Şimdi Ara

'Corsa' Motor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
253
Cevap
1
Favori
12.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • malum öğrencisin. enjektörlerin 4 adetinin 2000 lira üzerinde olduğunu hatırlatayım=)
  • Merhaba, daha önce diğer başlıklarda açtığım konuyu motorla ilgili olduğu için bu yeni bölüme tekrar yazmak istedim.

Corsaların yeni makyajlı motorlarında sadece termostat ile oynayarak çabuk ısınmasını sağlayarak %8-10 arası yakıt tasarrufu gerçekleşmiş, eksantrik mili ile oynayarak da bir o kadar güç ve tork kazanılmış, bu ufak değişiklikleri bizim araçlara da uygulayamazlarmı diye sormadan edemiyor insan?

Özellikle teknik bilgisi ve tanıdığı iyi bir yetkili servis olan arkadaşlar bununla ilgili olumlu bir destek sağlayabilirse sanırım o servis ve hepimiz ihya oluruz :) kazançlar az değil, ben bu değerleri biliyor olsaydım 2 ay daha kesinlikle bekler yeni makyajlı motorla alırdım. Fiyat da hiçbir değişiklik görünmüyor sonuçta.

Özellikle 1,2 benzinli motorlarda temel olarak motor bloğunda bir değişiklik görünmüyor, eksantrik mili uygulaması benimki gibi garanti kapsamındaki araçlar için yetkili serviste garantiyi bozmayacak şekilde halledilmedikçe zor gibi, ancak termostat değişimi basit ve mümkün görünüyor sonuçta sadece aracın verimli ısınmasını sağlayarak ciddi bir yakıt tasarrufu (%8-10) sağlamayı kim istemez, bu kısım sanırım tüm motor tipleri için önemli bir avantaj, öncelikle bunun üzerinde durmalıyız diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomiken

Aslında benim kafamda şöyle bir fikir var.

Bizim buralarda 1.5 TL fiyatla istasyonlarda satılan mazotlar var.Bu mazotları kullanıp her depoda içine katkı maddesi atarak (Sanırım 5-10 lira civarı birşey) kullanmayı düşünüyorum.

Sizce bu şekilde bir etkisi olur mu?

NOT: Malum öğrenciyiz.Hal böyle olunca parlak fikirler çıkıyor ortaya

TiFoSi ye katılmamak elde değil.. enjektör bie şekilde değiştirilir.. ya o mazotun motora vereceği zarar
    yaşanmış bir örnek vereyim caddy dizel aracı bulunan bir arkadaşım BATUM'dan benzin alıyordu her zaman
    zaten Türkiye'den Batum'a sadece pasaport ve 4 TL giriş ücretiyle giriyosun.. her depo boşalacağı zaman gidip
    Batumdan kaçak mazot aldı ve ucuza kapattığı için böbürlenip duruyordu ve sonuç "Motor değişti"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 17 Mart 2010; 15:52:02 >

• Benim bir arkadaşımda bir şekilde Almanyada gelen dizel bulup alıyor 2-3 depoda bir.
    Arabanın resmen çekişi artıyor hissedilecek bir şekilde, 10 yıllık Vectra şaha kalkıyor.
    Yani burdan anlayacağımız Mazot vaaaar, Mazor var
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

Aslında benim kafamda şöyle bir fikir var.

Bizim buralarda 1.5 TL fiyatla istasyonlarda satılan mazotlar var.Bu mazotları kullanıp her depoda içine katkı maddesi atarak (Sanırım 5-10 lira civarı birşey) kullanmayı düşünüyorum.

Sizce bu şekilde bir etkisi olur mu?

NOT: Malum öğrenciyiz.Hal böyle olunca parlak fikirler çıkıyor ortaya

TiFoSi ye katılmamak elde değil.. enjektör bie şekilde değiştirilir.. ya o mazotun motora vereceği zarar
    yaşanmış bir örnek vereyim caddy dizel aracı bulunan bir arkadaşım BATUM'dan benzin alıyordu her zaman
    zaten Türkiye'den Batum'a sadece pasaport ve 4 TL giriş ücretiyle giriyosun.. her depo boşalacağı zaman gidip
    Batumdan kaçak mazot aldı ve ucuza kapattığı için böbürlenip duruyordu ve sonuç "Motor değişti"

Gürcistan diyip küçümsemeyin.

Orada Mercedes,BMW den aşağı araba yok.Ayrıca çok sayıda lüks cipler de var.

Benim anlamadığım aynı mazotu o arabalar da kullanıyor.Onlara neden bişey olmuyor da bizim arabalara koyunca problem oluyor??

• bekapa nerde satiliyor o benzin :D
  • quote:

Gürcistan diyip küçümsemeyin.

Orada Mercedes,BMW den aşağı araba yok.Ayrıca çok sayıda lüks cipler de var.

Benim anlamadığım aynı mazotu o arabalar da kullanıyor.Onlara neden bişey olmuyor da bizim arabalara koyunca problem oluyor??

gürcistanda 2 çeşit mazot var aynen senin bahsettiğin şekilde.. bir düşün dostum altında BMW yada MERCEDES olsa gidip arabana düşük
    kalitede mazot koyar mısın??? bunu sadece biz türkler yapıyoruz maalesef benim arkadaşta ucuz diye kalitesiz koyunca sonuç ortada

• Benim motor çok pis. Sonuçta motor bu, dışı pis olsa da bir şey olmaz diyeceksiniz ama rahatsız da etmiyor değil. Yıkamacılarda kesinlikle yıkatmıyorum zaten.

İlk bakımında Gedizlerdeki adam "motor çok pis temizleyelim mi?" demişti, olur demiştim. $150+KDV deyince aman dedim kalsın, başka zaman yaptırırım. Bu kampanyalı fiyatı kaçırmayın demişti

Aradan 2. senesine girdi hala pis zavallım. Kıssadan hisse, bir zararı olur mu?
  • Ketenhelva forum küçük seni superonline da da sık görüyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf89

bekapa nerde satiliyor o benzin :D

Abi keşke satılsa affetmeyiz tabiki :)
    Arkadaşın bir akrabası yıllar önce Almanyaya yerleşmiş ve orda Türk bir iş adamının şirketinde tırcılık yapıyor.
    Depoları Almanyada fulletiyor, tabi sadece depolarla kalmıyor varilleride dolduruyor.
    Türkiyeye geldiği zamanda dolu bir varili hediye ediyor arkadaşıma.
    Diğerlerinide yine eşe dosta dağıtıyor.
    2.0 Dizel Vectra çoşuyor desem yeridir
  • arkadaşlar benim oğlan sabah marşta sarsmaya başladı. ilk 750 kmde böyle bir sıkıntı yokken nedense hafta başınadan bu yana rahatsız bir durum var sanki dizel otomobiller gibi çalışmaya başlıyor. benzin kalitesinden kaynaklanabilir mi? ya da sabahları hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşüyor (aydında martta beklenmez böyle soğuklar) ilişkisi var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun
    Ketenhelva forum küçük seni superonline da da sık görüyorum....

Valla sorma hocam ağzımız yandı fena oldu o işler ya.. İnsanları ne hale düşürdüler. Ben de çok download yapan biri değilim de yine de geçmişim sayıları, bir de enayi yerine koyulduğumuza çok bozuldum.

quote:

Orijinalden alıntı: mccoffeer
    arkadaşlar benim oğlan sabah marşta sarsmaya başladı. ilk 750 kmde böyle bir sıkıntı yokken nedense hafta başınadan bu yana rahatsız bir durum var sanki dizel otomobiller gibi çalışmaya başlıyor. benzin kalitesinden kaynaklanabilir mi? ya da sabahları hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşüyor (aydında martta beklenmez böyle soğuklar) ilişkisi var mıdır?

Bizimki de İstanbul'a kar yağdığında çalışmadı. Marşa basmaya korktuk, usta bulduk bir tane bujileri çıkardı kuruladı (sanırım don olmuş, sonra da erimiş) öyle çalıştı.

Kısaca hava sıcaklığı önemli. (Benzin kalitesi de önemli değil diyemeyiz, araca benzin diye neler koyuyoruz kim bilir?)

• quote:

Orijinalden alıntı: mccoffeer
    arkadaşlar benim oğlan sabah marşta sarsmaya başladı. ilk 750 kmde böyle bir sıkıntı yokken nedense hafta başınadan bu yana rahatsız bir durum var sanki dizel otomobiller gibi çalışmaya başlıyor. benzin kalitesinden kaynaklanabilir mi? ya da sabahları hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşüyor (aydında martta beklenmez böyle soğuklar) ilişkisi var mıdır?

Yakıt kalitesi(zliği)nden kaynaklanması daha yüksek bir olasılık.

Bir de boğaz kelebeği zamanla kirlenip marş basmamasına, stop etmesine veya sarsıntılı çalışmaya sebep olabilir,
    henüz bu kadar az kilometre yapmış bir araçta olması beklenmez ama yine de aklınızda olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketenhelva

quote:

Valla sorma hocam ağzımız yandı fena oldu o işler ya.. İnsanları ne hale düşürdüler. Ben de çok download yapan biri değilim de yine de geçmişim sayıları, bir de enayi yerine koyulduğumuza çok bozuldum.

Tavırları ve uygulama şekilleri çok yanlış. (en azından anlaşması olan aboneye dokunmayacaksın )

Ama yinede bence kötünün iyisiler..

• quote:

Orijinalden alıntı: engintu

Merhaba, daha önce diğer başlıklarda açtığım konuyu motorla ilgili olduğu için bu yeni bölüme tekrar yazmak istedim.

Corsaların yeni makyajlı motorlarında sadece termostat ile oynayarak çabuk ısınmasını sağlayarak %8-10 arası yakıt tasarrufu gerçekleşmiş, eksantrik mili ile oynayarak da bir o kadar güç ve tork kazanılmış, bu ufak değişiklikleri bizim araçlara da uygulayamazlarmı diye sormadan edemiyor insan?

Özellikle teknik bilgisi ve tanıdığı iyi bir yetkili servis olan arkadaşlar bununla ilgili olumlu bir destek sağlayabilirse sanırım o servis ve hepimiz ihya oluruz :) kazançlar az değil, ben bu değerleri biliyor olsaydım 2 ay daha kesinlikle bekler yeni makyajlı motorla alırdım. Fiyat da hiçbir değişiklik görünmüyor sonuçta.

Özellikle 1,2 benzinli motorlarda temel olarak motor bloğunda bir değişiklik görünmüyor, eksantrik mili uygulaması benimki gibi garanti kapsamındaki araçlar için yetkili serviste garantiyi bozmayacak şekilde halledilmedikçe zor gibi, ancak termostat değişimi basit ve mümkün görünüyor sonuçta sadece aracın verimli ısınmasını sağlayarak ciddi bir yakıt tasarrufu (%8-10) sağlamayı kim istemez, bu kısım sanırım tüm motor tipleri için önemli bir avantaj, öncelikle bunun üzerinde durmalıyız diye düşünüyorum.

engintu hocam, yeni corsa'larda nelerin degistigini nereden ogrenebiliriz? opel'in sayfasinda gormedim ben bu eksantirik mili konularini falan. okudugun bir yer var mi??

bir de sanirim sende de 2010 essentia c'mon var. o zaman tum 2010'lar bu sekilde degil. hangi 2010'larda bu makyaj yapilmis, neye gore anlasilacak??? ruhsattaki 85hp den mi anlariz makyajli oldugunu???

• quote:

Tavırları ve uygulama şekilleri çok yanlış. (en azından anlaşması olan aboneye dokunmayacaksın )

Aynı tarifeleri iki kat fiyata tekrar satmaya başlayacaklarmış bir dedikoduya göre. Öyle olursa kötünün iyisi bile kalamayacaklar bence.. Neyse off-topic olduk biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: acsbid
    yeni corsa'larda nelerin degistigini nereden ogrenebiliriz?
    opel'in sayfasinda gormedim ben bu eksantirik mili konularini falan.
    okudugun bir yer var mi??

Böyle bir değişikliğe girişebilmek için gereken teknik bilgiyi hiçbir yerde okuyabileceğini sanmıyorum.
    Haber olarak yayınlanmış olan bilgiler Opel'in basın bültenlerinden ibarettir, onlarda da sadece belirli seviyede detaylara inilir.

Bu bilgiye muhtemelen Türkiye'de sadece Opel servislerinde çalışıp eğitim alan motor teknisyenleri sahiptir, onun bile ne kadar yeterli olduğu tartışılır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ketenhelva

quote:

Bende forumda denk gelip baktım biraz, sağlam kazıklamışlar insanları valla

• Bizim arabaların motor yağ tankı hacmi kaç litre ve kaç litre yağ konuluyor içine bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Bizim arabaların motor yağ tankı hacmi kaç litre ve kaç litre yağ konuluyor içine bilen var mı?

dostum benzinli araçlarda 4 litre , dizel araçlarda 3.2 litredir

EDIT : OPC ve GSI'lerde 4.5 litredir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 22 Nisan 2010; 7:50:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.