Şimdi Ara

'Corsa' Sıfır/İkinci el alım-satım tavsiyeleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.375
Cevap
14
Favori
71.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 model Opel Corsa Essentia 1.3 CDTİ AC
    94.000 kmde dizel manuel aracımı satıyorum
    bilginize
  • Merhaba

2007 model 1.4 enjoy sp aracımı satmaya karar verdim.25.000 km'de hususi garajımda büyüdüİçerisinde hiç sigara içilmemiştir.Çamurlukta, arka kapısında ve ön kapısında kapı koluna kadar sürtmeden dolayı boya var değişeni yok.sahibinden.com'daki ilanlara baktım çok ucuk geldi sizce ne kadara vermeliyim aracımı?
  • Arkadaşlar bende Opel Corsa almayı düşünüyorum sıfır..

Sormak istediğim şu hususlar var.

Ben arabaya binip kontağını çevirip önüme bakıp sürmeyi biliyorum onun dışında teknik konulara ilişkin bilgi sahibi değilim.

Bu 1.4 nedir?

1.6 nedir?

Beygir nedir?

bu konularda yani yukarıdaki bahsettiğim şekilde bilgi sahibiyim bunun dışında bilmem gerekli olan teknik konulara ilişkin bilgi verirmisiniz ?
  • Aracın motorunda yakıt ve hava karışımının ateşlenmesi-patlaması sonucu hareket eden ve adına "piston" denen parçalar mevcuttur. Çok temel bir anlatımla, pistonların patlamalar sonucu aşağı yukarı hareket etmesi, krank milini döndürür, o da dönme hareketini tekerleklere iletir.

Bu pistonların içinde aşağı yukarı hareket ettiği odalar, geometrik şekillerinden dolayı "silindir" olarak bilinir. 4 silindirli, 6 silindirli, 8 silindirli şeklinde ifadeler duymuşsunuzdur, bu rakamlar motordaki silindir sayısını belirler. Bu silindirlerin toplam hacmi, 1.4, 1.6, 2.0 vs şeklinde litre cinsinden sayılarla ifade edilen motor hacmini verir.

Örneğin 1.4 olarak anılan bir Corsa motoru; tam olarak belirtmek gerekirse, her biri 341 cm3 hacminde 4 adet silindir içerir, bunların toplamı da 1364 cm3, yani yaklaşık 1.4 litre eder. Tüm 1.4 motorların silindir hacmi tam olarak aynı olmak zorunda değildir, genel bir eğilim olarak 1350-1449 cm3 arasında bir toplam silindir hacmine sahip olan motorlar 1.4 litre olarak anılır.

Motor hacmi büyüdükçe o motorun vereceği güç ve kaldırabileceği yük miktarı artar. Tabii buna paralel olarak yakıt tüketimi de artacaktır. "Beygir gücü" dediğimiz kavram motorun ürettiği gücü ölçebilmek için kullanılan bir ölçü birimidir. Genelde BG olarak kısaltılır, İngilizce karşılığı olan HP (Horsepower), ya da Almanca karşılığı olan PS (Pferdestärke) şeklinde yazıldığını da görürsünüz.

Yine 1.4 örneği üzerinden gidersek, günümüzde üretilen modern 1.4 motorlar üreticinin kullandığı teknolojilere ve tercihlerine göre 70 ila 100 BG arasında güç üretir. Tabii benzinli ve dizel olması, atmosferik veya aşırı beslemeli (turbo, kompresör) olması motorun güç değerlerini etkiler, yukarıda verdiğim değerler aşırı beslemeli olmayan benzinli motorlar (Corsa 1.2 veya 1.4 gibi) için geçerlidir.

• serdar;
    bende bilgi alıyım siz baya bi yol katetmişsiniz belli otomobillerle ilgili
    bende dizel corsa var bir kaç ay önce aldım,
    kış için özel olarak bişey yapmak gerekir mi
    birde dizel aracın kullanımıyla ilgili püf noktaları nelerdir yani bi sorun
    ortaya çıkmadan önleme açısından yada sürekli yapılan bir hatadan dolayı
    arızaya sebebiyet vermeden yanlışı yapmama açısından
    ee insan biraz pimpirikleniyo araba yeni olunca
  • Kışı nerde geçirdiğiniz önemli, İstanbuldaysanız özel birşey yapmanıza gerek yok ama Erzurumdaysanız var :)
    Dizel araç kullanırken bir sorun çıkmaması açısından, park ettikten sonra eğer aracınızı performanslı kullandıysanız bir dakika sakin kullandıysanız 30 saniye çalışır durumda bekleyin, ondan sonra kontağı kapatın. Dikkat edilecek başka bir şey yok sanırım.
  • arkdaşlar bende ikinci el bir corsa almak istiyorum ama karasız kaldım bulduğum araç;
    2002 model Opel Corsa 1.2 Clup edition araba 31,000km de. bayan kullanmış 2. araba olarak otomatik vites alacağı için satıyormuş. bu araca 16000 lira verilir mi?
  • Herkese mutlu yıllar;

Bugün opel bayisinde 1.3CDTI Essatıa C'mon paket araç için anlaştım.
    Aracın liste fiyatı 30.900

Bayı pazartesi günü 29500 civarında kesinleşmemiş bir fiyata bırakacak.

2005 2006 ikinci el bakarken, galiba sıfır oto nasip olacak...
    Ne dersiniz. daha uyguna alınabilir mi? Yoksa bu fiyat uygun mudur.

Yeni araç almış olan veya fiyatlardan bilgisi olan arkaşlardan bilgi bekliyorum.
  • quote:

Yani! Nasıl bir fiyat verme anlamadım. Ya tamam sattım der ya da veremiyorum der.
    Bayi yıllık hedefin altındaysa Aralık içinde işi bağlamaya çalışır.
    Pazartesiyi niye beklesin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 2 Ocak 2011; 14:27:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

quote:

Yani! Nasıl bir fiyat verme anlamadım. Ya tamam sattım der ya da veremiyorum der.
    Bayi yıllık hedefin altındaysa Aralık içinde işi bağlamaya çalışır.
    Pazartesiyi niye beklesin?

Şöyle izah edeyim.

Satış yetkilisi, benim beraber görev yaptığım arkadaşımın yakını.

Bayı hedefin üzerine çıkabilmek için 8 tane aracı bayi çalışanlarının üzerine satış yapmiş gibi göstermiş. Bunlardan 1 tanesi dizel olmak üzere 4 ü corsa. Bayi çalışanları için extra indirim var araçlarda. Net fiyat P.tesi kesinleşecek

Yani araç bayide sıfır Km olarak beklıyo fakat bana ikinci el olarak 70Tl noter masrafı ödeyerek gelecek.

Tanıdık yetkılı Araçları hafta içi elden çıkaracaz. Bahsettiğim aracın işlemlerini bitirince tam maliyet hesabını çıkarınca fiyat belli olacak.

• Ayrıca bu aracı Aralık ayı içerisinde Kampanyalı fiyat dahilinde 30750tl den sattıklarını, bunun iyi bir fırsat olduğunu ve 1250-1500 tl gibi net indirimli olduğunu belirtti.

Benim 5 yıldır kullandığım imzamdaki araçtan sonra ilk sıfır aracım ve ilk opel aracım olacak.
    Öğrenmek istediğim ise bu şartlarda bu aracın fiyatı makul mudur. Bu koşullarda bu araç alır mı?
    Yoksa satış yetkilisi aracı bize satmak için özel çaba da sarfetmedi. Bu koşulda araç her halukarda satılır dedi. Tanıdık olduğumuz için ilk tercihim siz olacaksınız dedi.
  • Bu anlattıklarınız doğrultusunda fiyat gayet iyi görünüyor.
    Yani kampanyanın kampanyası olmuş.
    Siz almasanız bile bir tanıdığınıza teklif edin. Birisi yararlansın bu fırsattan.

Yanlız dikkatli olun. sikayet var.com da bazı bayilerin nakliye sırasında darbe almış ya da çizilmiş araçları
    boyatıp "özel indirimli" diye sattıklarını okudum. Öyleki alan ilk sahibi 3-4 sene sonra satmaya kalktığında
    boya kontrolünde anlıyor durumu ama iş işten geçiyor. Kimin aklına gelir ki "0" alınan araçta böyle bir namussuzluğun
    olabileceği. Siz iyice baktırıp alın.

Ben geçen hafta aynı aracı 31.000 TL'ye aldım.
    Geri park sensörü,karter koruma, 16" alaşım jant, emniyet ve ilk yardım paketleri hediye verdiler.

• merhaba,

2008 corsa 1.3 dizel almayı düşünüyorum. bu modelde makimum kaç bin km yapmış araç tavsiye ediliyor.
  • Bakimlari tam ve zamaninda yapilmis ise motor acisindan bi sorun olacagini sanmiyorum..
  • 2009 Corsa 1.3CDTI ecoflex essentia 70 bin kolmetrede ön ve arka tampon boyalı birde bagaj kapağında bir parça boya var son 24.400 tl isteniyor fiyat nasıl sizce? bu aracı almak üzereyim.
  • Bugün bayi yetkilisi ile 28.800Tl + 70Tl noter + bandrol karşılığı Toplam 29.100Tl ye anlaşıp 15 bin verdim.

yarına kalan kısmı kredi çekip aracı alacam.

2006 eski kasa düşünürken yeni kasa nasip oldu ve aranıza katıldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavigökyüzü

Bugün bayi yetkilisi ile 28.800Tl + 70Tl noter + bandrol karşılığı Toplam 29.100Tl ye anlaşıp 15 bin verdim.

yarına kalan kısmı kredi çekip aracı alacam.

2006 eski kasa düşünürken yeni kasa nasip oldu ve aranıza katıldım...

Fiyat bence o kadar iyi ki,insanın aklına şüphe düşürüyor.
    Daha önce test aracı olarak kullanılmadığından emin olun.İnşallah bi sıkıntısı yoktur,ucuza güzel bir araç sahibi olmuş olursunuz.
  • merahaba arkadaslar yorumlar©¥n©¥za ihtiyac©¥m var 2006 1.3 cdti corsa alma niyetim var araba değişen boya yok araba 65bin de sahibi 18.5 bin tl istiyor sizce bu fiyata alinirmi yada kaca alinir tavsiyelerinizi bekliyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahatay63

merahaba arkadaslar yorumlar©¥n©¥za ihtiyac©¥m var 2006 1.3 cdti corsa alma niyetim var araba değişen boya yok araba 65bin de sahibi 18.5 bin tl istiyor sizce bu fiyata alinirmi yada kaca alinir tavsiyelerinizi bekliyorum ?

Donanım paketini bilmeden yorum yapmak yanlış olur.
    Essentia,enjoy,cosmo,silverline hangisi ?
  • san©¥r©¥m essentia olmas©¥ lazim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.