Şimdi Ara

'Corsa' Elektrik, elektronik, ses sistemleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
2
Favori
21.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu açılıp kapatılabilir bir özellik değil.
    10 değil, 4 saniye gibi bir süre yanık kalıyor olması lazım.
    Ayrıca farları her kapatıp açtığında o simge çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Bu açılıp kapatılabilir bir özellik değil.
    10 değil, 4 saniye gibi bir süre yanık kalıyor olması lazım.
    Ayrıca farları her kapatıp açtığında o simge çıkar.

Bu simgeyi görebildiğini söyleyen iki kişinin de araçları sport versiyon... benimki enjoy.... bu fark eder mi acaba?
  • farketmez bence
  • Bu çok temel bir özellik, donanım seviyesine göre farketmemesi lazım.
  • Bu konu ile ilgili bir gelişme var mı, tekrar kontrol ettiniz mi, merak ettim.
  • quote:

Bu konu ile ilgili bir gelişme var mı, tekrar kontrol ettiniz mi, merak ettim.

Henüz bir gelişme yok. Başka bir forumda 2010 model essentialarda bu simgeyi görebildiğini söyleyen arkadaşlar mevcut. Benim gibi bu simgeyi göremeyen 2011 model enjoy sahibi de mevcut. Sanırım 2011-2012 modellerde bu özellik yazılım üzerinden kapatılmış. Çünkü gösterge üzerinde far yükseklik ayarı için bir sembol var tabi iz olarak, yanmıyor. Servise başvurmayı düşünüyorum şu an için....
  • Servisten olumlu bir cevap alamadım. Kitapçığın avrupadaki modelleri de kapsadığı, bu nedenle bazı özelliklerin bizim araçlarımızda bulunamayabileceği söylendi.
  • Servisin arıza tespit işlemleri ve elektronik kontrol ünitelerini programlamak için kullandığı Tech2 diyagnostik cihazının fonksiyon testi özelliği kullanılarak göstergedeki bu ışığın yanıp yanmadığı kontrol edilebilir. Araçta fabrikasyon olarak mevcut olmayan bir donanımın kontrol ışıkları için bile bu şekilde aç-kapa testleri yapılabiliyor.
  • Beyler ben bugün farlara ampul aldım ama aklıma takılan bişey var adam bana sis farlarının H3 olduğunu söyledi bende aldım ama nette 2008'den sonra sislerin H10 olduğu hakkında yazılar okudum işin aslı nedir..???

Kıslara H7: Osram Night Breaker Plus

Parklara: Arıza ışığı yakmayan Led merkasını Çözemedim

Sisler H3: Osram Cool Blue Hyper White 5000K

Uzunlara H1 Osram Night Breaker Plus Bunu Bulamadım
  • sis farlarını orijinal renk dışında seçmemek lazım. fonksiyonunu kaybediyor
  • Zaten bendeki H3 uymadı çıkan sis farınada usta H27 dedi yanlışlık olmasın H10 olabilir dedim oda emin olamadı bende sis farını yanıma aldım gösterip değiştiricem

sislerin orjinal renklerini bozunca görüş kaybı olabilecği söyleniyor ama zaten aracı haftada en fazla 2 kere kullanıyorum pek sise falan denk geleceğimi sanmıyorum

parklar çok güzel oldu xenon gibi sisleride cool blue yapabilseydim tam süper olucaktı ikisinin takım gibi gözükmesi lazım
    ama kısalar Night Breaker'lar okadar beyaz değil fakat garajın öbür ucunu görebiliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: echo61

quote:

Bu konu ile ilgili bir gelişme var mı, tekrar kontrol ettiniz mi, merak ettim.

Henüz bir gelişme yok. Başka bir forumda 2010 model essentialarda bu simgeyi görebildiğini söyleyen arkadaşlar mevcut. Benim gibi bu simgeyi göremeyen 2011 model enjoy sahibi de mevcut. Sanırım 2011-2012 modellerde bu özellik yazılım üzerinden kapatılmış. Çünkü gösterge üzerinde far yükseklik ayarı için bir sembol var tabi iz olarak, yanmıyor. Servise başvurmayı düşünüyorum şu an için....

serdar abi,
    malum corsaların far anahtarı değişti ve yenileri bizdeki gibi dokunmalı değilde çevirmeli. belki çevirmeli far anahtarı olan corsalarda gösterge tablosu içinde ekstradan bir gösterge yoktur

• Daha önce echo61 arkadaşımızın da dediği gibi aslında göstergenin içinde yeri mevcut.
    Eğer bu değişiklik far anahtarı değişiminden sonra olduysa onu yazılımla kapatmışlardır.
    Servise gittiğimde yeni anahtara sahip bir Corsa görürsem bakacağım.

Bu arada, eski far anahtarı üzerindeki sis lambası düğmelerinden ergonomik anlamda şikayetçiydim.
    Yenisinde ise daha kolay kontrol edilebildiği bir gerçek, ama maalesef görsel olarak çok uyumsuz.
    Eski anahtar şekil şemal olarak daha güzeldi, bizimkilerdeki aydınlatmalı olan da ayrı bir hava katıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 8 Ocak 2012; 15:01:39 >
  • Emir, bir masraf kapısı daha buldum

Bir zamanlar Almanya'da opsiyonel olarak alınabilen CDC40 radyo/cd ünitesini hatırlarsın, bu ünitede navigasyon yoktu ama ses kalitesi daha yüksek ve çıkışları daha güçlü idi ve araçla oynamak istemeyen orijinal donanım düşkünü müzikseverler tarafından tercih ediliyordu. Ayrıca bu üniteyi aldığında gelen hoparlör seti de "Premium" olarak geçiyordu.

Ben de şimdi diyorum ki, acaba sadece bu 7 Premium hoparlörü alıp taksak, ses kalitesini az da olsa yükseltebilir miyiz ? En azından yüksek ses seviyelerinde baslardaki boğulmayı yok edebiliriz belki, ne dersin ?

Parça fiyatlarına baktım, %25 indirimle KDV dahil 415 TL tutuyor.
  • serdar abi bu işin sonu yok biliyorsun. bu ara limitlerimi zorluyorum vergi ayı da geldi malum. annemin babamın kardeşimin araba vergilerini bi ödiyeyim rahatlıyayım ondan sonra yatırım programıma ya touch and connect ya da jant lastikile devam etmeyi planlıyorum.=)
  • Senin bundan sonraki hedefin jant+lastik olmalı bence
  • Merhaba arkadaşlar,

Corsa D makyajlı kasa için sis farı, tavan lambası ve plaka lambası için ampul almak istiyorum..

Bilenler ampul tiplerini yazabilir mi?
  • Model yılından bağımsız olarak Corsa D'lerde kullanılmakta olan iki çeşit ön sis farı ampulü var : H10 42W veya H3 55W.
    Aracın üzerinde hangisinden olduğuna bakıp öyle almanızda fayda var.

Plaka ampulu W5W tipindedir.

Tavan ampulü ise feston ya da tüp ampul denen tiptedir, çektiği güç ise 5W ya da 10W olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 11 Ocak 2012; 23:21:55 >
  • Teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.