Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otomatik vitesli corsa nekadar yakıyor acaba
  • önceki sayfalarda bulabilirsin bir depoyla ne kadar gittiğini

bu arada ordan burdan saçmsapan yerlerden gaz ala ala benim araç iyice sapıttı
    sonuncuda kabataş tarafında alpetten almıştım,o kadar verimsiz ve kötü bir gaz görmedim hayatımda
    30 lt gazla 240 km gittim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zone

otomatik vitesli corsa nekadar yakıyor acaba

akşama detaylı verilerle yanıtlayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

akşama detaylı verilerle yanıtlayacağım

imza güzelmiş Veysel
  • Araç 1.2 enjoy 111 29.9 litre 441 km gidilen yol 220 km si şehir dışı sizce nasıl tüketim değerleri normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sipiralli

Araç 1.2 enjoy 111 29.9 litre 441 km gidilen yol 220 km si şehir dışı sizce nasıl tüketim değerleri normal mi?

normal bir değer yakaladığınızı söyleyebilirim
  • Evet ecoflex yazılım güncellemesinden sonraki ikinci depom bugün bitti. 1 depo ile şehir içi gidilen menzil 505 km. Yaşasın sonunda 500 km'den fazla yapabildim.
    Alınan benzin 40,66 Litre. Ortalama yakıt tüketimi 8,05 Lt/100km. Önceden 400-450 km anca giderdim şimdi rahat rahat 500 km yaptım. Benden tavsiye yazılım güncellemesi yaptırmak isteyen arkadaşlar eğer motor yazılımınız güncel değilse bir an önce gidip güncelletin kesinlikle fark ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megathrone

Evet ecoflex yazılım güncellemesinden sonraki ikinci depom bugün bitti. 1 depo ile şehir içi gidilen menzil 505 km. Yaşasın sonunda 500 km'den fazla yapabildim.

Hadi gözün aydın
  • bu ecoflex guncellemesi 90 hp'lik dizellere de yapiliyor mu acaba?

Bu depoda efsane bir yakit tuketimi beni bekliyor. Normalde depo gostergesi tam yarida oldugun en az 400 km yol yapmis olurdum. Bu sefer gosterge yaridayken 330 km yol yaptim. Didim'de havalar sicaktan delirince yakit tuketimi de ayni sekilde delirmeye basladi. Yazilim guncellemesi ise yarayabilir belki....
  • Aracında yüklü olan yazılıma bağlı. Eğer daha yeni sürümü mevcutsa güncelleme yaparlar.
  • @bekapa

dostum senin model nedir ya? ben de eski renault 1.6 megane II HB ile 33 kurus / km ile ocağıma incir ağacı dikip sattıktan sonra 2. el bi opel corsa alma yolunda çalışmalarımı sürdürüyorum
    ve takdir edersiniz ki yakıt tüketimine bi hayli kafayı takmış durumdayım; gördüğüm kadarıyla (zannedersem modifikasyonların da etkisiyle) senin makinanın tüketimi bir hayli güzel.

hangi model olduğunu yazarsan o model üzerinde durayım ben de (2006 1.3 cdti silveline kovalıyorum bi tane - olur inşallah)
  • Herkese selamlar,

2008 1.4i Twinport Sport model sahibiyim. 1 senedir aracı kullanıyorum, sadece şehiriçi, İstanbul trafiğinde kullandım.

Yazılanları ibretle okudum desem yeridir. 100 km.de 5-6 litre yakanlar, bir depoyla 800 km gidenler, vs.

Daha bir depoyla 400 km gidebilmişliğim yok (ışık yanana kadar). 100 km.de 10 litrenin altına düşmüyor.

(3000 deviri asla geçmem ve agresif kullanmam)

Araba daha 20.000'de, bakımları da yetkili servisinde tam yapıldı. Hatta daha 5bin km öncesinde değişmiş olmasına rağmen hava filtresi ve yağ filtresini değiştirdim. Yine de sonuç aynı.

90 beygir ve 1.4 olan bir arabanın bu kadar yakması normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 70431

Herkese selamlar,

2008 1.4i Twinport Sport model sahibiyim. 1 senedir aracı kullanıyorum, sadece şehiriçi, İstanbul trafiğinde kullandım.

Yazılanları ibretle okudum desem yeridir. 100 km.de 5-6 litre yakanlar, bir depoyla 800 km gidenler, vs.

Daha bir depoyla 400 km gidebilmişliğim yok (ışık yanana kadar). 100 km.de 10 litrenin altına düşmüyor.

(3000 deviri asla geçmem ve agresif kullanmam)

Araba daha 20.000'de, bakımları da yetkili servisinde tam yapıldı. Hatta daha 5bin km öncesinde değişmiş olmasına rağmen hava filtresi ve yağ filtresini değiştirdim. Yine de sonuç aynı.

90 beygir ve 1.4 olan bir arabanın bu kadar yakması normal mi?

yakıt tüketimi konusunda gaza ne kadar bastığınız hususu da çok önemli. düşük devirli kullansanız bile eğer gaza fazla basıyorsanız aracın fazla yakması normal. tavsiyem aracınıza serviste yazılım güncellemesi yaptırmanız ve gaza biraz daha dikkatli basmanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: SiRjason

@bekapa

dostum senin model nedir ya? ben de eski renault 1.6 megane II HB ile 33 kurus / km ile ocağıma incir ağacı dikip sattıktan sonra 2. el bi opel corsa alma yolunda çalışmalarımı sürdürüyorum
    ve takdir edersiniz ki yakıt tüketimine bi hayli kafayı takmış durumdayım; gördüğüm kadarıyla (zannedersem modifikasyonların da etkisiyle) senin makinanın tüketimi bir hayli güzel.

hangi model olduğunu yazarsan o model üzerinde durayım ben de (2006 1.3 cdti silveline kovalıyorum bi tane - olur inşallah)

Bende 2000 model 1.6 brava'dan sonra yakıt konusundan bıkıp dizele yönelmiştim. Araba 2007 yılında 50 kuruş yakıyordu.. Şimdi olsa heralde Mustanglerle falan kapışacak, tüketim konusunda tabiki.

Gelelim sorunun cevabına; Benim araba 2007 Model 1.3 CDTI 75 hp 5 ileri Essentia Konfor Paket..
    Donanımının ne olduğu hatta beygirinin ne olduğuda pek önemli değil, Opelin 1.3 dizel motorları yakıt konusunda epey cimridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Araba 2007 yılında 50 kuruş yakıyordu.. Şimdi olsa heralde Mustanglerle falan kapışacak

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

Araba 2007 yılında 50 kuruş yakıyordu.. Şimdi olsa heralde Mustanglerle falan kapışacak

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

Tabi belirtmeden geçemiyciğim :)
    Bizimde eşşekliğimiz var biraz, nasılsa değiştiricez diye son 2 sene bakım yaptırmamıştık arabaya

• bu sene makyajlanan opel corsa otomatik nekadar harcıyor araştırmama göre daha az yakıt harcıyormuş bilgisi olan varmı veya fabrika verileri varmı
  • Fabrika verilerine opelin sitesinden ulaşabilirsin.
    Tabi onların üstüne 1-1.5 litre daha koyarsanda gerçek değerleri bulursun :)
  • bende 2003 model 1.2 enjoy otomatik (easytronic) var. Araba 45.000km' de.

arabayı %90 manuel kullanıyorum ve hep şehir içi kullanıyorum.

bir depo ile 500km' yi görürsem öpüp başıma koyacağım.

sorun bende mi? :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.