Şimdi Ara

corsa otomatik 1.2 - 1.4 tavsiye ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar çoğunlukla şehir içi kullanım için otomatik vites corsa alacaz lpg taktıracaz fakat forumlarda bi hayli kafam karıştı lpg de 1.2 corsamı daha ekonomik daha az yakar yoksa 1.4 corsa mı daha az yakar?????
    Bazısı kasadan dolayı 1.2 daha fazla yakar diyor, kimisi 1.4 daha çok yakıyor diyor anlamadım gitti??????sizce hangisi daha ekonomik ???

• yokmu cevabı olann
  • quote:

Orijinalden alıntı: rivalon

selamlar çoğunlukla şehir içi kullanım için otomatik vites corsa alacaz lpg taktıracaz fakat forumlarda bi hayli kafam karıştı lpg de 1.2 corsamı daha ekonomik daha az yakar yoksa 1.4 corsa mı daha az yakar?????
    Bazısı kasadan dolayı 1.2 daha fazla yakar diyor, kimisi 1.4 daha çok yakıyor diyor anlamadım gitti??????sizce hangisi daha ekonomik ???

selam,

1.2 eastronic 111.yıl versiyonu kullanıyorum. son 10.000 km'de lpg ile kullanıyorum, ort. tüketim ş.içi 4 kişi dur kalk trafik 11.3 lt. şu anda 0.32 kuruş yakıyor..yazın bu değer 8-9 lt. arası değişiyor. bir sıkıntım yok, memnunum. ancak 1.4 versiyonunu inceleyin derim. benim bugünkü tecrübem olsa 1.4 alırdım... yakıyo ama en azından tork ve beygir gücü 1.2.'ye göre daha yüksek... ayrıca 1.2 ile arasında yakıt konusunda uçurum yok... (LPG kit'im ile ilgili uyum ve performans sorunu yaşamadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tagogel -- 3 Mart 2012; 17:32:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tagogel

quote:

selamlar çoğunlukla şehir içi kullanım için otomatik vites corsa alacaz lpg taktıracaz fakat forumlarda bi hayli kafam karıştı lpg de 1.2 corsamı daha ekonomik daha az yakar yoksa 1.4 corsa mı daha az yakar?????

selam,

1.2 eastronic 111.yıl versiyonu kullanıyorum. son 10.000 km'de lpg ile kullanıyorum, ort. tüketim ş.içi 4 kişi dur kalk trafik 11.3 lt. şu anda 0.32 kuruş yakıyor..yazın bu değer 8-9 lt. arası değişiyor. bir sıkıntım yok, memnunum. ancak 1.4 versiyonunu inceleyin derim. benim bugünkü tecrübem olsa 1.4 alırdım... yakıyo ama en azından tork ve beygir gücü 1.2.'ye göre daha yüksek... ayrıca 1.2 ile arasında yakıt konusunda uçurum yok... (LPG kit'im ile ilgili uyum ve performans sorunu yaşamadım)

selamlar lpg yi kaçtan alıyorsunuz bir yalnışlık olmasın şehir içi 11 litre kilometrede 25 kuruş ediyor 32 kuruş fazla değilmi ??

• quote:

quote:

quote:

selam,

selamlar lpg yi kaçtan alıyorsunuz bir yalnışlık olmasın şehir içi 11 litre kilometrede 25 kuruş ediyor 32 kuruş fazla değilmi ??

25 Değil 28 kuruş ediyor. Max. değeri yazdım size, bu rakamlara da çıktığı oluyor.biz ona 30 kuruş diyelim ortası olsun bu arada LPG malesef hafta sonu 2,67'den aldım.

• Motor küçüldükçe kasanın küçülmesi gerekli. Aynı kasaya sahip 1400 cc ile 1200 cc arasında ömür olarak her zaman büyük hacimli olan fazla gider. ..ABD de 4000 cc arabalara binenler boşuna binmiyorlar. Bir konu daha...ATMOSFERİK MOTOR turbo motora göre daha ağır daha yavaş hızlanıyor ancak daha uzun ömürlü..Ve tamir bakım masrafı az...Bildiğim budur..saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Motor küçüldükçe kasanın küçülmesi gerekli. Aynı kasaya sahip 1400 cc ile 1200 cc arasında ömür olarak her zaman büyük hacimli olan fazla gider. ..ABD de 4000 cc arabalara binenler boşuna binmiyorlar. Bir konu daha...ATMOSFERİK MOTOR turbo motora göre daha ağır daha yavaş hızlanıyor ancak daha uzun ömürlü..Ve tamir bakım masrafı az...Bildiğim budur..saygılarımla..

peki yakıt olarak sehir içi hangisi az yakar bazıları 1400 1200 den az yakar diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Motor küçüldükçe kasanın küçülmesi gerekli. Aynı kasaya sahip 1400 cc ile 1200 cc arasında ömür olarak her zaman büyük hacimli olan fazla gider. ..ABD de 4000 cc arabalara binenler boşuna binmiyorlar. Bir konu daha...ATMOSFERİK MOTOR turbo motora göre daha ağır daha yavaş hızlanıyor ancak daha uzun ömürlü..Ve tamir bakım masrafı az...Bildiğim budur..saygılarımla..

benim arabam 1.6 otomatik 30 kuruş civarı yakıyor corsada bayaa yakıyormuş heleki 1200 motor olduğu halde ben daha az bekliyordum

• Küçük motor düşük viteslerde ve kalkışlarda çok yakar. Uzun yolda ise 90 - 100 giderseniz çok tasarruflu..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

selam,

25 Değil 28 kuruş ediyor. Max. değeri yazdım size, bu rakamlara da çıktığı oluyor.biz ona 30 kuruş diyelim ortası olsun bu arada LPG malesef hafta sonu 2,67'den aldım.

benim arabam 1.6 otomatik 30 kuruş civarı yakıyor corsada bayaa yakıyormuş heleki 1200 motor olduğu halde ben daha az bekliyordum

• 1.4 tavsiye edilir şu an ben de bakıyorum ama 1.6 polo ya da 1.4 corsa otomatik kararsızım bende....
  • varmı 1.2 kullana lpg otomatik
  • Ben 1.2 Easy kullanıcısıyım.

Tercih kesinlikle 1.2 yönünde olmalı. Çünkü performans olarak iki motor da zaten kötü, 1.4 de kurtarmıyor. Ama 1.2'nin hiç olmazsa ciddi bir yakıt tüketimi ve vergi avantajı var.
    Yokuş çıkmadığınız sürece 1.2 motor sıkışık şehiriçi trafiğinde ve kısa süreli çalıştırmalarda C sınıfı dizellerden daha az yakan bir motordur.
  • @tagogel Aracınızda kullandığınız kit'in markası nedir? Nerede yaptırdınız?
    Bendeki Euro5 motorlu, motor arıza lambası yanma durumu olduğunu okumuştum ama bu sorun çözüldü galiba?

1.2 Otomatik Easytronik (yarı otomatik) 5 vites, 1.4 ise Tork konvertörlü bir sistem ve 4 vites.
    1.4 otomatik 2lt fazla yakar 100km'de diyebiliriz yuvarlak hesap.
    1.2 Easytronik ise düz vitesten daha az yakabilir, ideal bir şekilde çalışırsa.

Ben 1.4 otomatik kullanıcısıyım 100tl'lik benzin ile 225-250 km gidebiliyorum. Ankarada sabah ve akşam trafiğine çıkıyorum genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mteke

@tagogel Aracınızda kullandığınız kit'in markası nedir? Nerede yaptırdınız?
    Bendeki Euro5 motorlu, motor arıza lambası yanma durumu olduğunu okumuştum ama bu sorun çözüldü galiba?

1.2 Otomatik Easytronik (yarı otomatik) 5 vites, 1.4 ise Tork konvertörlü bir sistem ve 4 vites.
    1.4 otomatik 2lt fazla yakar 100km'de diyebiliriz yuvarlak hesap.
    1.2 Easytronik ise düz vitesten daha az yakabilir, ideal bir şekilde çalışırsa.

Ben 1.4 otomatik kullanıcısıyım 100tl'lik benzin ile 225-250 km gidebiliyorum. Ankarada sabah ve akşam trafiğine çıkıyorum genelde.

selam ;

Geç olsa da cevap vereyim

Kullandığım kit zavoli, yaptırdığım bayi, zavoli Polaris Lpg Bölge Müdürlüğü Y.dudullu diye geçer. benim aracım da Euro5 motor, sadece çok soğuk havalarda o da (3 kere karşılaştım) zengin karışım yüzünden arıza lambası yandı, teknik anlamda araca zararı olmadığını duydum. Her defasında kendiliğinden söndü,sönmemesi surumunda 1-2 dk. da bayilerde ücretsiz olarak söndürüyorlar. LPG kit taktırma konusunda alınacak kararı etkilememeli...

sizin yaktığınız değerler yanlış hesap yoksa, 9,5 lt gibi... bende bu günlerde bu değerlerde LPG yakıyorum , yani birim maliyetten yırtıyorum

• 40 kuruş eder be yauu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.