Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ama kalkıp 90 lık corsayı satıp da onu almak delilik olur kanaatimce
  • Evet arkadaşlar motor yazılım güncellemesinden sonraki ilk depo bu akşam bitti. Gidilen menzil 472 km ve depo 41,5 litre yakıt aldı.

Veysel artık nasıl oluyorda 500 km şehir içinde yapıyosun diye sormuyorum; çünkü sorunun cevabı belli yazılım farkı.
    Az daha kasarsam şehir içi 500 km'yi görmek imkansız değilmiş. Tek gerekli olan sabır ve sakin bir sağ ayak.
  • Artık 8000i devirdim. Havaların da ısınmasının etkisiyle yakıt tüketimim baya düştü.

Sürekli Ankara şehir içinde kullanıyorum ve genelde lamba yanmaya yakın fulluyorum. Yaklaşık 39-40lt alıyor. Son 3 depodur.

40lt yakıt alıp 800km'den fazla yapıyorum. Hatta bu günde alıcam. Lamba işe gelmeden 1 km önce yandı, gene tahminim 40-41 lt alır. Araş 895 km yapmış.

Yaklaşık 41/8,95=4,58lt/100km denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinerfru -- 5 Haziran 2010; 12:26:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: megathrone

Evet arkadaşlar motor yazılım güncellemesinden sonraki ilk depo bu akşam bitti. Gidilen menzil 472 km ve depo 41,5 litre yakıt aldı.

Veysel artık nasıl oluyorda 500 km şehir içinde yapıyosun diye sormuyorum; çünkü sorunun cevabı belli yazılım farkı.
    Az daha kasarsam şehir içi 500 km'yi görmek imkansız değilmiş. Tek gerekli olan sabır ve sakin bir sağ ayak.

ne kadar fark etti dostum yazılımdan sonra söylersen sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: megathrone

Evet arkadaşlar motor yazılım güncellemesinden sonraki ilk depo bu akşam bitti. Gidilen menzil 472 km ve depo 41,5 litre yakıt aldı.

sevindim gerçekten depeki aracın çekiş gücünde bir değişim oldu mu

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

ne kadar fark etti dostum yazılımdan sonra söylersen sevinirim

Normalde önceden 440-450 km arası anca yapıyodum. 450 km'yi bile çok zor görüyordum. Bu sefer fazla kasmadan 472 km yaptım. Hatta yaklaşık son 1 km'yi dip gazla gittim. Ama onun etkisi olur mu olmaz mı emin değilim. Genelde depo 40-41 litre civarına doluyor; bu da aldığım benzin miktarıyla karşılaştırınca bi gelişme olduğunu gösterir. Hatta Veysel istanbulda 1 depoyla şu kadar gittim 500 km'yi gördüm falan diyordu. Ben o kadar kasmama rağmen 450 km'den fazlasını görememiştim. Doğru söylemek gerekirse deliriyordum, istanbulda 500 km gidiyorsa ben ankarada 500 km nasıl giemiyorum diye. Şimdi anladım ki sorun benim eski motor yazılımımdaymış.

• Yazın yakıt tüketiminde tasarruf sağlamaya yönelik önerilerin yer aldığı haber:http://www.milliyet.com.tr/benzinciye-yuzde-40-daha-az-odemenin-formulu/ekonomi/sondakika/07.06.2010/1247707/default.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Bugun Didim'den Istanbul'a geldikten sonra ilk defa akaryakit aldim. Didim - Istanbul arasi 610 km, Istanbul icinde hafif yogun trafikte 75 km olmak uzere, toplamda 685 km yol yapmi$im. Uzun yol boyunca 110 km/h civarinda gittim. Depo 36,44 L yakit aldi, yani 5,32 L/100 km $eklinde bir tuketimin var. Bu, ula$tigim en du$uk rakam oldu. Euro Dizel'in litre fiyati 3,02 TL, bu da km'de 16 Kr'a tekabul ediyor.

Donu$te biraz daha kasip, tuketimi biraz daha du$urmeye cali$acagim. Bakalim artik

Barış ne oldu dönüşteki yakıt tüketimin? Merak ettim doğrusu

• Yine doldurdum depoyu. 69,62 lira karşılığında 22,9 Litre mazor aldı ve 398 km yapmışım.
    Bu sefer ayağımın ayarı kaçmış (aşırı trafiklere girdim ama) 5.7 litre yakmış 100 km.de
    kuruş hesabı olarakta 17.4 kr.

Yalnız son 2 depodur şöyle birşey oluyor ve aşırı uyuz oluyorum;
    Geçen sefer ışık yandıktan 18 km sonra gittim ve doldurttum depoyu, tahmini 40 küsür bilemedin 41 litre mazot alması gerekirken 43 litre aldı.
    Konuştum adamlarla abi bizde kaçak göçek iş olmaz dediler yemin billah ettiler eyvallah dedim, göstergedeki hata payına verdim.
    Bu seferde yarım depoya çeyrek diş vardı daha ve 22.9 litre aldı. Yani 3/8i boştu deponun, 17 litre gibi birşey alması gerekiyordu.
    Bu sefer isyan ettim baya bağırdım çağırdım gecenin bu saatinde, fazlada vaktim yoktu. Yarın unutmazsam sınav çıkışı gidicem 5 litrelik bi su şişesine 5 litre mazot koydurucam, birde dolu, açılmamış 5 litrelik su şişesini koyucam yanına bakalık su ile mazot aynı seviyede olacakmı?

Not: bu olaylar PO'da oluyor ve tabanca attıktan sonra kesinlikle mazot koydurmuyorum, başında bekliyorum.

Sizce gösterge hatası falan olabilir mi bu olay, yoksa alenen kazıklanıyormuyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Yine doldurdum depoyu. 69,62 lira karşılığında 22,9 Litre mazor aldı ve 398 km yapmışım.
    Bu sefer ayağımın ayarı kaçmış (aşırı trafiklere girdim ama) 5.7 litre yakmış 100 km.de

Geçen sefer ışık yandıktan 18 km sonra gittim ve doldurttum depoyu, tahmini 40 küsür bilemedin 41 litre mazot alması gerekirken 43 litre aldı.
    Konuştum adamlarla abi bizde kaçak göçek iş olmaz dediler yemin billah ettiler eyvallah dedim, göstergedeki hata payına verdim.
    Bu seferde yarım depoya çeyrek diş vardı daha ve 22.9 litre aldı. Yani 3/8i boştu deponun, 17 litre gibi birşey alması gerekiyordu.
    Bu sefer isyan ettim baya bağırdım çağırdım gecenin bu saatinde, fazlada vaktim yoktu. Yarın unutmazsam sınav çıkışı gidicem 5 litrelik bi su şişesine 5 litre mazot koydurucam, birde dolu, açılmamış 5 litrelik su şişesini koyucam yanına bakalık su ile mazot aynı seviyede olacakmı?

Not: bu olaylar PO'da oluyor ve tabanca attıktan sonra kesinlikle mazot koydurmuyorum, başında bekliyorum.

Sizce gösterge hatası falan olabilir mi bu olay, yoksa alenen kazıklanıyormuyum?

deponun dengesizliği hakkında daha önce konuşulmuştu burada
    bunu kanıtlamanın yolu dediğin gibi olabilir tabi,
    ama 398 km de 22.9 lt aşırı bir tüketim değil şehiriçi için.ama sen,22.9 değil 17 lt alması gerekiyor diyorsun
    17 lt ile şehiriçi 398 km gitmek de biraz ütopik olur be abi

• Banada değerlere bakıldığında normal geliyor ama bir yerde bir şeyler var sanki. Tamam bu sefer yarım depoda aldım ve depo lineer olarak azalmadığından beni yanılttı.. Ona lafım yok ama geçen sefer ışık yandıktan 18 km sonra deponun 43 litre alması beni kıllandırdı, şimdi fişi buldum 43,4 Litre almış hatta..

Mazot göstergesi bu kadar sapıtabilir mi gerçekten? Benimde kafam karışık doğrusu..
  • 41 litre yerine 43 gösteriyorsa, yani arada 2 litre gibi bir fark varsa, 5 litre aldığında fark bunun 8'de biri yani 0.25 litre civarı olacak.
    Bu da 5 litrelik bidon testinde seviyelerin çok yakın olması demek. Yani gözle görüp de ispat edecek kadar fark çıkmayabilir.
  • Bunuda düşündüm Serdar abi ama aklıma başka çare gelmedi, 10 lt.lik su şişeleride var sanırım bulabilirsem onlarda alırım.

Şimdide sınavım var, sonra eve gidip yarınki sınaw için ders çalışıcam, kıl bir durum yani. Gece fırsat bulurum heralde gitmeye..
    Hem daha iyi olur aynı elemanlar olur yine.
  • quote:

Yine doldurdum depoyu. 69,62 lira karşılığında 22,9 Litre mazor aldı ve 398 km yapmışım.

Abi göstergede şaşma olup olmadığını anlamak için küçük denemeler yaptım hep ve ufak tefek artılar dışında doğru.. örnek verecek
    olursam çeyrek depo bitti benzin aldım 11.4 litre benzin aldı.. yarım depo bitti benzin aldın 22.3 litre benzin aldı.. 0.3 - 0.4 litre oynamalar
    oldu onlarda göz ardı edilebilir değerler.. sorun ya benzin aldığın akaryakıt şirketinin pompalarındadır yada senin şamandıra bozulmuş
    olabilir.. şöyle bir deneme yapmanı tavsiye ederim.. benzini farklı bir yerden al bir kaç kere.. yine aynı şekilde sapmalar elde edersen
    şamandırada sorun var demektir.. elde etmezsen zaten ne yapacağını biliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 8 Haziran 2010; 13:12:48 >

• Benimde son 2 mazot almama kadar hep öyle oluyordu ama son iki sefer durum değişti. Aynı istasyon içinde başka pompadan, birde farklı bi istasyondan alıcam dediğin gibi.

Ortada bi hata var ama litre bazında ne kadar yaktığıma bakıncada sanki kazıklanmamışım hatta fazla fazla menzilim varmış gibi duruyor.
  • göstergeye bakarak hesap yapmak pek mantıklı değil, çünkü gerçek anlamda orantılı olarak göstermiyor malesef
  • Arkadaşlar merhabalar kardeşimde 2007 model 1.2 benzinli yeni kasa corsa var. Yakıt durumundan pek memnun değiliz. Çekişi de zayıftı sanki kasa ağır geliyor gibi. Tabii buna yapacak bişeyimiz yok zaten periyodik bakımdan sonra çekişi de değişti biraz daha iyileşti.

Benim sorum yakıt durumuna yapabileceğimiz herhangi bir müdahale sözkonusu mu ?

Mekanik veya elektronik olarak mesela.

Ne kadar yakıyor hesapladın mı diye soracaksınız tabii ki?
    Hayır hesaplamadım fakat tam depo ortalama 500-550 km. arası

Bu normal midir yoksa dediğim gibi bana ne tavsiye edersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkahya35

Arkadaşlar merhabalar kardeşimde 2007 model 1.2 benzinli yeni kasa corsa var. Yakıt durumundan pek memnun değiliz. Çekişi de zayıftı sanki kasa ağır geliyor gibi. Tabii buna yapacak bişeyimiz yok zaten periyodik bakımdan sonra çekişi de değişti biraz daha iyileşti.

Dostum bu vermiş olduğun değer şehir içi mi şehir dışı mı önce bunu belirtirsen iyi olur.. Ben de senin aracın aynısı var
    Sadece modeli farklı.. Bu linkin ilk sayfalarına bakarsan ben aynı araba ile 700 km yapıyorum ama şehir dışında kullanıyorum arabamı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Bugun Didim'den Istanbul'a geldikten sonra ilk defa akaryakit aldim. Didim - Istanbul arasi 610 km, Istanbul icinde hafif yogun trafikte 75 km olmak uzere, toplamda 685 km yol yapmi$im. Uzun yol boyunca 110 km/h civarinda gittim. Depo 36,44 L yakit aldi, yani 5,32 L/100 km $eklinde bir tuketimin var. Bu, ula$tigim en du$uk rakam oldu. Euro Dizel'in litre fiyati 3,02 TL, bu da km'de 16 Kr'a tekabul ediyor.

Donu$te biraz daha kasip, tuketimi biraz daha du$urmeye cali$acagim. Bakalim artik

Barış ne oldu dönüşteki yakıt tüketimin? Merak ettim doğrusu

Bekapa, öncelikle mesajını tam 5 gün geç okuduğum için kendime yuh diyorum :) İstanbul dönüşünde biraz daha şehir içi ile beraber ortalamam 5,69 L çıktı ki beklediğimden çok daha yüksek bir değer. Pompacıya pompa atınca bırak demiştim, işgüzar aracın başından ayrıldım diye tam bir rakama kadar doldurmuş. Yüksek tüketim gözükmesinin birinci sebebi bu olabilir. İkincisi, PO'den aldığım yakıt ile menzil, Shell'den aldığım yakıt ile menzilden daha uzun hipotezim, teorem olma yolunda ilerliyor. Giderken PO'den yakıt aldım, ortalamam 5,32 L, dönüşte Shell'den yakıt aldım, ortalamam 5,67 L, geldiğimde tekrar PO'dan yakıt aldım, tamamen şehir içi kullanım sonrası yakıt tüketimim 5,69 L. Şehir içi - şehirlerarası farkın 0.1L/100 km olması pek makul gelmiyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: hkahya35

Arkadaşlar merhabalar kardeşimde 2007 model 1.2 benzinli yeni kasa corsa var. Yakıt durumundan pek memnun değiliz. Çekişi de zayıftı sanki kasa ağır geliyor gibi. Tabii buna yapacak bişeyimiz yok zaten periyodik bakımdan sonra çekişi de değişti biraz daha iyileşti.

şehir içinde 30 kuruş civarı yakıyor bizim arabalar.eğer bu rakam şehir içiyse normal görünüyor.
    ben lpg taktırdım bunun için, şimdi 14-15 kuruşa düştü yakıt.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.