< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Corsa F Kullananlar Kulübü (99. sayfa)
-
-
Selam,
Bendeki makyajlı da aracı açınca klima çalışmıyor, elle açıyorum araba ayarlarında bir şey olabilir mi acep kurcalamak lazım. Ya da benim araba mı özel anlamadım gitti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu araçla ilgili paylaştığınız tüm detaylara katılıyorum.
Ek olarak, aracın direksiyonu bence aşırı yumuşak, yüksek hızlarda sertleşmesi de çok yapay, yetersiz... Bu da gerçekten yüksek hızlarda ekstra yük gerektiriyor kullanıcıya...
-
Selam,
Açıkçası ben direksiyon yumuşaklığını beğendim, şehir içi yavaş hızlarda direksiyona üfleyerek şerit değişimi gibi şeyler yapabiliyorum (park ederken çok yardımı oluyor mesela). 130 üstü daha yapmadım ama 120-130 civarında da tank kullanıyormuş gibi hissettirmiyor.
Yüksek sürat için direksiyon ben de hafif bulmuştum aracın yaylarını eibach 30 mm ile değiştirdim, yüksek süratte daha güven veriyor. İlerid de daha geniş tabanlı jant lastik kombinasyonu ile daha güvenli hale getireceğin. Aracı şehir içinde nerdeyse çok az kullanıyorum çoğunluklu otoyolda sürüyorum yoksa şehir içinde hafif direksiyon kolaylıktır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracı çokca kez 160 üzeri hızlarda kullandım, güvensiz hissettirmiyor, direksiyon sadece yeterince sert değil gibi, düşük hızlarda ise büyük kolaylık yumuşak direksiyon.
-
Arkadaşlar merhaba aracın camları ve kaportasında kireç lekesi var sirkeyle bir kaç defa yıksdım ama sonuç alamadım camlar öncelikli benim için bu lekeleri nasıl çıkarabilirim değerli yorumlarınızı bekliyorum. Ek olarak kaporta veya cama zarar verecek kimyasalları tercih etmiyorum.
Kil uygulaması ile çıkabilir
Bagaj tarafından gelen ses yolda ilerlerken yavaşlama ve uyarı çizgilerinden geçerken mi geliyor? Bende sürekli bu ses olmuyor ama bazen de çok rahatsız edici şekilde geliyor. Sanki iyi tutturulmamış bir plastiğin sürekli bir yere çarpması gibi. Benim şüphelendiğim yer spoiler. İlk olarak spoilerin altındaki plastik aksamdan geliyor gibi düşünüyordum. (Stop lambasının etrafını saran sert plastik)
Bagajı açtığımda spoileri tutan vidaları farkettim. Sağ taraftaki vida iyi sıkılmamış duruyor ve aradaki somun sürekli oynuyordu. Yalnız bunu sıkmak sök tak saçmalığına girebilir mi bilemedim, o yüzden şimdilik ellemedim. Alyanla sadece sıkma işlemi gerçekleşecekse zorlamadan yapılmalı. Ya da serviste uygun tork değerine getirmeleri rica edilebilir. Tabi bunlar benim izlenimim, sesin oradan kesin olarak gelip gelmediğini anlamak için bu sıkma işinin yapılması gerekir.
-
Tam olarak dediğiniz gibi spoilerdan geliyor. Ortadaki stop lambası ile spoiler'ın cama denk gelen kısmı kasislerde birbirine vuruyor. Ben sandalye ve masa yaklarına takılan keçeler ile stop lambasının içinden yapıştırma yaptım. Bir nebze kesildi. Ama çok sert girdiğimde hala bu ses geliyor. 2020 Innovaiton paketten 2024 GS'e geçtim. Bu arabayla önceki arabam arasındaki en net söyleyebileceğim farklılık amortisörler gerçekten çok sert.
-
Bende de ilk aldığım dönemde yoktu. Dediğiniz gibi 400-500 Km'de gelmeye başladı.
-
Ben bu arabayı alan aklımı yiyeyim. Dün sabah aracın silecek suyu yine sıkmayınca benzinlikte su doldurdum ve na göreyim, tampondan şarıl şarıl akıyor bütün su. İkinci kez silecek suyundan servise gidecek yarın araba...
servise götürdüm bağlantı noktalarından çıkmış
haklıymışsın kardeşim
-
Merhaba arkadaslar Corsa F kasa aracım için İstanbul Anadolu yakasında güvenilir özel servis arıyorum var mıdır böyle bir yer?
Bunun haricinde Eurorepar veya Bosch Car servislerde araç bakımı yapılabilir mi? Normalde yetkili serviste yaptırmak istiyorum ama hava, polen, yag filtresi ve motor yağına bazıları 6500 bazıları 10500 diyor anlamadım bu yetkili servisleri
-
Araç kaç model ve kaçıncı bakımı ? 10500 diyen bujili söylüyordur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4. Bakım olacak. Söyledim sadece dört ürün değişeceğini öyle bu fiyatı verdiler. buji, fren hidroliği ile 13bin civarı dediler
Çok zam yapmışlar, haziran ayında 9600 e yaptırmıştım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6500 diyende yaptıracağım artık
Herkese selamlar, 2022 model 1.2T EAT8 Edition aracımın hafif veya dik yokuş fark etmeksizin yokuş kalkış desteğinin devreye girmemesinden ben de şikayetçiyim.
Konuyu okuyunca bazı arkadaşlar freni kökle öyle devreye girer yazmış, onu da denedim ama ona rağmen devreye girmediği durumlar sıklıkla başıma geliyor. Evim dik yokuşta olduğu için de yokuş üzerinde paralel park yaparken ve parktan çıkarken oldukça sıkıntı yaşıyorum.
Aracımı Cuma günü periyodik bakımı için servise götüreceğim, götürdüğümde bu sorunu servise de danışacağım. Servisten gelen yanıt doğrultusunda buraya da ekleme yaparım. Bu süre zarfında bu sorunun sebebini bilen veya aktif bir çözüm bulabilen oldu mu?
-
Yokuşta frene basıp durduğunuzda motor stop ederse geri kaçırma oluyor. Start-stopu devre dışı bırakmak çözüm olabilir, motor stop ettiğinde direksiyonu çevirerek motorun çalışmasını sağlarsanız veya ayağınızı frenden çekip anında tekrar frene basarak motorun çalışmasını sağlarsanız geri kaçırmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X