Şimdi Ara

'Corsa' Sıfır/İkinci el alım-satım tavsiyeleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.375
Cevap
14
Favori
71.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yakın zamanda ir araç almayı planlıyorum, uzun zamandır da araştırma yapıyorum ve en sonunda bir opel corsa almaya karar verdim. bütçemi ise 2007-2008 bir araca göre ayarladım...
    şu zamana kadar benzinl araç kullanan birisi olmam rağmen opel'in 1.3 cdti modeli oldukça cezbetti beni. forumu uzun uzadıya okudum fakat yine de siz üstadlarıma zormak istediğim bir kaç şey var kafamdakileri netleştirmek açısından;
    ben uzun yolda rampada bayılmayan, sollama yapacağım zaman arabama güvenip sollamaya çıkabileceğim tarzda bir araç tarzı bakıyorum açıkçası. alacağım 1.3 cdti motor atik midir bu konuda?
    ikincisi yukarıdaki soruma istinaden 75 hp mi yoksa 90 hp mi önerirsiniz?
    son olarak bu tipte bir araca ne kadara bakmalıyım?
    şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler... inşallah en kısa zamanda aranıza corsa'lı olarak katılırım...
  • Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki dönemde yani ekim kasım gibi bir araba almayı düşünüyorum. Bütçem 14000 civarı. Corsalar tip itibariyle hoşuma giden araçlar, benim siz tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim kaç model bir corsa alabilirim. Yıllık max. 10000km yaparım, çoğuda şehiriçi. Benzinli bana yeter mi yoksa dizelller daha mı avantajlı olur. Bu bütçeyle 2003 üstü 5 kapılı temiz bir corsa bulabilir miyim yoksa bu sevdadan vazgeçmeli miyim? Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba.
    19000 TL ye 2005 model Easytronik CDTİ Corsa aldım. Araba 98000 de, enjoy model , temiz kullanılmış.
    İlk defa opel alıyorum. Deneme sürüşünde araba hoşuma gitti. Dışardaki bir serviste motor ve yürüyen aksam kontrol edildi. Önemli bir sorun çıkmadı. Kaportada bir kapı ve ön çamurlukta belaltı boya var. Plaka sorgulamasında 1000 Tl lik bir kazası gözüküyor.
    Daha çok şehir içi kulanılacak.
    Sizce 19000 tl edermi?
    Dizel ve otomatik olması benim için elzemdi.
    Sıfır da da kampanyalar çok uygun. Acaba biraz borca girip sıfır mı alsaydım ? yada 1.2 benzinli ile de dizel ekonomisini yakalayabilirmiydim. ?
    2005 modeller nasıl?, kronik bir sorunu varmı ?. İkinci elde kolay satılabilirmi?
    İlgili ve bilgili arkadaşları bekliyorum.,
    Selamlar
  • 1 ayda kimse bişey yazmaz mı?!... En iyi çözüm zamanmış ben kendi kendime çözdüm, yine de sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightvision

herkese merhabalar,
    yakın zamanda ir araç almayı planlıyorum, uzun zamandır da araştırma yapıyorum ve en sonunda bir opel corsa almaya karar verdim. bütçemi ise 2007-2008 bir araca göre ayarladım...
    şu zamana kadar benzinl araç kullanan birisi olmam rağmen opel'in 1.3 cdti modeli oldukça cezbetti beni. forumu uzun uzadıya okudum fakat yine de siz üstadlarıma zormak istediğim bir kaç şey var kafamdakileri netleştirmek açısından;
    ben uzun yolda rampada bayılmayan, sollama yapacağım zaman arabama güvenip sollamaya çıkabileceğim tarzda bir araç tarzı bakıyorum açıkçası. alacağım 1.3 cdti motor atik midir bu konuda?
    ikincisi yukarıdaki soruma istinaden 75 hp mi yoksa 90 hp mi önerirsiniz?
    son olarak bu tipte bir araca ne kadara bakmalıyım?
    şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler... inşallah en kısa zamanda aranıza corsa'lı olarak katılırım...

Arkadaşım ben 1.2 benzinli kullanıyorum ve aracın atik olduğunu söyleyemem.. Rampalarda ise araçta tek başıma isem zorlanmadan
    kalabiliyorum ama araç dolu iken bunu söylemek zor.. Hatta zaman zaman balata kokusu bile duyuyorum.. Dizel motor hakkında bir
    yorum yapamam ama rampalarda benzinliler gibi zorlamanmadan kalkabilirsin.. Sollamalardaki atikliği konusunda dizel kullanıcıları
    seni bilgilendirecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 12 Ekim 2010; 11:32:43 >

• Arkadaşlar 2004 model 4 kapılı bir Corsa almak istiyorum. Elimde yaklaşık olarak 15.000TL var. Fakat arabanın piyasası hakkında hiç fikrim yok. Sahibinden.com'a bakıyorum ama orada fiyatların şişirilmiş olduğu söyleniyor. Uşak'ta oturduğum için sadece internette araştırma fırsatım var. Bu araçların piyasası konusunda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatabilirlerse çok memnun olacağım. (Özellikle İzmir çevresi piyasası nedir onu merak ediyorum.)

Not:Bugün 99 model 92.000km de 4 kapılı klimalı Corsa'ya 11.500TL istediler. Araca çok ayrıntılı olmasa da ayak üstü anlayan birine baktırdık, araç orjinalmiş. Sizce bu aracın fiyatı nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Arkadaşlar 2004 model 4 kapılı bir Corsa almak istiyorum. Elimde yaklaşık olarak 15.000TL var. Fakat arabanın piyasası hakkında hiç fikrim yok. Sahibinden.com'a bakıyorum ama orada fiyatların şişirilmiş olduğu söyleniyor. Uşak'ta oturduğum için sadece internette araştırma fırsatım var. Bu araçların piyasası konusunda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatabilirlerse çok memnun olacağım. (Özellikle İzmir çevresi piyasası nedir onu merak ediyorum.)

Not:Bugün 99 model 92.000km de 4 kapılı klimalı Corsa'ya 11.500TL istediler. Araca çok ayrıntılı olmasa da ayak üstü anlayan birine baktırdık, araç orjinalmiş. Sizce bu aracın fiyatı nasıldır?

1999 model Corsa'larda 1.2 ve 1.4 motor seçenekleri var, manuel veya otomatik şanzımanlıları var, Swing-GLS-CD donanım paketleri var. Fiyatlar 10000-12000 TL arasında değişiyor. Tam olarak hangi model olduğunu söylerseniz bir yorum yapabilirim.

2004 modellerde ise seçenek çok daha fazla. 1.0, 1.2, 1.4 benzinli ve 1.3 dizel motorlu modeller mevcut. Yine manuel veya otomatik şanzıman seçenekleri var. Donanım paketleri ise Eco, Essentia, Enjoy, Cosmo şeklinde. Bu kadar çok kombinasyon olunca fiyat aralığı da haliyle geniş oluyor, 13000 TL'den başlayıp 20000 TL'ye kadar yolu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Arkadaşlar 2004 model 4 kapılı bir Corsa almak istiyorum. Elimde yaklaşık olarak 15.000TL var. Fakat arabanın piyasası hakkında hiç fikrim yok. Sahibinden.com'a bakıyorum ama orada fiyatların şişirilmiş olduğu söyleniyor. Uşak'ta oturduğum için sadece internette araştırma fırsatım var. Bu araçların piyasası konusunda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatabilirlerse çok memnun olacağım. (Özellikle İzmir çevresi piyasası nedir onu merak ediyorum.)

1999 model Corsa'larda 1.2 ve 1.4 motor seçenekleri var, manuel veya otomatik şanzımanlıları var, Swing-GLS-CD donanım paketleri var. Fiyatlar 10000-12000 TL arasında değişiyor. Tam olarak hangi model olduğunu söylerseniz bir yorum yapabilirim.

2004 modellerde ise seçenek çok daha fazla. 1.0, 1.2, 1.4 benzinli ve 1.3 dizel motorlu modeller mevcut. Yine manuel veya otomatik şanzıman seçenekleri var. Donanım paketleri ise Eco, Essentia, Enjoy, Cosmo şeklinde. Bu kadar çok kombinasyon olunca fiyat aralığı da haliyle geniş oluyor, 13000 TL'den başlayıp 20000 TL'ye kadar yolu var.

Evet haklısınız çok az bilgi verip sizden yorum istemişim kusura bakmayın. İlk arabam olacak ve arabadan pek anlamıyorum o nedenle böyle oluyor.

İlk olarak 99 model olandan bahsedeyim. Motoru tam hatırlayamıyorum ama 1.2 motor olsa gerek. Donanım olarak da Klima ve Sürücü hava yastığı var dediler bana. Hangi donanım paketi olduğunu ne yazık ki bilemiyorum.

2004 model olarak düşündüğüm ise söylediğim gibi 4 kapılı olacak. Öyle yüksek donanım istemiyorum. Klima, elektrikli ön camlar ve sürücü hava yastığı olsun yeter. (Fiyatı çok artırmayacaksa tabi yolcu hava yastığı da olabilir) Motor olarak 1.2 motor yeterli olacağını düşünüyorum. Zaten veteriner hekim olacak çalışıyorum ve arabayla köylere gideceğim. Yani arabayla hız yapcak değilim. Ayrıca Benzinli ya da LPG li modeller tercihimdir.
    Otomatik vites düşünmüyorum. Normal manual vites işimi görecektir.
    Sonuçta en bazal düzeyde donanım olsa benim için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. (En önemlisi klima)
    Bu durumda hangi donanım paketi benim için uygun olacaktır ve 120.000km'yi geçmemiş temiz bir Corsayı hangi fiyata bulabilirim. (Benim için önemli olan İzmir çevresi piyasası)

Not: İkinci el piyasası şu sıralar çok yüksek diyorlar. Kasım Aralık gibi piyasa ne yönde değişir acaba?

Selamlar, teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Evet haklısınız çok az bilgi verip sizden yorum istemişim kusura bakmayın. İlk arabam olacak ve arabadan pek anlamıyorum o nedenle böyle oluyor.

İlk olarak 99 model olandan bahsedeyim. Motoru tam hatırlayamıyorum ama 1.2 motor olsa gerek. Donanım olarak da Klima ve Sürücü hava yastığı var dediler bana. Hangi donanım paketi olduğunu ne yazık ki bilemiyorum.

2004 model olarak düşündüğüm ise söylediğim gibi 4 kapılı olacak. Öyle yüksek donanım istemiyorum. Klima, elektrikli ön camlar ve sürücü hava yastığı olsun yeter. (Fiyatı çok artırmayacaksa tabi yolcu hava yastığı da olabilir) Motor olarak 1.2 motor yeterli olacağını düşünüyorum. Zaten veteriner hekim olacak çalışıyorum ve arabayla köylere gideceğim. Yani arabayla hız yapcak değilim. Ayrıca Benzinli ya da LPG li modeller tercihimdir.
    Sonuçta en bazal düzeyde donanım olsa benim için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. (En önemlisi klima)
    Bu durumda hangi donanım paketi benim için uygun olacaktır ve 120.000km'yi geçmemiş temiz bir Corsayı hangi fiyata bulabilirim. (Benim için önemli olan İzmir çevresi piyasası)

Not: İkinci el piyasası şu sıralar çok yüksek diyorlar. Kasım Aralık gibi piyasa ne yönde değişir acaba?

Selamlar, teşekkürler.

Essentia donanım paketi sizin ihtiyacınızı karşılar. İzmir civarı İstanbul'a göre ne kadar farkeder bilemiyorum ama 100 bin km civarında yol yapmış 2004 model bir Corsa 1.2 Essentia'yı 15-16000 TL arası bir fiyata alabileceğinizi düşünüyorum. Madem o civarda bir bütçeniz var, 99 modeli düşünmeyin, hem kasa eski, hem de çok daha fazla yıpranmış olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar, teşekkürler.

Essentia donanım paketi sizin ihtiyacınızı karşılar. İzmir civarı İstanbul'a göre ne kadar farkeder bilemiyorum ama 100 bin km civarında yol yapmış 2004 model bir Corsa 1.2 Essentia'yı 15-16000 TL arası bir fiyata alabileceğinizi düşünüyorum. Madem o civarda bir bütçeniz var, 99 modeli düşünmeyin, hem kasa eski, hem de çok daha fazla yıpranmış olacaktır.

Doğrusu 15.000TL'yi bütçeyi biraz zorlayarak çıkarabiliyorum. Olmazsa 1 ay daha beklemeyi düşünüyorum. Böylece hem elime biraz daha nakit geçecektir. Hem de fiyatlar bayramdan sonra biraz daha düşer diyorlar. Umarım acele etmesem daha uygun olacaktır.
    Cevaplarınız için teşekkürler.

• selamlar.. corsacıalr bi sorum olucak...
    bi yakınım tip şekil ufak ekonomik koşullar altında 97 swing veya gls tarzı bişey bakıo.1.4 ler 65 bg ben ona 16 v almasını önerdim en azından.Şiçi genelde kullanılacak.Ne eder bu araçlar? nette fiyatlar pahalı bence.

1-2 AY önce alındı bitane 1.4 65bg aracın içindeyken kapı kapatınca 4 lüler yanıyo aynı zamanda göstergelerdeki uyarılar yanıyor.Çlştırdı motor bi garip çalışıyo, rot balansa gitmesine rağmen aşırı şeklde sağa çekme warmış...Bunlar bende ön yargı yaptı.

Varmıdır bu tarz kronik problemler vs...Ne dersiniz
  • Corsa B'lerin kronik bir problemi yoktur, biz 97 model bir 1.4 16V GLS'yi şirket aracı olarak 7 sene kullandık, 300 bin km'den fazla yol yaptık. Yaşadığımız ufak tefek sorunlar o kadar çok kullanılan ve pek de iyi bakılmayan bir araç için gayet normaldi. Bu araçların özellikle motorları çok dayanıklıdır, yürüyen aksamları da sağlamdır. Ancak o yaşta bir araca verilecek para bence durumuna göre 8-10 bin TL'den fazla olmamalı, netteki rakamlar gerçekten uçuk.
  • Bencede 13 14 ne demek ya corsa b için 65 bg araç alıcam 13000!

Yorum için teşekkürler
  • Bütün başlıkları yukarı çekecem diye zorlaya zorlaya yazacak bişeyler buldum ama sonunda burada tıkandım
  • quote:

Bütün başlıkları yukarı çekecem diye zorlaya zorlaya yazacak bişeyler buldum ama sonunda burada tıkandım

Arabayı satıyorum falan yazsaydınız dikkat çekerdi
  • quote:

Bütün başlıkları yukarı çekecem diye zorlaya zorlaya yazacak bişeyler buldum ama sonunda burada tıkandım

• arkadaşlar ben rize de çalışıyorum. ve her gün rizeye trabzondan geliş gidiş yapıyorum. tahmin edersiniz ki epey yoruluyorum. bu yüzden bir dizel araç almayı planlıyorum. yaptığım araştırmalar sonucunda opel corsa' nın yakıt tüketiminin az olduğu, ve hergün 100 km üzerinde yol yapmam nedeniyle otomatik vites almamın yakıt tüketimini iyice azaltacağı söylendi. ancak dizel için 100.000 km altında araç almaya çalış dendi. sizlerin bu konudaki yorumlarını almak istiyorum.
  • 2005 model 1.3 cdti essentia 67000 km de . tek parça (sol arka kapı) çizikten dolayı boyalı. 18500 tl. nasıl? alınır mı?
    essentia alarak nelerden vazgeçiyorum?
  • 2011 model 1.2i corsa twinport enjoy 111 mi? skoda fabia 1.2 tsi ambient mi arkadaşlar bu iki otomobilden hangisini tavsiye edersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberius

2011 model 1.2i corsa twinport enjoy 111 mi? skoda fabia 1.2 tsi ambient mi arkadaşlar bu iki otomobilden hangisini tavsiye edersiniz

merhaba bugun hyundai i 20,seat ıbıza 1.4,opel corsa 1.2 essentia,1.4 fabia yı deneidm yanlız opel corsa yı kullanamadım artık tercıhlermı ıkıye ındırdım opel corsa 1.2 ve skoda fabia arasında kaldım su anda 1.2 essentia motor hazzımı karsılar mı dıye supheye dustum kullanan arkadaslar varsa yorum yaparlarsa cok tesekkur ederım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.