Şimdi Ara

corsada debriyajı bırakınca araba gidiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar.İmzamdaki arabam şu anda 3000 km de.Arabada bugün dur kalk trafikte debriyajı viteste bıraktığımda arabanın gittiğini farkettim.yani hiç gaza basmadan debriyajı bıraktığımda araba gidiyor.Bu neden olabilir?zararı nedir?

• Bildiğim kadarıyla arabada ECU (electronic control unit) diye bir sistem var, o yapıyor. Benim Clio II HB de de var aynı olay.
    Araba durmasın diye ECU arabayı zorlayıp hafiften gaz veriyormuş sanırım.
  • hızlı çektiğinizde olmuyordur o yavaşça çekiyorsanız ayağınızı normal ama eğer hızlı çekiyosanız "mucize" ve bi ilk.ne yazıkki
  • ve o senin dediğin durum kavramadır bütün arabalarda olur neredeyse .tabi her zaman öyle yapma şanzumanı yersin.
  • yok hayır.Tamamen araba vitesteyken debriyajı bıraktığımda stop etmesi gerekirken stop etmiyor ve yavaş yavaş gidiyor.
  • easytronic filan mı aracın acaba ?

dediğim gibi eğer yavaş çekersen normal yani.
  • yok düz vites.Bende anlamadım.Debriyajı bırakıyorum.Stop etmiyo gitmeye devam ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sogukken vites geçmiyor?
    6 yıl önce açıldı
    Araba Sürekli Yaylanıyor !
    11 yıl önce açıldı
    Araba soğukken fren tutmuyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zman daha önce görmedim beni aşar hocam.duymadımda
  • Cevap verdiğin için sağol.Bende anlamadım valla.İlk başıma geliyo.Birinden daha duymuştum böle bişey.Ama neden olduğunu bilmiyorum.Nazara geldi araba.
  • DOĞRUDUR... bu drum yavaş kaldırınca oluyo...ağırlığına göre gücünde etkisi var... mesela 200 bg nomal bi araç...hafif meğilde bile debriyajla kalkabiliyor :)
  • 200 e gerek yok hocam torkla daha çok alakası var bu işin benim 105 hp doblo yokuşta senin dediğin gibi kalkıyor sorunsuz...
  • Yanlış bilmiyosam bu senin dediğin olay normal.Debriyajı hafif çekince gidiyor.Bu olay çok enteresan.Araba otomatik vites gibi oldu.Stop etmiyor artık
  • Her arabada olur. Güzel bişidir. Tasalanma.
    Ayağını yavaş kaldırınca olur. ne güsel. sevdiğim bir durumdur şahsen.

quote:

Orjinalden alıntı: omerdonmez

Selam arkadaşlar.İmzamdaki arabam şu anda 3000 km de.Arabada bugün dur kalk trafikte debriyajı viteste bıraktığımda arabanın gittiğini farkettim.yani hiç gaza basmadan debriyajı bıraktığımda araba gidiyor.Bu neden olabilir?zararı nedir?
  • kendinemi gülüyon bizemi anlamadımki
  • tamamen bırakınca stop etmeyip gitmesi biraz anormal.Ama önemli değil bi gösteririz artık servise.
  • Arabaya gülüyom.Yok size değil.Daha önce hiç rastlamadımda böle bi şeye.
  • yok işin açığı o anormal değilde senin bunu bilmemen anormal bence ilk arabanmı ?
  • servislik bir durum yok benim 70lik corsa meğilde bile debryajla kalkıyordu. şanzımana falanda bişi olmaz böyle yaparak. debriyajı yersin yesen yesenki çok da etkilemez zaten hafif araba.
    quote:

Orjinalden alıntı: omerdonmez

tamamen bırakınca stop etmeyip gitmesi biraz anormal.Ama önemli değil bi gösteririz artık servise.
  • Ya sen anlamadın galiba.Araba viteste.Hiç bir ayağımı hiç bi pedala basmıyorum.Bağdaş kurup oturuyorum.Araba gidiyor.
  • tamam anladık dostum anladık.bende sana ilk arabanmı diyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.