Şimdi Ara

'Corsa' Elektrik, elektronik, ses sistemleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
2
Favori
21.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ghent

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Cihaz üzerindeki veya direksiyondaki ses kaynağı düğmesine peşpeşe basıp kaynak değiştirdiğinde AUX seçeneğini de görüyorsan cihazda AUX girişi vardır. Bu durumda iş bir kabloya bakar.

Böyle bir menü malesef görünmüyor bende.

FM yazan düğmeye bastığında bantlar arasında geçiş yaparken AUX çıkmıyor mu?
    Çok ilginç gerçekten.. Adamlar Essentia'ya AUX kablosu bağlantı yeri yapıyorlar OPC'de kabloyu bırak radyoda bile bu özellik yok..
    Opel'e akıl erdiremiyorum gerçekten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

quote:

quote:

Cihaz üzerindeki veya direksiyondaki ses kaynağı düğmesine peşpeşe basıp kaynak değiştirdiğinde AUX seçeneğini de görüyorsan cihazda AUX girişi vardır. Bu durumda iş bir kabloya bakar.

Böyle bir menü malesef görünmüyor bende.

FM yazan düğmeye bastığında bantlar arasında geçiş yaparken AUX çıkmıyor mu?
    Çok ilginç gerçekten.. Adamlar Essentia'ya AUX kablosu bağlantı yeri yapıyorlar OPC'de kabloyu bırak radyoda bile bu özellik yok..
    Opel'e akıl erdiremiyorum gerçekten..

Şaka gibi ama malesef gerçek.. AUX hiçbir şekilde çıkaramadım FM düğmesine basarak :) Acaba bir şekilde yüklenmesi falan mı gerekiyor EPC ile? Sonuçta teyp aynı teyp.. benim araçta olmamasının nedeni 2007 model olması.. 2009 opc var arkadaşta onda mevcut aux in.

Bir de şunu soracağım,sizce Astra H'dan cıkmış CiD ekran (renkli) benim araca uyar mı? CiD in bağlı olduğu unite yine CD30 idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghent -- 11 Mayıs 2010; 3:53:31 >

• quote:

Sonuçta teyp aynı teyp.. benim araçta olmamasının nedeni 2007 model olması.. 2009 opc var arkadaşta onda mevcut aux in.

Bir de şunu soracağım,sizce Astra H'dan cıkmış CiD ekran (renkli) benim araca uyar mı? CiD in bağlı olduğu unite yine CD30 idi.

Aslında teyp aynı teyp değil.
    Üzerindeki model koduna bakarsan seninki CD30, AUX girişi olanlar ise CD30MP3.
    Belirli bir tarihe kadar üretilmiş olan CD30'larda AUX girişi ve MP3 çalma özelliği yok.
    Bu özellikler eklendikten sonra cihazın adı CD30MP3 olarak değişti.

Astra H'deki CID VDO üretimidir.
    Corsa D'deki Delphi üretimi CD30'lara uymaz, yine Delphi üretimi CID gerekir.

Ayrıca Delphi CID'i alsan bile, senin aracındaki CD30 ile çalışmaz, onun da CD30MP3 olanı gerekir.
    CD30MP3'ün de bir standart modeli, bir de üzerinde BC (Yol bilgisayarı) düğmesi olanı var, o düğme olan modelden olması gerekir.
    Türkiye'ye gelenlerde teknik paketli Cosmo'lar hariç hiçbirinde bu düğme yok.

• benimde aux girişi var malum iki uçu 2,5 luk jack ile çalışıyor acaba 2,5 luğu usb ye dönduren aparat varmıdır gercekten ılgınc bır convert olabilir 2,5 to usb :)
  • USB dijital veri taşır, AUX soketi ve 2.5'luk kablo ise sadece analog ses sinyali taşıdığı için, düşündüğün tarzda bir aparatın biraz akıllı bir cihaz olması lazım. Yani bir nevi AUX çıkışı olan bir MP3 çalar cihazından söz ediyorsun.
  • evet gercekten utopik bir şey oldu..neyse fazla kurcalamayalım boyle devam ..
  • Aslında pek de ütopik sayılmaz.
    Mesela bendeki Apple iPod AUX çıkışı olan bir müzikçalar.

Her ne kadar USB olmasa da prensipte düşündüğün şey ile aynı.

Ama AUX'u direkt USB soketine çevirsin, sonra da sokete takacağım herhangi bir USB bellekteki şarkıları çalsın diyorsan orası ütopik. Çünkü araçlarımızdaki radyo/cd ünitesinin böyle bir yeteneği yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 11 Mayıs 2010; 10:32:46 >
  • Bekapa sağ aska sis farını nasıl yaptırdığın hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim dostum
    Bağlamadan sonra ışık şiddetinde bir azalma oldu mu gibi ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

Bekapa sağ aska sis farını nasıl yaptırdığın hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim dostum

Bekapa sorduğum sorunun üzerinden 102 gün geçmiş ve sen cevap yazmamışsın

NOT : Başlık bayağa bi aşağıdaydı , orda olmasına dayanamadım.. Aslında cevaplamaman da iyi olmuş aslında

• selamlar, radyonuzda hangi kanallar kayıtlı acaba. bendeki kayıtlılar şöyle ;
    1.süper fm
    2.slowturk
    3.powerturk
    4.virgin
    5.mydonose
    6.mydonose turkpop
    7.radyo odtu
    8.fenomen
    9.metro fm

tavsiye edebileceğiniz başka varmı...gerçi 1-9 arası full dolu ama arada değiştiririm
  • quote:

Bekapa sağ aska sis farını nasıl yaptırdığın hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim dostum

ışık şiddeti azalıyor diye biliyorum birisi forumda yaptırmıştı sanki hatta bekapa daha sonra söktü sanırım
  • Arkadaşlar selam Benim 2005 model essentia model 1.3 cdti ım var.

Arabamda kasetçalar üzerinden mp3 bağlıyken gümbür gümbür radyodayken kısık ve net değil,
    Ayrıca aracımın arka kolonları daha güçlü bir kolonla değiştirebilirmiyim acaba bu konularda gerçekten hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

quote:

Bekapa sorduğum sorunun üzerinden 102 gün geçmiş ve sen cevap yazmamışsın

NOT : Başlık bayağa bi aşağıdaydı , orda olmasına dayanamadım.. Aslında cevaplamaman da iyi olmuş aslında

Hocam kusura bakma valla, normalde "Genel" dışındaki konulara pek girmiyorum.
    Anladığım konular varsa ara sıra bakıyorum, yardımcı olabilir miyim diye ama elektrikten falan hiç anlamam diye girmemişim demekki aylardır.
    Şimdide yanlışlıkta tıkladım, o şekilde gördüm..

Sağ arka sis farının ampulu var içinde. Sadece bagajdan bir kablo çekip onuda yanar hale getirmek mümkün ama tabiki gelen güç ikiye bölünüyor ve ışık şiddeti azalıyor.

Zaten azalmasa yaptırmazdım çünkü arkadan geleni inanılmaz rahatsız eder iki tanesi ve normal havalarda yakamazsın.
    Ben şimdi çoğunlukla yakıyorum arka sisleri, kimse rahatsız olmuyor, parklar nasıl yanıyorsa onlarda o şiddette yanıyor ve bence geceleri çok güzel bir görüntü oluşturuyor.

Otomatik olarak arka sis farının gerçek özelliğini kaybediyorsunuz ama...

• Arkadaşlar ayrıca radyonun iyi çekmesi için ne yapılabilir bilgisi olan varsa teşekkürler
    quote:

Orijinalden alıntı: FreeRiver

Arkadaşlar selam Benim 2005 model essentia model 1.3 cdti ım var.

Arabamda kasetçalar üzerinden mp3 bağlıyken gümbür gümbür radyodayken kısık ve net değil,
    Ayrıca aracımın arka kolonları daha güçlü bir kolonla değiştirebilirmiyim acaba bu konularda gerçekten hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim
  • Ses sistemleri hakkında hiç bilgim yok. Araştırmaya çalıştım ama hiçbir şey anlamadım. Çok temel bir sorum var. Bizim corsaların konsolları ile cd çalar bitişik. Şimdi ben müzik sistemini değiştirmek istesem nasıl değiştirebilirim? Orta konsolu kesmeleri mi gerekir? Yoksa sadece hopörlörleri değiştirmek yeter mi? Bunun cevabını bilsem ona göre araştırmaya devam edeceğim
  • Ne kadar kapsamlı bir değişiklik yapmak istediğine bağlı.
    Mevcut radyo/cd çalar ünitesini değiştirmek zorunda değilsin.

Sadece hoparlörleri değiştirerek az da olsa bir ses kalitesi artışı elde edilebilir ama muhtemelen harcanan efora değmeyecektir.

Hoparlör değişimi ile birlikte bir de amplifikatör (ve eğer istersen, yüksek bass ses elde etmek için ek olarak bir de subwoofer) taktırırsan gayet güzel ve güçlü ses veren bir sistemin olur. Amplifikatör genelde ön koltuk altına monte edilir, subwoofer ise bagaja konur ve bagajını kullanışsız hale getirir.

Mevcut cd/radyo ünitesini değiştirmek ise, yerine dvdçalarlı, lcd ekranlı, navigasyonlu falan bir sistem koyacaksan anlamlı. Bu durumda mevcut ünite komple yerinden çıkıyor, öyle kesme filan gibi bir durum söz konusu değil, sadece birkaç vidaya bakıyor.

Yerine gelecek olan cihaz eğer Opel'e özel üretim değilse tam dikdörtgen şeklinde olacağı için, orijinal cihazın aşağıya doğru daralan şekline uygun olan konsolda kenarlarda boşluk kalacaktır. Bu boşluk da o iş için üretilmiş farklı konsol kaplama renklerine uygun çerçevelerle kapatılıyor.

Cihazın ön paneli Opel konsoluna uygun ise bu çerçeveye de gerek kalmıyor, cihaz bire bir eskisinin yerine oturuyor. Genelde bu tür cihazların aracın elektronik sistemine, direksiyon kumandalarına filan bire bir uyum sağlamak gibi bir özelliği de var.

• quote:

Ne kadar kapsamlı bir değişiklik yapmak istediğine bağlı.
    Mevcut radyo/cd çalar ünitesini değiştirmek zorunda değilsin.

Sadece hoparlörleri değiştirerek az da olsa bir ses kalitesi artışı elde edilebilir ama muhtemelen harcanan efora değmeyecektir.

Hoparlör değişimi ile birlikte bir de amplifikatör (ve eğer istersen, yüksek bass ses elde etmek için ek olarak bir de subwoofer) taktırırsan gayet güzel ve güçlü ses veren bir sistemin olur. Amplifikatör genelde ön koltuk altına monte edilir, subwoofer ise bagaja konur ve bagajını kullanışsız hale getirir.

Mevcut cd/radyo ünitesini değiştirmek ise, yerine dvdçalarlı, lcd ekranlı, navigasyonlu falan bir sistem koyacaksan anlamlı. Bu durumda mevcut ünite komple yerinden çıkıyor, öyle kesme filan gibi bir durum söz konusu değil, sadece birkaç vidaya bakıyor.

Yerine gelecek olan cihaz eğer Opel'e özel üretim değilse tam dikdörtgen şeklinde olacağı için, orijinal cihazın aşağıya doğru daralan şekline uygun olan konsolda kenarlarda boşluk kalacaktır. Bu boşluk da o iş için üretilmiş farklı konsol kaplama renklerine uygun çerçevelerle kapatılıyor.

Cihazın ön paneli Opel konsoluna uygun ise bu çerçeveye de gerek kalmıyor, cihaz bire bir eskisinin yerine oturuyor. Genelde bu tür cihazların aracın elektronik sistemine, direksiyon kumandalarına filan bire bir uyum sağlamak gibi bir özelliği de var.

Anlaşılan oldukça alternatifim varmış. Ben o orta konsolu kesip biçmeden olmaz diye düşünmüştüm. O zaman ben müzik tesisatı yapan bir yere gidip fiyatları öğreneyim. Arabaya bir şeyler yapmak istiyorum ama karar veremedim. Bir yandan öne steinmetz; yan ve arkalara ise replika body kit düşünürken bir yandan da ses sistemi düşünüyorum. Arabayı 5 sene kullanacağımdan emin olsam mutlaka yaptırırım ama 2 sene sonra satarım belki. İş hayatına atılınca ev almak isterim bundan önce araba değiştiremem ama işte emin de olamıyorum. Arabaya çok fazla para yatırmak istemiyorum çok kararsızım. En azından müzik sistemi söküp taşırım veya 2. el de satarım. Ama yakında bir şeyler yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 30 Eylül 2010; 12:21:52 >

• Arkadaşlar, aranızda araçta mevcut hoparlörleri daha kalitelileri ile değiştirip, üzerine bir de amfi ekleyen var mı hiç ?
    Subwoofer koymadan, sadece hoparlör değişimi + orta halli bir amfi ile net ve sağlam bir bas ses elde edebilir miyim merak ediyorum.
    Öyle gümbür gümbür ses veren bir sistem peşinde değilim, baslar bozulmadan sesi açabiliyor olmak yeter...
  • selamlar aracında on konsolda teyp yerıne navıgasyon taktıran arkadaslar memnunlarmı

servıstekı navı tech nassıl bır marka onerırmısınız

3500 tl mı ne demıslerdı yanlıs hatırlamıyorsan ayrıca on konsol sıyah 111 yıl paketten bu raya uygun sıyah navıgasyon dvd mp3 calar nerden buluruz
    dısarıdan takjtırmak daha mı uygundur
  • quote:

quote:

Sonuçta teyp aynı teyp.. benim araçta olmamasının nedeni 2007 model olması.. 2009 opc var arkadaşta onda mevcut aux in.

Aslında teyp aynı teyp değil.
    Üzerindeki model koduna bakarsan seninki CD30, AUX girişi olanlar ise CD30MP3.
    Belirli bir tarihe kadar üretilmiş olan CD30'larda AUX girişi ve MP3 çalma özelliği yok.
    Bu özellikler eklendikten sonra cihazın adı CD30MP3 olarak değişti.

Astra H'deki CID VDO üretimidir.
    Corsa D'deki Delphi üretimi CD30'lara uymaz, yine Delphi üretimi CID gerekir.

Ayrıca Delphi CID'i alsan bile, senin aracındaki CD30 ile çalışmaz, onun da CD30MP3 olanı gerekir.
    CD30MP3'ün de bir standart modeli, bir de üzerinde BC (Yol bilgisayarı) düğmesi olanı var, o düğme olan modelden olması gerekir.
    Türkiye'ye gelenlerde teknik paketli Cosmo'lar hariç hiçbirinde bu düğme yok.

Bu kadarda bilmeden cevap yazılmaz ki!!!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.