@dOmi 212 Evo da ömürlük bende 6-7 yıldır kullanıyorum soket tipine uygun aparat olduğu sürece her zaman gideri var |
Corsair Hydro H45 120mm Sıvı Soğutucu - 499 TL @ İtopya (2. sayfa)
-
-
ben mecbur böyle kullanıyorum kablonun boyu yetmiyor
-
2017 den beri seidon 240 kullanıyorum 4 sp 120 ile allaha şükür bir aksilik yaşanmadı, umarım da yaşanmaz hocam bozulursa karşılama şansım yok, şu anki performansı şahane değiştirdiğim fanlarla ama insanın canını sıkmıyor değil aktı mı patladı mı muhabbeti
-
Hazır sistemle gelen asus tuf lc120 sıvı soğutmayı kullanıyorum, işlemcim 12600k, cinebench r23 testinde 87 dereceleri, oyunlarda ise 50-60-70 dereceler arasında geziniyor. Sizce test verilerini göz ardı edip, oyunlarda düşük sıcaklık veriyor diye lc 120' yi kullanmaya devam etmeli miyim? İşlemciyi %100 kullanacak hiçbir işlem yapmıyorum, sadece oyun oynamak amaçlı kullanıyorum. Araştırdım ama H45 ile karşılaştırılan herhangi bir kaynak bulamadım
-
https://linustechtips.com/topic/891730-cpu-cooler-performance-tier-list/
LC 120 daha iyi bir soğutucu
Aldığınız değerler çok yüksek geldi, konfigürasyonunuz ve kurulumu gözden geçirdiniz mi hiç?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 6 Mart 2022; 21:24:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam sizinki en iyisi zaten yapabileceğiniz başka bir şey yok. Ben diğer yönlendirme yapan arkadaşa yazdım.
-
anlıyorum, sizce kabloyu bir şekil uğraşıp değiştirmeme sonra gerekli pozisyonda kulllanmaya değer mi ? su sızdırma ihtimalini durduk yere arttırmış mı olurum düzelteyim derken
-
Mantıken radyatör pompadan daha yüksek bir pozisyonda olmalı ki hava baloncukları radyatörün tepesine çıksın, pompaya yük olmasın. Öyle olduğu sürece güvenli bir şekilde kullanabiliyor olmanız gerekiyor
Yaptığınız yorum çok saçma. Cooler master da corsair de çinde üretiliyor. Üzerlerinde yazan markalar farklı. Tasarlayan mühendisler farklı. Ama yok su damlatacak gibi şeyler binde bir nadir olan şeyler, olacaksa corsairde de oluyor zaten. Sizin bu kafayla sadece apple telefon üretmeliydi bütün dünya tekelleşmeliydi. Küçük girişimlere saygı duymazsanız sonra yarın piyasada çeşit yok çok pahalı diye yakınmaya başlarsınız. Eleştirdiğiniz markaların ürünlerini alıp kullandınız mı? Bende 2 adet game tech 120 mm var. İşlemcilerim boşta 26 yükte 50 derece. Cooler masterın üretimini yapan taşeron firmaların haline baktınız mı? Youtubeda videoları var. Yağ pas kir içinde aylık 30 dolara çalışan işçilerin bulunduğu imalathaneler övdüğünüz markaların üretildikleri yerler.
-
Pompa işlemci soketinin üzerinde bulunuyor. Pompaya hava gitmemesi için radyatörün boruların bulunduğu tarafta hava olmaması gerekir. Bu yüzden borular altta olmalıdır.
-
Bence sizin yorumunuz daha saçma.
İlk olarak, ben üretildiği yerle alakalı bir yorum yapmadım, Çinde üretilmesi ne alaka?
Corsair'in belli bir tecrübesi var, marka değeri var. Üstüne adam olur da sızdırırsa senin zararını karşılarım diyor, ürünün arkasında duruyor. Gametech sıvı soğutmanız olur da sızdırırsa yenisini verirlerse buna şükür der oturursunuz.
Sıvı soğutmaların sızdırma ihtimalinin oldukça az olduğunu biliyorum ama olmayacak bir şey değil. Bilgisayarlar çok pahalı aletler, özellikle dolar 15 TL olmuşken. 300-500 liradan kısıp dandik ürün alıp tüm bilgisayar riske atılmaz. Onu geçtim 1 2 sene sonra pompası bozulur, serviste de kullanıcı hatası derler kalırsın öyle.
İyi soğutuyor diye her şey mükemmel mi oluyor yani?
Ben Cooler Master'ı zaten sevmiyorum ve övmüyorum, o nereden çıktı onu da anlamadım. Genel olarak firmayı başarılı bulmuyorum. PSU'larının çoğu çöp, fanları bile çöp markanın. TD500 alanlar fanlardan şikayetçi hep. Bir fanı yapamayan adamdan sıvı soğutma mı alınır. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ryzen 5 3600x wraith prism ile kullanıyorum. bu ürünü almalı mıyım sizce ? sadece oyun oynuyorum kasada.
kasam da msi mag forge. önde 3 fan, arkada 1 egzoz var.
amazonMSI MAG FORGE 101,TEMPERLİ CAM, 3X RGB FAN GAMING BİLGİSAYAR KASASIhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B082XH5HWY/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s00?ie=UTF8&psc=1 -
Wraith stealth olsaydı mantıklı olabilirdi, Wraith Prism 3600X için yeterlidir.
bu soğutucu 5600x'e takılır mı ya? 70 altı tutar mı? tier 4 yazıyor ve diğer tier 4 soğutucular genelde 5600x'ü 70 altı tutuyor gibi duruyor. ama internette nereye baksam stok soğutucu bile daha iyidir, 120 mm çok kötü demişler. bu tier 4 olması ne kadar doğru onu da anlamadım pek
h45 ve 5600x beraber deneyim eden kullanan varsa aldığı değerleri paylaşırsa çok mutlu olurum.
arkadaşta halihazırda bu soğutucudan var, internetteki yorumları görünce biraz morali bozuldu ve yeni soğutucu arayışına girdi. e bakıyoruz atıyorum arctic esports 34 falan önerilmiş 5600x için, eee h45 bundan tier olarak üstte. o zaman bu arkadaşın yeni soğutucu almasına gerek yok mu, elindekini kullansın mı?
alacağımız 700-900 tl bandındaki tüm soğutucular bu h45'e yakın ya da ondan kötü o listeye göre. düzgün sıcaklık testi de bulunamıyor....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Mart 2022; 12:17:37 > -
Benim kullandığım cylon 4f sözde tier 7 diye geçiyor. Strest testinde 60 dereceyi geçtiğini görmedim. Muhtemelen linustech tier listesinden bahsediyorsunuz. Bence o listeye güvenmeyin.
edit: zaten resources kısmına bakarsan anlarsın salak saçma forum sitelerinin anasayfalarını falan eklemişler :D .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardack -- 9 Mart 2022; 17:40:50 > -
takıp deneyeceğiz ya o zaman. stok soğutucudan da kötü olamaz ki? şöyle üç beş baktım hyper 212 evo civarı bir soğutma performansı var gibi
-
yıl 2022 hala kafam kadar kocaman hava soğutucu kullanan var. estetik olarak iyi değil, çok yer kaaplıyor.
-
God of war’da her şey ultra’da 62 dereceyi geçmiyor işlemci. Sıcaklık olarak absürt bir değer yok değil mi ?
Wraith prism’i de stok soğutucusunu değiştirmek için aldım iyi ki almışım. Wraith spire mı stealth mı neyse işte onda god of war oynarken sıcaklık 70-72 civarıydı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gayet normal bir sıcaklık hocam. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X