Şimdi Ara

corsa-jazz-yaris-colt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet haklısın paran olsada alamıyorsun. 2 ay sonraya gün verdiler banada sordugumda fun manuel için. beklemedeyim şimdilik ben de.
  • Corsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

Yarisin konsol çok kötü. 2 lt yaksa bile o arabaya o kadar para verilmez. Toyotayı direk elerim ben olsam
    Mitsubishi Colt malum. Fİyat/donanım vs iyi olsada sonuçta yaygın bir marka degil. Aldıgın anda kaybediyorsun

Jazz ve Corsa en iyi seçenekler olarak kalıyor. Jazz ın donanım çok iyi, ama kasa tasarımı ve fiyattan kaybediyor biraz. Vergidede üst dilime giriyor.
    O araçlar için en kalite ve güzel konsol Corsa da , sonra Jazz da bence.

aldığın anda kaybetmek ne demek?

biz buna kullnırken kazanmak diyoruz; 15000 de bir bakımı olan, sınıfının en ucuz 2. bakım maliyeti olan araç, en az yakan otomatik viteli araçlardan biri olan, avrupada en az sorun çıkartan b segmenti aracı seçilen ( 2007 adac), yarı mersedes yarı mitsubishi üretimi olan bir araçtan bahsediyorsunuz.

araba sadece konsolden ibaret değildir. bu zamanla kullandıkça daha iyi anlaşılan bir gerçek.

ayrıca alırken çok para vermiyorsunuz ki satrken kaybınız olsun. mitsubishi size alırken yıllar sonra bi ihtimal yaşayacağınız 2. el değer kaybını peşin peşin veriyor zaten. 24500 lğk coltun ayarındaki diğer modellere bakın bakalım kaç liraya mal oluyorlar;

sırf yıllar sonra sattığımda ( oda belki) kazandıracak diye neden aynı paraya daha donanımsız, daha performansız, daha dar, daha müsrif bir araca binsin ki insan.?

aylarca 2. el colt arayıp, bulamayıp sonunda sıfır km alan arkadaşlar var.

coltun 2. eli artık var diyebiliriz.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Mart 2009; 18:02:00 >

• yarisin konsolu bece cok kötü deil. biliyorum o rabayı .cok bindim. fakat bana hitap etmiyor sanırım. aauris tipi olsa daha iyi olurdu. colt da ise ikinci elden de önemlisi servis yyaygın olmaması. ve parca sıkıntısı sorun olur sanırım. yoksa satılmayacak araba yok
  • 2007 model Jazz'ımı bugün değiştirmek istesem alacağım araç gene Jazz olurdu,saydığınız araçların hiçbirinin iç hacmi ve bagaj hacmi Jazz kadar olamıyor geçende meraktan Peugeot 207'lere bir bakayım dedim direksiyona oturunca sıkıntı bastı resmen Jazz'ın eski kasası bile çok ferah,ayrıca arkadaşlar yukarıda sıralamış ama daha başka donanımlarda var yeni jazz'da otomatik yanan farlar,yağmur sensörü,deri direksiyon ve vites topuzu,soğutmalı torpido gözü gibi ayrıca fiyatların düşmesini bekleyeceğim diyorsunuzda nisanda hemen hemen tüm markalarda dövizden kaynaklanan (bahane bu) zamlar olacak Jazzlara yaklaşık 1.500 tl zam var diyorlar.
    Son olarak teknik verileri kıyaslarsanız Jazzda verilen değerlerin bile altında tüketim rakkamlarına ulaşırsınız,eski kasa şehir içinde 6.9 lt kağıt üstü değeri vardır yazın 5.8 ile 6.5 lt arası tüketimi rahat rahat görürüsünüz,Jazz'dan sonraki tavsiyem Colt olurdu,saygılar

• Bana kalırsa kesinlikle Corsa...Ben bunların arasından colt ve jazz a binmedim ama yarismi corsamı dersen corsayı al derim....Corsanın iç mekan tasarımı ve kalitesi,dış görüntüsü yaristen daha iyi..Corsa daha sert yapılı bir araba ama yaris öyle değill.Corsa ve Polonun verdiği sürüş zevkini bu sınıfta hiçbir arabadan alacağını zannetmiyorum..
  • arkadaşlar bu araçların arasına MAZDA 2 yi de kattım. o da tercihlerimin arasına girdi. mazda hakkında ne düşünürsünüz? tabi jazz ve colt kadar geniş bir araba deil ama fiyat ve görünüm donanım olarak iyi bir araba gibi duruyor. colt gibi bununda servis ağı zayıf diye okudum diğer bölümlerde.
  • manuel düşünülüyorsa bu paralara alınacak en iyi otomobil mazda 2 dir.

yol tutuş olarak hepsinden üstün,

tüketim olarak ortalama 5.4 litre ile sınıfının en iyi değerini sunuyor ve baz modelinde bile 6 havayastığı (arkada da perde havayastıkları mevcut) abs,ebd, eba, deri direksiyon-vites topuzu, 4 cam otomatik, otomatik katlanan ısıtmalı aynalar, radyo cd mp3 çalar, aux çıkışı , sis farları, ncap'ten 5 yıldız.

iç hacim olarak da gayet yeterli olduğunu söyleyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

manuel düşünülüyorsa bu paralara alınacak en iyi otomobil mazda 2 dir.

yol tutuş olarak hepsinden üstün,

tüketim olarak ortalama 5.4 litre ile sınıfının en iyi değerini sunuyor ve baz modelinde bile 6 havayastığı (arkada da perde havayastıkları mevcut) abs,ebd, eba, deri direksiyon-vites topuzu, 4 cam otomatik, otomatik katlanan ısıtmalı aynalar, radyo cd mp3 çalar, aux çıkışı , sis farları, ncap'ten 5 yıldız.

iç hacim olarak da gayet yeterli olduğunu söyleyebilirim.

manuel alınacaksa; bende mazda 2 öneririm.

ama otomatiği 1.5 te mevcut olduğundan dolayı o da 9,3 litre\100 km gibi oldukça fazla tükettiğinden dolayı otomatik olarak tavsiye etmem.

en güzel yönü perde havayastığının standart oluşu.

bu arada temsanın servis ağı düşünüldüğü kadar yetersiz değil.

http://www.temsa.com.tr/otomotiv/harita.aspx?LNG=TR&type=services servislere ulaşabilirsiniz.

coltun bakımların 15000 km de bir olduğunu ve ortalama bir sürücünün yılda 1 kez servise gideceğinide hesaba katın.

ben yılda 1 kez ancak gidiyorum :)

hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Mart 2009; 21:29:52 >

• tşk tasselholf verdiğin bilgiler için.
  • ++++
  • corsa 25.000
    jazz 30.000 sizce 5.000 lira farka değer mi honda? bide opelde 1.2 yeter mi ? 1.4 le arasında çok performans farkı olurmu? (benzinli-manuel)
  • iç mekan genişliği, tüketim ve performans olarak farklar var. 5000 lira farka değer mi o kişiden kişiye değişir. Corsa 1.2 yukarıdaki verilerden de görüldüğü üzere performans olarak listedeki tüm araçlardan daha zayıf. Buna rağmen tüketimi daha fazla. Ben olsam corsa'nın o modelini düşünmezdim(1.3 cdti 90hp olsa işler değişirdi). Uzun yıllar binme niyetin varsa jazz al keyfine bak derim. Hem tüketim hem performans olarak bindiğin süre boyunca bence seni daha fazla mutlu edecektir corsa'ya göre.
  • bugün tanıdık tın bi opel corsa 1.3 dizel essante (bom boş donanım....) 2006 model 68 bindeki aracına baktık satılıktı aracın içi temiz sigara yanığı bişiyi yok dışında yer yer rütüş boya var onun harici temiz gibi 16.800 den aşağı inmedi bizde 15 .500 verdik bence o araç daha fazla etmez siz ne düşünüyorsunuz....??

bide mitsubishi bayine gittik otomatik colt için fiyat aldık yer izmir bölge metronun orası neyse adamların elinde baya bi araç verdı şaşırdım açıkçası diğer hiç bi firmaların elinde araç yoktu genelde 2 aya sıra veriyolar.... demekki tutulmayan bi araç.. neyse bindim sağını solunu felam inceledim idare eder tavanı yüksek araç ön kısımdaki yolcu ayak koyma yeri kısa ama arka diz mesafesi iyi 1.76 biriyim rahat ettim... donanımlarda yeterli gibi ne fazla ne az fiyat olarak otomatik 1.3 95 bg için 29.000 dedi arka park sensörü boya koruma filan hediye ederiz dedi.... forumdaki 24.000 e alanları okduktan sonra ve honda jazz 31.300 ken bu arabaya asla bakmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 31 Mart 2009; 22:01:39 >

• bırş millet coşmuş
  • birileri fiyatları açıklasada bizde anlasak 1 haftada 5000 ytl zam mı geldi ne oldu?

29000 e ben bile colt almam :) ( diğer herhangi bir b segmentini de bu fiyata almam tabi (belki jazz o da belki) )

üstüne koyar lancer alırım :)))

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 1 Nisan 2009; 0:11:30 >
  • lancer in fiyatınıda sordum 33 den başlıyo dedi ...
  • açıkçası b sınıf bir araç için 29-30 veren insanlara şaşıyorum...o paraya 2.el temiz c sınıf araç bulunur...corsaya 33 veren arkadaşım var bin pişman...akıl mantık işi değil bence de...
  • C sınıfı araç alınca illaki 1.6 almak lazım olacak o da fazla yakıt demek oluyor ondan dolayı B sınfıda alınabilir neden olmasın? ki 30 milyarlık C sınıfı baz model olacak B sınıfının sunduğu donanımı sunmayacak
  • kastım böyle bi şey...http://www.sahibinden.com/acil_satilik_2006_model_46_000_km_de_tiptronic_1_6_comfortline-64WQQaXQQ12962184WQQpXQQdisplayitem

quote:

Orjinalden alıntı: franki26

C sınıfı araç alınca illaki 1.6 almak lazım olacak o da fazla yakıt demek oluyor ondan dolayı B sınfıda alınabilir neden olmasın? ki 30 milyarlık C sınıfı baz model olacak B sınıfının sunduğu donanımı sunmayacak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.