Şimdi Ara

Corsa (Direksiyon kutusu, triger zinciri) Lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 Model Opel corsa 1.2 Essentia. 82'binde.
    Maalesef direksiyondan sesler geliyor. Techmaster ünvanlı bir ustaya gösterdim. Kesinlikle trafiğe çıkma dedi. Diğer ustalar ve servis bu kadar olumsuz konuşmadı. Yavaş giderken sola ve sağa çevirirken sesler geliyor.
    Bu çok tehlikeli bir durum mu? Direksiyon kutusunu yan sanayi alsam sorun çıkar mı? Direksiyon kutusu yan sanayi olanlar memnunlar mı?

Son olarak orjinal parçaları nereden satın alabilirim. İnternette neredeyse her yerde yan sanayi satıyorlar. İnternet sitesi şart değil, güvenilir orjinal parçalar satan işyerlerinin telefon numaralarını gönderebilir misiniz?

Ayrıca aracın triger zincirinin değiştirmem gerektiğini söylediler.
    Motor no Z12xe.. Yani kayış yok. Ben aşırı bir gürültü almıyorum. 82'binde zincir problem verebilir mi? Triger zinciri kopar mı? Koparsa ne olur?

Acil yardıma ihtiyacım var. (Özellikle güvenilir orjinal parça satan işyerleri bilgileri konusunda)
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Aracının direksiyon kutusunda sorun çıkıp o şekilde kullanmaya devam eden ve tehlikeli bir duruma maruz kalmamış sürücüler vardır elbet, ama kutudaki arıza nedeniyle yönlendirme kabiliyetini kaybedip kaza yapan sürücüler de tanıyorum, söz konusu kazaların düşük hızlarda gerçekleşmiş olması bir şanstır. Direksiyon sistemi belki de aracın en önemli komponentidir, sorun belirtilerini ihmal etmeye gelmez. En kısa zamanda sorunu gidermenizi öneririm.

İstanbul için hem yedek parça hem de servis konusunda öneride bulunabilirdim ama sanırım İstanbul dışındasınız.
    Arkadaşlarınızın veya yakınlarınızın tanıdığı bir Opel özel servisi bulmaya çalışın, orijinal parça konusunda onlar yardımcı olabilirler.

Triger zinciri çok uzun ömürlü bir parçadır ama kopabilir. Çok nadir de olsa 70-80 bin gibi kilometrelerde koptuğu görülmüştür. Koparsa süpaplardan pistonlara kadar pek çok motor parçasına zarar verip büyük masrafa yol açar.

• Ne kadar alakalı bilmiyorum ama bu yaz 2001 ford fiesta flair ile yaz tatilinde iken birden direksiyondan sesler gelmeye başladı. Aynen yaşadıklarınızı yaşadım bende. Birkaç ustadan sonra marmaris sanayi sitesindeki bir usta direksiyonu ve adını hatırlamadığım bir yeri yağladı. 10 dakika sonra ses anında kesildi şu anda aracı babam kullanıyor ve yaklaşık 2-3 bin km yaptı sorun yok. Belki işinize yarar
  • Acemi bir şoför olarak söyledikleriniz benim için çok önemli, Serdar99 ve h_sayin80 ikinize de çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2306 -- 12 Eylül 2010; 0:18:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan2306

Merhaba,

Maalesef direksiyondan sesler geliyor. Techmaster ünvanlı bir ustaya gösterdim. Kesinlikle trafiğe çıkma dedi. Diğer ustalar ve servis bu kadar olumsuz konuşmadı. Yavaş giderken sola ve sağa çevirirken sesler geliyor.
    Bu çok tehlikeli bir durum mu? Direksiyon kutusunu yan sanayi alsam sorun çıkar mı? Direksiyon kutusu yan sanayi olanlar memnunlar mı?

Son olarak orjinal parçaları nereden satın alabilirim. İnternette neredeyse her yerde yan sanayi satıyorlar. İnternet sitesi şart değil, güvenilir orjinal parçalar satan işyerlerinin telefon numaralarını gönderebilir misiniz?

Motor no Z12xe.. Yani kayış yok. Ben aşırı bir gürültü almıyorum. 82'binde zincir problem verebilir mi? Triger zinciri kopar mı? Koparsa ne olur?

Acil yardıma ihtiyacım var. (Özellikle güvenilir orjinal parça satan işyerleri bilgileri konusunda)

o techmaster bence zırtmaster... problem olarak sadece ses geliyor oda bozuk yollarda teknik olarak hiç bir sorun yok...
    ben daha önce 2 adet corsa c eskittim birini 2 yıl diğerini 5 yıl kullandım ikisindede aynı problem vardı direksiyon kutuları değişti ama ses değişmedi, en son bir geliştirilmiş parça geldi 2 yıl kadar ses gelmeden kullandım ve sattım...
    o kadar bilmem ama zincirse neden değişime gerek olsunki ama belki yıpranma olabilir...bu konuyu bence servise sorun gerekiyorsada serviste değiştirin
    direksiyon kutusu pahalı bir parça ama bazı servisler bu konuda sanayi çözümlü sorun giderdiklerini duymuştum. servise bir danışın isterseniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

Orijinalden alıntı: hakan2306

Merhaba,

o techmaster bence zırtmaster... problem olarak sadece ses geliyor oda bozuk yollarda teknik olarak hiç bir sorun yok...
    ben daha önce 2 adet corsa c eskittim birini 2 yıl diğerini 5 yıl kullandım ikisindede aynı problem vardı direksiyon kutuları değişti ama ses değişmedi, en son bir geliştirilmiş parça geldi 2 yıl kadar ses gelmeden kullandım ve sattım...
    o kadar bilmem ama zincirse neden değişime gerek olsunki ama belki yıpranma olabilir...bu konuyu bence servise sorun gerekiyorsada serviste değiştirin
    direksiyon kutusu pahalı bir parça ama bazı servisler bu konuda sanayi çözümlü sorun giderdiklerini duymuştum. servise bir danışın isterseniz...

Yorumunuz için teşekkür ederim. Servise de gösterdim. Direksiyonun arızalı dedi ki o zaten belli ama motoru dinleyerek içini açmadan zincir değiştirilmesi lazım demek, doğrusu garip geliyor. Motordan ses geliyor, ancak aşırı bir ses yok. Ayrıca aracın çekişi inanılmaz iyi. Yüksek hızlara rahatlıkla çıkabiliyor. Çekişde hiç bir problem yok. Triger zinciri sorunlu olsa aracın çekişi düşük olmaz mıydı? (Sadece tahmin) Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

• şimdi direksiyon sistemimi arızalı yoksa direksiyon kutusumu...kutu ise tıngırdar sadece ama sistemde sorun varsa en kısa zamanda paraya bakmazsızın sorunu giderici adım atmakta yarar var ... arabada kartel muhafazası varsa ve vidalarında gevşeklik varsa ses yapar motor sesi olarak algılayan arkadaşlar okumuştum bir kontrol ettirin gerekirse çıkarıp vida yerlerine çift tarafli bant yapıştırıp tekrara monte ettirin....yanlız vidalar tek kullanımlık 4 tanesi 20 tl...
    zincirin çekişe etkisi nedir bilmiyorum ama zinciri birkaç servise+özel servise gösterip karar verin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çözüldü, ayrıntısı için buraya tıklayınız. (direksiyon kutusu probleminin çözümü)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.