.
    Sonucu sizlerle paylaşırım :))

hocam o konuda dikkat et derim ben dediğini yaptım makinada değil de elimde yıkadım. ilk seferde çamur aktı. ikinci üçüncü derken çamur bitmiyor. meğerse boyası akıyormuş. kuruduktan sonra mavimsi döşemenin ortası baya beyazlamıştı. aman diyim hiç çaktırmıyor sanki döşemenin pisliği akıyor gibi görünüyor
  • Çok şükür başka büyük maraf olmaması iyi . Bu srununda hallolduğu için sevindim. Hayırlı sürüşler.

Sizin yorumlarda iyi oldu, ozaman bende soğuk suda 15 dakika programında yıkamam yeterli olur. Bende teşekkür ederim.:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sstmemrah -- 12 Haziran 2013; 9:26:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brlonrn

Geçtiğimiz ay corsama biraz modifiye yaptım arkadaşlar bakalım beğenecek misiniz?
    Yapılan işlemler:
    Mercekli far orjinal GM
    Orjinal marşpiyel GM
    Gsi spoiler GM

Fikirlerinize ve eleştirilerinize açığım arkadaşlar.

hayırlı olsun aradaşım ama bende gsi spoler ve marsbiyel arıyorum, sen nerde buldun yada nerelerde var???????

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.