Şimdi Ara

Corsair Force MP510 480GB NVME M.2 SSD Disk Test Sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta belirttiğim m2 ssdyi monster tulpar t7 v3.3 cihazıma taktım ve kurulumu yaptım daha sonra yaptığım testlerin sonuçları aşağıda. Eklediğim sonuçlar bir kaç tekrar testlerinin içinde aldığım en düşük değerlerdir.

Test Sistemi;
    i7 6700HQ
    8Gb Ram DDR4L 1.2V 2133MHz
    gtx970m 6gb
    Windows 10 pro

Corsair Force MP510 480GB NVME M.2 SSD Disk Test SonuçlarıCorsair Force MP510 480GB NVME M.2 SSD Disk Test Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderinkaya -- 20 Aralık 2019; 21:49:21 >

• Okuma hızı düşük, yazma hızı yüksek çıkmış hocam.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Bir kaç test yaptım çoğunda okumada yüksek çıkıyordu bu aldığım en düşük değerler. Kısacası corsair mp510 vadedileni fazlasıyla veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aderinkaya

Bir kaç test yaptım çoğunda okumada yüksek çıkıyordu bu aldığım en düşük değerler. Kısacası corsair mp510 vadedileni fazlasıyla veriyor.
    Aynen hocam, kaliteli ürün. Hayırlı olsun...
  • Force mp510 960gb olanını almayı düşünüyorum. Haftalardır kıyas yapıyorum, karşısına adam gibi bir SSD koyamadım...
    Bu geçen süre zarfında Samsung evo&pro serisinin de dalgası nedir onu da anlamış değilim...
    Taş gibi 5 sene corsair rma, 3480okuma-3000yazma
    4k okuma 610k / yazma 570k 1.8m saat ömür...
    Bir bu, bir de hikvision e2000 1tb arasında kalmış durumdayım... 😑
    Corsair force mp510 960gb

Hikvision e2000 1tb
    www.comx-computers.co.za
    Specification sheet (buy online): HS-SSD-E2000(STD)/1024G Hikvision 1TB M.2 NVMe PCI-e GEN3 x4 SSD 2280 form factor Solid State Drive
    https://www.comx-computers.co.za/HS-SSD-E2000-STD-1024G-specifications-231962.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TangoEchoKilo -- 23 Aralık 2019; 20:11:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TangoEchoKilo kullanıcısına yanıt
    Diğer konumda Hikvision hakkındaki test sonuçlarına erişebilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/hikvision-hs-ssd-c100-120gb-ssd-test-sonuclari--140126795#140695216

Aradaki farka değer mi derseniz hikvision 120gb ssd takılı olan laptopum i7 2670qm 6gb ddr3 1333mhz ram 2gb gt540m ekran kartı mevcut. Yani standart kullanım esnasında hız farkı varmı derseniz kesinlikle yok. Misal ikisinde de web tasarım vs işleri yaptığımda fark göremiyorum veya ofis işleri yaparken. Lakin oyun kurulum render alma vs işlerine giriyorsanız katı modelleme çalışıyorsanız tabi corsair çok daha hızlı kategorileri farklı bir kere. Hikvision vadettiği hızları vermiyor yalnız bilginiz olsun.

• Bende 2 tane düşünüyorum mp510 960gb. ama uygun bulsam bi indirim olsa tekrar. acaba olur mu die bekliyorum 😑 850ye düşmüştü İtopya'dan alcaktım ama net değildi bütçe..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aderinkaya A kullanıcısına yanıt
    Hikvision üzerinde durmamın sebebi tamamiyle bütçesel. 4k okuma-yazma oranları mp510den kağıt üzerinde iyi görünüyor ama burada dönüp dolaşıp corsairin garantisi gelip beni tokatlıyor hocam... 🙂

• quote:

Orijinalden alıntı: TangoEchoKilo

Hikvision üzerinde durmamın sebebi tamamiyle bütçesel. 4k okuma-yazma oranları mp510den kağıt üzerinde iyi görünüyor ama burada dönüp dolaşıp corsairin garantisi gelip beni tokatlıyor hocam... 🙂
    Hikvision markasını ilk defa duydum...

Bence maceraya gerek yok hocam. Corsair alın kafanız rahat eder hiç değilse bir sıkıntı olur mu diye düşünmezsiniz.
  • Corsair Force MP510 480GB NVME M.2 SSD Disk Test Sonuçları

yarısı dolu değerler bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseyuz -- 23 Aralık 2019; 23:47:46 >
  • Hepinize toplu cevap vereyim. :)

Melek12345 ben sitem bilgisayardan aldım en uygun fiyata orada vardı. Eğer içinizde toplu alım yapacaksanız toplanın mail atın indirim isteyin.

Tango kağıt üzerinde değil reelde de corsair gayet ciddi kalite sergiiliyor. "perseyuz"un paylaştığı değerlere bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.
    teşekkürler :D de toplu nası anlaşacaz ki ::))))))))))))

bende x570 tuf 'a 2tane nvme m2 ssd düşünüyodum işte. mp510 960gb tan 2tane alıcaktım. bilemiyorum... değer mi 2tane ama sağlam olsun dedim.

bakıom işte. itopyada 850tlydi kaçırdım. smdi 1000tl :D :PPPPPPPP diğer yerlerde hiç ucuz değil zaten 1tb ssd 2tb veya 1tb hdd mi çeksem die düşünüyom da :D
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Ya adamdan sipariş geçeceğinizi söyleyin size yada DH ya özel kupon kodu versin. Misal kullanıcı adına özel kupon kodu tanımlasın yada alıcı isim soyismine özel.

Yani 960gb X2 adet demek ciddi bir kapasite demek o kadar kapasite ile ne gibi bir iş yapacaksınız bilmiyorum. Eğer veri depolamak içinde SSD kullanacaksanız hiç mantıklı bir davranış olmaz diye düşünüyorum. Bunlar para saçacak bir yapınız olmadığını düşünerek söylüyorum. Onun haricinde işletim sistemini ve program oyun vs neyse kuracağınız kadar SSD alanınız olsun kafi geri kalan veri kaydetmek için HDD çok daha mantıklı bir işlem. Ben öyle yaptım 480gb ssd + 750gb hdd şeklinde. Diğer pc de 120gb ssd +250 hdd şeklinde.
    bencede deymez :D 1tb hdd alıyım 256mb cacche 7200rpm iyi olur ozaman??

hocam ya, kac kisiyiz ki nası birlik olcaz :D

bir de sitem'de mp510 960gb lık yokmuş stokta. EE? giti :P olsaydı 900tl yapsaydı alırdım
    Merhaba,

3-5 bakma

Burada indirim var hele kuponun varsa tadından yenmez.

Hdd olduktan sonra rpmmiş önbellekmiş çokta kasma :)

hallettim artık 🤣 500gb gigabyte aorus nvme gen4 m.2 ve 960 gb crucial sata ssd aldım.

Hahaha ne konuşuyorduk ne oldu. Hayırlı uğurlu olsun kayıpsız kullanın. SSD için windows optimizasyon ayarlarını yapmayı unutmayın.
    baktım ettim işte bişiler :D oldu hayırlısı.

hocam dediğiniz şey nasıl oluyor? eski 860 evo sata ssd im vardı eskiden pc de onda hiç bişe yapmadım? sadece samsung magician indirdim. ondada garip gurup bişiler vardı tıklayıp yapıodum.
    dediğinizi açar mısınz biraZ?
    Uzun uzun yazmayayımda ssd nizin daha uzun ömürlü olması için;

SSD Windows Yapılandırması

Detaylı Yapılandırma

Bunları yapmanız şart değil tabi. Öyle takıntılı değilseniz hiç uğraşmayın :)

Yo hayır, işe yarar olumlu bir şeyse hıza etkisi yoksa (azaltma anlamında) yada arttırıyorsa güzel yaparım yani. ama nasıl olacğıyla ilgili hiç bir fikrim yok. pcyi aldığımda bakacağım teşekkürler. bir videosu falan var mıdır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.