Şimdi Ara

'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
5
Favori
109.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sefer uzun uzun yazmayacağım, imzamdaki değişiklik herşeyi özetliyor sanırım
  • Hadi gözün aydın Serdar Abi
  • serdar abi senden diğer bilgileri bekliorum
  • Sağolasın Çağrı.

Bu arada o kadar servise gittim geldim, sağolsunlar ustalar seferber oldu, her konuda destek verdiler, ama sonuçta olayı yine kendim çözdüm

Emir, ilk fırsatta soket kodlarını, şemalarını ve bağlantı noktalarını içeren dokümanları kaydedip sana ulaştıracağım.
  • Hill holder çok güzel bir sistemmiş yahu

Alışmış olduğum ve artık ustalaştığım sürüş tarzımı olumsuz etkileyebilir düşüncesi ile sıcak bakmazdım, ama frenden ayağını çekip de aracın milim kaymadığını görmek çok eğlenceliymiş

Demek ki teknolojiyi denemeden karar vermemek lazımmış, kimbilir belki bir gün otomatik şanzıman için de böyle yorumlar yapabilirim
  • hah sözüme geleydin serdar abi şöyle. seni bir dsg ye oturtmak lazım ondan sonra ne düşünüyorsun. tabi sıkışık değil akan trafik lazım sıkşıkta sarsıntı problemi olabiliyor ilk başlarda alışıncaya kadar.
  • Ben de demistim abi hillholder buyuk kolaylik. Otomatik vites gibi dusunme zevki elinden alan bisey degil,sadece kolayligini veriyor.
  • Siparis verilen tum aksesuarlarim servise ulasmis bu hafta imzamizda degisiklik olmasi muhtemel:)
  • Haydi gözün aydın Emir

TIS'dan çıkartabildiğim bilgiler şu şekilde :

DDS
    Şalter pin 13 - BCM pin 56

ESP Off (veya Park Pilot)
    Şalter pin 12 - BCM pin 13
    Şalter pin 11 - BCM pin 28

Sürücü koltuğu ısıtma
    Şalter pin 15 - ?
    Şalter pin 16 - ?

Yolcu koltuğu ısıtma
    Şalter pin 17 - ?
    Şalter pin 18 - ?

Koltuk ısıtma ile ilgili pinlerin diğer uçlarının nereye bağlı olduğunu çözemedim. Sürücü tarafı için A23, yolcu tarafı için de A77 kodlu "kontrol ünitesi" adı ile geçen birşeyler gördüm ama acaba ısıtma pedlerinin kendisi mi bunlar ? Ayrıca bir kontrol ünitesi gibi birşey var mıydı hatırlayamadım, olsa zaten EPC'de görürdüm.

Neyse, Vehbi usta çözer artık onu da

Koltuk ısıtma ile ilgili şemaları TIS'da "D - Isıtma, Havalandırma, Klima tertibatı" ana başlığında "Koltuk Isıtması" başlığı altında bulabilirsiniz.

• Serdar abi muhtemelen direk tunelden koltuklara dogru hat cekilecek arkadaki sigorta kutusundan da koltuklara besleme gelecek. Heralde vehbi usta cozer
  • Bugun isitma pedlerini aldim bu hafta montaji tamamlamis olmayi umuyorum. Turkiyede hic olmayan bir donanima sahip olacak hele ki hsa yi da yapinca eksik bir yagmur sensoru kalacak birde flexfix artik onlar da olmayiversin:)
  • Pedlerin takılması esnasında orada olup döşeme nasıl sökülüyor takılıyor görmeyi çok isterdim, aynısını yaptırmak konusundaki tek endişem bu çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Pedlerin takılması esnasında orada olup döşeme nasıl sökülüyor takılıyor görmeyi çok isterdim, aynısını yaptırmak konusundaki tek endişem bu çünkü.

daha adamla konuşamadım. ama istersen vaktin olursa şöyle yapabiliriz.
    kırmızı şeytanı bizim şantiyeye parkeder benim eşeği alır götürürsün döşemeciye=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Pedlerin takılması esnasında orada olup döşeme nasıl sökülüyor takılıyor görmeyi çok isterdim, aynısını yaptırmak konusundaki tek endişem bu çünkü.

daha adamla konuşamadım. ama istersen vaktin olursa şöyle yapabiliriz.
    kırmızı şeytanı bizim şantiyeye parkeder benim eşeği alır götürürsün döşemeciye=)

Valla hiç üşenmezdim alır götürürdüm fakat geçtiğimiz iki hafta boyunca elimdeki işleri o kadar ihmal ettim ki hepsi bu haftaya yığıldı, nefes alacak vaktim yok, aslında şu mesajları yazmaya bile vakit ayırmıyor olmam lazımdı

• döşemeci baya yoğun bu ara bi araya sıkıştırmaya çalışacak önümüzdeki iki hafta komple dolumuş
  • Merakla bekliyorum

Bu arada, benim yalpa sensöründen hâlâ haber yok.

PTT gönderi takip sayfasında görünen son hareket 24 Aralık'da Almanya'dan Türkiye'ye sevk.
    Müşteri Hizmetleri'ni aradığımda onların da yaptığı aynı veriye bakıp "henüz Türkiye'ye ulaşmamış" demek.

Oysa DHL Almanya'nın gönderi takip sayfasında 29 Aralık'da Türkiye'ye giriş yapmış görünüyor,

PTT en basitinden bunu kontrol edip bir terslik olduğunu anlamaktan aciz maalesef.
    Ben daha 80 sefer arayıp gönderi takip numaramı versem, 80'inde "henüz Türkiye'ye ulaşmamış" deyip kapatacaklar
    ama "yahu bu paket yola çıkalı 20 gün olmuş, bir kontrol edelim bakalım" demeyecekler.

Bugün hem telefonla hem de web'den şikayet bildiriminde bulundum, ama paketi kaybetmiş bile olabilirler.

• Bu arada eski konuşmaları şimdi okudum
    Yaşar usta yine Küçükyalıda Kadir Has Lisesinin karşısında bir yer açtı
    Serdar abi bilir oradan yan yola doğru giderken sağda kalan çöplük gibi bir yer vardı
    Oraya açtı yeni yerini

EDIT: Yanlış anlaşılmasın Serdar abi çöplükleri bilir anlamında söylemedim
    Eskiden Küçükyalıda oturmuş olduğunu bildiğim için söyledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekapa -- 12 Ocak 2012; 3:26:15 >
  • Çöplükler de dahil Küçükyalı'yı avucumun içi gibi bilirim
  • Yarin icin dosemeciyle okeylestik. Koltuk isitma icin ikinci adimi atiyoruz. Son adin olarak vehbi ustanin eline kaliyoruz onumuzdeki hafta. Carsamba daga gitmeyi dusunuyorum o yuzden pZt en gec sali birakcam arabayi arkasa
  • Nihayet devir göstergesi içindeki DDS uyarı ışığının kırmızı yandığını da gördüm, içim rahat etti

Kendim yaptığım lastik basıncı düşürme testinde ışık yanmamıştı ve sebebini de anlayamamıştım.

Bugün Akatlar'da bakımdan sonra Vehbi usta ile yanımıza Tech2'yi de alıp ABS/ESP beyninden gelen tekerlek devir hızlarını gözlemlemek üzere test sürüşüne çıktık. Önce normal hava ile 50 km/s hızda CC'yi set edip yol aldık, Tech2 44-45 km/s gösterdi. Sonra sağ arka lastiğin havasını indirip tekrar aynı hızda yine CC ile yol aldık, Tech2'de bir değişiklik olmadı, "yine 44-45 km/s gösteriyor" derken kırmızı DDS ışığı yanıverdi, tabii o anı kaçırmayıp hemen fotoğrafladım

'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 14 Ocak 2012; 17:29:50 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.