Selam arkadaşlar.İmzamdaki arabam şu anda 3000 km de.Arabada bugün dur kalk trafikte debriyajı viteste bıraktığımda arabanın gittiğini farkettim.yani hiç gaza basmadan debriyajı bıraktığımda araba gidiyor.Bu neden olabilir?zararı nedir?
Bildiğim kadarıyla arabada ECU (electronic control unit) diye bir sistem var, o yapıyor. Benim Clio II HB de de var aynı olay. Araba durmasın diye ECU arabayı zorlayıp hafiften gaz veriyormuş sanırım.
hızlı çektiğinizde olmuyordur o yavaşça çekiyorsanız ayağınızı normal ama eğer hızlı çekiyosanız "mucize" ve bi ilk.ne yazıkki
ve o senin dediğin durum kavramadır bütün arabalarda olur neredeyse .tabi her zaman öyle yapma şanzumanı yersin.
yok hayır.Tamamen araba vitesteyken debriyajı bıraktığımda stop etmesi gerekirken stop etmiyor ve yavaş yavaş gidiyor.
easytronic filan mı aracın acaba ?
dediğim gibi eğer yavaş çekersen normal yani.
yok düz vites.Bende anlamadım.Debriyajı bırakıyorum.Stop etmiyo gitmeye devam ediyor.
o zman daha önce görmedim beni aşar hocam.duymadımda
Cevap verdiğin için sağol.Bende anlamadım valla.İlk başıma geliyo.Birinden daha duymuştum böle bişey.Ama neden olduğunu bilmiyorum.Nazara geldi araba.
DOĞRUDUR... bu drum yavaş kaldırınca oluyo...ağırlığına göre gücünde etkisi var... mesela 200 bg nomal bi araç...hafif meğilde bile debriyajla kalkabiliyor :)
200 e gerek yok hocam torkla daha çok alakası var bu işin benim 105 hp doblo yokuşta senin dediğin gibi kalkıyor sorunsuz...
Yanlış bilmiyosam bu senin dediğin olay normal.Debriyajı hafif çekince gidiyor.Bu olay çok enteresan.Araba otomatik vites gibi oldu.Stop etmiyor artık
Her arabada olur. Güzel bişidir. Tasalanma. Ayağını yavaş kaldırınca olur. ne güsel. sevdiğim bir durumdur şahsen.
quote:
Orjinalden alıntı: omerdonmez
Selam arkadaşlar.İmzamdaki arabam şu anda 3000 km de.Arabada bugün dur kalk trafikte debriyajı viteste bıraktığımda arabanın gittiğini farkettim.yani hiç gaza basmadan debriyajı bıraktığımda araba gidiyor.Bu neden olabilir?zararı nedir?
kendinemi gülüyon bizemi anlamadımki
tamamen bırakınca stop etmeyip gitmesi biraz anormal.Ama önemli değil bi gösteririz artık servise.
Arabaya gülüyom.Yok size değil.Daha önce hiç rastlamadımda böle bi şeye.
yok işin açığı o anormal değilde senin bunu bilmemen anormal bence ilk arabanmı ?
servislik bir durum yok benim 70lik corsa meğilde bile debryajla kalkıyordu. şanzımana falanda bişi olmaz böyle yaparak. debriyajı yersin yesen yesenki çok da etkilemez zaten hafif araba.
quote:
Orjinalden alıntı: omerdonmez
tamamen bırakınca stop etmeyip gitmesi biraz anormal.Ama önemli değil bi gösteririz artık servise.
Ya sen anlamadın galiba.Araba viteste.Hiç bir ayağımı hiç bi pedala basmıyorum.Bağdaş kurup oturuyorum.Araba gidiyor.
tamam anladık dostum anladık.bende sana ilk arabanmı diyorum