Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru : Arkadaşlar ara. 1.3 dizel Hararet göstergesi yazın normalde 80 civarı hatta uzun yolda düşük devirde 70 e kadar düşüyor, zorlayınca 90 civarı oluyor. termostat ta sıkıntı varmıdır. Kış geliyor donmayalım, dizel araçta soğuk öldürür. Sizde nasıl.?????????
  • Şu anki hava durumuna göre 3-4 km. kullandıktan sonra kalorifer ılık hava vermeye başlıyormu? Rampaya vur. 90 gibi oluyormu? Oluyorsa sıkıntı yoktur derim. Bu arada yağ eşanjörünü ve/veya devridaim değişti mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuttacir

Şu anki hava durumuna göre 3-4 km. kullandıktan sonra kalorifer ılık hava vermeye başlıyormu? Rampaya vur. 90 gibi oluyormu? Oluyorsa sıkıntı yoktur derim. Bu arada yağ eşanjörünü ve/veya devridaim değişti mi?

evet oluypr. ama şuan mersin sabahları 20 derece flan yaklaşık 7 kmde flan ılıyor. göstergede sabit bir ısı derecesinde göstermesi gerekmektedir. ama benimki çabuk sğouyor. yani kışını düşünüyorum ben. ?? acaba nasıl olacak. soğuk günerde daha çok öğrenicez bakalım.
  • http://s1310.hizliresim.com/1g/4/t8gfr.jpg

http://s1310.hizliresim.com/1g/4/t8gg5.jpg

http://n1310.hizliresim.com/1g/4/t8ggp.jpg

motor yakıt kaçıyor. acaba nedır bu parca nasıl yaptırabılırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mb37 -- 4 Ekim 2013; 18:13:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mb37

http://s1310.hizliresim.com/1g/4/t8gfr.jpg

http://s1310.hizliresim.com/1g/4/t8gg5.jpg

http://n1310.hizliresim.com/1g/4/t8ggp.jpg

motor yakıt kaçıyor. acaba nedır bu parca nasıl yaptırabılırım?

yakıtı enjektöre dağıtan parça, çok titiz olunuz kensiniz yapamazsınız. ustaya gösterin

• quote:

Orijinalden alıntı: sstmemrah

quote:

Orijinalden alıntı: umuttacir

Şu anki hava durumuna göre 3-4 km. kullandıktan sonra kalorifer ılık hava vermeye başlıyormu? Rampaya vur. 90 gibi oluyormu? Oluyorsa sıkıntı yoktur derim. Bu arada yağ eşanjörünü ve/veya devridaim değişti mi?

evet oluypr. ama şuan mersin sabahları 20 derece flan yaklaşık 7 kmde flan ılıyor. göstergede sabit bir ısı derecesinde göstermesi gerekmektedir. ama benimki çabuk sğouyor. yani kışını düşünüyorum ben. ?? acaba nasıl olacak. soğuk günerde daha çok öğrenicez bakalım.

hocam benim araba da çabuk soğuyordu. kışın bazen 70 in de altına düşüyordu. termostatı değiştirdim düzeldi. 1-2 aya tekrar aynı sorun oldu. kaputu açtım termostatın üstündeki hararet müşiri kablosuna elimi değer değmez fan son kademede çalımaya başladı hararet 100 ü de geçmiş meğer de gösterge 80 gösteriyormuş. nerdeyse su kaynatacakmış haberim yokmuş. araba fanı o göstergeye göre açtığı için motoru soğuk sanıp fanı açmıyormuş. hatta bazen dibe vuruyor buz gibi sanıyor zengin karışım gönderiyor yüksek rölantide çalışıyordu. motor hararet yapsa da fan açmıyor. termostatı da boşuna değişmiş oldum. o kabloda bir problem var ama nerden bulunur o fiş hiç bilmiyorum. ona da dikkat edin neticede aynı araçlar bende olduysa siz de de olması muhtemel

• hatta yazın o sıcaklarında yaylaya çıktım. adana 20 rakımdan 1800 rakıma. normalde 2. viteste ağır ağır çıkılır bilmeyen şoför su kaynatır. bakıyorum göstergeye hararet 80 90 arası oynuyor ben de basıyorum gaza ne arabaymış maşallah hiç hararet yapmıyor diye. 40 dk da çıkılan yere 15 dk da çıktım. göstergenin sorunlu olduğunu ne bileyim. tepeye varınca yağ lambası yandı. motor soğuyunca söndü. çok şükür sorun olmadı
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Bizim araçlarda bagaj lambası kaç tane var?
    aracı aldığımdan beri sadece solda lamba var.sağ tarafta soldaki lambanın büyüklüğü kadar boşluk var acaba 2.lamba o mudur?
    ayrıca 2 taneyse nerede bulunabilir bu lamba_
    iyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser_1453

Arkadaşlar Merhaba,
    aracı aldığımdan beri sadece solda lamba var.sağ tarafta soldaki lambanın büyüklüğü kadar boşluk var acaba 2.lamba o mudur?
    iyi günler...

benim arabada da 1 tane var solda. orjinal lambası yetmiyor göremiyordum ben de 1 metre beyaz şerit led aldım 5 liraya. o ampülü çıkarıp alttaki dediğiniz boşluğa boylu boyunca yapıştırdım. zaten kendinden yapışkanlı. hem ısınmıyor hem de az enerji harcıyor üstelik bagaj gündüz gibi ışık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafabay

hatta yazın o sıcaklarında yaylaya çıktım. adana 20 rakımdan 1800 rakıma. normalde 2. viteste ağır ağır çıkılır bilmeyen şoför su kaynatır. bakıyorum göstergeye hararet 80 90 arası oynuyor ben de basıyorum gaza ne arabaymış maşallah hiç hararet yapmıyor diye. 40 dk da çıkılan yere 15 dk da çıktım. göstergenin sorunlu olduğunu ne bileyim. tepeye varınca yağ lambası yandı. motor soğuyunca söndü. çok şükür sorun olmadı

mantıklı bir alternatif seninki evet oabilir ama termostat müşiri dizelde nerede olabilir ki? o cok ince bi konu opellerde jak sistemli oluyor koblo jakını kontrool et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafabay

quote:

Orijinalden alıntı: kaiser_1453

Arkadaşlar Merhaba,
    iyi günler...

benim arabada da 1 tane var solda. orjinal lambası yetmiyor göremiyordum ben de 1 metre beyaz şerit led aldım 5 liraya. o ampülü çıkarıp alttaki dediğiniz boşluğa boylu boyunca yapıştırdım. zaten kendinden yapışkanlı. hem ısınmıyor hem de az enerji harcıyor üstelik bagaj gündüz gibi ışık.

sağdaki bölgede soket girişi var mı acaba?
    şöyle bir ürün buldum nette ama giriş olmadan bi işe yaramaz tabi ki..

• Corsa Cnin kronik sorunu nedir almayi dusunuyorumda? 1.0 Corsa C alacagim nerelere bakmaliyim kesinlikle sahibi saglam diyorda belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

Corsa Cnin kronik sorunu nedir almayi dusunuyorumda? 1.0 Corsa C alacagim nerelere bakmaliyim kesinlikle sahibi saglam diyorda belli olmaz

Kronik sorunları, direksiyon milinin orda zamanla eskimeden takırtı oluşuyor(aşırı bozuk yolda)
    Opellerin bilgi ekranı yani teyip üstü ekranı zamanla göstermez olabiliyor
    korna lastikleri aşınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sstmemrah

quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

Corsa Cnin kronik sorunu nedir almayi dusunuyorumda? 1.0 Corsa C alacagim nerelere bakmaliyim kesinlikle sahibi saglam diyorda belli olmaz

Kronik sorunları, direksiyon milinin orda zamanla eskimeden takırtı oluşuyor(aşırı bozuk yolda)
    Opellerin bilgi ekranı yani teyip üstü ekranı zamanla göstermez olabiliyor
    korna lastikleri aşınıyor.

Almanyada pek bozuk yol takirtiyi varsa bile anlayamam Teyp üstü ekranda sorun degil.

Korna lastigi nedir? Bildigimiz ses cikaran kornanin parcasimi? Onuda kullanmak yasak zaten

• sen zaten ana topraklarındaymıssın opelin, sorman bile hata. Alman opelleri tr dekinden daha kalitesi yüksek zaten bu saydıklarım ordaki opellerde olmaz. ECO bi araba bin keyfine bak. Ama benzinin Lt si ucuz bir ülkede 1000 motoru napcan die soruyor insan. Sende az cok bilirsin tr de mazot ucz olsa 3.0 motorlara binece kcok insan var. yaşını yada fikrini bilmem ama. ekonomi istiyosan al.
  • bende de 1000 cc 2004 model opel corsa essantia araç var yakıtı diğer benzinli araçlara göre gerçekten çok az şahsen tavsiye ederim.
  • bende corsa sevenlerdenm. Aslında şu anki KÜÇÜK MOTORLARDAN YÜKSEK VERİM ALDNDIĞI GİBİ zamanındada 1000 lik corsaya özel bir çalışma yapılmış. Birde şimdiki gibi o araca turbo takalarmış :D çok daha çok satılırrdı.
  • Öncelikle iyi akşamlar herkese. Yakın zamanda bende bir corsa alarak aranıza katıldım. Aldığım araç 2005 model 95000 km de 1.3 cdti essentia modeli. Ama bugün bir sorun oluştu galiba. Arabalardan fazla anlamadığım için ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Araca tam gaz verince ses çıkıyor devir yükseliyor ama sanki araba ivmelenmiyor. Bir kaç kere denedim yanımda arkadaşım da vardı ikimizde aynı sorunu gözlemledik. Sorun ne olabilir acaba? Bir de eskişehir'de opel ustası var mı bildiğiniz?
  • redstreak kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın. Bende 1 ay oldu alalı ve gerçekten çok memnunum aldığım için. Eğer devir saati artıyor ancak hızınız aynı oranda yükselmiyorsa sanırım baskı balata bitmiş olabilir. Birde debriyaj çok yukarıda kavrar ve bazen de ilk kalkışta titreme yapabilir. Baskı balatanın değişmesi gerek sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caytepeli

Aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın. Bende 1 ay oldu alalı ve gerçekten çok memnunum aldığım için. Eğer devir saati artıyor ancak hızınız aynı oranda yükselmiyorsa sanırım baskı balata bitmiş olabilir. Birde debriyaj çok yukarıda kavrar ve bazen de ilk kalkışta titreme yapabilir. Baskı balatanın değişmesi gerek sanırım.

Teşekkürler cevabınız için. Biraz araştırdım birde volanda da sıkıntı olabilir diyorlar. Volanda sıkıntı varsa nasıl anlarım bunu?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.