Şimdi Ara

'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
3
Favori
64.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırmızı corsa c'ye piyasada satılan replica OPC jantlardan 15" alsak nasıl olur acaba düşünceleriniz?
  • Arkadaşlar cumartesi günü lastikteki sorunu halletmek için rot balansçının yolunu tuttum.. Lastikleri araçtan söktük ve teker teker
    janttan ayırmaya başladık.. Lastiklerin taban yaptığını sanıyorduk ama maalesef sorun o değilmiş.. Meğer jantlardan birinin göbeği
    yamukmuş ve ondan dolayı aracın arkası yalpalıyormuş.. Şok oldum.. Jantı aldığım yere gidip durumu anlattım ve yenisinin siparişini
    verdik.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aKSeL051
    Kırmızı corsa c'ye piyasada satılan replica OPC jantlardan 15" alsak nasıl olur acaba düşünceleriniz?

Piyasada replika jantların çok kalitesizleri de var, kabul edilebilir kalitede olanları da.
    Tanıdık bildik bir yerden tavsiye ile alabiliyorsanız sorun yok, sonuçta şekil olarak güzel jantlar, araca da yakışır.
    Tabii jant ölçüsünü 16'ya çıkartmayı düşünürseniz daha da güzel olur, kendini daha iyi gösterir.
  • 18bin km yol yapmısım yaklasık 11 aylık sürecte..acaba lastıklerde ön arka degısımı yapsam faydası olurmu..lastıkler ön arkaya göre biraz daha yıpranmış gibi..öneririniz nedir...ayrıca rot balans a gerek varmı ..gerek oldugu nasıl anlasılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 22 Mart 2011; 12:43:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

18bin km yol yapmısım yaklasık 11 aylık sürecte..acaba lastıklerde ön arka degısımı yapsam faydası olurmu..lastıkler ön arkaya göre biraz daha yıpranmış gibi..öneririniz nedir...ayrıca rot balans a gerek varmı ..gerek oldugu nasıl anlasılır..

Balans ayarı her 10 bin km'de bir yapılmalı ideal olanı bu...
    Ben ön-arka değişimi olayının doğruluğuna inanmıyorum,daha zayıf olan lastiğin arkaya takılması bana mantıklı gelmiyor.Önceden de buna benzer bir şey okumuştum.
  • cevabınız için teşekürler nisan mayıs ayı gibi rot ayarına götürücm arabayı...lastik degişimide bana sacma geliyordu ama sonucta tecrubeli olanlarada sormak lazım..
  • Serdar abi opc nin 18 jantinin ofset degeri ne idi yepyeni lastiklerime ragmen bir cilginlik yapasim var:s tabi gene kotu yakit nedeniyle ilk marsta ciddi duman problemi var o basima is acmazsa jant lastik hatta 18 e yonelesim var
  • 225/35 R18 87W, 7.5x18, ET47
  • arkadaşlar, Yavaş giderken örneğin 30 la...
    frene hafifçe ama çok hafifce bastığımda bir paaaart paaart partt diye aralıklı bir sürtme sesi duyuyorum.
    benzer bir ses duyan var mı aramızda
  • Olmaz mı...

Ben sesi o şekilde ifade etmezdim gerçi, ama epey düşünmeme rağmen nasıl yazıya dökülür onu da bilemedim.

Hırşşş hırşşş olabilir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99
    Olmaz mı...

Ben sesi o şekilde ifade etmezdim gerçi, ama epey düşünmeme rağmen nasıl yazıya dökülür onu da bilemedim.

Hırşşş hırşşş olabilir belki

Bende de frenler ses yapmaya basladi, arac 52binde.. 60 bakiminda bir fren balatasi degisimi kacinilmaz gorunuyor..
  • Balata tek basina cozer umarim:s
  • Aracınızı çok dinliyorsunuz arkadaşlar,her konuda bir ses şikayeti
    Müzik sesi,motor sesi,karı dırdırı derken ben bunların hiçbirini duymuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Balata tek basina cozer umarim:s

Disklerde bir problem varmış gibi gelmiyor bana ama belli olmaz tabiki.
    Bakım zamanı anlarız neyin ne olduğunu..
  • Selamlar,

Benim de balatalardaki khhh sesi 22000 km yapmış olmama rağmen hala kesilmedi ve frene bastığımda ince cızırtı sesi geliyor. Nisan ayı içerisinde 2. yıl bakımına gittiğimde servise bu konuyu söyleyeceğim ancak bu cızırtı sesi neden olabilir? Disklerde bozulma yada balata bitmesi gibi bişey olabilir mi?

Bir de Serdar abi sen 60000 bakımında sanırım balataları değiştirmiştin, bu değişiklikten sonra balata sesi devam ediyor mu?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oktay_TR

Selamlar,

Benim de balatalardaki khhh sesi 22000 km yapmış olmama rağmen hala kesilmedi ve frene bastığımda ince cızırtı sesi geliyor.
    Nisan ayı içerisinde 2. yıl bakımına gittiğimde servise bu konuyu söyleyeceğim ancak bu cızırtı sesi neden olabilir?
    Disklerde bozulma yada balata bitmesi gibi bişey olabilir mi?

Bir de Serdar abi sen 60000 bakımında sanırım balataları değiştirmiştin, bu değişiklikten sonra balata sesi devam ediyor mu?

Teşekkürler.

Ön frenlerle ilgili olarak bugüne kadar yaptırdıklarım :

30000 km : balata değişimi
    60000 km : balata + disk değişimi

Yani balatalar 30, diskler ise 60 bin idare ediyor gibi görünüyor.
    Bu değişimlere rağmen söz konusu ses hiç kesilmedi.

Bu Opel tarafından da bilinen bir mevzu.
    Bir ara yeni bir balata ürettirmişler ve teknik servis bülteni ile söz konusu soruna çözüm olarak bildirmişlerdi
    ama sonradan işe yaramadığı ve sesin devam ettiği görülünce bülteni geri çektiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Orijinalden alıntı: Oktay_TR

Selamlar,

Benim de balatalardaki khhh sesi 22000 km yapmış olmama rağmen hala kesilmedi ve frene bastığımda ince cızırtı sesi geliyor.
    Nisan ayı içerisinde 2. yıl bakımına gittiğimde servise bu konuyu söyleyeceğim ancak bu cızırtı sesi neden olabilir?
    Disklerde bozulma yada balata bitmesi gibi bişey olabilir mi?

Teşekkürler.

Ön frenlerle ilgili olarak bugüne kadar yaptırdıklarım :

30000 km : balata değişimi
    60000 km : balata + disk değişimi

Yani balatalar 30, diskler ise 60 bin idare ediyor gibi görünüyor.
    Bu değişimlere rağmen söz konusu ses hiç kesilmedi.

Bu Opel tarafından da bilinen bir mevzu.
    Bir ara yeni bir balata ürettirmişler ve teknik servis bülteni ile söz konusu soruna çözüm olarak bildirmişlerdi
    ama sonradan işe yaramadığı ve sesin devam ettiği görülünce bülteni geri çektiler.

Teşekkürler Serdar abi.

22000 km de balatalarımın bitmiş olabileceğini düşünmesem de bakımda kontrol ettirip şu tiz cızırtı sesinin neden kaynaklandığına baktıracağım.

Balata değişikliğinin fiyatı ne kadardır hatırlıyor musunuz?

• Yanilmiyorsam 160 lira civarinda balata degisimi iscilik dahil ben disk arti bataya yeni 420 lira verdm yetkili serviste
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.