Arkadaşlar merhaba, lastikleri değiştirmek istiyorum fakat 205 45 r17 lastikler fazla pahalı geldi. 205 45 r17 yerine 205 50 r17 alsam bir sıkıntı yaşar mıyım sürüşte falan |
Corsa F Kullananlar Kulübü (108. sayfa)
-
-
-
anladım hocam bilgilendirme için çok teşekkürler, en iyisi risk almayıp 205 45 r17 ile devam etmek olacak
-
Aracımı çok fazla kullanmıyorum daha 900km'de. Açıkçası çok da anlamıyorum. Geçen ay dört lastiği de kışlıklarla değiştirttim ama bugün fark ettim ki direksiyonu bırakınca direksiyon hafifçe sola doğru dönüyor ve araba sola çekmeye başlıyor. Acaba lastik basınçlarında mı bir problem vardır rot balans ayarları mı bozulmuştur? Yanlış anlamadıysam rot balans ayarları bozuksa direksiyon düzken sağa sola çekme oluyor. -
lastik değişimini yanlış yapmışlar. lastikleri takan yere gidip çekme var deyin, lastiklerin yerlerini değiştirrerek doğru ayarı bulurlar. tabi lastikler 2. el ise. Eğer lastikler yeni ise hatalı üretimdir. iade edip yeni lastik takımı isteyin. son 1 ay içinde kaza yaptıysanız ondan da olabilir tabi.
-
Kaza yapmadım, lastikler sıfırdı. Bosch Car Service'te takıldı. Cumartesi bir gideyim tekrar. Teşekkürler. -
benim başıma birkaç defa geldi. ilk 2 seferinde boşver deyip hep bir yana çeker halde kullandım ancak 3. seferinde lastik firmasının genel merkezini arayarak şikayet ettim, lastikleri yollayıp incelenmesini istedim. İnceleme sonucunda lastiklerin 1 tanesinde tabanda çökme olduğu ve hatalı üretim olduğu anlaşıldı. Yeni lastik gönderdiler ve düzeldi.
-
Her çekme olayı lastikten değildir. Bu işin içinde 10 senedir olan birisi olarak söylüyorum.
Öncelikle lastik havalarınızı kontrol ettirin hepsi aynı mı bir tarafın barı düşük diğer tarafın barı yüksekse çekme yapar
Sonra lastiklerin takılma yönü vardır özellikle kış lastiklerinin bunların doğru takıldığına emin olun
Aracınızın rot ayarlarını kontrol ettirin rot başlarına baksınlar burada sapma varsa bundan dolayı da çekme olabilir.
Bunların hepsi normalse o zaman lastiklerin tabanda bozulma vardır aldığınız yere incelemeye gönderilmesi için başvuru da bulun.
Sağlıklı sürüşler.
-
Merhabalar.
bugün 60 bin bakımı için servise gittiğimde trigger kayışı için 80-90 bin tl masraf çıkar dedi de herhalde yanlış demiştir diye düşünüyorum.
Fiyat hakkında bilgisi olan var mı acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StyleSlayer -- 16 Aralık 2024; 21:40:44 > -
Ben yakın zamanda dışarıda Opel servisine değiştirdim Triger - V kayışı - Bujiler + ön arka Balat’a - yağlar + antifriz 22 bin ödedim. ( Hepsi orijinal parça) devirdaim pompasını değiştirmedik)
İstanbul daki özel servisten fiyat almıştım 25- 27 bin tl civarı. (Balatalar hariç devirdaim pompası dahil) -
yanıtınız için teşekkürler.
ben yetkili servise götürdüm bugün
yağ, buji, filtreler + motor katkısı aldım 13 bin tl ödedim.
-
Triger seti dahil mi bu fiyata ?
Bende enjektör temizleyici araştırdım hatta sipariş verdim. Moly ama kullanmaya çekiniyorum.
Yakında bende yetkili servise gideceğim genel bi check-up yaptırmaya inş. -
triger setine 90 bin dedi.(eğer yanlış duymadıysam)
triger seti hariç, yağ, buji, filtreler + motor katkısı 13 bin tl tuttu
-
Merhaba, araçla alakalı kısa bir deneyimimi paylaşmak isterim. Araç 2024 130bg ulti paket. 5-6 saatlik bir uzun yolda ilk hissettiklerim genel itibari ile iyi. Yol tutuşu, şeritte tutma, gaz tepkileri ve hızlanma gayet iyi. Altınızda çok güçlü bir araç varmış gibi hissettiriyor. Beğendiğim birçok özelliği daha var. Beğendim ve anlamlandıramadığım bir kaç şey de şunlar; araç inanılmaz rüzgar sesi alıyor. Müzikle falan telafi olacak gibi değil. Araçta yeni olduğu için mi motordan kaynaklanma mı bilemediğim bir ilk çalışma ve ilk viteslerde titreme var. En garip şeylerden bir tanesi iklimlendirme kısmı oldu benim için bilen biri yardımcı olursa sevinirim. Klimayı fanı off moduna getiriyorum soğuk hava üflüyor. Kapatma yolunu bulamadım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. -
Klimayı fanı kapatsanız da hava kanalları açık. Hava izgaralarini kapatırsanız istediğinize ulaşırsınız. -
Arkadaslar merak ettiğim bir konu var. Ben aracı aldığımdan beri sağa çekme sorununu çözemedim. Üstüne de çok gitmedim açıkçası. İki kere rot yaptırdım ama sanırım direksiyon açısını duzelttirmek gerekiyormuş. Bunu rot ayarları yaptırdıktan sonra öğrendim. Aracın garantisi de bitmek üzere bunun fiyatı ne olur bilginiz var mı?
Bir de sormak istediğim bir konu daha var. Şerit değiştirirken şerit üstünden geçerken sanki araç o tarafa çekiyor gibi oluyor ve bu genelde soldan sağa şerit üstünden geçerken sağ taraf geçtiğinde oluyor. Veya yolda bir bozukluk olsun sağ teker oraya geldiğinde sanki bir el direksiyonu çeviriyor gibi oluyor. Bunu bayadir farketmistim ama normal sanıyordum, yakın zamanda araç kiraladığımda onda olmadığını gördüm. Umarim deneyimi mi anlatabildim. Sizce sorun nedir? -
Sinyal vermeden şerit değiştirmek istediğinizde, şerit takip sistemi direksiyona müdahale ediyor, vitesin ön tarafındaki tuslardan kapatabilirsiniz şerit takibi -
Merhabalar. Yaklaşık 1 ay kadar önce bayiden 0 km 1.2 Ultimate paket corsa aldım. Genel olarak çok memnunum. Sadece Sesli asistanı kullanamıyorum, çok takılmadım ama merakta ettim. Bunun bir yolu var mıdır? Google da ve forumda bir bilgiye de erişemedim. İnternet bağlantısı gerekiyor diyor. Arabaya biner binmez Apple Car play otomatik bağlanıyor. Sesli asistan konusun da yönlendirebilecek birisi varsa sevinirim.
-
Yok hocam o değil. Onu biliyorum ve sinyal vermeden şerit değiştirmem zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X