Şimdi Ara

Corsa D Turbo Sorunu! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
23.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimki gaza bassan da basmasan da 1500 devirden sonra ötmeye başlıyor..Yokuşlarda gaza basınca şirrrrrrr diye sürekl ibir ses var bu normal..yokuşlarda viraja gelince gazı bıraktığımda anda ise tititis diye bir ses geliyor..Benzetmelerim de süper Uzun lafın kısası ben de normal diye düşünüyorum eğer her araçta da aynı ise ama benimki gibi sürekli öte öte gidersek biraz garibime gidiyor diğer arabalar duymuyorum bu sesi..sanki uzay aracı gidermiş gibi gidiyor..üfleye üfleye..
  • kaydınızda benim duydugum tek ses mazot pompasinin sesi, onun disinda turboyla ilgili anormal bir ses duyamadim
  • quote:

Orijinalden alıntı: st_emx

kaydınızda benim duydugum tek ses mazot pompasinin sesi, onun disinda turboyla ilgili anormal bir ses duyamadim

Bozuk mu diyorsunuz yani?
  • hayir gayet normal bir ses

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracın içinden kaydettim. Dikkatli dinlerseniz turbo sesini duyabilirsiniz. yorumlarınızı bekliyorum artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeolog005

Aracın içinden kaydettim. Dikkatli dinlerseniz turbo sesini duyabilirsiniz. yorumlarınızı bekliyorum artık

Bende böyle bir ses yok jeolog..Benim turbo sesi ancak pencereyi açacam da öyle dinleyecem belki..Benimki sadece uğultu..Benim sesi dinlersen duyabilirsin tamamen farklı bir ses..arkadaşın dediği gibi mazor pompasında geliyor olabilir..
  • natulus ben senikini dinlemiştim, seninkiyle benimki farklı. Benim arabadaki ses kesin turbodan geliyor. Ama arızalı mı değil mi onu anlamadık. Şimdilik çekişte falan bi sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeolog005

natulus ben senikini dinlemiştim, seninkiyle benimki farklı. Benim arabadaki ses kesin turbodan geliyor. Ama arızalı mı değil mi onu anlamadık. Şimdilik çekişte falan bi sorun yok.

Videodaki sesin aynısı benim aracımda da geliyor.. Hatta bu ses hoşuma bile gidiyor. Bu ses arıza göstergesi mi ? Öğrenen oldu mu? Ona göre yarın Arkas'a gidiyorum olmadı onada bir baktırayım.

Bu arada aracım 155 bin km de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 23 Ağustos 2012; 16:13:43 >
  • bizim turbolarda ıslık sesi kendinden var. benim de hoşuma gidiyor. yüklendikçe tizleşen bir ses. Bir arıza belirtisi ise tüm corsalar turbo arızası veriyor demek ki.. :D
    bilmeyen biri de okuyunca corsalar turbo sorunu veriyormuş diyecek. :)
    600 -700liraya sıfır orijinal işçilik dahil turbosu değişen başka bir avrupa araba var mı acaba? VW poloda aynı değişim olsa 1500-2000 liranız ile vedalaşırsınız. bozulsa bile kafaya takacak bir şey yok. keyfinize bakın.
    Saygılarımla
  • Ohhhh içim rahatladı onca bakım planı yaptım birde turbo çıksaydı üzülecektim.. Teşekkürler hocam
  • ilk başta VW BM veya 95 bg Start stop corsa almadığıma üzülüyordum ama şimdi çok memnunum 75 bg euro4 corsamla.
    Saygılarımla
  • Valla 5 bin km önce bana değişmesi lazım fazla götürmez dediler, hala güzel güzel çalışıyor. Ama içim pek rahat değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Motora bir zarar vermez. 3. ''Usta'' seni korkutup paranı almak için öyle demiş. Dolandırıcılık başka birşey değil. Kesin masrafıda yüksek gösterip senden fazla para koparmaya çalışır o adam.

Siz hiç Turbo arızasından yatak sarmış motor gördünüzmü ? ben gördüm. Eminim sizde görmüş olsaydınız arkadaşa böyle tehlikleri bir yorumda bulunmazdınız.

Turbo arızası yüzünden tüm motoru yatırabilirsiniz.

1) Turbodan yanma bölümüne yağ kaçağı olabilir ve bazen bu çok ani olabildiği için motor yağsız kalıp yatak sarabilir.
    2) Tubo palleri kırılırsa motor yanma bölümüne gidebilir ve motor kol çıkarmaya kadar gidebilir.

Kısacası yüksek maliyetli motor arızaları yaşamak istemiyorsanız turbonuza iyi davranın ve bozulduğu durumda muhakkak yaptırınız.

Önemli : Turbonun çıkardığı normal ıslık sesi ile bozuk turbo sesiniz karşıtırmamak lazım

Arızalı turbo sesi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Ağustos 2012; 11:21:10 >

• iki ses birbirinden farklı arızalı turbonun sesi bu şekildeyse bizim araçlarımız şimdilik normal gibi görünüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaylight

iki ses birbirinden farklı arızalı turbonun sesi bu şekildeyse bizim araçlarımız şimdilik normal gibi görünüyor..

Yaginizdada eksilme yok ise problem yoktur. Normal islik sesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankara ostimde iş makinalarının tamirleriyle uğraşıyorum.

uzmanlık alanım caterpillar ve dünyaca ünlü bir markadır.

turbonun arızalanmasın motora kolay kolay zarar vermez. ama veredebilir. yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi yağı eksiltirse motor elinde kalır.

bunun için sesle beraber motor yağınıda kontrol et. ses artmaya başlarsa turbonu servis aracılığıyla turbocuya gönder ve revizyon yaptır.

bence 150k-200k kmden önce kolay kolay turbo kendini yemez. tamir takımının değişmesi yeterli olacaktır.
  • Herkese selamlar,

2008 opel corsa 1.3 dizel sahibiyim.

Arabayı çalıştırır çalıştırmaz motordan ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Bu ses gelmeye devam ediyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. Bu konuda fikir verebilirseniz sevinirim.
  • arabayı ne zaman aldınız? sorun ne kadar süredir var? 1.3 cdti in bir islik sesi var kendine özgü. her ıslık sesi arıza göstergesi değil. o yüzden panik yapmayın. çekişte filan bir sıkıntı var mı? yakıt tüketiminde bir artış?
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: cemblt

Herkese selamlar,

2008 opel corsa 1.3 dizel sahibiyim.

Arabayı çalıştırır çalıştırmaz motordan ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Bu ses gelmeye devam ediyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. Bu konuda fikir verebilirseniz sevinirim.
  • Arabayı 3 önce satın aldım. Çekişte ve yakıt tüketiminde herhangi bir problem yok. Dikkat çekici bir nokta ise bu ses hava,mazot filtrelerini değiştirdikten sonra gelmeye başladı.
  • Benim 9500 km turbo değişti yağ akıttı ne sinir olmuştum aracın yağına sürekli bakın arkadaşlar artık bende fobi oldu bu olay:)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.