Şimdi Ara

Corsa F Kullananlar Kulübü (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.161
Cevap
135
Favori
225.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok hocam start-stopla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Start-stop kapalıyken de kaçırma yapıyor, genelde kapalı kullanıyorum zaten.

• Mr. Kreb kullanıcısına yanıt
    Aynı araca sahibim, motor çalışırken kesinlikle kaçırma olmuyor. Motor stop edince de söylediklerime dikkat ederken ben kaçırmasına izin vermiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

Bilemiyorum hocam o zaman benim araçta bir sorun var gibi duruyor. Konuda yazan ve sizin bahsettiğiniz her yolu denedim ama yine de 10 kalkışımdan 4'ünde kaçırma yapıyor araç. Yetkili servisin de bir çözüm sunacağını çok sanmıyorum ama bir şansımı deneyeceğim Cuma günü.

• Corsa e'de sanırsam motor çalışırken motorun sağladığı gücü "yokuş kalkış" diye yutturuyordu Opel. F'de de ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü motor açık kapalı fark etmeksiniz kaçırma oluyor bende de. Corollanın yokuş kalkışı ile bunun arasında dağlar kadar fark var yani.

• Benim sattığım corsada da kaçırma oluyordu. Dahası 1.2 puretech-eat kombinasyonundaki diğer marka araçlarda da kaçırma olduğunu duymuştum. Yani sebebi budur büyük ihtimalle. Zaten autohold'da yok hiçbirinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunla ilgili güncelleme yapayım.

Araç 1 hafta arayla iki kez arıza ışığı yaktı, iki kez servise gittim, birinde ben gidene kadar arıza silinmişti, obd cihazında da bir arıza çıkmadı. Yakıttandır vs. bir sorun yok dediler.

İkinci seferde arıza ışığı yanarak gittim, servis personeli çok baştan savma bir şekilde geçici arıza vermiş sildim, bir daha arıza verirse gelirsin dedi, hatanın kaynağını sorduğumda ısrarla bir detay paylaşmadı.

Neyse ben de benzinden şüphe ederek depoyu bitirdim son benzinimi yol üzerinde almıştım çok hafif teklemeler hissediyordum araçta ya yakıt ya bobin-buji arızası vardı, yeni benzin aldım 40 lt kadar, benzinlikten çıkmadan bile arabanın gidişinin değiştiğini anlamıştım, sorun yakıt kaynaklıymış, biraz içim rahatladı.

Ha, ateşleme sorunu da büyük bir dert değil ama servis çalışanlarının işten anlamadığı o kadar belliydi ki onların eline düşmediğim için sevindim açıkçası...

Opet'ten alıyorum yakıtı her zaman ancak bu benzinliklerin hiç bir standardı yok, firmalar çok daha sıkı denetlenmeli, kim bilir ne doldurdular aracıma, üç kuruş kar için insanların milyonluk araçlarını hiç etmeyi göze almışlar...

• Alkaris kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun. Arızaya sebebiyet veren ve araca acı çektiren yakıtı hangi benzinlikten aldınız onu da paylaşabilirseniz en azından bilgimiz olsun uğramayalım.

Tabiki istasyon için bir sıkıntı olup sizi zor durumda bırakmayacaksa.

Hocam servis arızayı bendede sildi düzeldi dediler 1 km gitmeden aynı şeyi yaşadım geri geldim inceleyelim dediler gerizekalılar. Akşam üstü aradılar bu araçlarda bobin arızası kronik dedi servis bobin garantiden değişti. Sizinki yakıttan olabilir ama yinede bobini göstertmek te fayda var çünkü bobin arızalı olunca yakıt tüketimi hayli artıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Kreb kullanıcısına yanıt
    Arabayı bakıma götürdüğümde birinin bunu sorduğunu duymuştum. Cevap olarak freni yeterince ezmiyorsunuz yokuşlarda hold’un devreye girmesi için freni daha fazla ezmeniz gerekiyor demişlerdi.

• Hocam frene basılabilecek her şekilde ve kuvvette bastım ama yok bana mısın demiyor. Muhtemelen bana da aynısını diyip yollayacaklar ama ben bu durumun normal olduğunu düşünmüyorum. Şimdiye kadar birçok araç kullandım, yokuş kalkış desteği bunun kadar kararsız olan araç hiç görmedim.

@WhoLMA

Hocam diğer tork konvertörlü şanzımanlarda frene basılıyken de tekere güç iletilmeye devam ediyor. Ama bu EAT8 şanzımanda frene bastıktan 1-2 saniye sonra araba boşa düşüyor, frenden çekince de bir yarım saniye sonra tekere güç iletiliyor. Durum böyle olunca da yokuş kalkış devreye girmeyince araba bu yarım saniyelik sürede boştaymış gibi geri kaçıyor.

@masterap

Zaten bahsettiğiniz kombinasyondaki bütün arabaların birçok parçası ortak. Güvenlik sistemlerinin de farklı olduğunu sanmıyorum. Peugeot ve Citroen forumlarına da baktım, orada da kalıcı bir çözüm veya sebebini bulabilen olmamış.

• Hocam bir de şunu deneyin 408 sahibi bir arkadaştan duydum,

Frene bas
    Hafif çek
    Tekrar bas

Bende start stop nanay oluyor ama yokuşta tuttu her yaptığımda, ya boşa atmıyor ya da frende tutuyor ama ikonu falan yok bilemiyorum.

Dün denedim sadece, çalışıyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF2E2E23E -- 5 Eylül 2024; 11:43:41 >
  • Bu araç beni çıldırtacak yemin ediyorum. Şimdide torpido gözünün altından ses geliyor. Servise götürdüm, hafta içi gelin bakalım dediler (usta yokmuş hafta sonu). Kalorifer peteğinin orda bilmem ne bişeyler olmuş olabilir diyorlar Corsa F Kullananlar Kulübü 

O da yetmezmiş gibi ön tampon sağdan atmış ona da bakacaklar. İspanya fabrikanız mı kötü yoksa genel olarak siz mi Opel bilemem ama ben bu arabayı 1 yıla satarım arkadaş böyle olmaz bu iş...

• Açıkçası ben böyle düşünmüyorum. Çünkü bariz şekilde ben aracı tuttuğunu anlıyorum. Motorun kalkış için verdiği güç ile yokuş kalkış desteğinin frenleri sıkması arasında baya fark var.

• benim aracımda da ön tampon sağ taraftan attı. etrafına da baktım herhangi bir göçük çizik var mı diye o da yoktu. aracım 2023 gs paket.

• Froncois kullanıcısına yanıt
    Bende sonradan bir arkadaştan öğrendim freni iki kez sıkmak gerekiyor tutması için (yorumunu yapmıştım yukarıda bir yerde). Garip geldi ama çalışıyor gibi yokuş kalkış.

Bu tarz bir hatayı ben de 2 kere yaşadım.

Aracım 2020 1.2 benzin 75 hp mt5. Bu yıl başında yetkili serviste bakımla birlikte araca motorla ilgili fabrika geri bildirimi olduğu ve ücretsiz güncelleme yapılacağı söylendi. Yakıt hortumları vs değişimi yapıldı. Tam olarak neler değişti hatırlamıyorum.

Aynı hafta aracım yokuşta gaz yemedi kırmızı arıza ışığı yaktı servise çekiciyle gönderdim. Yarım saatte yazılım güncellemesiyle aracın sorunu giderildi teslim edildi.

Geçenlerde de araç bir kere silkeledi 2 sn sarı motor arıza ışığı yaktı ama anlık olarak söndü. Hatayı cihazla sorgulattım hata kodu çıkmadı hafızada. Sanırım ben de yakıtla ilgili bir sorun yaşadım. yeni yakıt aldığımda aracın gidişinin bile değiştiğini hissetmiştim.

• Dostlar merhaba opel corsa 2024 araçlarda multimedya güncellemesi mi oldu ? Reklamlarda multimedya tasarımı farklı görünüyor bilgisi olan var mı

• Sirbeyin kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Corsa F Kullananlar Kulübü

Benim 2024 ultimate aracımda tr sitesindeki multimedya var hali hazırda siz hangisini soruyorsunuz?

• Bunu hiç denemedim açıkçası. Hafif basınca kesin yokuş kalkış devreye girmiyor en azından onu biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.