Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel gibi bi araba boyle sorunlar ??? sasırtıcı ama sonucta işte kul yapısı buda. Bende anten yoktu çekmiyordu anten taktım cızırtılı çekyo ne iş anlamadım :/// Valla benm arkadaş gece yarısı yeni aldığı araçla otobanda kaldı aldıgı adam aynen yeni değişti diye alıyor. dikkat et değiştir.
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben de 2005 1.3 cdti essentia sahibi olarak aranızdayım artık. Aracımın kilometresi 125 binde. Bazı ustalar triger zinciri değişmesi gerekiyor diyor bazıları ise gerek yok diyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: provocative

Merhaba arkadaşlar,

Ben de 2005 1.3 cdti essentia sahibi olarak aranızdayım artık. Aracımın kilometresi 125 binde. Bazı ustalar triger zinciri değişmesi gerekiyor diyor bazıları ise gerek yok diyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Usta Dicektabi . Zincirli araçlar (HARARET YAPMADIKÇA) Değişim gerekmeksizin yapılmıştır. Eski aracımda zincirli ve 300. 000 km sattim daha bi okdarda giderdi. Usta Dicek tabi alacak 400 tl sini :P
  • Kafama takılanlar, 1.3 dizel araç stabil giderken gaza basınca(debriyaja basmadan) vurduruyor, gaz pedalından çekince pısıyor :/// sebebi ne olabilir.???????????
  • merhabalar; deneyimli arkadaşlara bir kaç soru sormak istiyorum. 15000 tl gibi bir bütcem var. bu paralara da c kasa corsanın ancak tek kapılılarını bulabiliyorum. tek kapı olmasında kullanım açısından sıkıntım yok zaten tek kişiyim. satış da tek kapı corsa piyasası nasıldır? satmak istediğimde elimden çabuk çıkarabilir miyim? bir de bu kasanın kronik herhangi bir sorunu var mıdır?
    internette 78000 de tek kapı 1.4 comfort buldum 14800 tl fiyat isteniyor sizce ederi nedir? arabada tüp yok. tüplü ne kadar yakar acaba?
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • evet 1.3 enjoyum var benm 5 kapı: Önceliklw tek o paraya tek kapı bulabilrsin ort piyasası13.000 tl. Ancak evet gerçekten çok temz bakımlı önceki sahibi zvkli birini bulursan araç öfff dedirtecek bi araçsa o zman tamam al. Neyazıkki tek kapının 2 eli az , ancak diger tek kapıya kıyasla oldukca iyi. Kronik olarak cok bozuk yoldan geçerken tıkıırtı oluyor. ancak bi sorun yaratmaz ses var var sadece. Benim tavsiyem bir çok araç deneyimim olmasından ötürü. Hani çok tutulan corollalar motor ve diger yönlerden güzel. ancak modeli düşük. Yüksek mdele bakıyorsan 13000 tl civarina temiz paliolardan bakabilirsin. çok tatlı araçlardır kullanımı ve maliyet bakım da sıkıntı çıkarmayan oyle cok masraf açmayan bakımlı kullanırsan uzun süre kullanp ikinci elde ölü olmayan araçtır.
  • @ sstmemrah
    verdiğin bilgiler için sağol. açıkcası şu an tek kapı corsa ve 1.25 motor 2000-2001 model makyajlı (gülen yüz) fiestalar arasında kaldım diyebilirim. fiestalarada iyi diyorlar. tek kapı corsa mı yoksa 1.25 fiesta mı sizce hangisi daha iyidir.
  • ne tesadüftür ki ilk gözağrım 2000 gülenyüz flair dir. onu pek begenmezsin die solemedim. aslnda klasik ford özellikleri var braz cılız görünen bir araç. ancak hiçde oyle değil ankarada 1 sene kullandım. yakıtı cok memundum cok az yakardı. motoru son derece sağlamdı bakımlı olrsa tabi. Sürüş zevki gerçekten güzel. yani bu corsada o zevki alamadım. daha sade bi otomobil. onların tek zayıf nokt. yürüyenleridir. oda birazcık nazik olrsan kesinlikle ömürlük. tip olarak ahım şahımı yok o aracım ama ynede durusu flan hele bide ilk gözağrım. çok çok az aksesuarla insanları baktırabilirsin( cam filmi rüzgarlık egzoz ucu zenon karlık.) ikisi arasında kaldım diosan FİESTA :)) bin, bak, derdi unut. Ben beyazı 11 tl ye satmıstım :(( nette fyatları abartılı dsarda 11-12 ye bulursan cok bakımlı ,se 13 e al.
  • @sstmemrah
    çok sağol hocam baya yardımcı oldun. 2001 model 1.25 ghia buldum bi tane tüp yok araçta 79000 km de fiyatı 13900tl istiyo. 13 yada 13,5 a falan alsak fiyat normaldir değil mi ? tabi aracıda bi ustaya göstermek lazım. bu arada corsa forumunda fiesta sordum ama corsacılar kızmasın :-)
  • Kızılacak bisey yok ki bende corsacıyım, fiestada kullanan biri olarak. İkisinin albenisi farklı. O araçlarda genelde tüplü bulunmuyor 2. eli.( Tüpe gerek olmayacak kadar az yakııtı old için). Ancak lpg de oldumu tadından yenmiyor. Tabi göstermek lazım ama piyasa 56 olmuş hoccam sen bak. Gerçekten bildiğin ust götr motoru fazla kurcalanmamıssa al hemen gerisi hallolur.
  • aracı Aldığımda anten dibinden kırıktı. Benim elimdede astra g kasa anten dibi vardı ve normaldede antenler uzun olunca bende aksesuarcıdan kısa tip anten aldım. Anten dibinin girişi uymadı bizde bir şekilde bantladık zaten şekil olarak uydu kablosu gibi bir iç tel birde dış sarmal tel var. ancak bir türlü verim alamadım , Kısa anten mi uyduruk, bağlantı normal ama ondanı sorun var yoksa teybin kendisindenmi ? çok can sıkıyor.
  • Merhaba arkadaşlar corsa c almayı planlıyorum ama malum piyasa yaz aylarından biraz yüksek 2001 model 90.000de tüplü 1.4 tek kapı comfort piyasası nedir ?
  • merhaba arkadaşlar 1.4 comfort tek kapı tüplü corsanın piyasadaki fiyat aralıgı nedir ?
  • merhaba arkadaşlar 1.4 comfort tek kapı tüplü corsanın piyasadaki fiyat aralıgı nedir ?
  • arkadaşlar selam herkese. bu corsa c de arka emniyet kemerlerinden şikayeti olan var mı? her oturanın bir yerine gömülüyor. hele uzun yolda arkaya kim otursa aynı şeyi söylüyor. söküp atacam da kıyamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sstmemrah

Şöyle açıklayayım kutunun teker bölümünden çok direksiyon simidine bağlantı kısmında boşluk var. Bu arızada lastik contaların zamanla erimesinden kaynaklanıyor. Mekanik olarak daha büyük sorun açmaz. Kronik adı üstünde tam düzeldi yada bidaha bozulmadı denmez. lastiğin ömrü bitiyor. Evet sinir bozucu ancak ömürlük tedavi yok

Merhabalar,
    Geçen servise bakım için gittiğimde bana da direksiyon kutusunun revizyona ihtiyacı olduğunu, bu durumun lastiklerin ömrünü kısalttığını söylediler. Ben de yaptırmadım, sonra araştırdım. kronik bir sorun olduğunu öğrendim bu ve diğer opel forumlarından.
    Önceki sayfalarda yazılı mıydı bilemedim, benim sorum kasislere girince araçtan gelen gacır gucur sesler nedir? Bu da mı kronik bir sorundur?
    Teşekkürler.

• enigma33 E kullanıcısına yanıt
    Ben de 2 gün önce kasiste çıkan gıcırtı sesi için özel servise gittim. Usta az kullanılan araçlarda hep olduğunu belirtti. Biraz test sürüşünün ardından servise döndük. Usta eliyle süspansiyonların yaylanmasını sağladı. Ses gelmedi benden, koltuklardan da olabilir dedi, çok kafaya takma dedi ben de ısrar etmedim. Ustanın dediğine göre elle bastırınca ses gelseymiş kronik gıcırtı sesi olduğunu söylerdim dedi ama bunda ses gelmiyor dedi. Sen de elinle bastırarak dene ses geliyorsa bir servise baktırırsın, zaten onlar biliyorlar corsalar da böyle ses geldiğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemir87 -- 16 Ağustos 2013; 8:33:00 >
  • Teşekkür ederim bilgi için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar pazar gunu corsa c buluşması var gelmek ısteyen arkadasları beklıyoruz.

saat 17:00 de beykoz korusunda olucaz.

organizasyonun facebook linki ;

https://www.facebook.com/events/206830942816221/?ref=3

her aksam baltalimanındayız belkı bızı gorenler oluyordur ama bu ıkı gundur polislerle sıkıntı yasıyoruz bu ara yaklasmıyoruz baltalımanına:)

Daha Önceki Mini Buluşmamız :) (2 kapı - 4 kapı ayırımı yok gelen aracların cogu 2 kapıydı)

Video;
    https://www.facebook.com/photo.php?v=10151833987783128

[]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1005466_10201167973153926_1362863881_n.jpg
    []https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/577201_10201167975233978_531033753_n.jpg
    []https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013689_10201167977274029_207225249_n.jpg
    []https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1005204_10201167978514060_459222738_n.jpg
    []https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1001214_10201167979074074_230495978_n.jpg
    []https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1006320_10201167979234078_1771968440_n.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: enigma33

quote:

Orijinalden alıntı: sstmemrah

Şöyle açıklayayım kutunun teker bölümünden çok direksiyon simidine bağlantı kısmında boşluk var. Bu arızada lastik contaların zamanla erimesinden kaynaklanıyor. Mekanik olarak daha büyük sorun açmaz. Kronik adı üstünde tam düzeldi yada bidaha bozulmadı denmez. lastiğin ömrü bitiyor. Evet sinir bozucu ancak ömürlük tedavi yok

Merhabalar,
    Geçen servise bakım için gittiğimde bana da direksiyon kutusunun revizyona ihtiyacı olduğunu, bu durumun lastiklerin ömrünü kısalttığını söylediler. Ben de yaptırmadım, sonra araştırdım. kronik bir sorun olduğunu öğrendim bu ve diğer opel forumlarından.
    Önceki sayfalarda yazılı mıydı bilemedim, benim sorum kasislere girince araçtan gelen gacır gucur sesler nedir? Bu da mı kronik bir sorundur?
    Teşekkürler.

gacırtı sesi viraj lastiklerinin eskimesi bu tüm araçlarda olusan bi durum. takımı 30 tl cıvarı bisey bendede var o sorun bi türlü gidemedim üseniyorum :)

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.