Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.450
Cevap
45
Favori
292.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sstmemrah

quote:

Orijinalden alıntı: mustafabay

büyük uğraşlarla aramalarım sonucu bulduğum bir kitap. corsa c kasa için haynesin tamir ve bakım kitabı. 388 sayfada bu corsaların sorunlarını tamirlerini her parçanın nasıl sökülüp takılacağı ve civataları ne kadar sıkacağınıza kadar ayrıntılı anlatmış.içinde resimler de var yüklediğim bağlantıdan indirp bir nakın isterseniz. büyük ihtimalle egr nin yerini de bulursunuz. yalnız komple ingilizce. anlamadığınız sayfalarda yardımcı da olabilirim

https://hotfile.com/dl/229260931/ac65591/Haynes_S.__R._Manual_-_OPEL_CORSA_-_Oct.2000_to_Sept.2003_Petrol___Diesel.pdf.html

Yanlız kafama takılan must. senin aracında pısma sarsılma kasma tamam bendede var tüm belirtiler. EGR valfi yanmayan yakıtı egzozdan tekrar motora iletiyo, sanki başka arıza belirtileri gibi MAF yada oksijen sens gibi ? EGR olduğuna eminmisin ?? Ktapcık için thanks :))

Baktım kitapçığa birtek 1.3 motor yok kitapçıkta benimkide 1.3 :))

hocam dediğiniz gibi onu düşünüyordum ben de. araç hiçbir arıza kodu kaydetmemiş. sorunlar egr yi ilk taktığımda düzelmiş gibi duruyordu ama bugün tekrar yaptı. daha doğrusu egr temizliğinden önce 4 ve 5. viteste de yapıyordu şimdi sadece 1 ve 2 de belirgin yapıyor. gaza basınca tak diye vuruyor kendini ileri atıyor. sanki vites dişlisinde falan boşluk varmış da o boşluğu alana kadar çarpıyormuş gibi. gaza düşük viteslerde hızlı bastığımda küt diye vuruyor resmen ve sallanıyorum. gazdan ayağımı çekince de sallana sallana kompresyona düşüyor. konforlu gidebilmek için debriaja bsarak yavaşlıyorum. bir yerde motor kulağı diye okudum. birisine içerden gaza bastırdım motor pek oynamıyor gibi. çok az. birisi aks boşluğu dedi. şimdi siz bi kaç sensör söylediniz. araç 1.4 lpg li bu arada dizel değil

• hocam BİREBİR aynı belirtiler evt gerçekten aynı belirtiler bendedfe var debriyajdan çekerken vurması, gazdan çekince sanki arkada paraşüt açılıyor havası. Benm kafamdaki debriyaj ayı oluyor o ölmüş olma ihtimali çok yüksek. İşin açığı benim araçta hafta sonu bakımdan çıktı ama sorunu bende araştırıyorum.anak debriyaj yayı gibi bişey aklımdan geçen Hele debriyajdan çekerken vurdurmasına sinir oluyorum >:////
  • bende debriaj kaçırmıyor. debriaj yayı benim de aklıma gelmişti de öyle olsa sürekli yapar diye düşünüyorum. bir de egr yi temizleyince 4 ve 5. viteslerde kısmen düzeldi. hocam bu sorun çok sinir bozuyor sürerken yoruyor insanı. kafam da sürekli orda yola dikkat edemiyorum.
  • bu araçlarda yokuş aşağı gaza basmadan viteste inice yakıt kesme sistemi var. acaba o mu etkili oluyor gazdan çekince pısmalarda. Debriyajdan çekince vurması kesin debriyaş yayından. Başka bisey aklıma gelmiyor :) katılıyorum. Birde sanki acemiymissin muamelesi görüyorsun. Sürekli akıl kurcalayan bir konu. Brde araç benm fazla yakıyor gibime geldi yani dizel araç 1.3 23 kurs flan :/ bunun en kötü 20 yada 19 kurs olması gerekli die düsünüyorum. geçen depoyu fulledim. 180 tl ye s içi 700 km anca gitti. fiatla ortak motor bunlar ş içi en kötü 900 km gtmesi gerek die biliyorum .://
  • arkadaşlar 40 litre LPG ile 325 km yol yaptım. 1.4 16V 90 beygir corsa. yani 100 km de 12 litre civarı yapıyor. ankara içi çok dur kalk oldu sıkışık trafikte. yarısında da klima açıktı. normal değil gibi. LPG MIMGAS diye bir marka. 1.4 corsacılar ne yakıyor acaba?
  • wow kardeş senin motor 2.4 olmasın, Şaka bi tarafa gerçekten çok 1 sene bende ankarada araç kullandım 2011 de okadar sanmam, ama devirli kullanıyorsan. Hele iş çışı saatleri. Ynede olsın çokk senin aracın ortalaması 100 km d max 8 lt
  • lpg yi tamamen bitirdim. bi ölçüm daha yapayım dedim. 5 liralık gaz aldım 2.16 litre etti. ama lpg yi tamamen bitirdim rölantide bile çalışmıyordu. yine bitirene kadar 32 km gezdim bu seferde. sonra bir 5 liralık daha alıp test edim dedim ama bu sefer sıkıştırarak kullandım bu sefer de 18 km gitti. yani arada uçurum oluyor. tüp mü çok dandik yoksa başka bir yerinde mi bir sorun var anlamadım.
  • Twinport motor yanlış hatırlamıyorsam. Opelin aslında esnek bir motoru, yok 32 km gidebildiysen tüpte sıkıntı yok.dün araştırdım Twinport motorun özelliği bu yeni ister eco ister performans modu. çok basarsan atik hızlı nerdeyse 16 dan performanslı, az basarsan sakin ekonmik, tasarruflu. gaz pedalına dikkat ve devir göstergesinden gözünü ayırma. ;)
  • uzun yola çıktım yazamadım kusura bakmayın. motor twinport motor değil sanırım 2001 1.4 elegance. ankaradan adanaya geldim ve sadece 67 lira yaktı. yarısında klima açıktı. ama 90 ı geçmedim. daha doğrusu geçemedim. 110 da bile motor bağırıyor ve balansı bozuktu hafif titredi. virajlar da korkuttu 4 lastiğim yeni olmasına rağmen. pek uzun yol arabası değil sanırım. çünkü önceki arabam fiat bravayala arasında uçurum var yüksek hızda. belki korkmamın sebebi balansla ilgilidir
  • Evet bu araçlar daha çok şehir içi kullanımı için tasarlanmış. Ancak o bahsettiğiniz araçlar kg olarak aynı çünkü corsa daha sacı kalın ve kemikli. benim merak ettğim adana ankara arası nerede viraj var ? dümdüz yol. Eğer ordada savruyorsa virj demiri lastiklerini kontrol edin. lastik yeni diyosun balans nasl bozuk jantınıa önem verin. Antenim kırıldı onu sökerken yuvasıyla birlikte geldi(plastik arabada kaldı içindeki demir geldi.) onu yaptrcam bugün. Braz inceledim azcık zahmetli.
  • hocam 500 km lik yol. illaki birkaç yerinde viraj var. tekirden inerken de gaza basmasan bile hızlanıyor araba. 4 lastiğim yeni bridgestone jantın biri yamukmuş yamuk olanı arkaya taktı hızlandıkça kasayı titretiyor. evet bravayla aşağı yukarı aynı ağırlık ama bravanın yol tutuşunun çok gerisinde corsa ne yazıkki. iki araba da çok temiz ve bakımlı. sorundan kaynaklanmıyor yani. herkes kullandığı arabaya toz kondurmayı sevmez ama objektif olursak o arabadaki gidişi aynı segmentteki yeni arabalarda bile bulamadım. corsada da yol tutuş konusunda hayal kırıklığına uğradım. artıları tabiki fazla. kasası çok sağlam. bu da aradaki fiyat farkını açıklıyor. ayrıca hayal kırıklığına uğradım bir konu da hararet. tekirden çıkarken klimayı kapatmak zorunda kaldım. ona rağmen 100 ü de geçti. brava da 90 dan milim oynamazdı. biraz araştırdım ki tüm opellerde durum aynı. ancak yine de kaliteyi hissediyorum.

• Arkadaşlar direksiyon kutusu ses yapmaya başladı. Ön düzene gösterdim. Tamir ile düzelir dedi. İşçiliği ile 225 TL. ye mal olur dediler.
    İnternet üzerinden sıfır kutulara baktığım zaman ise , Sismak marka 210 TL., MGA marka 100 TL. , marka yazmayan bir yerde ise 130 TL. fiyat çıktı. Tamir takımı ise 50 TL. Sanırım 1, 2 yere daha fiyat sormam lazım.
    Değiştirme veya tamir hangisi iyi olur. Aramızda bu sorunla daha önce karşılaşanlar vardır sanırım.
  • hocam değiştirin gitsin arada çok fiyat farkı olacağını sanmıyorum.
  • nasıl bir sorun oluyor bu direksiyon kutusunda? sadece ses mi yoksa başka problemler de var mı?
  • Bu olay kronik. Direksiyonun altında bozuk yolda kasis hariç tıkırtı geliyor. :// malesef 30 yıllık opelci ustam var bosver bi sorun çıkarmaz bazen ses yapar dedi. bende oyle devam ediyorum. Kimseyede yaptırmanızı önermem.
  • Evet ses yapıyor.
    Kronik olduğunu biliyorum ki benim başıma ortalamaya göre baya geç zamanda geldi. Ama hem sürüş zevkini azaltıyor, hem de ileride daha kötü bir arıza vermesinden korkuyorum.
    İşin ilginci sık karşılaşılan bir arıza olmasına karşın, ben tamir ettirdim düzeldi diyenide görmedim.
  • Şöyle açıklayayım kutunun teker bölümünden çok direksiyon simidine bağlantı kısmında boşluk var. Bu arızada lastik contaların zamanla erimesinden kaynaklanıyor. Mekanik olarak daha büyük sorun açmaz. Kronik adı üstünde tam düzeldi yada bidaha bozulmadı denmez. lastiğin ömrü bitiyor. Evet sinir bozucu ancak ömürlük tedavi yok
  • 120 hız civarı giderken direksiyonu sabit tutmama rağmen boşluk olduğu için tekerlerde çok az sağa sola başıboş oynama olabilir mi? böyle bir soruna neden olur mu bu direksiyon kutusu arızası?
  • hayıri çünkü sağ sola oynayarak gelen br ses değil. direksiyon simidinin alt kısmında direksiyon milinin sabitlendiği (ön göğüsün içine) bir sistem var o boşluk yapıyor.
  • hocam dün araba marş almadı şarj dinamosuymuş 150 lira konjektör+işçilik değiştirdik. bugün de vitesler kitledi kaldı hiçbir vitese geçmiyor stop edip geçiriyor tekrar çalıştırıyordum tam da ustamın önünden geçiyorduk. girdik hemen baktı şanzuman kulakları kırılmış debriaj da dağılmış yayları kırılmış komple baskı balatayla beraber kulaklar da değişiyor araba ustada kaldı yarın alacam. 600 lira da ona gidecek. bu ne böyle birden bire sıraladı araba bana sorunları? masraf etmeyim çabuk satacam dedikçe araba masraf çıkarıyor. bir de triger kayışı kafama takılıyor aldığım adam da aracıydı sordum 90 binde değiştirmiş sahibi dedi. şu an 150 bin de.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.