Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • full şehir içi 5.8lt/100km yakıt shell gtl
  • Genelde hep trafikte kalıyorum tüketimimi 8.5 litreye indirmeyi başardım
  • imzamdaki araç ile 1008 km/45lt
    yani 4,46 lt/100km şehir dışı , gelende 100km/h bazen 120 km/h
  • bazı arkadaşların tüketimlerine baktım gerçekten şok oldum. 1.2 - 1.4 araçlarla 8-10 litre civarı aşırı yüksek bence. ben 2.0 motorlu laguna ile şehir içinde çok kasarsam 7.8 litreye düşürebiliyorum ufak motorlu arabaların bu kadar çok benzin harcayabilmesi çok garibime gitti
  • ölçümleri hatalı bence. km sayacı sıfırlayın fullletin depoyu, kullandıktan sonra tekrar fulletin, kaç litre aldıysa hesaplayın.

imzamdaki araçla 480 km gittim, bunun 90 km si şehir içi, dönüşte gaza biraz abandım 130-140 ile döndüm. ortalama tüketim 5.5 lt... kabaca hesabıma göre de ş.içi de 5.5-5.8 lt yakıyorum
  • Dün 100 km yapıp depoyu fulledim ve 6 litre benzin aldım.. Lastikleri değişmeden önce bu değer 5.7 litre idi
    İlk kez bu denemeyi yaptım.. Bir kaç kere daha yapmayı düşünüyorum ki daha net veriler elde edeyim
  • 2004 model 29770 km de 1.4 i corsa twinport eaystronic vitesli aracımı geçtiğimiz gün 607 km de 150 tl iyice fulledim sadece şehiriçinde kullandım.
  • Aldığım tarihten itibaren yakıt tablom.

'Corsa' Yakıt tüketimi

2005 model, 1.3 Cdti motor. Euro Dizel kullanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beklet -- 14 Aralık 2010; 1:28:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beklet
    Aldığım tarihten itibaren yakıt tablom.

İstatistiksever bir arkadaş daha...

Yalnız ufak bir düzeltme yapmak isterim :

Sondan bir önceki kolon olan km/kuruş kolonundaki değerlerde virgül fazladan bir hane sağa kaymış
    Yani 124 değil 12,4 kuruş; 139,9 değil 13,99 kuruş.... olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 14 Aralık 2010; 1:34:09 >
  • Serdar abi şuraya bi kerede "benim arabam bu kadar yakıyor" diye mesaj atmayacak mısın

• Yazacak başka hiç bir şey bulamadığım gün belki...
  • Ben ölçümüm yanlış değil çünkü aldığımdan beri bu değerlerde çıkıyor. Km sıfırlayıp fullüyorum ve sorna ölçüyorum. Her gün dur kalk iğrenç bir trafik var. Buna biraz da devirli kullanmayı ekleyince sonuç 8.5L oluyor. Artık alıştım eskisi kadar sinirimi bozmuyor. Zaten karşılığında performans alsam hadi neyse de o da yok. Ah ah bir dahaki arabamı tamamen keyif odaklı almak istiyorum. Bizimkilere yük olmasın diye isteyemedim ama şöyle bir TSI motor olsa veya 140 T olsa off offf istediği kadar yaksın diyeceğim neredeyse
  • Bu iyi yine, bi ara 10 litrenin üstünden bahsediyordun :))
  • quote:

İstatistiksever bir arkadaş daha...

Yalnız ufak bir düzeltme yapmak isterim :

Sondan bir önceki kolon olan km/kuruş kolonundaki değerlerde virgül fazladan bir hane sağa kaymış
    Yani 124 değil 12,4 kuruş; 139,9 değil 13,99 kuruş.... olmalı.

Serdar hocam esnaflıktan kalma bir alışkanlığım kar. Kuruşa bir türlü alışamadım veya alışmak istemedim. Formülü bilinçli olarak x10 yaptım.

Bu arada binlerce mesajınızı okuduğumu ve çok faydalandığımı bilmenizi isterim. Çok teşekkür ederim yaptığınız paylaşımlardan dolayı...
  • dün öğlen trafiğe çıktığım 1.3 dte 95 ps aracım yol bilgisayarına göre istanbul şehir içi 5.5 lt ne kadar doğru ise artık.

ayrıca yinede o kadar dikkat etmeme rağmen fazla gibi geldi.ilk depo diye önemsemiyorum ama umarım dahada düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crabby

dün öğlen trafiğe çıktığım 1.3 dte 95 ps aracım yol bilgisayarına göre istanbul şehir içi 5.5 lt ne kadar doğru ise artık.

ayrıca yinede o kadar dikkat etmeme rağmen fazla gibi geldi.ilk depo diye önemsemiyorum ama umarım dahada düşer.

şehir içi 5.5 normaldir abi , daha fazla olmasında o rakam bence ideal
  • 680 KM yaptıktan sonra depoyu fulledim ve 43.5 litre benzin aldım.. Ortalamam 100 km'de 6,4 litre
  • çok hafif kullandım.
    ibre 1750 ile 2500 arasında oldu hep.ve genelde enjeksiyon kullanmak için ayağımı pedaldan çekip hız kaybetmesin diye az az gaz verdim.

gerçi bu yolun ytamamına yakını yoğun trafikte geçti.

motor alıştırılmış dediler alırken rodaj yok dediler. yinede narinb kullanıyorum.birazda yakmasın diye tabi :)

bi 10 bin kilometreden sonra uzun yolda 200 görmeyi deneyeceğim.havalar biraz ısınır o zamana kadar umarım.

bu rodajı yapmalımıyım.yoksa alıştırılmış lafını dinleyip normalmi kullanmalıyım sizce ?
  • sıfır opel corsa c'mon paket almaya karar verdık ama alıcagımız arabanın jantları 16˝ hafif alaşımlı ve
    195/55. sorum su kı bole jantın buyuk olmasının veya 195 olmasının kotu bı yanı var mı? ozellıkle yakıt tuketımıne etkı ettgı konusunda
    babam almama taraftarı ama buyk jantlarında gorunus ve yol tutusu daha ıyı oldugunu bılıyorum.araba 75 hp ve dizel. ne kadar yakıt farkı olur?

acıl goruslerınıze ıhtıyacım var.cvplar ıcın tesekkrler.
  • son benzin zamları ve kış lastiği faktörü sonrasında 100 TL lik yakıtla (fuelsave 95 oktan) şehiriçi-karma 450 km civarında dolaşıyorum. araç yüksüz ve tek kişi(şoför) var genelde.

2004 corsa 1.2
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.