Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serdar99

Hareket halindeki araçta ayağınızı gazdan tamamen çektiğinizde, rölanti devrine düşene kadar yakıt enjeksiyonu kesilir.

Normalde motorun sağladığı dönme hareketi tekerleklere iletilirken, yakıt enjeksiyonu kesildiğinde tam tersi olur,
    yani motor tekerleklerin hareketi sayesinde stop etmez, ve dönmeye devam eder.

Özetle, yakıt tüketiminin sıfıra düştüğü doğrudur.

http://www.modpark.com/forum/teknik-terimler-makaleler-ve-dokumanlar/fuel-cut-off-when-engine-de-accelaration-3827/

teşekkürler. her ne kadar motorun çalışma prensiplerinden pek anlamasam da düşününce mantıklı geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Hareket halindeki araçta ayağınızı gazdan tamamen çektiğinizde, rölanti devrine düşene kadar yakıt enjeksiyonu kesilir.

Normalde motorun sağladığı dönme hareketi tekerleklere iletilirken, yakıt enjeksiyonu kesildiğinde tam tersi olur,
    yani motor tekerleklerin hareketi sayesinde stop etmez, ve dönmeye devam eder.

Özetle, yakıt tüketiminin sıfıra düştüğü doğrudur.

http://www.modpark.com/forum/teknik-terimler-makaleler-ve-dokumanlar/fuel-cut-off-when-engine-de-accelaration-3827/

İş yerinde Fiat Doblo var, rölantide de, ayağı gazdan çektiğimde de yakıt tüketimini 2.0 L/H olarak gösteriyor. Muhtemelen yol bilgsayarının cinsliği bu durum...

• corsa aracımın benzin göstergesinde sorun var sanırım.

Önceleri kırmızı çizgi civarında kırmızı ışık yanardı, ~30km sonra kırmızı ışık yanıp sönmeye başlardı.

bugün daha kırmızı çizgiye tam gelmeden direk kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı.

ışığamı güveneyim, göstergeye mi?
  • 5 günlük Konya seyahatinden sonra Ankara'ya döndüm ve ışık yanmadan önce depoyu fulledim. 39,51 litre yakıt harcamış ve 598 km yol yapmışım. Hızım 100-110 km arasıydı nadirde olsa 120-130 yaptığımda oldu. 6,6Lt/100km yakıt tüketimi sizce iyi mi kötü mü??
  • quote:

Orijinalden alıntı: megathrone

5 günlük Konya seyahatinden sonra Ankara'ya döndüm ve ışık yanmadan önce depoyu fulledim. 39,51 litre yakıt harcamış ve 598 km yol yapmışım. Hızım 100-110 km arasıydı nadirde olsa 120-130 yaptığımda oldu. 6,6Lt/100km yakıt tüketimi sizce iyi mi kötü mü??

Yakıt tüketimin normal Aynı şartlarda 1.2 motor ile 5.8 litrelik bir rakamda ben tutturmuştum
  • Aracım 13500km ye ulaştı. Genelde yakıtımı lamba yanmaya yakın alırım ve depoyu fulletirim. Ankara içi genel tüketimim, kullanıma göre 4,7-5,2 arası değişti. Geçen hafta Ankara-Antalya yaptım.

Yakıtı düşürmek için ve radarlara yakalanmamak için cruise control taktırdım. Ve seyahata cıkmadan yetkili serviste uzun yol bakımı yaptırdım. Ankara-Afyon arası genelde bölünmüş yol oldugundan hız sınırı 100-110 idi. Afyon Isparta arası da öyle. Cruise controlu 110 a ayarladım. Gidip geldiğimdeki gördüğüm tüketim; 4,8 lt idi. İşin açıkçası benim beklentim bunun 4 lt civarında olmasıydı.

Nerde yanlış yaptım anlamadım. Sanırım ortalama 110 km yakıt tüketimi için pek ideal değil. 90-100 arasında kalmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Aracım 13500km ye ulaştı. Genelde yakıtımı lamba yanmaya yakın alırım ve depoyu fulletirim. Ankara içi genel tüketimim, kullanıma göre 4,7-5,2 arası değişti. Geçen hafta Ankara-Antalya yaptım.

Yakıtı düşürmek için ve radarlara yakalanmamak için cruise control taktırdım. Ve seyahata cıkmadan yetkili serviste uzun yol bakımı yaptırdım. Ankara-Afyon arası genelde bölünmüş yol oldugundan hız sınırı 100-110 idi. Afyon Isparta arası da öyle. Cruise controlu 110 a ayarladım. Gidip geldiğimdeki gördüğüm tüketim; 4,8 lt idi. İşin açıkçası benim beklentim bunun 4 lt civarında olmasıydı.

Nerde yanlış yaptım anlamadım. Sanırım ortalama 110 km yakıt tüketimi için pek ideal değil. 90-100 arasında kalmak lazım.

arabanızın tam modeli nedir?

cruise control taktırmak istiyorum bende fakat bazıları takılır bazıları takılmaz diyor.bu nedenle soruyorum.

• 1,3 Enjoy SP 2010
  • Sabah doldurdum depoyu 42,63 litre benzin aldım ve 620 km yaptım bu benzinle.. Klima hep açıktı
    100 km'deki ortalama tüketimim 6,82 litre
  • quote:

1,3 Enjoy SP 2010

motor gücü 75 mi 90 mı?

Benimki essentia c'mon paket 75 bg 2010.Servise sorduğumda sadece 90 bg modellere takılıyor dediler.Ben pek inanmadım bu cevaba.
  • quote:

Aracım 13500km ye ulaştı. Genelde yakıtımı lamba yanmaya yakın alırım ve depoyu fulletirim. Ankara içi genel tüketimim, kullanıma göre 4,7-5,2 arası değişti. Geçen hafta Ankara-Antalya yaptım.

aynı güzergahı 90 km/s ile deneyin. tabii sabırlıysanız. tüketimin 4 lt ye indiğini göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomiken

quote:

1,3 Enjoy SP 2010

motor gücü 75 mi 90 mı?

Benimki essentia c'mon paket 75 bg 2010.Servise sorduğumda sadece 90 bg modellere takılıyor dediler.Ben pek inanmadım bu cevaba.

75 . Bence motordan öte donanım farkedebilir.debriyaj,fren musuru essentialarda yok diye biliyorum.bunun disinda her beyin desteklemiyor.serviste takılabilirmi diye beyni kontrol ediyorlar
  • Arkadaslar Merhaba,

Daha önce de benzinle ilgili problemimden bahsetmiştim ve beklemem gerektigi söylenmişti.

Şuan 11.532 km deyim aracımda 1.4 opel corsa tam otomatik benzinli araç sahibiyim.

Daha dün aldığım benzinde karşıma çıkan tablo şu 38.90 Lt - 384.7 km

Hemen hemen 10 lt ye tekabul ediyor.

genel olarak aracım km'de 35 kurus en az da 9.7 lt/100km yakıyor.

Bunun normal olup olmadığını sormak isiyorum, aldığmdan beri aracı 400 km göremedim genelde yol bilgisayarında 50 km kaldığı gösterildiginde benzin koyuyorum.....

Benzin istasyonundan kaynaklanan bi durum oldugunu düşünmüorum ama her türlü öneriye açığım.

Servisle görüştüğümde 15.000 bakımına geldiginizde bakarız ama 8.5 litre ile 10 litre arası yakması cok normal dediler.
  • merhaba;

yaklaşık 2 ay önce sıfır 1.2 corsa aldım. şu an 1700 km kadar yol yaptım. bu yolun % 60 şehir dışı, ortalam 100 km 8,5 lt benzin yakıyor arabayı 90 dan yukarı çıkarmadım dur kalkta fazla yapmadım bu kadar çok tüketim neyden kaynaklanıyor olabilir yoksa corsa çok mu yakıyor???
  • Cok nadir depo fullemelerinden birini yapmistim ve bidahaki araci calistirmamla beraber muhtemelen isik yanicak o seviyede kadran. Yaptigim kilometre 560, tamami sehir ici ve klima hep acik (2 seviyesinde), bunlara arti olarak cok sakin kullanmadim araci yani dikkat etmedim az yaksin diye normal kullanim nasil olacak merakimdan, genelde 3500 - 4000'de vites degisimleri oldu. Nasil sizce?
  • 2009 MODEL 1.2 TWINPORT ENJOY SPOR PAKET aracım ile sırf denemek için bayramda izmit'ten İstanbul'a otobanda 90 km yi geçmeden full klima açık toplam 123 km bunun 45 km si D-100 karayolunda kısmen sıkışık trafikte yapıldı ve 6.2 lt benzin yaktı hesaba vurduğumuzda 100 km de 5 lt. yakmış oldu. kitabi değeri 4.7 lt. bence gayet iyi bir sonuç...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lasthero41

2009 MODEL 1.2 TWINPORT ENJOY SPOR PAKET aracım ile sırf denemek için bayramda izmit'ten İstanbul'a otobanda 90 km yi geçmeden full klima açık toplam 123 km bunun 45 km si D-100 karayolunda kısmen sıkışık trafikte yapıldı ve 6.2 lt benzin yaktı hesaba vurduğumuzda 100 km de 5 lt. yakmış oldu. kitabi değeri 4.7 lt. bence gayet iyi bir sonuç...:)

100 km'de 5 lt'lik yakıt tüketimini 90 100 km hız ile aracı ilk aldığım zaman trabzon rize arasında yapmıştım..
    Ondan sonrada o değeri bir daha göremedim maalesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pistachio

Cok nadir depo fullemelerinden birini yapmistim ve bidahaki araci calistirmamla beraber muhtemelen isik yanicak o seviyede kadran. Yaptigim kilometre 560, tamami sehir ici ve klima hep acik (2 seviyesinde), bunlara arti olarak cok sakin kullanmadim araci yani dikkat etmedim az yaksin diye normal kullanim nasil olacak merakimdan, genelde 3500 - 4000'de vites degisimleri oldu. Nasil sizce?

Dediklerine göre 560 km iyi bir rakam
    Işık yandığında 5.5 litre benzin oluyor depoda.. 40 litre yaktığını varsayarsak ortalaman 7.15 litre yapar ki bu rakam çok iyi bence

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco
    Dediklerine göre 560 km iyi bir rakam
    Işık yandığında 5.5 litre benzin oluyor depoda.. 40 litre yaktığını varsayarsak ortalaman 7.15 litre yapar ki bu rakam çok iyi bence

Tesekkur ederim

Buarada imzadan kaldirdigim icin belirtiyim, 1.4 otomatik arac, merak eden olursa. Bende mutlu oldum, acikcasi 500'u zor gorurum diyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

Orijinalden alıntı: megathrone

5 günlük Konya seyahatinden sonra Ankara'ya döndüm ve ışık yanmadan önce depoyu fulledim. 39,51 litre yakıt harcamış ve 598 km yol yapmışım. Hızım 100-110 km arasıydı nadirde olsa 120-130 yaptığımda oldu. 6,6Lt/100km yakıt tüketimi sizce iyi mi kötü mü??

Yakıt tüketimin normal Aynı şartlarda 1.2 motor ile 5.8 litrelik bir rakamda ben tutturmuştum

her iki değer de bence gayet normal; 6 yıllık 1.2 düz vitesle karma da 6-6,5 litre arasında gidip geliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.