merhaba arkadaşlar bugün aracı çalıştırdığımda motor arızası aracı tamir ettiriniz şeklinde uyarı verdi ve sarı anahtar işareti çıktı. devamında tekrar kapatıp çalıştırdığımda arıza silindi. aracın gidişinde çekişinde sesinde bir problem yok. henüz 10 bin km'de 2023 model. bakımını 2 ay önce yaptırdım. sizce neden olmuş olabilir? |
Corsa F Kullananlar Kulübü (106. sayfa)
-
-
Opelde boyle yazılım sorunlari olabiliyor anahtar gittiyse üzerine düşmeyin tekrarlarsa gidersiniz ben de yaşadım aynı şeyi yazilimsaldir -
-
aynı dertten muzdaribim..benim ruhsatta da dynamic yazmıyor ama bire bir sizinki ile aynı özellikler mevcut..
-
Geçen internet sitesinden yazılım update için gerekli programı indirmek istedim. Toolun linkini kaldırmışlar galiba hiçbiryerde bulamadım.
Artık usb ile kendimiz araç yazılımını güncelleyemiyor muyuz ?
Yeni versiyon çıktı mı diye kontrol edecektim.
-
Kaskonuz varsa değiştirmeniz daha iyi gibi sinekte küçük ama mide bulandırıyor
-
Kasko var tabii, aracı alırken marka kaskosu yaptıkları için sadece yetkili serviste işlem yaptırabiliyorum. Aksi halde yüzde 30 ödemem gerekiyor. Cam değişikliği için de böyle mi diye Auto King’e uğradım. Çatlağın riskli bir yerde olduğu, kullandıkları teknikte tamir edilemeyebileceğini söylediler.
Merak ettiğim; tramere cam kırılması olarak geçecek diye biliyorum. Yetkili serviste işlem yaptırırsam kesin olarak orijinal cam ile değiştirirler değil mi? Bir de yağmur sensörlerinde sorun yaşar mıyım? Corsa’dan bağımsız genel bir konu ama belki deneyimleyen vardır diye burada danışmak istedim. Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 19 Kasım 2024; 23:56:57 > -
Kapalı garajım olmadığı için aracı sokağa çekmek zorunda kalıyorum.
Bir sabah aracın yanına geldiğimde şöfor tarafı ön çamurlukta dikey sarı bir çizgi ile birlikte çamurlukta gözle zor görülecek şekilde bir gamze olduğunu gördüm.
Kameradan baktığımda gece sokağa taksinin yanaştığını ve yolcunun kapıyı açarken çamurluğa değdirdiğini gördüm. Sert bir şekilde kapıyı açıyor ve sallana sallana binaya geçiyor, sarhoştu sanırım.
Neyse, daha sonrasında arabayı yıllık bakıma götürdüğümde sordum yapılabilir mi diye.
Oradaki arkadaş sen bilirsin ama hiç gerek yok bence Abi demişti. Boşu boşuna tramere de işleyecek.
Yani demem o ki en ufak bir şeyde bile kaporta, cam vb. bir değişimde düzeltme hizmetinde tramere geçiyor olması lazım.
Tecrübesi olan arkadaşlar daha iyi aydınlatabilirler.
-
Aynı şey başıma geldi. Kaskaoya dokunmadan carglassta yaptırdım. İz olarak belki yüzde 50 kadar azalmıştır ama maksadım büyümemesiydi. Ufacık bir çizil gibi duruyor çok da gözüme batmıyor. Sohbet esnasında zaten 2022 ve üzeri için yan sanayi cam uyumlu olmuyor sensörler uyumlu çalışmıyor demişti usta.
-
Siz tamir mi ettirdiniz? Carglass deyince öyle anladım. Ben de dokunmama taraftarıyım aslında ama hem büyür diye çekiniyorum, hem de yılda bir kere değiştirme hakkım varken kullanmak mantıklı geliyor. -
Riski nerden geliyormus Auto King bu konuda sorumluluk almamak için hep aynı şeyi yapıyor. Riskli diyip gönderiyor. Başka anlaşmalı yer var ise bakın. -
Haklısınız hocam siz de ben de değiştirme taraftarıyım ama satma durumu olursa bizim milleti biliyosunuz yok tramer bilmem ne diye carglassta parayla onarttım.
-
Arkadaşlar bakımı kaç bin kmde bir yaptırıyorsunuz? Servis 15binde bir diyor ama araç 10bin de bir uyarı veriyor. Bir de benim de araba sağa çekiyor ama rot balans ile olmadı. Ne ayarı yaptırmak gerekiyor? -
Servise söyleyin 15 bin olarak düzeliyorlar. Ben rot yaptırdım düzeldi.
-
2.yıl bakım fiyatları ne durumda anlık ?
yeni fiyat alan oldu mu?
-
Eylül başında yaptırdım İzmir'de 2. yıl bakımını. Bujili 10000 TL fiyat verdiler. Araç daha 10 bin km'de diye buji değiştirmeye gerek yok dediler ve bujileri çıkartıp 8500'e düştüler.
-
Hocam bahsettiğiniz gibi ufak boyasız göçüklerde kaskonuzun mini onarım hizmetinden yararlanabiliyorsunuz diye biliyorum. Babam kendi aracına uygulatmıştı 2022 yılında, 1000TL'ye kadar karşılar demişlerdi o zamanın parasıyla. Yumruk kadar göçük vardı çamurlukta ve boyasız düzelttiler ama yetkili serviste yaptırmamıştı. Yetkili servis mini onarım yapıyor mu o konuda bilgim yok. Size de benzer bir işlem uygulanır diye düşünüyorum. Sarı boya geçtiyse zaten nemli bir bezle silince çıkar diye tahmin ediyorum.
-
aynı durum var, bujilere gerek yok dedim, 2 yılda bir değişim lazım dedi teldeki görevli.
-
Teşekkürler hocam bilgi için, araçta zaten ppf var. Sarı boya silinince geçti ama tam çamurluğun sacının tasarımda katlandığı yerde ufak bir gamze var.
Kime sorduysam boşver düzelttirme değmez diyorlar. Tabi sahibi olarak bildiğim için sürekli gözümü alıyor.
-
13900
11900
ve 10500 teklif aldım buhafta içerisinde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X