Şimdi Ara

'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
3
Favori
64.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bakalım önümüzdeki hafta bize ne kadar fatura çıkacak. Özellikle amortisörler ve balatalardan endişeliyim.

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Yanilmiyorsam 160 lira civarinda balata degisimi iscilik dahil ben disk arti bataya yeni 420 lira verdm yetkili serviste
  • Arkadaşlar uzun zaman sonra merhabalar
    Arabamı yaklaşık 1 yıl ihmal edince burayıda ihmal etmiş oldum:(

Artık arabamın lastik değişimi yapma vakti gelince forumdan arkadaşlara söylemek istedim.Yakın zamanda 17" janta geçicem inş.

Araştırmalar içerisindeyim bakalaım...
  • Serdar sana birsey danışmam lazım. 17''e terfi edicem sanırım. Lastik olarak Dunlop Sport Max 215/45/r17 y serisi performans lastiği düşünüyorum. Benim arabada senin gibi alçak şasi , ama buluşmada da gördüğün gibi ön marşpiyel yere cok yakın , bu lastikelrden sonra yere daha yaklaşırmı? birde dunlop nasıldır zira michelin 400 lira civarında bunlar 300 civarı sanırım.
  • araç yere yaklaşmaması lazım ama arabayı alçalttıysanız lastikler çamurluğa sürterbilir.Birde performans lastiği corsaya fazla değil mi o kadar para vereceksiniz lastiğe birde michelin,conti ve bridgestone en ii markalar bence ama performans lastiklerinde pirelli Pzero serisinide övüyorlar.
  • Dunlop lastigi corsa c de kullandik yagisli havada araci kontrol imkansiz gibi bisiydi
  • O zaman conti 'ye bakıcam o biraz daha uygun sanırım Michelin'e göre.

quote:

Orijinalden alıntı: BrkD22

araç yere yaklaşmaması lazım ama arabayı alçalttıysanız lastikler çamurluğa sürterbilir.Birde performans lastiği corsaya fazla değil mi o kadar para vereceksiniz lastiğe birde michelin,conti ve bridgestone en ii markalar bence ama performans lastiklerinde pirelli Pzero serisinide övüyorlar.

Ben alçaltmadım , 95hp modelleri sport modelleri gibi alçaltılmış geliyor zaten. Çamurluğa sürtmez çünkü serdar'da aynı lastikleri kullanıyor sorun yok. Saede lastikler arabayı cokaz da olsa düşürüyorsa benim ön alt etekden kışkum var çok yere yakın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 12 Mayıs 2011; 19:37:08 >
  • Hocam Dunlop lastiklerini hiçbir lastikçi önermiyor bilgin olsun.Ben güvenlik nedeniyle Michelin diyorum başka birşey demiyorum.Birnceki mesajda 17 jant arıyorum demiştim ama arık vazgeçtim:)16 ile yola devam ama lastigin ebatları ile oynamayı düşünüyorum

205/50/R16
    215/50/R16

düşünüyorum biraz şık dursun birazda tutuş iyi olsun diyorum.Su an bu lastikler arasında gidip geliyorum bakalaım.Önerisi olan arkadaşlar varmıdır?
  • Yağmur ve kuru hava şartlarında en iyi performansı veren lastik Condinental 'dir , kullanıyorum tavsiye ederim
  • Epeydir beni rahatsız eden seslerin lastiklerden geldiği anlaşıldı.
    Bugün Arkas Akatlar'da aracın tekerlekleri söküldü takıldı, rotasyon yapıldı, arka kampanalar temizlendi vs derken hiç biri sesi kesmedi,
    sonunda başka bir lastik seti ile çıktığımız test sürüşü beklenen sonucu verdi ve ses kesildi.

2008'in 26.haftasında üretilmiş olan ve 2009 Şubat'ında yola çıkıp 55000 km yapan lastiklerimdeki çatlaklar artık ömürlerinin dolmaya başladığının işareti.
    Zaten lastikçi ve rot-balansçılar da söz konusu seslere sebep olarak bu çatlakları gösteriyor.

1 ay önce liste fiyatı 370 TL olan CSC3'ler euro'daki artış nedeniyle 410 TL'ye çıkmış.
    O zaman indirimle 270 TL gibi bir fiyata alabildiğim bu lastikleri şu anda ancak 315-325 TL civarına alabiliyorum.
    Conti'den vazgeçip daha makul fiyatlı bir markaya yönelmezsem 1300 TL'yi gözden çıkartmam gerekecek...

• Bence ses jantlardan geliyor serdar abi;)
  • quote:

Bence ses jantlardan geliyor serdar abi;)

Sen baya göz koydun heralde Serdar Abi'nin jantlara :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Yasli basli adam ona 14" kapak jant yeter;)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Yasli basli adam ona 14" kapak jant yeter;)

Dün serviste test için benim tekerleri söküp yerine tam da tarif ettiğin gibi 14" çelik jant taktılar, üzerinde kapak bile yoktu.
    Bizim kırmızı şeytan bir anda düldüle döndü.
    Cep telefonumda bir resmi var, müsait olunca post ederim

EDIT : Aslında bu muhabbet dönmemiş olsaydı direkt resmi koyup jantları sattım diyecektim, tifosi'nin yüreğine inerdi muhtemelen :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 17 Ağustos 2011; 9:48:14 >

• Ben de tam 17 jant siparisi verecektim ama lastik fiyatlari gozumu korkuttu. Neden 55bin km bindigin belli oldu baskan. Hos bende ilk seti 48 bin de emekliye ayirmistim. Son zamanlari baya tehlikeliydi ama uzyan fren mesafesi ile
  • Aslında diş derinliği olarak bakarsan lastikler hâlâ iyi durumda ama diş aralarındaki çatlaklara bakarsan da ömrü dolmuş görünüyor. Gönlümden geçen hemen değiştirmek ama fiyatlar hakikaten dehşet. Bir sonraki ayın bütçesine sıkıştırabilecek miyiz bakalım...
  • Tifosi;Serdar Abi Corsa'dan cok Astra forumunda takiliyor zaten bakarsin yakinda jantlari degil arabayi satar:)
  • Yok yaw, garipleri bilgilendiriyorum sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Epeydir beni rahatsız eden seslerin lastiklerden geldiği anlaşıldı.
    Bugün Arkas Akatlar'da aracın tekerlekleri söküldü takıldı, rotasyon yapıldı, arka kampanalar temizlendi vs derken hiç biri sesi kesmedi,
    sonunda başka bir lastik seti ile çıktığımız test sürüşü beklenen sonucu verdi ve ses kesildi.

2008'in 26.haftasında üretilmiş olan ve 2009 Şubat'ında yola çıkıp 55000 km yapan lastiklerimdeki çatlaklar artık ömürlerinin dolmaya başladığının işareti.
    Zaten lastikçi ve rot-balansçılar da söz konusu seslere sebep olarak bu çatlakları gösteriyor.

1 ay önce liste fiyatı 370 TL olan CSC3'ler euro'daki artış nedeniyle 410 TL'ye çıkmış.
    O zaman indirimle 270 TL gibi bir fiyata alabildiğim bu lastikleri şu anda ancak 315-325 TL civarına alabiliyorum.
    Conti'den vazgeçip daha makul fiyatlı bir markaya yönelmezsem 1300 TL'yi gözden çıkartmam gerekecek...

abi paraya kıy derim testlerde kuru ve ıslak zeminde performansı rakiplerinde önde
    bende buna dayanarak bizim merconun arka lastiklerini 245/40/R17 CSC3 almıştım
    Dünde önlerin siparişini verdim 225/45/R17 danesi 380 kayme

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Epeydir beni rahatsız eden seslerin lastiklerden geldiği anlaşıldı.

abi paraya kıy derim testlerde kuru ve ıslak zeminde performansı rakiplerinde önde
    bende buna dayanarak bizim merconun arka lastiklerini 245/40/R17 CSC3 almıştım
    Dünde önlerin siparişini verdim 225/45/R17 danesi 380 kayme

Metalramco bir aydır forumda yok.Haliyle başlıkları hortlatma görevi de yerine getirilmiyor
    Nerelerdesin

• Okuyorsa ramco'ya selamlar

Madem bu başlığı hortlattın, ben de bir iki kelam edeyim bari

Lastiklerimi acilen değiştirmem lazım ama üzerindeki lastiklerin aynısının liste fiyatı şu an 410 TL
    Olabilecek en iyi indirimle 325 TL'ye alabiliyorum ama 4'le çarpınca o bile bütçe sarsıcı bir toplama ulaşıyor.

Bugün sürekli gittiğim Continental bayisinin önünden geçerken "bahar kampanyası" diye bir pankart gördüm,
    bahar dediği herhalde sonbahar olsa gerek

Kapalı olduğu için bizim CSC3'lerin kampanyaya dahil olup olmadığını soramadım, ilk fırsatta uğrayacağım...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.