Selamlar 2020 model Corsa aracım 55 binde ve ilk fabrika aküsü var üstünde. Bu aralar ss devreye girmiyor. Bu akünün bitmek üzere olduğunu mu gösterir? Yada akü bitmeye yakın beni yolda bırakmadan önce araç herhangi bir uyarı verir mi? |
Corsa F Kullananlar Kulübü (105. sayfa)
-
-
Vadesi yaklaşmış gibi duruyor hocam, aşağı yukarı 5 yıl gidiyor zaten ilk aküler. Akü gücü zayıflayınca ss otomatik olarak devre dışı kalıyor zaten, ama onun harici bir uyarı veriyor mu araç bilemiyorum ben de henüz ilk aküyü kullanıyorum.
Diğer kullandığım araçlarda ama akü bitmeye birkaç gün kala araç normalden daha yavaş marş almaya başlıyordu, oradan tahmin yürütüyordum. Çalıştırırken aracı kulak vermenizi tavsiye edebilirim en basit olarak. -
Selamlar corsa 1.2 ultimate kullanıyorum. Geçen eylül de 10000 km civarında iken 1 yıllık bakım serviste yapıldı. 1.2 motorda trigger kayışı yağda çalışıyormuş. Bunu yeni öğrendim tabi Bu nedenle bakım aralığı daha sık olmalıymış. Bakım aralığı nasıl olmalı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VwDeniz -- 5 Kasım 2024; 15:27:7 > -
Bakım aralığı yağ uyarısı vermediği sürece yılda 1 ya da 15.000 km de bir Zaten aracınız daha çok yeni genelde 60 bin km veya 5 yıl olarak triger değişimi öneriliyor. Yine de bakımdan bakıma servise kontrol ettirebilirsiniz.
-
Selam hocam bu mevzu ile ilgili biraz araştırma yaptım. Forumlarda neler var neler duymuşsunuzdur. Arabadan soğuttular resmen. Hatta 2008 düşünüyordum 2. araç olarak vazgeçtim. Tüm 1.2 puretech motorlarda aynı durum varmış. -
Hocam maalesef biraz adının çıkması ile ilgili bir durum.
Bu konuda sorun yaşayanlar oldu önceden. Hatta almadan önce beni de çok korkuttu bu durum. Ama biraz daha araştırma yapınca ki kullananlarla bire bir konuşmaya gayret ettim daha çok, biraz da yersiz bir endişe olduğunu anladım. Aynı araç kuzenimde var sadece bakımdan bakıma servise gider 90000 km de. Son bakımda hala triger iyi durumda çıktı.
Özellikle artık kullanıcıların bilinçlenmesi, özel yağ kullanımı ve güncellenmiş kayışla çok problem yaşanacağını düşünmüyorum. Tabii ki servisin belirlediği yağı kullanmak burada en önemli konu. Diğer araçlara göre belki o da belki daha erken değişim isteyebilir. Ama Corsa’nın B sınıfı bir araçta sunduğu özellikler bazı şeyleri göz ardı etmeme etki etti. Almak isteyen arkadaşlar da varsa onlara da bilgi olması açısından yazdım.
-
2018 yılında ödül almış motoru döve döve bir hal oldular. Triger yağda çalışıyormuş çalışsın ne olacak her bakımda kontrol ettirirsin gerekirse değiştirirsin maliyeti zincirin 3 te 1.
Bana göre zincir daha sıkıntılı, 2 el araç alacan değiştirdi mi değiştirmedi bile belli değil. Kimi usta zincir değişmez der kimi değilşir der. Aldığın kişi değiştirdim der değişen zincir değil V kayışıdır bilmez. Motordan olursun. Piyasadaki 3 silindirli motorlardan bence en başarılısı 8 ileri otomatik şanzımanla uyumu çok iyi -
Merhaba arkadaslar
Lastiklerimi degistirmek istiyorum.
195/55/16 yazlik olacak. Hangi lastigi tavsiye edersiniz. Suanda uzerinde ecocontact 6 var. Aynisini almayi dusunmuyorum. Bridgestone turanza dusundum lastigin sert oldugunu yol sesi cok yaptigini duydum. Michelin primacy tavsiye edermisiniz. Cogunluk sehir icinde kullaniyorum. Arada uzun yola cikiyorum. -
Fabrikasyon michelin gelmişti ben memnunum -
Konya'da 11bin dediler. İndirim de yapmadılar bujiler vs değişecek diyerek. -
Bakım için garantiyi önemseyen arkadaşlar sorumluluk size ait olmak kaydıyla Opel Türkiye ve yetkili servisten aldığım bilgiyi size aktarıyorum.
Eurorepar Car Service noktalarından bakım yapıldığı takdirde PSA onaylı parçalar kullanıldığı ve fatura sonradan yetkili servise aksi durumlarda ibraz etmek üzere saklanıldığı takdirde garantinın bozılmadığı söylendi.
Sebebi de Eurorepar Car Service noktalarının özel servis olmadığını ve Stelantis bünyesinde faaliyet gösterdiği tarafıma iletildi.
Stelantis çatısı altındaki diğer markaları sormadım ama Peugeot ve Citröen de mantıken aynı kapsamdadır diye düşünüyorum.
Yukarıda da yazdığım gibi kıymetli bir bilgi olduğunu düşünüyorum ancak bilgiye ilişkin yaptıracağınız işlemlerde sorumluluk size aittir. -
Dün arabayı yıkatırken bagaj kapağında yer alan CORSA yazısının "A" harfi düştü.
Mecbur yeniden yapıştıracağım ancak şüpheye düştüm diğerlerini de söküp yeniden mi yapıştırsam.
-
Benim de a harfi 2 sene önce aldıktan bir süre sonra düşmüştü, yine aynı şekilde yıkarken. Sadece a harfini yapıştırdım, diğerlerinde bir çıkma olmadı. -
Bugün itibari ile daha büyük bir araca geçmek için corsa mı sattım. Bana göre sınıfının en iyisi. Bugüne kadar corsa c-d-e-f kullanmış biri olarak hiç bir zaman pişman etmedi. Sadece tespitim PSA ya geçtikten sonra kaportada montaj kalitesinde sorunlar var kapı, bagaj ayarları gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokerface_83 -- 13 Kasım 2024; 9:28:41 > -
Yakın zaman önce aynısı benim de başıma geldi ve dediğiniz gibi "A" harfi düştü sadece. Kaliteli bir süngerli çift taraflı bant ile geri yapıştırdım. Bir sorun olmadı sonrasında.
-
Merhabalar, ankara içinde direksiyon kalibrasyonu için servise giden var mı? Hangi servisten memnunsunuz?
Araba sürekli sağa sola çekiyor. Rot balanscılar bunlarda kronik, serviste kalibrasyonla ancak çözülür dedi. -
Merhaba, yeni alacağım ult kasa araç ile konuya dahil oldum. Konuya bir göz attım ama daha önce konuşulmamış ya da ben göremedim. Eşim elektrikli bagaj (ayakla açma vs) istiyordu hep. Bu araçta yok. Dışarıda ya da opel serviste yaptırmak mümkün mü? Ve sağlıklı olur mu? -
Corsa için lüks bir istek, sonradan yapılabiliyorsa da servis yapmaz bana kalırsa
-
merhabalar bende rutin ilk bakımı yaptırdım
güncelleme var dediler onu yaptılar eskiden hiç wifi sekmesine giremiyordum şimdi açıyor artık ama wifi ağlarını görmüyor sizde durum nedir aracı bağlayabiliyormusunuz bağlanıyorsa wifi hangi konularda işe yarıyor acaba
makyajlı kasa ultimate paket
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekinoza -- 18 Kasım 2024; 19:46:19 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X