Şimdi Ara

Corsa F Kullananlar Kulübü (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
2.161
Cevap
135
Favori
225.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam siz de benzin aldığınız yeri değişmiş miydiniz acaba?

Ben normalde shellden alırım. Hepsiburadada Aytemiz yakıt kartı ucuza geliyor diye almıştım. O benzinde rölantide devir dalgalanması fark ettim bir daha oradan almadım. Shellden devam ettim, bir problem yaşamadım.
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    Opetten başka yerden almıyorum ama bobinin yakıtla bir alakası yok o rölanti sallanrısı benzinli araçların çoğunda var g 20 kasa 3.20 i var bende ondada yapıyor
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    Birde shell den alınca çok yakıyor opet e göre yarım litre 1 litre arasında farkediyor bende
  • Selamlar herkese, aracı servise götürdükten sonra yokuş-kalkış sistemi için verecekleri cevabı güncelleyeceğimi söylemiştim. Foruma uğrayamadım bu sürede ancak yazabiliyorum.

6 Eylülde aracı bakıma götürdüğümde yokuş kalkış sisteminin kararsız çalıştığını söyleyip kontrol edilmesini talep ettim, aracı teslim alırken de tahmin ettiğim gibi "sorun yok" dendi. Teslim sırasında ısrar edince de benimle ilgilenen çalışanla birlikte aracı kontrole çıktık. 4-5 defa denedikten sonra en son benim dediğim tutmama olayı gerçekleşti. Çalışan arkadaş da 30-40 cm kaymanın "normal" olduğunu savunarak yokuş kalkışta bir sorun olmadığını belirtti. Anlamıyorum bu araçlar yokuşta 30-40 cm kayacaksa neden yokuş kalkış desteği var ki? Şanzıman sürekli güç iletiyor olsa bir şekilde idare edilir yokuşta park ederken falan ama bildiğiniz araba serbest düşüş yapıyor frenden çekince vitese geçene kadar.

Aynı şekilde yukarıdaki bir arkadaşın fotoğrafını koyduğu kuş pisliği ile boya kalkması sorunu benim araçta da var. Kuş pislemiş 1 hafta sonra arabayı yıkarken fark ettim, yıkama sırasında kuş pisliği giderken siyah boyayı da götürdü. Bunlar çok büyük sorunlar olmasa da insanın keyfini kaçırıyor ne yazık ki. Ben de kredisi bitince satmayı düşünüyorum malesef.

• Mr. Kreb kullanıcısına yanıt
    30-40 cm kayma normal diyen arkadaşa 30-40 cm ne kadar diye fiziksel göstermesini isteseydiniz keşke. Hillholder sistemi freni tutup (geçici ya da kalıcı süre ile) gaza basana kadar kaymamanız için gereken bir şey ama Türkiye'de pek tabi servis ya da dışarıdaki bir oto tamircisi nasıl çalışıyor bu meret bilmediğinden normal diyorlar cık cık
  • Opel servisleri çok baştan savma çalışıyor yukarda yazdığım parçayı 2 ay önce değiştik dediler synı parça yine arızalandı eger değiştilerse… 1 günde araf arızasonı belirlediler 1 hafta 10 günde araç tamiratı için süre veriyorlar sanki motor revize ediyorlar
  • Birde ikame araç için minimum kaç gün serviste kalması gerekir aracın
  • ms.coreiron M kullanıcısına yanıt

Aracın kalmasına bile gerek yok, servis insiyatifinde veriliyor. Ben bakımda bile ikame alan gördüm

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Servise sordum 7 iş günü dediler , opel i aradım servis belirliyor diyor böyle saçma bir müşteri memnuniyeti olamaz antepteki servis zaten tam bir sanayi tamircisi gibi işleride öyle. Aracın arıza kaydını silip verdiler geçen sefer sorun halloldu dediler 1 km gitmedim araç yine aynı arızayı verdi.
  • ms.coreiron M kullanıcısına yanıt

Psa'nın türkiye ayağı çok kötü maalesef. Alfa romeo aracım 1 gün serviste kalacaktı, ikame istedim ellerinde kalmadığını söylediler aracı bırakmadım ben de. Tofaşı aradım, ikame ayarlandı öyle bıraktım aracı. Hiç servis belirler vs demediler yardımcı oldular hemen. Geçen gittiğimde 3 saatlik bakım için bile ikame alanı gördüm :)

Stellantis birleşmesinden ötürü sanırım tüm operasyonlar tofaşa geçecekmiş ama kadrolar ve zihniyet değişmeyeceği için bir iyileşme beklemiyorum.

• Merak eden varsa opel uygulamasının verilerini paylaşıyorum (1755 km oldu ama uygulama hepsini kaydetmemiş)
    Corsa F Kullananlar Kulübü
    Kısa yolda ortalama 12.5L yakarken yol uzadıkça 5L civarlarına düşüyor ortalama.

Ultimate modellerdeki navigasyon çevrimdışı olduğundan trafik yönetimi yapamıyor ve aynı anda hem AA hem dahili navigasyonu kullanamıyorsunuz (son açılan çalışıyor sadece). Çok popüler yerler bile içinde olmayabiliyor ancak ben koordinat girerek getirmesini söyledim yolculuğumda, asfaltsız yollara sokma dediğinizde gerçek anlamda atlıyor oraları (maps ile başka bir yere uğrarken arabanın altını vurdum yola).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF2E2E23E -- 29 Eylül 2024; 8:28:50 >

• 2021 edition otomatik aracımda eco modda yelken süzülüş moduna girmiyor aracım, yani kavramı ayırıp boşa alarak ilerleme konusu. Farklı süratlerde ayağımı gazdan çekerek denedim olmuyor. Ancak D1 ve D2 de çok düşük süratta max 20 km hızlarda bunu yapıyor. Model yılıyla motorla vs mi ayarlı yoksa aktif etmenin başka bir yolu var mı?
  • Merhaba, ben ikinci el 2020 1.2t Edition aldım. Araçta 7 inch olan carplayli ekran var. Usb girişi çakmaklığın orda. Sanırım alırken ekstra olarak yapılmış. Yalnız araç carplay 'e kablolu olarak bağlanıyor. Kablosuz bir türlü olmuyor. My Opel'de 7.75 gb lik bir güncelleme var. Son versiyon olduğu yazıyor. Bunu yaparsam kablosuz carplay özelliği geliyor mu? Bilgisi olan var mı?

• Merhaba,

Kablosuz car play android auto sadece makyajlı kasalarda var.

• Kısa mesafe İstanbul işe gidiş geliş bende de bu şekilde. Kendi kendime diyorum acaba bir problem mi var. Normal demek ki. Uzun mesafede dediğiniz gibi 5lt 5.5lt civarı.

• clericuzieo C kullanıcısına yanıt

Araçta kablosuz carplay özelliği yok. Yalnızca kablo ile bağlanabilirsin.

• lizardking34 kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla aktif edilen bir şey değil bu ancak 2024 model makyajlı kasa aracımda hem düşük hem yüksek viteste araç süzülüyor bende (bazen motor freni yapmak için vites düşürmeye çalışıyorum önce vitese takıyor).

• clericuzieo C kullanıcısına yanıt

Hocam ben şöyle bir alet aldım, kablolu CarPlay ve AndroidAuto özelliklerini kablosuza çeviriyor. Sizlere de tavsiye ederim bayağı kullanışlı oluyor. Bendeki aletin linkini aşağıya bırakıyorum. Fakat kablosunda mı bir yerinde bir temassızlık oldu son zamanlarda, çukura girince bazen USB çıkarılmış gibi oluyor. Eğer tek kişi kullanıyorsanız aracı bunların stick tarzında ufacık olanları çıkmış, onlara da bakabilirsiniz.

Corsa F Kullananlar Kulübü
    Corsa F Kullananlar Kulübüaliexpress.
    EKIY 2 in1 Apple araba kablosuz adaptör CarPlay oyna Mini kutusu Android oto Dongle için Benz Audi Mazda Kia Toyota VW OEM araba radyo - AliExpress 34
    https://tr.aliexpress.com/item/1005005643116296.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.585c3d12m7mZQK&gatewayAdapt=glo2tur

• Merhabalar herkese, 2023 Model makyajlı ultimate paket araç ile araniza katıldım. Aracımda sensörlerin verimli çalışmadığını düşünüyorum örneğin herhangi bir sensörü yakınlık algıladığında tepki vermesi yaklaşık 2-3sn olmaktadır. Hatta şu şekilde örneğin sensör ilk olarak algılıyor kadranda minik bir uyarı yakıyor sonra öterse ötüyor. Çapışma önleme ve kör nokta uyarı sistemlerinin de hiç verimli çalıştığını düşünmüyorum.

Aracımı bu şikayetlerle servise bıraktığımda kalibrasyon yapıldığını hatta beraberinde tüm corsalarda böyle gibi garip bir dönüş almaktayım. Aracın genel olarak aktif güvenlik sistemi hakkında sizlerin tecrübelerini merak etmekteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzx -- 4 Ekim 2024; 10:32:2 >
  • zzx Z kullanıcısına yanıt
    Kör nokta bende güzel çalışıyor (24 ultimate), anında yanıp sönüyor ışık.

Yakınlık kafasına göre gibi ama, bazen hemen tepki veriyor bazen iş işten geçince ötüyor.
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.