Şimdi Ara

'Corsa' Elektrik, elektronik, ses sistemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
2
Favori
21.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanan yok sanırım, ama fiyat/performans oranı iyi görünüyor. Yorumlar da gayet olumlu...
  • ses sisteminden konu açılmışken,bir arkadaşım aracındaki tesisatı çok uygun fiyata (piyasa değerininin yarısı) satışa çıkardı.Ben de ilan açtım, ilgilenen arkadaşım olursa pm atabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_38510719/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38510719

Bende ampül tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Bosch Plus90 kullanıyorum ve çok memnunum.Xenon kadar olmasada çok iyi aydınlatıyor yolu..

Titremiş biraz idare edin..
     'Corsa' Elektrik, elektronik, ses sistemleri

• iyi geceler forum sakinleri uzun zamandır yazamıyorum.
    bekapa sana bir sorum olacak necvox tan memnunmusun. tv navi modu nasıl direksiyondaki tuşlar iptalmi işlevini sürdürüyor mu? sanırım kart okuyucusu var. usb de okuyor mu? birde geri görüş kamerasını taktırdın mı? sorular fazla oldu heralde k.bakma :) birde sanrım bizim göğüs rengi mat krom renkte olanını getirtebileceğim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31
    birde önlere focal compenant arkalarada focal coaxial düşünüyorum. bunların hepsi kapılardaki orjinal yuvalarına olacak ancak bizim kapılardaki hoparlörlerin kaçar cm olduğuna ihtiyacım var malum şu aralar ayrıyım corsamdan. bana yardımcı olabilecek ver mı?

Soru genel başlığında sorulmuştu ama doğru yeri burasıdır diye düşünerek buradan yanıt veriyorum

Ön hoparlörler max 175 mm çap, max 72 mm derinlik (En sık kullanılan çap 165 mm)
    Arka hoparlörler max 160 mm çap, max 80 mm derinlik (En sık kullanılan çap 130 mm)
    Ön tweeter'lar max 36 mm çap, max 20 mm derinlik

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Philips'in X-treme Power, Vision Plus, NightGuide ve Silver Vision gibi ürünleri var,
    bunların herhangi birinden kullanan var mı aramızda ?
    Osram Nightbreaker ile karşılaştırıldığında sonuç ne olur, fikri olan ?

Serdar abi, senin epeydir soru sorduğunu görmemiştim sanırım. Birincisi buna şaşırdığımı bildirmek isterim
    İkinciside görüldüğü üzere senin bilmediğini hiç kimsecikler bilmiyor
    Sen bu forumun nimetlerinden hiç yararlanamayacaksın sanırım

• valla bu açıdan hiç düşünmemiştim serdar abinin sorunu olduğunda soracak bir serdar abisi yok ne şanslıyız iyiki serdar abi ben değilmişim (biraz bencilce oldu sanırım)
  • Bekapa çok güzel bir noktaya değinmiş

İşin aslı ben de aslında sadece ilgilendiğim konuları araştırıp bilgi ediniyorum.
    Bugüne kadar ilgimi çekmeyen, merak etmediğim pek çok konuda cahil sayılırım.
    Mesela şimdi xenon taktırayım desem, mercekli far görsem bomba zannederim
  • Forumun bölünmesinden sonra foruma bişey yazmadan önce fizibilete çalışması yapmam gerekiyor bunu nereye yazsam acaba diye

Şimdi soruya gelirsem eğer, aracın teybine kasetçalardan mp3 çaları bağladığımda ses şahane geliyor gümbür gümbür, ama radyo vs. dinlerken cızırtıdan ziyade netlik problemi var.. bunun nedeni nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmk

Forumun bölünmesinden sonra foruma bişey yazmadan önce fizibilete çalışması yapmam gerekiyor bunu nereye yazsam acaba diye

Şimdi soruya gelirsem eğer, aracın teybine kasetçalardan mp3 çaları bağladığımda ses şahane geliyor gümbür gümbür, ama radyo vs. dinlerken cızırtıdan ziyade netlik problemi var.. bunun nedeni nedir acaba?

Bildiğim kadarıyla cihaz sana sesi net verebilmek için radyonun sesini kısıyor ancak mp3 playerdan dinlerken ses net olduğu için sesi açıyor ve gümbür gümbür geliyor.
  • küçücük bir sorum olucak.. teybin üzerindeki settings tuşuna basarak bazı ayarlamalar yapıyorum ama yaptığım ayarlar hiç bir zaman
    olmuyor karşıma çıkan menulerde sesi hep en üst seviyede tutmaya çalışıyorum ama ayarı yapıp menuden çıkınca ses yine eski haline
    geliyor.. ben mi yapamıyorum yoksa teyp mi buna izin vermiyor bir türlü anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 27 Nisan 2010; 13:45:18 >
  • arkadaşlar daha önce bahsetmiştim, işyeirndeki abim aracına cylone multimedya teyp taktırmıştı..
    orijinal teyp boşa çıktı ve elden çıkartmak istiyor,2. el sitelerine ilan verdik burada da paylaşmak istedim..

Corsa C 2005 sonrası içinde uygun olduğunu söyledi tanıdığımız özel bir opel servisi. C kasa sahibi arkadaşlarım düşünebilir belki.
    hiçbir sorunu yok orijinal GM malı zaten :)

Ben biraz zor satılacağını söyledim ama yine de istediği fiyat zor gibi geldi bana.Serviste 1600tl + kdv fiyat vermişler.
    Abim 750 TL olarak belirledi fiyatını :) İlgilenen arkadaşım olursa pm atması yeterli saygılar.
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak, affınıza sığınarak.
    yeni bir enjoy111 1.2 corsa aldım.
    bu araca da honda jazzlardaki gibi bir usb girişi bağlayabiliyor muyuz? (fm transmitter gibi harici bir cihaza ihtiyaç duymadan yada teybi komple değiştirmeden)
    Teşekkürler.
  • USB yok ama AUX soketi var, hemen vites kolunun önünde.
    Analog ses çıkışı olan her türlü cihazı uygun kablo ile bu sokete bağlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 6 Mayıs 2010; 1:11:04 >
  • Merhaba.

Benimde 2007 Corsa 1.3CDTI Esentia var. AUX çıkışı bu donanımda yok, bi bak istersen sende varsa ozaman sorun yok.. benimkindede yok. MP3 de yok, yani CD30 marka CD çalar var sadece.

Benim sorum ise, sizce buna MP3 çalan bir cd changer taksam, uyumlu olanlardan tavsiyeleriniz varmı? Bir sonraki çare ise yeni teyp almak. Buarada yeni teyp için Opel servisinde içinde tuşları vb olan teyp kasası varmış, böyle bişi duyan varmı? electroworld daki adam söyledi..

Kaç TL dir? internette 30-40 TL civarına satılan teyp kasaları serviste satılana göre nasıldır?

Ayrıca bunda arka kapı hoparlörü ile önler arasında sesi dağıtan "Fader" aktif değil malesef, sadece balance çıkıyor sound tuşuna basınca..:(( Şimdi arka kapıdakileri çalıştırmak için neyapmalıyım? yeni teyp yada cd changer alsam çalışırmı bunlarda?

Ayrıca bir sub ve anfiyle ufak çaplı bir tesisat da düşünüyorum. Watt olarak şundan fazlası çok yükler arabaya yada aküye vb gibi düşüncelerinizi almak isterim...

• quote:

Orijinalden alıntı: smoothtalker
    Bu arada yeni teyp için Opel servisinde içinde tuşları vb olan teyp kasası varmış, böyle bişi duyan varmı?
    electroworld daki adam söyledi..
    Kaç TL dir? internette 30-40 TL civarına satılan teyp kasaları serviste satılana göre nasıldır?

Kasa değil de çerçeve var.

Orijinal radyo/cd ünitesi Double-DIN boyutlarındadır.
    Piyasadan alacağın herhangi bir Single-DIN boyutundaki teybi takabilmen için, ve taktığında da altının boş kalmaması için bu çerçevelerden kullanman gerekir.
    Alt kısmı ufak bir eşya gözü gibidir.

17 82 131 parça kodu ile Opel yetkili servisine sorup fiyatını öğrenebilirsin, 140-150 TL civarında olması lazım.
  • peki bunu sorayım. Buarada corsamda "fader" olmaması sorununu nasıl çözerim sizce? Eminim aynı sorunu yaşamış birsürü arkadaş vardır biryerlerde..Teyp alsam sorun çözülürmü?
  • Arkadaşlar,aracımda malesef aux girişi bulunmamakta.. Ancak ünite CD30.. Sonradan Aux girişi ekleyebiliyor muyuz bilgisi olan varmı?
  • Cihaz üzerindeki veya direksiyondaki ses kaynağı düğmesine peşpeşe basıp kaynak değiştirdiğinde AUX seçeneğini de görüyorsan cihazda AUX girişi vardır. Bu durumda iş bir kabloya bakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Cihaz üzerindeki veya direksiyondaki ses kaynağı düğmesine peşpeşe basıp kaynak değiştirdiğinde AUX seçeneğini de görüyorsan cihazda AUX girişi vardır. Bu durumda iş bir kabloya bakar.

Böyle bir menü malesef görünmüyor bende.
  • Herkese merhabalar

Öncelikle doğru başlıkta mı yazıyorum bilmiyorum, eğer yanlışsa da kusura bakmayın:) Forumda da araştırdım biraz ama soruma cevap bulamadım.
    Aracın aküsü bitmişti. Değiştirildi geldi. O günden beri radyo çalışmıyor. Code girilmesi gerekiyor sanırım onu biliyorum ama radyonun üzerindeki rakamlar 6 ya kadar. Bendeki code da 6 dan büyük rakamlar da var. Nasıl yapacağım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.