Şimdi Ara

corsa-jazz-yaris-colt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sıfır bir araç almak istiyorum bu markalardan biri olacak. ama karar veremedim. her birinin artısı eksisi var. size yazayım kendime göre ,+ - yönlerini. sizinde fikirlerinizi alayım.

opel corsa enjoy 1.2i manuel benzinli görüş paketi+esp+sunroof :26645 oluyor. ( yol bilgisayarı yok.) sunroof olmazsa fiyat 25.000 oluyor

jazz fun manuel: 29500 (virajlarda performansına güvenemiyorum. tek sıkıntım bu)

yaris dizel sol special 29700 ( esp(denge kontrolü) yok)

yaris benzinli sol special:28200( esp(denge kontrolü) yok)

mitsubushi colt: 1.3 invite manuel : 26200 ( esp(denge kontrolü) yok)

fiyatlar hemen hemen aynı hepsinin. yaris ve coltta esp olmaması kötü. olsa direk colt alırdım aslında. opelin 2. eli iyi ama yol bilgisayarı yok. jazzda da virajlarda sorunlu oldugu söylenıyor autocar ve bi dergi daha vardı onun testinde. kafama en yatanı corsa şimdilik. sadece jazzı yakından gördüm gerçi.

bir de sizce şimdi mi almalıyım yoksa yıl sonunu beklemlimiyim almak için? ağustosda askere gideceğim için şimdi almakla yıl sonu almamın bir farkı olmayacak. ne drsiniz hangisi ekonomik olur sizce?

(biraz uzun bi mesaj oldu kusura bakmayın.)

• yaris ve corsa'nın vergi avantajı var(1300cc altı). onun dışında colt ve jazz daha geniş iç mekan sunarlar. jazz'ın tüketim değerleri çok iyi.

29.500'e manuel jazz yerine daha ucuza otomatik colt alırdım sizin yerinizde olsam. ille de manuel derseniz ve esp aradaki farka değer diyorsanız jazz iyi bir seçenek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabies -- 28 Mart 2009; 16:47:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabies

yaris ve corsa'nın vergi avantajı var(1300cc altı). onun dışında colt ve jazz daha geniş iç mekan sunarlar. jazz'ın tüketim değerleri çok iyi.

29.500'e manuel jazz yerine daha ucuza otomatik colt alırdım sizin yerinizde olsam. ille de manuel derseniz ve esp aradaki farka değer diyorsanız jazz iyi bir seçenek olur.
    sağlamlık olarak opel ne kötüsü bunlardan sanırım. en iyiside bence toyota. jazzın ve coltun genişliği avantajı. esp bence önemli bir özellik. sanırım yanlış düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: franki26

sağlamlık olarak opel ne kötüsü bunlardan sanırım. en iyiside bence toyota. jazzın ve coltun genişliği avantajı. esp bence önemli bir özellik. sanırım yanlış düşünmüyorum

Alıntıları Göster
    guncel
  • quote:

guncel

Alıntıları Göster
    colt 24500 idi otomatiği ne zaman 26200 olmuş?

yeni mi zam gelmiş? bu hafta içi bir arkadaş 24500 e aldı da.

neyse;

iç hacim önemli değil diyorsanız corsa alın dediğiniz gibi ise uygun fiyatlı görünüyor.

iç hacim özellikle arka koltuk rahatlığı önemli diyorsanız jazz-colt ikilisini değerlendirmeye alın.

jazz colt göre ( evet artıları çok ama kayda değer bir esp bi de cam tavan var bence) oldukça pahalı.( coltun 24500 olduğunu varsayarak yazıyorum).

colt ise sınıf ortalamasının üstünde bir donanım ve oldukça iyi bir performans sunuyor; yol tutuşuda hiç fena değil.

ayrıca b segmenti bir araçtan ne gibi viraj performansı beklenebilir ki? 180 le viraj dönmeye niyetiniz yoksa normal süratlerde hiçbiri sıkıntı yaratmaz zaten.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Mart 2009; 1:10:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

colt 24500 idi otomatiği ne zaman 26200 olmuş?

yeni mi zam gelmiş? bu hafta içi bir arkadaş 24500 e aldı da.

neyse;

iç hacim önemli değil diyorsanız corsa alın dediğiniz gibi ise uygun fiyatlı görünüyor.

iç hacim özellikle arka koltuk rahatlığı önemli diyorsanız jazz-colt ikilisini değerlendirmeye alın.

jazz colt göre ( evet artıları çok ama kayda değer bir esp bi de cam tavan var bence) oldukça pahalı.( coltun 24500 olduğunu varsayarak yazıyorum).

colt ise sınıf ortalamasının üstünde bir donanım ve oldukça iyi bir performans sunuyor; yol tutuşuda hiç fena değil.

ayrıca b segmenti bir araçtan ne gibi viraj performansı beklenebilir ki? 180 le viraj dönmeye niyetiniz yoksa normal süratlerde hiçbiri sıkıntı yaratmaz zaten.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    colt popüler mi oldu yoksa hep belli kişiler mi karşılaştırma sorusu soruyor? çok sık karşılaşmaya başladım da.
    okumaya bile gerek duymuyorum tasselhof ve rabies güzel şeyler yazmışlardır

• quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

colt popüler mi oldu yoksa hep belli kişiler mi karşılaştırma sorusu soruyor? çok sık karşılaşmaya başladım da.

Alıntıları Göster
    Tabiiki corsa.Zaten yeni corsa kadar heybetli duranda yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

yeni keşfediliyor :) aynı kişiler değil bu hafta içinde yanlış hatırlamıyorsam 5 ayrı konu açıldı.

5 konudan biri colt aldı onu biliyorum ama diğer dördünün akibetini öğrenemedik:=)

hayırlı günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

yeni keşfediliyor :) aynı kişiler değil bu hafta içinde yanlış hatırlamıyorsam 5 ayrı konu açıldı.

5 konudan biri colt aldı onu biliyorum ama diğer dördünün akibetini öğrenemedik:=)

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    mitsubishinin sitesinden baktım coltun fiyatına ona göre yazdım. jazzla olan fiyat farkı sanırım yaygın ervis ağı ve iknci el satışndan kaynaklı bide ESp farkı.

• quote:

mitsubishinin sitesinden baktım coltun fiyatına ona göre yazdım. jazzla olan fiyat farkı sanırım yaygın ervis ağı ve iknci el satışndan kaynaklı bide ESp farkı.

Alıntıları Göster
    Corsa tabiiki...2. el, kalite, yakış, görünüş, vergi vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Corsa tabiiki...2. el, kalite, yakış, görünüş, vergi vs...

Alıntıları Göster
    manuel araçların teknik verilerini koyalım da kafalarda soru işareti kalmasın:

corsa 1.2:
    0-100: 13.9 saniye
    tüketim:
    şehir içi:7,7lt
    şehri dışı 4,7lt
    ortalama: 5,8lt

colt 1.3:
    0-100: 11.1 saniye
    tüketim:
    şehir içi: 7,4lt
    şehir dışı: 4,8lt

jazz 1.4:
    0-100: 11.4 saniye
    tüketim:
    şehir içi: 6,5lt
    şehir dışı: 4,7lt
    ortalama: 5.4lt

yaris 1.3:
    0-100: 11.5 saniye
    tüketim:
    şehir içi: 7,2lt
    şehir dışı : 5,3lt
    ortlama: 6lt

yaris 1.4 D-4D:
    0-100: 10,7 saniye
    tüketim:
    şehir içi: 5,4lt
    şehir dışı: 4lt
    ortalama: 4,5lt

tasshelhoff'ün b sınıfı benzinli ve mazotlu araçlar teknik karşılaştırmalarını üst konu yapmadılar uğraşıyoruz böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabies -- 29 Mart 2009; 2:43:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rabies

manuel araçların teknik verilerini koyalım da kafalarda soru işareti kalmasın:

corsa 1.2:
    0-100: 13.9 saniye
    tüketim:
    şehir içi:7,7lt
    şehri dışı 4,7lt

colt 1.3:
    0-100: 11.1 saniye
    tüketim:
    şehir içi: 7,4lt
    şehir dışı: 4,8lt

jazz 1.4:
    0-100: 11.4 saniye
    tüketim:
    şehir içi: 6,5lt
    şehir dışı: 4,7lt
    ortalama: 5.4lt

yaris 1.3:
    0-100: 11.5 saniye
    tüketim:
    şehir içi: 7,2lt
    şehir dışı : 5,3lt
    ortlama: 6lt

yaris 1.4 D-4D:
    0-100: 10,7 saniye
    tüketim:
    şehir içi: 5,4lt
    şehir dışı: 4lt
    ortalama: 4,5lt

tasshelhoff'ün b sınıfı benzinli ve mazotlu araçlar teknik karşılaştırmalarını üst konu yapmadılar uğraşıyoruz böyle

Alıntıları Göster
    saolasın rabies. verrdiğin veriler çok iyi olmuş.

• quote:

saolasın rabies. verrdiğin veriler çok iyi olmuş.

Alıntıları Göster
    Yarisin konsol çok kötü. 2 lt yaksa bile o arabaya o kadar para verilmez. Toyotayı direk elerim ben olsam
    Mitsubishi Colt malum. Fİyat/donanım vs iyi olsada sonuçta yaygın bir marka degil. Aldıgın anda kaybediyorsun

Jazz ve Corsa en iyi seçenekler olarak kalıyor. Jazz ın donanım çok iyi, ama kasa tasarımı ve fiyattan kaybediyor biraz. Vergidede üst dilime giriyor.
    O araçlar için en kalite ve güzel konsol Corsa da , sonra Jazz da bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Yarisin konsol çok kötü. 2 lt yaksa bile o arabaya o kadar para verilmez. Toyotayı direk elerim ben olsam
    Mitsubishi Colt malum. Fİyat/donanım vs iyi olsada sonuçta yaygın bir marka degil. Aldıgın anda kaybediyorsun

Jazz ve Corsa en iyi seçenekler olarak kalıyor. Jazz ın donanım çok iyi, ama kasa tasarımı ve fiyattan kaybediyor biraz. Vergidede üst dilime giriyor.
    O araçlar için en kalite ve güzel konsol Corsa da , sonra Jazz da bence.

Alıntıları Göster
    sanırım corsa yada jazz olacak sanırım son durum onu gösteriyor. honda jazzı yakından inceledim güzel araba. fakat corsayı henüz inceleyemedim. ama hazirana kadar beklyecem almak için. fiyatlar düşecek diye umuyorum. şayet düşemzse yıl sonunu bekleyecem.

• quote:

sanırım corsa yada jazz olacak sanırım son durum onu gösteriyor. honda jazzı yakından inceledim güzel araba. fakat corsayı henüz inceleyemedim. ama hazirana kadar beklyecem almak için. fiyatlar düşecek diye umuyorum. şayet düşemzse yıl sonunu bekleyecem.

Alıntıları Göster
    yakıt tüketimi ve donanım önemliyse tabikide tercih jazz olmalıdır

ama tasarım önemli diğerlerinin hiç önemi yok derseniz ozaman corsa derim
  • Bende Opel Corsa almak istedim fakat istediğim donanımda bulamadım. Bana 1.4 enjoy spor paket 26500 fiyat verdiler ve Mayıs sonu araba gelecek dediler. Oysa benim istediğim donanım 1.2 enjoy esp li. Vergi avantajından dolayı. fiyatıda 24000 civarı olması lazım.
    Siz bu fiyatı nereden aldınız ve size ne zaman teslim yapacaklarını söylediler? bilgilendirirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluem26

Bende Opel Corsa almak istedim fakat istediğim donanımda bulamadım. Bana 1.4 enjoy spor paket 26500 fiyat verdiler ve Mayıs sonu araba gelecek dediler. Oysa benim istediğim donanım 1.2 enjoy esp li. Vergi avantajından dolayı. fiyatıda 24000 civarı olması lazım.
    Siz bu fiyatı nereden aldınız ve size ne zaman teslim yapacaklarını söylediler? bilgilendirirseniz sevinirim
    ben internet üzerinden liste fiyatına baktıım. henüz bi yere sormadım. espli fiyatına sunroof ve görüş paketini eklersen 26 küsür ediyor
  • quote:

ben internet üzerinden liste fiyatına baktıım. henüz bi yere sormadım. espli fiyatına sunroof ve görüş paketini eklersen 26 küsür ediyor

Alıntıları Göster
    yaklaşık 1 hafta önce aldığımız opel corsa izmir egem den alınan fiyatlar...
    1.3 cdti cosmo 90 bg easytronik + esp 34.990.. enjoydan farklı olarak otomatik klima ve ön konsol piyano siyahı kaplı bence değer..
    1.3 cdti 90 bg enjoy sport pack easytronik + esp 33.300
    1.3 cdti 90 bg enjoy sport pack normal vites 30.000 ellerinde sadece bu araç vardı diğerleri 2 ay sonra geliyor
    honda terraki izmir
    jazz için cumartesi aldığımız fiyat full olan model otomatik 31.300 herşey var donanımda corsanın cosmo su bile yetşemiyor ama tipi biraz garip yanlız donanım fiyat olarak mükemmel cam tavan 10 numara keşke açılır olsaydı... ellerinde araç yok 2 aysonra ya sıra veriyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 29 Mart 2009; 14:46:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fasher

yaklaşık 1 hafta önce aldığımız opel corsa izmir egem den alınan fiyatlar...
    1.3 cdti cosmo 90 bg easytronik + esp 34.990.. enjoydan farklı olarak otomatik klima ve ön konsol piyano siyahı kaplı bence değer..
    1.3 cdti 90 bg enjoy sport pack easytronik + esp 33.300
    1.3 cdti 90 bg enjoy sport pack normal vites 30.000 ellerinde sadece bu araç vardı diğerleri 2 ay sonra geliyor
    honda terraki izmir
    jazz için cumartesi aldığımız fiyat full olan model otomatik 31.300 herşey var donanımda corsanın cosmo su bile yetşemiyor ama tipi biraz garip yanlız donanım fiyat olarak mükemmel cam tavan 10 numara keşke açılır olsaydı... ellerinde araç yok 2 aysonra ya sıra veriyorlar...

Alıntıları Göster
    corsanın dizel olması fiyatı çok etkiliyor o zaman 4-5 milyar fark var

• quote:

corsanın dizel olması fiyatı çok etkiliyor o zaman 4-5 milyar fark var

Alıntıları Göster
    bende sizin gibi 2 araç arasında kalanlardanım ikisinide yakından inceledim corsanın arka camlar otomatik deil 30.000 verip de arkadaşlarına makara olursun gibime geliyo benm arkadaşda 97 golf gti var onla incelemiştik corsayı benm araç corsa dan daha donanımlı demişti tip olarak güzel duruyo ama işte donanım çok ama çok az. jazz içinse japon olması ve ilk defa japon a bindiğim için biraz garip geldi yanlız araçta yok yok.... hız sabitleme esp yokuşta kalkış 4 cam otomatik 4 disk fren cam tavan otomatik klima aynalar otomatik katlanır usb giriş.. yani c segmenti alacağın bi araçla donanımları hemen hemen aynı ben bi eksik göremedim içide geniş güzel cam tavan ın havası zaten apayrı beklemdeyiz biz bakalım piyasa ne olucak zaten paran olsa bile alamıyosun bu araçları şu anda.....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.