Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haha :) hocam 1. Ve 5. Vites disinda hemen hemen hep redline gittim :) 1. Viteste zorlamak istemiyorum, 5. Viteste zaten max 3800 goruo, 5000 cevirse opc olcak zaten :)
  • Son yakıt değerleri sizlerle paylaşmak isterim
    Pazartesi günü depoyu doldurup 100 km yapıp depoyu fulledim ve 5.71 litre benzin aldım
    3000 3500 devir aralığında vites değiştirdim ve hızım 90 100 km aralığında idi..
    Lastik basınçları ön 29 arka 26 , araçta sadece ben vardım.. Hava bulutlu zaman zaman yağış
    olsa da genelde kuru bir zemin vardı
  • lastik basınçlarınınz yanılmıyorsam olması gerekenden oldukçta düşük. hem lastik ömrünü hem de sürüş güvenliğinizi etkileme ihtimali var düşük basıncın.
    ekonomik kullanım için daha yüksek basınç tercih edebilirsiniz.
  • Abi depo kapağında ne yazıyor ise onu vuruyorum.. Bu değerler 3 kişi ve bagajsız vurulması gereken değerler
    Akşama depo kapağına bir daha bakarım.. İlk aldığım günden beri bu değerleri vuruyorum
  • demek esentia üzerinde gelen lastik ebadıyla sportlardaki arasında ciddi farklar var. yanlış bilgilendirme yapmış olabilriim kusura bakmayın.
    benim 32 30 olduğu içşn ve bunun da min değerler olduğunu hatırladığım için (comfort modunda) yanılmış olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

1.2 motorla 9 litre yakan bir tek ben miyim? Vites değişimlerini yavaşça hızlanıyorsam 3000 devirde yaparım eğer mesela gişelerden geçmiş hızımı tekrar 90lara çıarıyorsam bu sefer 3000den sonra değiştiriyorum. Hızım sabit olacak ve hızlanamyacak durumdaysamda 3000den biraz aşağılarda vites atıyorum. Tüm bu geçişleri yol eğimine göre değiştiriyorum. Bu yazdıklarım düz yol için geçerlidir. Bir yerde yanlış mı yapıyorum yoksa sürekli fren&gaz yapmak bu kadar etkili midir? Önümdeki araç ne kadar hızlı giderse ben de giderim. 2 öndeki aracı takip ederim ama frene basacaksa dur ben gazdan ayağımı çekeyim demem. Çünkü önümdeki araçla arama mesafe koyunca ya arkadan birisi selektör yapıyor ya da solluyor. Eh istanbul trafiğine ayak uydurmak zorunda kalıyorum. Yaz öncesi 3-4 defa ölçtüğümde ortalama 8.5L çıkmıştı. Bu kullanımın son 1000 kmsi fena trafikte kaldım. 4 saatte ancak 100km yol alabildim. Bence bunun da etkisi vardır

1.2 motor için vites değiştirme aralığın bence çok yüksek ben 2.4 de değiştiryorum yada otomatiktede buralarda araç kendisi değiştiriyor ve devrin 2.5i geçmemesine özen gösteriyorum (1.2 enyoy easytronic vites) 5. viteste mümkün mertebe 2200 devir 90 km sabit kullanmaya çalışyorum.Aldığım sonuç şehir içi yoğun trafik 680 km 43 litre yakıt tüketimi.ayrıca fren yaparken ani olmamasına göster ani frende motor devrini gereğnden fazla artmasına neden oluyor oda etki eder...

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

Son yakıt değerleri sizlerle paylaşmak isterim
    Pazartesi günü depoyu doldurup 100 km yapıp depoyu fulledim ve 5.71 litre benzin aldım
    3000 3500 devir aralığında vites değiştirdim ve hızım 90 100 km aralığında idi..
    Lastik basınçları ön 29 arka 26 , araçta sadece ben vardım.. Hava bulutlu zaman zaman yağış
    olsa da genelde kuru bir zemin vardı

yanlıs degerler ile yola cıkıyorsunuz..orada yazan degerler kpa degerleri kpsi ye cevırmenız gerek ..kısaca söyle yapabılırız...1 psi = 6.8948 KPa eder..ordakı degerlerı bu oranla carpıp lastık degerlerını bulabılırız..2,5 kpa da yaklasık 36 psi cıkıyor..burda baska bır sorun cıkıyor 36 psi gercekten yuksek bır deger ve ozel eco lastıklerde uygulanıyor yanı avrupa standardı..ben gecenlerde 34 yaptım hoplaya hoplaya eve geldım..o nedenle comfort degerlerını yapabılırız..o nedenle onler 30-32 arkalar 30-32 arasında olmalıdır..bu degerlerde olmssa aracta sorunlar cıkabılır..dikkatinize..isterseniz degerleri bu siteden covert edebilirsiniz..http://www.tvr-webmart.co.uk/tvr_info_psi.asp kısaca o degerleri 1,5 ile carpmak gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 21 Ekim 2010; 16:33:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reko

yanlıs degerler ile yola cıkıyorsunuz..orada yazan degerler kpa degerleri kpsi ye cevırmenız gerek ..kısaca söyle yapabılırız...1 psi = 6.8948 KPa eder..ordakı degerlerı bu oranla carpıp lastık degerlerını bulabılırız..2,5 kpa da yaklasık 36 psi cıkıyor..burda baska bır sorun cıkıyor 36 psi gercekten yuksek bır deger ve ozel eco lastıklerde uygulanıyor yanı avrupa standardı..ben gecenlerde 34 yaptım hoplaya hoplaya eve geldım..o nedenle comfort degerlerını yapabılırız..o nedenle onler 30-32 arkalar 30-32 arasında olmalıdır..bu degerlerde olmssa aracta sorunlar cıkabılır..dikkatinize..isterseniz degerleri bu siteden covert edebilirsiniz..http://www.tvr-webmart.co.uk/tvr_info_psi.asp kısaca o degerleri 1,5 ile carpmak gerek..

"Corsa" Şasi, frenler, jant ve lastik linkindeki son msjıma ve eklediğim resme bakarsan doğru değerler vurduğumu görürsün
    Benim aracımda ECO değil ve bende comfort değerlerini vuruyorum onlarda ön 2 bar [ 29 psi ] arkalar 1.8 bar [ 26 psi ] zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK
    demek esentia üzerinde gelen lastik ebadıyla sportlardaki arasında ciddi farklar var. yanlış bilgilendirme yapmış olabilriim kusura bakmayın.
    benim 32 30 olduğu içşn ve bunun da min değerler olduğunu hatırladığım için (comfort modunda) yanılmış olabilirim

Aslında fark Essentia-Sport vs gibi donanım seviyesinden değil, motordan kaynaklanıyor.

1.0, 1.2, 1.4 benzinliler ve 1.3/75hp dizel için metalramco'nun verdiği değerler doğru :
    Konfor 2.0-1.8, 3 kişiye kadar yükte eco 2.7-2.5, tam yükte 2.6-3.2

1.3/90hp dizel için ise sadece konfor modu değerleri farklı : 2.2-2.0

1.7 dizeldeki fark da aynı şekilde, konfor modu : 2.4-2.2

Bu farklar da motor ağırlığından kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

Opel tarafından verilen değerler bar cinsindendir.

1 bar = 100 kPa
    1 bar = 14.503 psi

1 psi = 0.06895 bar
    1 psi = 6.895 kPa

1 kPa = 0.01 bar
    1 kPa = 0.14503 psi

Birimler arasında istediğimiz gibi çevrim yapabiliriz, ama sonuç değişmez
    Minimum "konfor modu" değerleri olan 2.0 bar yaklaşık 29 psi, 1.8 bar da yaklaşık 26 psi eder.

• Ben 32 bastırıyorum ama onun bile yetersiz olduğu kanısındayım, 205-40 lastik için..
    Yanakları çok ince, jantları yamultmaktan korkuyorum, belkide yamulttum, bir fikrim yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekapa -- 22 Ekim 2010; 13:53:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

1.0, 1.2, 1.4 benzinliler ve 1.3/75hp dizel için metalramco'nun verdiği değerler doğru :

Ben de kendi aracı için olan değerleri vermiştim zaten serdar abi , teşekkür ediyorum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 22 Ekim 2010; 14:42:23 >
  • Selam Arkadaşlar;

Bende Corsa Enjoy 111 1.4 Otomatik kullanıyorum, ilk zamanlar çok yakar sonra düzene girer dediler yakıt olayı. Bende bu yüzden ne kadar yakar diye bir hesap içine girmedim gerçi araç daha 445 KM de yakıt kontrolü yapsam ne olur bu kilometrede :) ama şunuda ekliyim dedim. Araç Şuan 445 KM de bu kilometreye kadar 200 liralık benzim aldım ve yol bilgisayarına görede 275 KM daha gider diyor. Şehir içinde kullandım hafta sonu alışveriş merkezlerinin önü baya bir dur kalk yaptım 5 defada hiç trafiğin olmadığı 20 KM lik bir mesafe gidip geldim(200 KM mesafe yani) ortalama hız aralığım bu yolda 80-120 arasıydı. Bu şekilde yakıcaksa çok değil gibi geldi bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkplate -- 4 Kasım 2010; 23:11:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkplate
    Selam Arkadaşlar;

Bende Corsa Enjoy 111 Otomatik kullanıyorum, ilk zamanlar çok yakar sonra düzene girer dediler yakıt olayı bende bu yüzden ne kadar yakar diye bir hesap içine girmedim gerçi araç daha 445 KM de yakıt kontrolü yapsam ne olur bu kilometrede :) ama şunuda ekliyim dedim. Araç Şuan 445 KM de ve bu zamana kadar 200 liralık benzim aldım ve yol bilgisayarına görede 275 KM daha gider diyor. Şehir içinde kullandım hafta sonu alışveriş merkezlerinin önü baya bir dur kalk yaptım 5 defada hiç trafiğin olmadığı 20 KM lik bir mesafe gidip geldim(200 KM mesafe yani) ortalama hız aralığım bu yolda 80-120 arasıydı. Bu şekilde yakıcaksa çok değil gibi geldi bana...

araciniz motorunun ne oldugunuda yazarsaniz bi yorum getirebiliriz sanirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

quote:

Orijinalden alıntı: Darkplate
    Selam Arkadaşlar;

Bende Corsa Enjoy 111 Otomatik kullanıyorum, ilk zamanlar çok yakar sonra düzene girer dediler yakıt olayı bende bu yüzden ne kadar yakar diye bir hesap içine girmedim gerçi araç daha 445 KM de yakıt kontrolü yapsam ne olur bu kilometrede :) ama şunuda ekliyim dedim. Araç Şuan 445 KM de ve bu zamana kadar 200 liralık benzim aldım ve yol bilgisayarına görede 275 KM daha gider diyor. Şehir içinde kullandım hafta sonu alışveriş merkezlerinin önü baya bir dur kalk yaptım 5 defada hiç trafiğin olmadığı 20 KM lik bir mesafe gidip geldim(200 KM mesafe yani) ortalama hız aralığım bu yolda 80-120 arasıydı. Bu şekilde yakıcaksa çok değil gibi geldi bana...

araciniz motorunun ne oldugunuda yazarsaniz bi yorum getirebiliriz sanirim..

Hım evet motoru yazmamışım.Ekleme yaptım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkplate -- 4 Kasım 2010; 23:11:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK
    demek esentia üzerinde gelen lastik ebadıyla sportlardaki arasında ciddi farklar var. yanlış bilgilendirme yapmış olabilriim kusura bakmayın.

Aslında fark Essentia-Sport vs gibi donanım seviyesinden değil, motordan kaynaklanıyor.

1.3/90hp dizel için ise sadece konfor modu değerleri farklı : 2.2-2.0

1.7 dizeldeki fark da aynı şekilde, konfor modu : 2.4-2.2

Bu farklar da motor ağırlığından kaynaklanıyor.

Tam yukte 2.6-3.2 bar degerleri yaklasik olarak 37-46 psi oluyor. bu degerler cok fazla degil mi? bu arada benim 1.2 corsa d'de (185/65/R15) de bu sekilde yaziyor benzin kapaginda ama bana biraz ucuk geldi. bir de yukluyken 37-46 basip, sonra normale donunce unutmadan tekrar 29-26 ya dusurmek lazim, yoksa ayda yuruyus yapan astronotlar hesabi, zip zip ziplayarak gidilir herhalde :))

• s.a. herkeze ıyı gunler..ben bu sene corsa 1.4 enjoy aldım 100 begırlık gucu var tam olarak 96 sanırsam ve full otomatik....aracın yakıtı aldıgım gunden berı artıyor sankı...ilk aldıgımda 8.7. litreyle basladı şuan 9.6. daha ne kadar cıkcak bılmıyorum aracım suan 3000 kmde ama uzun yola cıkma ve motor acma ıslemını henuz yapmadım...sorum: bu aracın normal yakıt tuketımımı yoksa bı arzası olabılırmı neden bole bılmıyorum...aracı devırlı kulanıyorum cogu zaman ama durkalk cok oluyo malum ıstanbul trafıgı..bana yardımcı olcak bırı varsa benı bılgılendırırse sevınırım sımdıden tesekuurler..
  • hem devirli hem dur kalk kullanıyorsan 9.6 değil 11 bile görürsün. arapça selam verip türkçe yazamamman ayrı bir konu
  • 1.2 easytronic ile 200 tllik benzin ile 960 km yaptim.10400 kmde arac.kullanimim sakin mesela ise giderken 20 km mesafe var 80-85 km hizi gecmiyorum trafiksiz.uzun mesafe giderken 95i gecmiyoruum.yoplam yaptigim yolun maks bunun 60-70 kmsinde 120-150 km ile gidiyorum.bence araclari yeni aldiysaniz direkt servise gidin derim 10 litre benzini jeepler bile tuketmiyor.arac ne kadar az km gitmis olursa olsun bu kadar yakitla bu kmler baya bi anormal...
  • İç karartıcı bir mesaj yazmışım diğer konuda,sonradan farkettim abartmışım biraz..O zaman kafamız dağılsın sayılarla uğraşalım biraz...
    Geçen cumartesi İstanbul'dan başlayan bayram yolculuğum Bursa üzerinden Isparta'ya,oradan da bugün Sakarya üzerinden İstanbul'a dönüşle sona erdi.
    Toplam yakıt tüketimini hesaplamadım ama,dönüş yolunda her zaman yaptığım gibi Isparta çıkışında LPG'yi fulleyip Pamukova'ya kadar geldim.
    Ve kendimin tüketim rekorunu kırmış oldum :)

Normalde sadece şehir dışı tüketimim 7.8-8.0 lt/100 km civarıydı (LPG tabii ki.) Yani Pamukova'ya ucu ucuna varabiliyordum 32 lt LPG ile :) Bazen yetmiyordu.
    Bugün sağ ayağıma biraz hakim olmam sebebiyle,biraz da iki araba geliyor olmamızın sebebiyle yolun tamamını 120'yi geçmeden geldim.Toplam 404 km'yi 29 litre LPG ile tamamladım.

Yani 100 km'de 7.1-7.2 lt LPG yaktı bizim ufaklık :)

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.