Şimdi Ara

Corsa D Turbo Sorunu! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
23.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • geçmiş olsun natulus ben de kontrol etmeye çalışırım yağı genelde.Komple bitince yağ lambası yanmadı mı? Cam suyu yanmıyor mesela sensör var diye biliyorum
  • arkadaşlar Turbo sesi ile geneldeV kayışı ve bilye sesi karıştırılıyor bence yetkili birine gösterin bazen manifolt gevşiyor vidalarını sıkınca bile ses azalması oluyor..kontrol etmekte fayda var..Turboda ses genelikle kanatcıklarınıne gilmesi ve bilyanın bozulması toz kapması ile oluyor...
  • Islık sesi her zaman olur arkadaşlar burda motor devrinin 3-4 katı hızlı dönen hassas bir mil ve türbinden bahsediyoruz. Bütün dizel turbolu araçlarda bu ses vardır. İnanmayan iki duvar arasına çeksin arabasını ve ya traktörünü her neyse işte, motor devrini arttırsın turbodan gelen ıslık sesini dinlesin. Turbodan gelen ıslık sesi turbonun çalıştığını gösterir, arızalı olduğunu değil.

Not: Turbonun bozulduğu sadece ve sadece motorda güç kaybı olduğunda anlaşılır ve güç kaybı turbodan da olmaya bilir, muhtelif yakıt pompası enjektör gibi motorun hassas parçalarındanda kaynaklanır.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanyıldırım

geçmiş olsun natulus ben de kontrol etmeye çalışırım yağı genelde.Komple bitince yağ lambası yanmadı mı? Cam suyu yanmıyor mesela sensör var diye biliyorum

sağol ihsan yanmadı ışık falan bir de ben öyle 1000 km yaptım..salak herifler 5000 km güya yaptıkları kontrolde görmemişler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sungurbey

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Yetkili servise son sordugumda 900 tl fiyat bicmisti turbo icin sanayiye pek guvenmemek lazim ozellikle yeni nesil cr araclar icin

az önce yetkili servisi aradım kampanya varmış normalde turbo fiyatı 2310 tl :) dedi kampanya ile 1300 tl ye geliyormuş. işçilik 160 tl dedi. yani yağ falan değişcek 1500 tl yi buluyormuş

2-3 hafta önce ben de aradım, 2000 küsür dediler 90lığın turbosuna, kampanya ile 1000lira, işçiliğine de 170 lira dediler. yağ değişimini falan soylemediler ama turbo değişiyorsa şart diye biliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaL

quote:

quote:

Yetkili servise son sordugumda 900 tl fiyat bicmisti turbo icin sanayiye pek guvenmemek lazim ozellikle yeni nesil cr araclar icin

az önce yetkili servisi aradım kampanya varmış normalde turbo fiyatı 2310 tl :) dedi kampanya ile 1300 tl ye geliyormuş. işçilik 160 tl dedi. yani yağ falan değişcek 1500 tl yi buluyormuş

2-3 hafta önce ben de aradım, 2000 küsür dediler 90lığın turbosuna, kampanya ile 1000lira, işçiliğine de 170 lira dediler. yağ değişimini falan soylemediler ama turbo değişiyorsa şart diye biliyorum :)

çok iyi fiyat vermişler. ne yazıkki ben tamir yoluna gittim. pek de bi değişim göremedim. çok ilginç usta balansı sıfırladı 4 defa makinaya bağladı balans sıfır ancak hala ıslık sesi var. usta da anlamadı ya böyle kullan yada değişim dedi. şimdilik kullanıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ReaL

quote:

quote:

çok iyi fiyat vermişler. ne yazıkki ben tamir yoluna gittim. pek de bi değişim göremedim. çok ilginç usta balansı sıfırladı 4 defa makinaya bağladı balans sıfır ancak hala ıslık sesi var. usta da anlamadı ya böyle kullan yada değişim dedi. şimdilik kullanıyorum.

ben de tamir yaptırdım(tamir dediğim içi komple sıfır parcalarıyla değişti, kabuğun değişken geometri tarafı sıkışmış orası da değişti) o anki maddi durumdan ötürü, sök tak dahil 550 lira verdim(+125 lira 2 kere yağ(önce gm sentetik 10/40, sonra mobil 5/30) ve yağ/hava filtresi degisimi), benim egzoz tarafındaki pervanelerden biri kırılmış ve daha sonra da mili kesmişti(sanayiye giderken ses komple kesilmişti ama araba neredeyse hiç gitmiyordu, o ara kırıldı mil sanırım).. 2500 devirden sonra bende de ıslık var, demek ki yaptırma turbo bu kadar oluyor :)), bu arada diğer aracımıza da turbo yaptırmıştık(1.3 70lik combo) onda da aynı ses var ama 1.5 senedir sorun çıkartmadı..
    yağ ve filtre değişimi 5 yaş üstüyse serviste kampanyalı 299 liraydı diye hatırlıyorum, en az 1500tl ye çıkacaktık yani servise gitsek(ki yürüterek gidemezdim, kayısdagından bostancıya zorla gittim çekici lazımdı), yarı fiyatına şimdilik olayı kapattık gibi duruyor(bir daha sorun çıkarsa sıfır turbo takarım orası ayrı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaL -- 15 Mayıs 2013; 17:12:26 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.