Şimdi Ara

Corsair ve Thermaltake 850W Gold Güç Kaynakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.801
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkayp -- 9 Ocak 2024; 1:4:32 >

• Corsair olanı eski model, TT olanı ise düşük kaliteli. TT bu psu için yayınladığı basın bültenlerinde Japon malı Chemi-Con kapasitörler gösterirken, üretimde Çin malı Capxon kapasitörler kullandırmış.

TT olanını HKC üretmiş. Corsair olanını CWT üretmiş ve kullanılan tüm bileşenler, piyasada olabilecek en iyi parçalar.

Bilinen PSU markalarından sadece FSP (FSP ve Aopen), Enermax, Seasonic ve Sirtec (High Power) kendi psularını üretiyor, diğerlerinin hiç birinin üretimi yok.

Bir de Thermaltake fakir ülkelerde kaliteli zannedilen, ancak taklit üretimler yaptıran bir Çinli firma. SQNY neyse o da o.

• Corsair üstüne para ver almam. thermaltake alır geçerim ya da diğer markalar seasonic 1 high Power gigabyte diye siralanir...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haktan24 kullanıcısına yanıt

Neden Corsair almazsınız sebebini de söyler misiniz ?

gigabyte markasını sıralamaya koymuşsunuz tamam.

• Bozuk ürün denk geldi rma değişim talep ettim yapmadılar 500 TL aldığım ürünün piyasası 2500 TL oldu 500 TL iade ettiler siz diyeceksiniz ki sizin şansınıza bozuk geldi hepsi değil evet ben son müşteri memnuniyetine bakarım sınıfta kaldılar benim için o yönden 5 kuruş para vermem.

• haktan24 kullanıcısına yanıt

Elime sayısız corsair psu ve başka ürünleri geçti bir tane bozuk gelmedi veya sonradan bozulmadı. Acayip şanssızmışsınız. Geçen ayda bozulan rm850x yerine hollandadan yeni ürün yollandı sıfır masrafla.

• HY Gaming kullanıcısına yanıt

Sanırım anlamadım. Bozuk gelmedi veya bozulmadı demişsiniz ama bozulan yerine sıfır gönderildi demişsiniz. Kötü bir şey ile yazmıyorum anlamadım sadece Corsair ve Thermaltake 850W Gold Güç Kaynakları 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrhmalk İ kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle bir arkadaşın cihazıydı elektrik kesintisi sebebiyle patlamıştı kenarda atıl durumdaydı. Onun adına ben yürüttüm garanti sürecini bu konuda tecrübeli olduğum için :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada şu ürünü tavsiye ederim kasayı kullanırsanız veya 3500 civarına satarsanız daha makul bir rakama geliyor psu.

• TT 850w gayet uygun fiyatta ve ATX 3.0 uyumlu. 6 ay önce MSI A850G almıştım benzer fiyata, kur farkına rağmen benzer fiyat. Corsair kaliteli olabilir ama eski kalmış bir model, alınmaz bana kalırsa.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Aldığım PSU buydu ilk aldığım Corsair ürünü MSI da da başıma geldi ilk MSI anakart aldım illallah ettim ne MSI ne Corsair tercih etmiyorum Corsair ve Thermaltake 850W Gold Güç Kaynakları

• Corsair olanı eski model, TT olanı ise düşük kaliteli. TT bu psu için yayınladığı basın bültenlerinde Japon malı Chemi-Con kapasitörler gösterirken, üretimde Çin malı Capxon kapasitörler kullandırmış.

TT olanını HKC üretmiş. Corsair olanını CWT üretmiş ve kullanılan tüm bileşenler, piyasada olabilecek en iyi parçalar.

Bilinen PSU markalarından sadece FSP (FSP ve Aopen), Enermax, Seasonic ve Sirtec (High Power) kendi psularını üretiyor, diğerlerinin hiç birinin üretimi yok.

Bir de Thermaltake fakir ülkelerde kaliteli zannedilen, ancak taklit üretimler yaptıran bir Çinli firma. SQNY neyse o da o.

Şimdi oturdu teşekkür ederim Corsair ve Thermaltake 850W Gold Güç Kaynakları 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu atx 3.0 güç kaynaklarını 3 tane 8 pin isteyen bir amd ekran kartı ve 2 veya daha çok 8 pin isteyen bir anakart ile kullanamıyorsunuz.

12vhpwr güç girişi var diye pci/cpu slotlarının sayısını azaltmışlar. bu corsair olanı alıp daha sonra yine corsair'in ürettiği 12v kablosunu alsak olmaz mı?

• qzwxec kullanıcısına yanıt

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Thermaltake bana da hiç güven vermeyen bir firma. sebebini ise bilmiyorum, yada unuttum :)

Corsair Türkiye'ye "GÜMRÜK SORUNLARI" yüzünden eski değerini vermiyor. Adamlar bıktı bizim bürokrasiden. Hatta çekildi yanlış hatırlamıyorsam. +garantiyi vermiyeceğini belirtti. Misal 10 yıl garantili diye satılan psu'lar için artık 2 yıl garanti olarak düşünün manasında bir açıklaması vardı.

Corsair'in hx, ax, rmx gibi serilerinin her zaman gideri vardır. Aynen Seasonic Focus gibi. Olaya marka değil model bazlı bakın. Tier List'ler var. oralardan kontrol edebilirsiniz.

Corsair ve Thermaltake 850W Gold Güç Kaynaklarılinus tech tips
    [EOL] PSU Tier List rev. 14.8
    https://linustechtips.com/topic/1116640-eol-psu-tier-list-rev-148

Corsair ve Thermaltake 850W Gold Güç Kaynakları
    Corsair ve Thermaltake 850W Gold Güç Kaynaklarıcultists network
    [psucultists] PSU Tier List rev. 15.0a - Cultists Network
    https://cultists.network/140/psu-tier-list/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcake± -- 10 Ocak 2024; 13:18:58 >

• mcake± kullanıcısına yanıt

"Olaya marka değil model bazlı bakın." Çok doğru söylediniz hocam, insanların bunu öğrenmesi lazım. Yok "MSI tek geçerim" yok "ASUS'tan başka alınmaz" yok "Bu markayı hiç duymadım"... Çok ürün geçti elimden ve her marka ile en az bir sorun yaşadım. Kronik sorunlu MSI ve ASUS laptopları, GPU'ları, PSU'ları insanlar ya görmezden geliyor ya da çok çabuk unutuyor. Ventus'u Dual'i bir şey sananlar ile dolu memleket. PSU için de keza öyle. Paylaştığınız Tier List gibi tonla veri mevcut internette ama kimse açıp bakmıyor.

• Reppu kullanıcısına yanıt

Olur, kardeşim uzun süredir öyle kullanıyor.

Airflow olan modeliyle 6350 den yaptım bu işi. Kasa 3500 dan gitti. Psu 2850 ye geldi. Fena değil:)

• Vay be Corsair RMx serisi üzerine para verilse alınmayacak duruma gelmiş ülkede. Bu seviyeye gelmemiz gurur verici.

Tekil olayları boşverin ve genel kullanıcı yorumlarına bakın arkadaşlar. Şu iki ürün de (Corsair RMx ve TT Toughpower GF3) son derece sağlam ürünler. Gözü kapalı alabilirsiniz eğer fiyatı piyasadan uygun ise. Unutmayın bu iki ürün neredeyse kendi markalarının en üst segmentlerinde ve kesinlikle sizin ultra kalite bir güç kaynağına ihtiyacınız yok. Tier-A denen sizin için son derece yeterli olacaktır. Aykırı bir güç ya da yük beslemeniz olmayacak, saçma sapan komponentler kullanmayacaksanız ya da şehir içinde görece yeni ve düzgün elektrik altyapısı olan bir yerde iseniz daha üstü sizin için çöpe para atmak olur. Şu an ihtiyacım olsa direkt alırdım sanırım bu ürünlerden birisini.

Bu arada Gigabyte, MSI, vs gibi güç kaynaklarının hangi üreticiden ve hangi modelden devşirildiğine bakın mutlaka. Çok uyduruk ürünleri alıp üzerine Aorus falan basmışlığı var Gigabyte'ın.

• Ek olarak yine çok kaliteli olarak nitelendirebileceğim 1000W ürünler arasından FSP Hydro-G Pro Gen5 ürünü 6100TL, Corsair RM1000E ürünü de 6700TL fiyatla satışta. İkisi de yamulmuyorsam en güncel teknolojideki ürünler ve 1000W sisteminiz için daha mantıklı olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.