Şimdi Ara

Corsair Vengeance LPX DDR4 2800MHz 16GB Bellek Video İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Yine yepyeni bir video inceleme ile karşınızdayız. Bu videomuzda intel’in en gücel platformu olan X99 ve Haswell-E işlemciler ile uyumlu Corsair Vengeance LPX 2800MHz DDR4 bellekleri inceliyoruz.

DDR4 bellekler şu an bilgisayarlarımızda, akıllı telefon ve tabletlerde kullandığımız DDR3 türündeki belleklerin yerine gelecek bellek mimarisi olarak nitelendirilebilir. Bu yeni teknoloji bellekler bir önceki nesile kıyasla bizlere bir çok avantaj sunuyor. Bu avantajlar arasında yüksek bellek hızı, düşük çalışma gerilimi ve enerji ihtiyacı gösterilebilir.

Bu heyecan verici gelişmelerin elbetteki bir karşılığı var. DDR4 bellekler henüz çok yeni ve az olduğundan fiyatları da ister istemez DDR3 belleklere kıyasla belirgin bir şekilde pahalı kaçıyor. Bunun yanına bir de yeni anakart ve işlemci maliyeti eklendiğinde fatura malesef daha da kabarıyor.

Intel burada akıllı bir hamle yaparak DDR4 bellekleri zaten pahalı olan LGA2011 tipindeki işlemcilere getirerek maliyet dezavantajını bir miktar gizlemeyi başarmış. Piyasada başka hiçbir platform henüz DDR4 desteklemediğinden, en iyisini almak isteyen kullanıcılar aradaki fiyat farkını göz önünde bulundurarak DDR4 belleklere yönelebilir.

Tabi şu anda yapılan pahalı yatırımı geleceğe dönük olarak değerlendirilen kullanıcılar olabilir. Bugün bu tür sistemlere iyi paralar ödeyen kullanıcılar yüksek performanslı sistemlerinin keyfini uzun yıllar boyunca sürebilir. Haswell-E gibi bir platformun eskidiği dönemde de ortalığın DDR4 belleklerden geçilmeyeceği öngörüsünde bulunmak yanlış olmayacaktır.

İncelememize konuk olan belleklere dönecek olursak, Corsair Vengeance LPX ailesi, düşük profilli ve yüksek performanslı belleklerden oluşmakta. Serinin farklı renkler altında 2133MHz’den 3000MHz’e kadar farklı alternatifleri mevcut.

X99 platformu söz konusu olduğundan bellek kitleri çoğunlukla 4 kanal kitlerden oluşmakta. Test ettiğimiz 2800 MHz’lik model de bu kitlerden birtanesi. 4x4GB kapasite sunan bellek kiti, 2800MHz’lik standart hızına ek olarak 3000MHz seviyesine de hızaşırtılabiliyor. Bu ve daha bir çok detayı video inceleme içerisinde bulabilirsiniz, iyi seyirler.

Teknik Özellikler:

4x4GB Dört Kanal Bellek Kiti

2800 MHz Çalışma Frekansı

1.2V Çalışma Gerilimi

288 Bağlantı Pini

XMP 2.0 Profil desteği

SPD Hızı 2133 MHz @ 15-15-15-36-2T

XMP Hızı 2800 MHz @ 18-18-18-36-2T

Siyah-Mavi-Kırmızı Renk Seçenekleri

Ömür Boyu Garanti 

• vaaov 18 de 2800 dominatörler baya farklı bende kingston var ddr4

• Yanıltıcı tablolar için tebrikler. Ölçekleri saçma sapan yapın da, fark çok büyük gözüksün.
  • İnceleme güzel olmuş. CL değerine takılanlar bu video'dan sonra olayı daha iyi kavramış olurlar..
  • İşte insanları soymak için yeni bir teknoloji daha hayırlı olsun artık oyunları 200 yerine 300 fps ile oynıyabileceksiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Yanıltıcı tablolar için tebrikler. Ölçekleri saçma sapan yapın da, fark çok büyük gözüksün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "eğer param da var diyorsanız alabilirsiniz"

böyle bitirmesi güzel olmuş :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • testlere ddr3 ramleri niye koymadınız? farkları görürdük en azından bunu bile düşünemiyorsunuz

• videonun altına yazı olarak da birşeyler koymanız çok iyi olmuş

• video daki testlerin görüntülendiği kısımdaki müziği bilenler söyleyebilir mi? shazam ile araştırdım ama bulamadım.

• Şuan ortalama bir kullanıcı için hiç de gerekli değil testlere bakılırsa.
    2016 gibi anca almaya başlarız.

• Platform seçimlerinde amacınıza yönelik seçimler yapmalısınız. Örneğin burada ki sentetik testler oyunlar için geçerli olmuyor.

Oyun için en ideal platform şuan z97
    +Fiyat avantajı
    +İleriye dönük cpu güncelleme desteği (broadwell)
    +M.2 & Sata express
    -M.2 3.versiyon bulunmuyor fakat çok da önemli değil.

DDR 3 ve DDR4 ram oyunlarda performans etkisi yaratmıyor. Video üzerinden de görebileceğiniz gibi.

DDR3 vs DDR4 4 ay önce LinusTechTips sitesinde yayınlandı.(17 Eyl 2014 tarihinde yayınlandı)
    http://youtu.be/utWnjA4NzSA?t=5m50s

• İnceleme için teşekkürler Ender Bey.Herşey güzel de CL18 nedir?1.2V'da 2800mhz çalışıyorsa harika.O zaman 1.4V'da Cl14-15'e düşürülebilir herhalde.Ama 2800mhz içn 1.35V istiyorsa peki bir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Ocak 2015; 4:27:33 >
  • Aceba skylike ile birlikte ddr5 ramler cikarmi?eğer skylikela beraber ddr5 ram cikar fpslerde fark yaratir ve ddr4 lerdende iyi olursa z97 cipset çağ atlar efsane olur =)

• Düşünüp duruyordum, elektronik bölümündeyken, ne ara dahili bileşenlere geçtim diye ana sayfa haberiymiş meğer

CL9 2133MHz DDR3 ile CL15 2133MHz DDR4 karşılaştırması yapın da millet rahatlasın Bu nedir kardeşim belleklerin cl olarak düşmesi gerekirken görev mars 3 oluyorlar
  • DDR4 fiyat fazla yüksek DDR3 alırım daha iyi olur....

• 16GB ddr3 fiyatları bile uçuk şu aralar. Dolardan mı vergilerden mi bilmiyorum ama ben sandy bridge sistemi toplarken ödediğim bedelin 2 katına çıkmış şu aralar fiyatlar... Sanal makinalar kasmasın diye ramleri 16gb'a upgrade yapayım dedim soğudum direkt.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben DDR çıktı çıkalım tav olmuşumdur sd rem neyse drr da odur benim için. bilen bilir p4 çıktığı zamanlar Rd remler vardı remler bilgisayarda pahalıydi. drr hikâyeden başka birşey değil benim için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x8 GB olarak 1800 TL. Yok abi, kalsın.
  • Parası çok olan yada aklı yok olan için alınabilir olmuş. F/P ciler için değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.