Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta Ankara - Antalya arası gittim. Antalyaya ulaştığımda yol bilgisayarında 4.5 litre gibi bir rakam vardı. Bunu mucize olarak gördüm. Çünkü benzinli bir araçta 100 km'de 4.5 litre demek 3.664x4.5=16 kuruş'a tekavül ediyor. Gerçi şehirler arası Ama araçta sadece ben vardım. el gazını 90km'ye sabitledim ve o şekilde devam ettim. Tabi bunun etkisi çok büyük oldu.
    Ankara içindeyse şu anda 5.1 litre olarak gidiyorum. bu da aşağı yukarı 19kuruş'a geliyor. Ama çok nadir trafik görüyorum. İşim gereği Eryaman - Sincan - Fatih ve bazen İncek arası gidiyorum.
    Bazen dizel alsaydım diye düşünmüyor değilim. sonuçta benzinli araçta bu kadar ekonomik gidiyorsam herhalde dizelde neler yapardım

Seni mi kırıyım 70431. al sana güncellenmiş kuruş şeklinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahertu -- 21 Temmuz 2010; 1:28:14 >

• 6 sene oldu ama hala kuruş nedir öğrenemedik sanırım.

3,66 ile 4,5'ı çarpınca 16,4 TL elde edilir.
    "1 kilometrede ne yakar yakıyor?" sorusunun yanıtı da 16 kuruştur.

(164 kuruş = 1,6 lira)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahertu

Geçen hafta Ankara - Antalya arası gittim. Antalyaya ulaştığımda yol bilgisayarında 4.5 litre gibi bir rakam vardı. Bunu mucize olarak gördüm. Çünkü benzinli bir araçta 100 km'de 4.5 litre demek 3.664x4.5=16 kuruş'a tekavül ediyor. Gerçi şehirler arası Ama araçta sadece ben vardım. el gazını 90km'ye sabitledim ve o şekilde devam ettim. Tabi bunun etkisi çok büyük oldu.
    Ankara içindeyse şu anda 5.1 litre olarak gidiyorum. bu da aşağı yukarı 19kuruş'a geliyor. Ama çok nadir trafik görüyorum. İşim gereği Eryaman - Sincan - Fatih ve bazen İncek arası gidiyorum.
    Bazen dizel alsaydım diye düşünmüyor değilim. sonuçta benzinli araçta bu kadar ekonomik gidiyorsam herhalde dizelde neler yapardım

Seni mi kırıyım 70431. al sana güncellenmiş kuruş şeklinde

100 km 4.5 litre gerçektende inanılmaz bir rakam.. Ben de 1.2 benzinli kullanıcısıyım ve 5.8 litreden aşağısını hiç görmedim uzun yolda
    Hızımda genelde 90 100 km arasında olur

• quote:

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

bende 2003 model 1.2 enjoy otomatik (easytronic) var. Araba 45.000km' de.

arabayı %90 manuel kullanıyorum ve hep şehir içi kullanıyorum.

bir depo ile 500km' yi görürsem öpüp başıma koyacağım.

sorun bende mi? :)

millet 4.5 - 5.0 lt' den bahsediyor. bizim halimize bak..
  • evt arkadaşlar,

ben de 1,3 cdti essentia mta ile aranıza katılmış bulunuyorum. // araç easy tronic vites
    2006 model ; 40000 km de - kazası yok;

yakıt konusunda biraz endişelerim var; 36000 de bakım görmesine rağmen tekrar bakım gerekli diye düşünüyorum

100 tl lik yakıt aldım (kırmızının biraz üstündeydi ibre) - full gibi gösterdi; GÖNEN den yola çıktım, pentik yalova ile istanbul a geldim; yaklaşık 270 km; şuanda da istanbul içi kullanıyorum; 500 km oldu

çeyrek deponun biraz üstünde ibre; uzun yol da yaptığımı düşürsek, ben 800 ü filan vururum diye düşünüyordum ama, 600 olursa ne ala...

herhalde bakım gerekicek; yakıt tüketimi için nerelere baktırmam gerekiyor acaba?

zira forumlarda okuduğum kadarıyla, sadece şehir içi 750 km gidebilmem lazım; uzun yol + şehir içi 600km benzinli araç gibi;

ve ÇOK sakin kullanıyorum yakmasın diye

• Anlatmanıza göre normal yakıyor diyebilirim.
    Depoyu fullemeden arabanın ne kadar yaktığını anlayamazsınız.
    Önce bir fulleyin, biraz kullanıp sonra tekrar fulleyin ve kaç lt yaktığını hesaplayın.
    Kararınızı sonra verirsiniz...
  • evt herkes böyle diyor çevremdeki, öyle yapmam gerekiyor anlaşılan;
    zira bu şekilde çok kötü geldi;

gerçi şöyle düşünüyorum; 100 milyon ile 33 litre benzin aldım; zaten full 41 litre

33 litre ile 600 km yaptarsa, litre de 18 filan gidiyor; demek ki fullesem, 144 km daha gidicek

750 km yakın olucak - ama bunun içinde sakin kullanım şehir dışı da var - sadece şehir içi olsa süper tabii

neyse full leyip tekrar denicem; o zaman haberdar edicem

p.s sistemde bir problem olduğu için 3 kere yollamış msg ı // özür dilerim flood için; adminler silebilirse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiRjason -- 22 Temmuz 2010; 14:59:58 >

gerçi şöyle düşünüyorum; 100 milyon ile 33 litre benzin aldım; zaten full 41 litre

33 litre ile 600 km yaptarsa, litre de 18 filan gidiyor; demek ki fullesem, 144 km daha gidicek

750 km yakın olucak - ama bunun içinde sakin kullanım şehir dışı da var - sadece şehir içi olsa süper tabii

• 100 liralık yakıt aldığımda kırmızının biraz üstündeydi şimdi çeyreğin biraz üstünde diyorsunuz ama..
    Arada 1/8 depoluk bir fark var, onuda gittikten sonra 100 lirayla ne kadar gittiğini anlarsınız..
    Siz daha şimdiden 100 liralık mazot yakmış gibi hesaplıyorsunuz..
  • Arkadaşlar 1.7dti kullananlar, şehir içi şehir dışı değerlerini verebilir mi?
    Chipletmiş olanları da merak etmekteyim
  • quote:

quote:

bende 2003 model 1.2 enjoy otomatik (easytronic) var. Araba 45.000km' de.

arabayı %90 manuel kullanıyorum ve hep şehir içi kullanıyorum.

bir depo ile 500km' yi görürsem öpüp başıma koyacağım.

sorun bende mi? :)

millet 4.5 - 5.0 lt' den bahsediyor. bizim halimize bak..

sorun benim arabada zannediyordum. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim

• Arkadaşlar, bu chip taktırma olayını yapan var mı? Bilen varsa ben corsa 1.2 - 85 hp.'e taktırabiliyor muyum?
  • Chip bir yazılımdır, taktırılmaz.
    İstersen yaptırabilirsin ama atmosferik araba için o kadar para vermeye değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OErdem

Arkadaşlar 1.7dti kullananlar, şehir içi şehir dışı değerlerini verebilir mi?
    Chipletmiş olanları da merak etmekteyim

Hatırlatma
  • 1.7 dti kullanan kimse yok aramızda bildiğim kadarıyla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Chip bir yazılımdır, taktırılmaz.
    İstersen yaptırabilirsin ama atmosferik araba için o kadar para vermeye değmez.

Tamamen bir direksiyon şoförü olduğum için sorma gereği duyuyorum. atmosferik araç ne demek ayrıca o yazılım tahminen ne kadardır acep bilgin var mı?
  • Besleme sisteminde ilave güç olmayan (turbo kompresör supercharger vs. tarzı) motorlara denir. İsminin atmosferik olmasının sebebide, emme zamanında silindirin içine giren hava atmosfer basıncındadır. Beslemeli araçlarda bu hava daha basınçlı olduğu için bu araçlar daha güçlüdür. Chiptuning işlemiylede turbonun avans değerleriyle ve basıncıyla oynamak, devir bandında devreye girdiği yeri geri çekmek çok kolaydır. Bu yüzden beslemeli araçlarda chiptuning %20-30 beygir ve tork artışı sağlarken atmosferik araçlarda bu değerler max %8-10 arasıdır.

Yazılım fiyatları yaptırdığın yere göre değişkenlik göstermekle birlikte, Türkiye şartlarında fiyatlar 200-800 lira arasında dolaşmaktadır.
  • hımm....dediğin gibi en fazla 8 beygir için o fiyat değmez. Bilgi için teşekkür ederim.
  • neden Modifiye ile ilgili konular Yakıt Tüketimi başlığı altında konuşuluyor desem
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.