Selam, Makyajlı kasalarda güncelleme olmuyor olabilir, bilen bir arkadaş yazsın. Tescil tarihi ile ilgili olarak, bazen aracı biri sipariş ediyor, kredisi onaylanmıyor yada vazgeçiyor. O araç başkasına satılıyor. bana alırken kredisi onaylanmamış uygun fiyata bir Mokka önermişlerdi. Benim bütçe yetseydi alacaktım. |
Corsa F Kullananlar Kulübü (98. sayfa)
-
-
-
Merhaba hocam benim araçta 2023 elegance ekran güncellemesi yaptım ancak geçen gün ekran yine karardı. Sizde güncellemeden sonra böyle bir şey yaşandı mı?
-
Selamlar,
Az önce Opel TR tarafından arandım ve wifi'ın araçta açılamayacağını aynı zamanda park asistanını üretici ile konuşarak kendilerinin kapattığını söylediler. Opel (ya da Stellantis) bile isteye ırkçılığın dibine vuruyor anyalacağınız. Peki bu araçta yurtdışında olan ne yok?
- MyOpel üstünden güncelleme (wifi bağlantısı kurulamıyor, usb ile güncellemeyi desteklemiyor)
- Canlı trafik bilgisi ile navigasyon (makyajlı kasada navigasyon var ama canlı trafik bilgisi için wifi bağlantısı kurulamıyor)
- Park asistanı (ultimate pakette donanım var ama yazılım kapatılıyor)
- Hey Opel sesli asistan (bluetooth üzerinden telefonunuzla bağlantı kurarsanız AA ya da CarPlay yerine ekranı kullanmadan kimseyi arayamıyorsunuz)
- Adaptif CC, araçta normal CC var ama fren yapmıyor ne hikmetse aynı aracın Alman sürümünde CC adaptif yani kendi frenleyebiliyor
Ben bursa Opel'in Türkleri 105. dünya ülkesi yerine koyduğunu düşünüyorum. Bir daha da Stellantis'e yaklaşanı yesinler durum bu kadar net.
-
yazılım eski ise Flash belleği araca taktığınızda yazılımınız güncel diyor ve yapmıyor.
-
Evet yaşandı. Ben yazılımdan çok akü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kontak kapalı iken mutimedya ve radyo dinlemek veya kısa süreli sürüşler sonrası çok nadir de olsa kararıyor.
-
Usb takıp deneyemedim ucu farklı çıktı -
Selam,
Otomatik benzinli için 2.yıl-30bin bakımı için yakın zamanda teklif alan veya yaptıran oldu mu -
2-3 yil once, sifir tiguan aracima yapmisti birileri, hatta zorlamisti ve hafif boyaya zarar vermisti. Birkac gun ofke yapiyor maalesef :(
-
Selamlar, 2 hafta once bakim yaptim ODAK bayide, 9500 lira.
-
Tamam hocam -
Piyasa bilgisi açısından;
Bugün 2022 1.2 puretech edition 20bin kmdeki aracı 920bin tl ye sattım, 2023 makyajlı kasa elektrikli corsa gs 10bin kmdeki aracı 1 milyon tl ye aldım. İkisi de hatasızdı
Aracı 5 günde sattım bu arada, bence doğru fiyat yazınca aracın piyasası çok hızlıymış. Bugün satmasam yarın satardım, talep çok oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 22 Ağustos 2024; 16:42:46 > -
O kadar kötüleyip yine corsa almak -
Ben 1.2 puretechi kötüledim, hala da kötülerim :) elektrikli corsanın da eksiklikleri var, mesela safkan elektrikli bir tasarım değil, şaft tüneli var vs. Ancak yalıtım ciddi manada artmış.
2. araba ve sadece şehir içi kullanılacağı için tercih ettim, aklım 500e'deydi aslında ama fazla ufak geldi
-
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Faizsiz kredi ile togg alınabilirmiş bence. -
Sağolun hocam. Togg bize büyük gelirdi açıkçası zaten c suv var bende bir de ciddi kredi ödüyorum, konut ihtiyaç vs. bütçeyi zorlamak istemedim ama ilerde byd'nin getireceği modellere sıcak bakıyorum. Tabi ötv uzun süre %10'da kalmaz gibi
-
iyi günler herkese,
2023 model makyajsız Corsa f ultimate donanımlı sıfır olarak aldığım aracın yaklaşık 1 yıl 20000 km (kısa -uzun mesafe) de yaşadığım tecrübeleri paylaşarak belki bir faydamın olacağını düşünüyorum.
öncelikle araba konusunda biraz titiz (kıl :)) birisiyim. Bundan önceki aracımı sıfır aldığımda direk ekspertize götürdüm. Her gördüğüm şeyi servise bildirdim ama sadece olan cebinizden ekstra para çıkışı olarak kalıyor. Sonuçlar geçici oluyor. maalesef firmalar aracı alıncaya kadar süper ilgili sonrasında yetersiz kalıyorlar. Bunu bende yaşadım. İşlerine gelmiyor üzülerek yazıyorum ki tüketici hakları maalesef yeterli değil…
ilk olarak tescil tarihi ile trafiğe çıkış tarihinde 1 günlük tarih farkı var ruhsatta. Aracı ilk aldığım gün sağ çamurlukta fabrikasyon kaynaklı nokta küçüklüğünde bir boya hatası gördüm ve nazardır dedim. (Çünkü insan artık yoruluyor düşünün sıfır araç alıyorsunuz ve kafanızda sürekli bir hatası var mı eksper yaptırmalı mıyım diye deli sorular. İnat ettim yaptırmadım hem pişmanım hem değilim). Araç bana 2 km de teslim edildi. Üstün körü bir tanıtım yanında hediyelik matara vs ile yola koyularak araçı aldım.
dış bakıdan ilk yorumlarım;
Aracın iç aksamlarına baktığımda emniyet kemeri, akü, far koltuk vs temmuz ayı üretim olduğu gördüm parça tarihlerinde günler farklı ama hepsi temmuz ayı içerisinde ve araç bana ağustos sonu eylül başında teslim edildi. İçinin siyah olması biraz boğuyor ama bu kişisel. Açılır perdeli cam tavan ferahlık için iyi ama güneş yoksa. Simli pianoblack yapılar çok çizilmeye müsait ve hemen kir tozu belli ediyor. Koltuklar b sınıfı bir araca göre bence rahat ve konforlu uzun yolda eski aracım daha çok yoruyordu bunda onu yaşamadım. Arka yaşam alanı evet dar ama b sınıfı için normal keza bagaj hacmide. Jantlar evet güzel ama feci kir tutuyor. Arka bagaj kapağında ki konulan lamba görünümlü çalışmayan aksesuar komik olmuş ne gerek var madem süs olarak koyuyorsan. Ama led stoplar vs araca güzel bir görünüm katmış. Çift egzoz çıkışı sportif görünüm kattığı kesin ama sanki zoraki yapılmış gibi duruyor. Ayrıca boya aksamın iç tarafına emrivaki yapılmış gibi duruyor mesela çamurluk dışardan boyalı ama içerden böyle random püskürtmüşler gibi görünüyor. Yer yer parçanın kendi rengi gözüküyor silüet gibi.
konfor bakımından;
ilk hissiyatım araç çok sert 17inc jant ve 45 yanak lastiklerle sanırsam sert süspansiyon eşliğinde otoban için güzel ama şehir içi için facia bir konfor deneyimi mevcut girdiğiniz en ufak çukur ya da en ufak bir tümseği iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Hatta ön taraftan lak luk ses bile geliyor. Ayrıca yağmurlu havada suyun tahliyesini A ile gösteren lastik resmen ufak ufak kaydırıyor.
Bunun yanında otomatik far, silecek ve klima ile anahtarsız giriş ve çalıştırma ile kör nokta, geri görüş kamerası, radar vs güzel özellikler. Yalnız klimanın her kontak açılışı yaptığınızda otomatik olarak açılması can sıkıcı ve ilginç oraya bir tuş ya da bir sistem getirmeleri lazım. Ben gibi istemeyenler vardır. Agresif kullanmadığınız sürece motor sesi de içeriyi rahatsız etmeyecek kadar az geliyor. Sadece koltuk ayarlama biraz zorluyor elinizi araya sokup çevirerek koltuğu yatırmak çok da rahat değil. Kapı açma ve kapama hissiyatları ile kapatma sesi bence güzel. 4 cam otomatik olması da ayrıca hoş. Uzun yol için güzel asfaltta gerçekten konforlu bir araç. Ama zemin bozuksa can sıkıcı olabiliyor. Multi media kısmı bende sorunsuz çalıştı kararma ya da açılıp kapanma olmadı, sadece CarPlay benim telefonum 15 pro max eğer şarjı yüzde 100-90 arasında ise bağlanıyor onun haricinde şarj oluyor diye sürekli uyarı verip bağlanmıyor. Burada sorun kimde bilmiyorum ama net bir sorun olduğu kesin. Dijital gösterge çok sade böyle yapılmak için yapılmış gibi kadranlar diyor sadece bir kadran var yani 4-5 tane opsiyon konulmuş ama hepsi aynı ve basit ayrıca yandan güneş vurduğunda hız göstergesi gözükmeyebiliyor. Keşke daha güzel birşey yapılsaydı.otomatik silecek bazen kendini sıfırlıyor açıp kapatmak gerekiyor.
motor, hızlanma, vites hissiyatı, vs;
1.2 puretech 130 beygir 8 ileri şanzıman kulağa hoş gelsede 3 silindirli olması biraz titreşim yapıyor özellikle ilk çalıştırma da. vites geçişleri bazen aşırı hissiyatlı çeyrek gaz ile şehir içinde hareket ederken. (Cvt şanzımandan geçtim) özellikle 2 den 3 geçerken. Ama bazen sıfır his anlamıyorsun bile vites geçişini. Aracın hızlanması bana göre tatlı 120-130 km hızla 2-3 bin devirde olması şehirler arası yollar için güzel bence. Fren 4 adet disk fren olmasına rağmen sanki hissiyat olarak zayıf kalıyor gibi basarken ilk başta tepki vermiyor gibi sonra da mecburen biraz daha basınca sert etki yapıyor. Yani sanki duramayacak hissiyatı veriyor gibi. Hareket esnasında direksiyon tepkileri tuhaf araç kronik olarak sağa çekmeye meyilli ve direksiyonun minimal hareketi aracın yönüne etki ediyor. Muhtemelen direksiyon kutusunda kronik bir sorun var. Ani tepkilerde reaksiyonu bence iyi ama düz yolda aracı gerçekten düz tutmak biraz zor. Şerit koruma fena değil ama ortalasa daha iyi olurdu birde şerite yaklaşınca hafif sesli bir uyarı verse daha iyi olurdu çünkü bazen bir anda şerit farkından ani tepki gösteriyor ve panik yaptırabilir. Ben genelde kapalı olarak kullanıyorum. Motorda daha önce de belirttiğim ve başkalarında da mevcut olan stop etme sırasında bir metal pervane sürtme sesi gelmesi var. Servis bunun normal olduğunu söyledi ama nereden geldiğini bilmiyorum. Turbo gibi durmuyor ama nereden geliyor meçhul. Motor performansı bence hoş ama yağ içinde trigger herkes için soru işareti. Sert kullanan biri değilim genellikle aracın rahat olarak hızlanmasına izin vererek sürüyorum. Bazen ufak da olsa araç geri kaçıyor ama rampada değilde daha hafif yükseltide. Bence frene tam basarak motorun kendini boşa alma gibi bir rahatlaması oluyor o zaman geri kaydırma yapmıyor. Ben start stop kullanmıyorum bana şehir içi için pek konforlu gelmiyor. Zaten yazın genelde kendini kapatıyor sıcaklık uyumsuz diyor.
sonuç olarak;
şahsi yorumlarıma göre;
Kasa olarak gerçekten yenilikçi olan F kasa sanki yeni modeller için bir prototip bir geçiş aşaması olduğundan bu kasada görülen hata eksiklik vs yeni makyajlı modellerde düzeltilerek geliştiriliyor diye düşünüyorum. Görünüş olarak güzel ama konfor olarak sert ve sürüş olarak farklı yorumlar yapılabilen bir araba. Bakımlarının 15 binde yapılması bana trigeri yağ içinde olan bir araca göre fazla o yüzden 10000 de servise götürdüm. Servis olaylarına girmiyorum çünkü her servis farklı çalışır.
umarım yardımcı olabilir bu yazı ayrıca sorularınız olursada cevaplamaya çalışırım. Sonuç olarak parasını verip aldığımız ürünlerin sağlam ve hatasız bir şekilde teslimatının yapılması istemek bizim en doğal hakkımız ama maalesef bazı şeyler istediğimiz gibi olmuyor.
-
2024 Mart üretim GS paket aracımda aynı sorunu ben de yaşıyorum. 5. vites sonrası boğuk bir ses çıkıyor. Hızlanmayla beraber ses gidiyor. Servise sordunuz mu acaba? Ben fırsat bulamadım.
Bagaj bölgesinden gelen ses ile alakalı bir şikayetiniz var mı? Bagaj üstü kapağından geldiğini düşünmüştüm ama değil. Hala bulamadım.
-
Selamlar,
Bu kervana bende katıldım. 5. ve 6. viteste ses geliyor gaza basınca (1500-2500 devir arası) sesi kaydettim pzts servisimi soracağım nedir bu diye. İşin garibi sesin yeni gelmeye başlaması, 300km oldu daha yeni geldi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X