Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar. öncelikle herkese kazasız, cezasız,arızasız sürüşler dilerim. 12/08/2010 tarihinde trafik çıkışlı opel corsa 1,3 ctdi ecoflex 5 k 75 hp. sahibiyim.

benim aracımda ki sorun şuana kadar kimsede yaşanmamış. aracıma depoyu fulledikden sonra 700 kmre 90 - 110 kmre hızla yol katettinden sonra 3 çeyrek depo yakıt olduğunu gösteriyor. 726 kmre sonunda aracım stop etti ve çeyrek depo yakıt oldugunu gösteriyordu. aracımı çekici hizmetiyle servise götürüldü yakıtımın bittiğini fakat göstergede var oldugunu söylediler. şamandıram değişecek dediler ve değişimi yapıldı. fakat aynı sorun hala devam etmekte. servise durumu anlattım. c.tesi gününe randevu verdiler. c.tesi gittimde servise depoyu p.tesi fullemiştim. 645 kmre sonunda servise girdiğimde çeyrek depo yakıt var gösteriyordu. ve yol bilgisayarı 470 kmre daha yol gidebileceğini gösteriyor. aracım ecu ya bağladılar ve herhangi bir sorunun olmadığın içindeki yakıtın 14,5 litre oldugunu ve 14,5 litre yakıt ile max. 200 kmre gidebilirsiniz dediler. servisin elektrik bölümü - mekanik bölümü ve servis şefi aracımı incelediler. ve herhangi bir arıza bulamadılar. ptesi opel servisin genel merkezine aracın durumundan bahsedileceğini ve sorunun çözümü için yardım alınacağını söylediler. galiba benim aracım çok az yakıyor aracıma göre tabi. normal depoyu fulleyerek hesap yaparsam 0,18 kuruş yakıyor. yol bilgisayarına göre 1 depoyla 1200 kmre yol yapabilicem ama buda 42 litre depoyla imkansız. en fazla 800 yaparız heralde. arada 400 kmre mesafe farkı var. işin enteran kısmı servis arızayı tespit edemiyor. ve ilkkez böyle bi sorunun oldugunu söylediler. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkimlik -- 20 Eylül 2010; 11:14:36 >

• istanbul didim klima açık hız kurallarına genelde riayet ederek 5.5 lt/100km ortalama. Bagaj dolu 3 kişi war araçta
  • istanbul dikili 100ü geçmeyerek 480 kilometerede 100km /6.6L ile gittim. Aslında 420 km olan yolu uzaratarak 480 oldu dönüşta yolu şaşırmadım ama benzini geç alıp kmyi geç sıfırlayınca istanbul içi 60 km daha eklendi. Yine 480 km ama bu sefer 7.2L çıktı bunda dönüşte 120yi geçmeyerek gelmemin de etkisi var. Hız sabitleyici olmadan düşünürsek sizce veriler nasıl? Bir de dönüşte arabada yaklaşık 100 kg yük vardı. Gidiş dönüş toplamda 110 kgluk yolcular ile yapıldığını da belirtmek isterim. Ben memnun kaldım. 1.2 motor kimi yerlerde zorlansa da gaz kesmedim. Resmen 1.6 gibi yüklendim eh böyle durumlarda epeyce yaktı tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkimlik

selam arkadaşlar. öncelikle herkese kazasız, cezasız,arızasız sürüşler dilerim. 12/08/2010 tarihinde trafik çıkışlı opel corsa 1,3 ctdi ecoflex 5 k 75 hp. sahibiyim.

benim aracımda ki sorun şuana kadar kimsede yaşanmamış. aracıma depoyu fulledikden sonra 700 kmre 90 - 110 kmre hızla yol katettinden sonra 3 çeyrek depo yakıt olduğunu gösteriyor. 726 kmre sonunda aracım stop etti ve çeyrek depo yakıt oldugunu gösteriyordu. aracımı çekici hizmetiyle servise götürüldü yakıtımın bittiğini fakat göstergede var oldugunu söylediler. şamandıram değişecek dediler ve değişimi yapıldı. fakat aynı sorun hala devam etmekte. servise durumu anlattım. c.tesi gününe randevu verdiler. c.tesi gittimde servise depoyu p.tesi fullemiştim. 645 kmre sonunda servise girdiğimde çeyrek depo yakıt var gösteriyordu. ve yol bilgisayarı 470 kmre daha yol gidebileceğini gösteriyor. aracım ecu ya bağladılar ve herhangi bir sorunun olmadığın içindeki yakıtın 14,5 litre oldugunu ve 14,5 litre yakıt ile max. 200 kmre gidebilirsiniz dediler. servisin elektrik bölümü - mekanik bölümü ve servis şefi aracımı incelediler. ve herhangi bir arıza bulamadılar. ptesi opel servisin genel merkezine aracın durumundan bahsedileceğini ve sorunun çözümü için yardım alınacağını söylediler. galiba benim aracım çok az yakıyor aracıma göre tabi. normal depoyu fulleyerek hesap yaparsam 0,18 kuruş yakıyor. yol bilgisayarına göre 1 depoyla 1200 kmre yol yapabilicem ama buda 42 litre depoyla imkansız. en fazla 800 yaparız heralde. arada 400 kmre mesafe farkı var. işin enteran kısmı servis arızayı tespit edemiyor. ve ilkkez böyle bi sorunun oldugunu söylediler. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

sorun depoda yada az yakmanızda degıl bence gostergelerde bir problem var anlık etki yapmıyor bende de oyle..arabayla gidiyorum aracta mazot var gibi gozkuyor ama gosterge anlık gostermedıgınden reel degerlerı vermıyor..aracı stop etıp tekrar calıştırsam dogru sonucu verıyor..varsa sensor yada gosterge hatasıdır dıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_logo

merhaba;

yaklaşık 2 ay önce sıfır 1.2 corsa aldım. şu an 1700 km kadar yol yaptım. bu yolun % 60 şehir dışı, ortalam 100 km 8,5 lt benzin yakıyor arabayı 90 dan yukarı çıkarmadım dur kalkta fazla yapmadım bu kadar çok tüketim neyden kaynaklanıyor olabilir yoksa corsa çok mu yakıyor???

fazla devirli ya da fazla devirsiz kullanıyorsanız tüketimde değişiklikler olabilir. araç otomatik veya easytronicse pek deviri kontrol etme şansınız yok. yine de verdiğiniz değerler çok yüksek. araç çok yüklüyse ve genelde yokuş yukarı kullanım için kabul edilebilir değerler bunlar.
  • ben yeni corsa 111. yıl 1.4 tam otomatik aldm bir ay önce 3.000kmde şu an 141 liraya anca 220km gidiyo moto yeni diye düşünüyorum ama pekte normal gelmio bu kullanımım şehir içinde siz nedersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: verim
    ben yeni corsa 111. yıl 1.4 tam otomatik aldm bir ay önce 3.000kmde şu an 141 liraya anca 220km gidiyo moto yeni diye düşünüyorum ama pekte normal gelmio bu kullanımım şehir içinde siz nedersiniz?

depon delik olabilir bence servise uğra:s
  • Hesabınızda bir yanlışlık var sanırım.

Benzinin litresini 4 TL'den bile hesaplasanız bu 35 litre demek.
    35 litre ile sadece 220 km yol yapmak, 100 km'de 16 litre tüketim anlamına gelir ki bu mümkün değil.
  • ?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opelyedekparça -- 6 Ekim 2010; 12:40:12 >
  • başka corsa otomatik 1,4 kullanan varmı nekdar yakıt harcıyor bilgi almak isterdim
  • 1.2 motorla 9 litre yakan bir tek ben miyim? Vites değişimlerini yavaşça hızlanıyorsam 3000 devirde yaparım eğer mesela gişelerden geçmiş hızımı tekrar 90lara çıarıyorsam bu sefer 3000den sonra değiştiriyorum. Hızım sabit olacak ve hızlanamyacak durumdaysamda 3000den biraz aşağılarda vites atıyorum. Tüm bu geçişleri yol eğimine göre değiştiriyorum. Bu yazdıklarım düz yol için geçerlidir. Bir yerde yanlış mı yapıyorum yoksa sürekli fren&gaz yapmak bu kadar etkili midir? Önümdeki araç ne kadar hızlı giderse ben de giderim. 2 öndeki aracı takip ederim ama frene basacaksa dur ben gazdan ayağımı çekeyim demem. Çünkü önümdeki araçla arama mesafe koyunca ya arkadan birisi selektör yapıyor ya da solluyor. Eh istanbul trafiğine ayak uydurmak zorunda kalıyorum. Yaz öncesi 3-4 defa ölçtüğümde ortalama 8.5L çıkmıştı. Bu kullanımın son 1000 kmsi fena trafikte kaldım. 4 saatte ancak 100km yol alabildim. Bence bunun da etkisi vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 5 Ekim 2010; 16:11:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: verim

ben yeni corsa 111. yıl 1.4 tam otomatik aldm bir ay önce 3.000kmde şu an 141 liraya anca 220km gidiyo moto yeni diye düşünüyorum ama pekte normal gelmio bu kullanımım şehir içinde siz nedersiniz?

Ben nerdeyse yarım depo benzinle 250 km yapıyorum ayrıca benim corsa 90 hp. Aracınızda bir sorun olma ihtimali çok yüksek en kısa sürede servise uğrayın. Hortumlarda yada depoda kaçak olma ihtimali de olabilir. Vakit kaybetmeden bir an önce servise müracaat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

1.2 motorla 9 litre yakan bir tek ben miyim? Vites değişimlerini yavaşça hızlanıyorsam 3000 devirde yaparım eğer mesela gişelerden geçmiş hızımı tekrar 90lara çıarıyorsam bu sefer 3000den sonra değiştiriyorum. Hızım sabit olacak ve hızlanamyacak durumdaysamda 3000den biraz aşağılarda vites atıyorum. Tüm bu geçişleri yol eğimine göre değiştiriyorum. Bu yazdıklarım düz yol için geçerlidir. Bir yerde yanlış mı yapıyorum yoksa sürekli fren&gaz yapmak bu kadar etkili midir? Önümdeki araç ne kadar hızlı giderse ben de giderim. 2 öndeki aracı takip ederim ama frene basacaksa dur ben gazdan ayağımı çekeyim demem. Çünkü önümdeki araçla arama mesafe koyunca ya arkadan birisi selektör yapıyor ya da solluyor. Eh istanbul trafiğine ayak uydurmak zorunda kalıyorum. Yaz öncesi 3-4 defa ölçtüğümde ortalama 8.5L çıkmıştı. Bu kullanımın son 1000 kmsi fena trafikte kaldım. 4 saatte ancak 100km yol alabildim. Bence bunun da etkisi vardır

dostum şehir dışında kullandığım için genelde 6 6.5 litre yakıyorum.. Oda bakımın yaklaştığından biraz yükseldiği için
    Şehir içinde dediğin şekilde kullanırsan 8 9 litre yakması normal.. Dediğin gibi dur kalk gerçekten çok arttırıyor yakıt tüketimini...

• Eğer durum böyleyse 1.2 motor arabaların f/p oranı çok kötü. Böyle 9L yakacağıma giderim 1.4 TSI motorla eğlenerek yakarım. En azından 1.2 işkencesi çekmem :/
  • dur-kalka yarım saat takılırsanız bile tüketimde ciddi farklar oluşabiliyor. ortalama 6,5 litre yakıyorum ancak agresif dur-kalklarda 9 litreyi görebiliyorsunuz. 1.4 tsi da dur-kalkta aynı değerleri veriyorsa hiç düşünmeden değiştirelim araçları...
  • bende gecen canakkale ye gittim..sunu anladım 140 -150 basarsanız dizel bile olursa çok yakıyor..1 depo ile ancak 650-670 km gittim ki istanbulda trafıkte bıle 700 km nın altına dusmezdım..120 gecınce 8 litre gosterdı anlık tuketım..ilk uzun yol olunca ve arabayı biraz zorlayalım deyınce sonuc gercekten uzucu olabılıyor ama sollayamadıgımız tek marka mercedes bmw vw gibi markalardı onun dısında hep arkalarda kaldı dıgerler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: effendy75

dur-kalka yarım saat takılırsanız bile tüketimde ciddi farklar oluşabiliyor. ortalama 6,5 litre yakıyorum ancak agresif dur-kalklarda 9 litreyi görebiliyorsunuz. 1.4 tsi da dur-kalkta aynı değerleri veriyorsa hiç düşünmeden değiştirelim araçları...

Aynı değerleri verir diye demedim. Bu kadar yakıyoruz ama karşılığında aldığımız performansı değerlendirdim. Yani 9 L yakıyorken 12 L yaksın ama bari TSI'daki keyfi alayım=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

Eğer durum böyleyse 1.2 motor arabaların f/p oranı çok kötü. Böyle 9L yakacağıma giderim 1.4 TSI motorla eğlenerek yakarım. En azından 1.2 işkencesi çekmem :/

+1
  • Bu aralar biraz sıkıntılıyım ve sıkıntımı gaz pedalından çıkardığım bir depo sonrası ışık yandığında 540 km yapabilmiştim.
    Basınca baya iyi yakıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Bu aralar biraz sıkıntılıyım ve sıkıntımı gaz pedalından çıkardığım bir depo sonrası ışık yandığında 540 km yapabilmiştim.
    Basınca baya iyi yakıyormuş

Basınca iyi yakar ama senin araba da eşeğin ağzına suyu kaçırmış.
    10 litre/100 km yapıyor neredeyse

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.