Şimdi Ara

'Corsa' Elektrik, elektronik, ses sistemleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
2
Favori
21.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serdar99

Arkadaşlar, aranızda araçta mevcut hoparlörleri daha kalitelileri ile değiştirip, üzerine bir de amfi ekleyen var mı hiç ?
    Subwoofer koymadan, sadece hoparlör değişimi + orta halli bir amfi ile net ve sağlam bir bas ses elde edebilir miyim merak ediyorum.
    Öyle gümbür gümbür ses veren bir sistem peşinde değilim, baslar bozulmadan sesi açabiliyor olmak yeter...

Serdar Abi ben bu işlerden anlayan bir abime danıştım. Başta subwoofer koyacaktım fakat bizim ufacık bagajlardan dolayı vazçgeçtim. Koymasam da olurmuş. Yani ben zaten çok bass ses istemiyordum ama şart zannetiştim. Subwoofer olmadanki bass performansı görecelidir. Bana çok da gerek yok dedi. Belki de benim bass istememden dolayı da böyle dmiş olabilir. Benim asıl istediğim net sesti. O yüzden kaliteli bir amfi alacağım. Hatta 6 kanallı alırsam ilerde subwoofer bağlamak istersem onu da bağlayabilirim. Eğer 4 kanallı alırsam amfiye sadece önleri bağlayabilirmişim. Benim birazcık araştırmam sonucu yaptığım çıkarım bu. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur. Subwoofer işi iptal olunca ben de tesisat işine girişmeye kalktım. Geçen gün baktım subwooferlara hem eşşek ölüsü kadar hem de bizim bagajın 1/4'i gider sanırım.

• arkadaşımın 2009 model CORSA D aracında sağ arka hem fren hem park ampül ü patlamış değiştiriyim dedim. sağ bagaj içini açınca kriko tornavida filan var. onu yerinden çıkarıp mı ulaşabilirim stop gurubuna birde hangi ampül den almam gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 27 Kasım 2010; 18:38:51 >
  • Acaba şu yeni Touch & Connect navigasyon sistemi bizim araçlara uyar mı ?

Özel bir anten gerektirmiyor gibi görünüyor.
    Bir de bağlantıları uyarsa tadından yenmez valla.
    EPC'den baktım, mat krom renklisi de var
  • fiyat bilgisi nedir acaba=)
    bu arada epc de yeni farları ve tamponu koymuşlar mı? onlarında bizim araçlara uyma ihtimali çok yüksek bir delilik yapılabilir...
  • Avrupa fiyatını sorgulayayım dedim ama fiyat listelerine girmemiş henüz.
    Yeni farlar-tampon vs henüz yok EPC'de...
  • philips photon h7 xenon kiti montajı sonrası radyonun az çektiği mahallerde artık tamamen sinyal kayboluyor. Daha kaliteli(hella veya bosch) ballastla deneme yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

philips photon h7 xenon kiti montajı sonrası radyonun az çektiği mahallerde artık tamamen sinyal kayboluyor. Daha kaliteli(hella veya bosch) ballastla deneme yapacağım.

Abi far ile radyo arasındaki alakayı anlamadım
  • çok yaygın bir etkileşme çalısma frekansından oluyor olsa gerek.. Ballastların yapısından kaynaklanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

çok yaygın bir etkileşme çalısma frekansından oluyor olsa gerek.. Ballastların yapısından kaynaklanıyor

Abi ben zaten arabada sevmediğim tek olay radyonun çekmemesi.. Başka araçlarda canavar gibi fm yayını alırken
    aynı yerde benim radyoda tık yok , uyuz olmamak elde değil
  • Evin haydut çocuğu tarafından klozete atılan uzaktan kumanda çalışır mı acaba arkadaşlar ?

Şimdi gülüyorum ama çok sinirlendim doğrusu.
    Kaşla göz arasında anahtarı kapıp tuvalete koştu bizim hain evlat, nasıl bir amaç ve dürtü ile hareket ediyorsa artık...
    Aslında kendime kızıyorum, aldığını gördüm ama yerimden kalkıp müdahale edene kadar olanlar oldu.

Uzaktan kumanda mevzusu elektrik-elektroniğe girer diye buraya yazdım, yanlış konu olduysa kusuruma bakmayın
  • quote:

Evin haydut çocuğu tarafından klozete atılan uzaktan kumanda çalışır mı acaba arkadaşlar ?

Kaşla göz arasında anahtarı kapıp tuvalete koştu bizim hain evlat, nasıl bir amaç ve dürtü ile hareket ediyorsa artık...
    Aslında kendime kızıyorum, aldığını gördüm ama yerimden kalkıp müdahale edene kadar olanlar oldu.

Uzaktan kumanda mevzusu elektrik-elektroniğe girer diye buraya yazdım, yanlış konu olduysa kusuruma bakmayın

Geçmiş olsun abi , ben de geçen gün elimden suya düşürdüm.. Denedim çalışmadı ve sinir oldum kendime.. Allah'tan evin altındaydım
    Hemen eve koştum ve kalorifer peteğinin üstüne koydum.. 1 saat kadar durduktan sonra denedim çalıştı.. O an ki sevincimi anlatamam
    Sende aynısı denersen çalışma olasılığı olabilir abi

• Ben de hemen pilini çıkartıp peteğin üstüne koydum zaten...
    Bakalım, sabah göreceğiz bizim minik maymunun bize masraf açıp açmadığını
  • quote:

Ben de hemen pilini çıkartıp peteğin üstüne koydum zaten...

hayırlı haberler bekliyoruz abi
  • quote:

Evin haydut çocuğu tarafından klozete atılan uzaktan kumanda çalışır mı acaba arkadaşlar ?

Arabanın üzerine o kadar düşersen çocuk kıskanır tabi abi normal

• Bunu hiç düşünmemiştim doğrusu
  • quote:

Bunu hiç düşünmemiştim doğrusu

Lazımsa klinikten dezenfektan getirebilirim abi..Mikrop bakteri hiçbirşey bırakmaz
  • Yaw sorma işin bir de o yönü var...
    Klozet temizdi Allahtan, bi de yalandan yıkadık falan ama artık ne kadar temizlendiyse
  • Bulursan eczaneden falan saf alkol al abi.Dışarıda bulabileceğin en iyi dezenfektan odur.
  • quote:

Arkadaşlar, aranızda araçta mevcut hoparlörleri daha kalitelileri ile değiştirip, üzerine bir de amfi ekleyen var mı hiç ?
    Subwoofer koymadan, sadece hoparlör değişimi + orta halli bir amfi ile net ve sağlam bir bas ses elde edebilir miyim merak ediyorum.
    Öyle gümbür gümbür ses veren bir sistem peşinde değilim, baslar bozulmadan sesi açabiliyor olmak yeter...

Ben küçük çapta tesisat taktırdım aracıma. Araçta zaten yeterince stok hoparlör mevcut ve ben de bunları hiç bozmak istemedim. Döşemelerin sökülmesi taraftarı değilim. Anfim kabine monteli ve ana cd çalar ünitesini bozmadan çeviriciyle hallettim. Arka kapıdaki hoparlörleri anfiye bağladım ve birde 30cm kabinli woofer koydum bagaja. Bagaj haliyle daraldı. Hatta bagaj rafını yuvasından çıkarıp tamamen tabana koymasam arka pandizot bagajı kapatınca kapanmıyordu.
    Ön kapılar ve tizlerden gelen ses oldukça yeterli, arka kapılar da anfiyle beslenince doyurucu oldu. Artı olarak bagajdan da muhteşem bir tonlama eklendi. İstediğim zaman kısık istediğim zaman güm güm geziyorum ve sesin akustiğinde hiç bir bozulma yaşamadım. Bana maliyeti herşeyiyle 400 lira oldu.

• quote:

Ben de hemen pilini çıkartıp peteğin üstüne koydum zaten...

geçmiş olsun abi.
    en büyük hatayı yapmışsın serdar abi parça kodunu alıp direk siparişi geç:(
    bir kavanoz princin içine koyup kapağını sıkıca kapatıcaktın. petek üstü bütün devreleri erimiştir:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 7 Ocak 2011; 8:10:55 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.