Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Performance PWM fan, iCUE Lighting Node ile beyaz,120 mm, 3'lü paket https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08XY2QNJ5/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1Kargo ve vergi dahil fiyat. Akakçe'ye göre burası dışında en ucuzu 1428 TL. |
Corsair iCUE SP120 RGB Elite Performance White 3'lü Fan 813 TL
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
3 pin yani pwm kontrolü yok. Tavsiye edilmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam corsair kendi sitesinde ve ürün isminde olduğu yazıyor. Eğer yanlış ürüne bakmadıysam
https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Fans/RGB-%26-LED-Fans/iCUE-SP-RGB-ELITE-Series-Fans/p/CO-9050137-WW#tab-overview
-
Lütfen müadili veya daha iyisi varken sıcak fırsat die böyle konular açmayın.
Buyurunuz
-
3 pin olan RGB kablosu. Adında eşek kadar PWM yazıyor.
Aldığım kasayla siyah SickleFlow 120 fanlar gelmişti, denediğim kadarıyla bir kötülüğünü görmedim. Fakat SickleFlow fanlar Rifle Bearing, SP120 ise Hydro Bearing fanlar. Hydro yani Fluid bearing fanlar daha üst kalite kabul edilir, kullanım ömrü daha uzundur (100-150K saat). Belli bir yükün üstünde Magnetic Bearing veya SSO2 bearing fanlara kıyasla seslidir ama ortalama yükte sessiz ve dayanıklıdır. Rifle Bearing fanlar ise üretim maliyeti en düşük, görece ses miktarı aynı seviyelerde ama daha kısa ömürlüdür (50-70K). Ayrıca Rifle bearing fanlar özellikle önde kasa fanı olarak dikey konumlandırıldıklarında ömürleri daha da azalır.
Corsair'i almak isteyen birçok kişi iCue ekosistemi veya kasasıyla, belki AIO soğutucusuyla renk ve tasarım uyumu için tercih edecektir. Kaldı ki fiyatları da yurt dışında SickleFlow'a nazaran net şekilde daha pahalıdır. (Corsair 79 dolarken, CM fanlar 55 dolar) 79 dolarlık bir set TR'de 813 TL ise bu fırsat fiyatıdır.
Ayrıca kimin ne konu açacağı konusunda yetkili otoritenin siz olduğunu da bilmiyordum.
-
Otorite ile ne alakası var bu tür konular açmayın dediğim de?
Kimse sizin kadar böyle teknik bilgilere girip uğraşmıyor ve kimse 10 yıl bir fanı kullanmıyor.
Bahse konu fanlar corsairin giriş seviyesi fanlarıdır.
Bu kadar teknik bilgi girip zahmete girmişsin ama fanlar fiyatına göre bir bir vasat yorma kendini fazla.
-
Böyle konular açmayın diye yorum yapan birinin hangi ürünlerin/fırsatların sıcak hangilerinin soğuk olduğu konusunda otorite olması gerekir, öyle değil mi? Derseniz ki Corsair ekosistem kurmuyorsanız SickleFlow fanlar o fiyata daha uygun, bunu bu şekilde dile getirirsiniz, yapıcı bir eleştiri olduğu için öneriye teşekkür ederiz. Oysa siz bunu bunu önermeyin bunu alın diye üstelik daha kötü bir fanı önerdiyseniz böyle cevap almanız çok normal.
Fanlar konusunda ben de uzman değilim, bunun da Corsair’in üst seviye fanı olmadığının farkındayım. Yurt dışında 8 euro olan RGB’siz Arctic P12 ülkemizde 250 TL olmuşken 3’lü paket ve kontrolcülü bir RGB fan için bu fiyat uygun diye paylaştım. Fiyatı 79 dolar normalde, kur 10 TL imiş gibi bir fiyatta. Diğer tüm sitelerde de aynı set 1400 TL. Sıcak bulan alır, bulmayan almaz bu kadar basit.
Bu bölümde bazen öyle saçma konular açılıyor ki size yansıtmış olduğum tavır benim bazen gergin olmamla alakalı dolayısıyla bazen teknik cevap vermiyorum.
Corsair icue olayında haklısınız ve sonradan verdiğiniz teknik cevaplar da güzeldi. Mümkünse bazen konu açtığınızda verdiğiniz cevapları ilk başta yazsanız en azından konuya cevap verme gibi bir girişimim olmazdı. Neyse uzutılacak bir konu değil konu için tekrar teşekkür ederim.
Vesselam.
-
Anlayışınız için ben de teşekkür ederim, gecenin bir yarısı açtığım için artısını eksisini yazmadan paylaştım, bir dahakine onları da ekleyeyim ki daha açıklayıcı olsun.
Teşekkürler.
Piyasayı takip eden birisi bilir ki bu fiyat net sıcak fırsattır.
Siyah eski RGB pro versiyonunu daha geçenlerde bu fiyata yakın ikinci elde sattım.
Hem beyaz hem güncel bir fan. Corsair ekosistemine geçmek isteyen ve beyaz setup için fiyat oldukça iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Aldığım kasayla siyah SickleFlow 120 fanlar gelmişti, denediğim kadarıyla bir kötülüğünü görmedim. Fakat SickleFlow fanlar Rifle Bearing, SP120 ise Hydro Bearing fanlar. Hydro yani Fluid bearing fanlar daha üst kalite kabul edilir, kullanım ömrü daha uzundur (100-150K saat). Belli bir yükün üstünde Magnetic Bearing veya SSO2 bearing fanlara kıyasla seslidir ama ortalama yükte sessiz ve dayanıklıdır. Rifle Bearing fanlar ise üretim maliyeti en düşük, görece ses miktarı aynı seviyelerde ama daha kısa ömürlüdür (50-70K). Ayrıca Rifle bearing fanlar özellikle önde kasa fanı olarak dikey konumlandırıldıklarında ömürleri daha da azalır. Corsair'i almak isteyen birçok kişi iCue ekosistemi veya kasasıyla, belki AIO soğutucusuyla renk ve tasarım uyumu için tercih edecektir. Kaldı ki fiyatları da yurt dışında SickleFlow'a nazaran net şekilde daha pahalıdır. (Corsair 79 dolarken, CM fanlar 55 dolar) 79 dolarlık bir set TR'de 813 TL ise bu fırsat fiyatıdır. Ayrıca kimin ne konu açacağı konusunda yetkili otoritenin siz olduğunu da bilmiyordum. |
Böyle konular açmayın diye yorum yapan birinin hangi ürünlerin/fırsatların sıcak hangilerinin soğuk olduğu konusunda otorite olması gerekir, öyle değil mi? Derseniz ki Corsair ekosistem kurmuyorsanız SickleFlow fanlar o fiyata daha uygun, bunu bu şekilde dile getirirsiniz, yapıcı bir eleştiri olduğu için öneriye teşekkür ederiz. Oysa siz bunu bunu önermeyin bunu alın diye üstelik daha kötü bir fanı önerdiyseniz böyle cevap almanız çok normal. Fanlar konusunda ben de uzman değilim, bunun da Corsair’in üst seviye fanı olmadığının farkındayım. Yurt dışında 8 euro olan RGB’siz Arctic P12 ülkemizde 250 TL olmuşken 3’lü paket ve kontrolcülü bir RGB fan için bu fiyat uygun diye paylaştım. Fiyatı 79 dolar normalde, kur 10 TL imiş gibi bir fiyatta. Diğer tüm sitelerde de aynı set 1400 TL. Sıcak bulan alır, bulmayan almaz bu kadar basit. |
3 pin olan RGB kablosu. Adında eşek kadar PWM yazıyor. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X